![]() |
Recomandare: ULEI AUTO?!!!
Ce folositi/ recomandati?
Ptr cei care nu stiu, am o Honda Civic, pe are o duc frecvent in 7000rpm :D Pana acum am folosit numai Castrol RS ( 10w-60), ulei de care sunt foarte multumit. Ce imi recomandati? CASTROL TWS Motorsport (10w-60) CASTROL RS (10w-60) MOBIL 5w-40 ??? And the last question...ati folosit vreodata aditiv ptr curatat motorul? Recomandati folosirea unuia, inainte de schimbarea uleiului? Va multumesc :) |
Re: Recomandare: ULEI AUTO?!!!
Eu folosesc Castrol Magnatec. Inainte foloseam Gtx si parca consuma un pic. Acum nu. Nu inteleg motivul.
|
[QUOTE=Aki]... am o Honda Civic, pe are o duc frecvent in 7000rpm :D
Pana acum am folosit numai Castrol RS ( 10w-60), ulei de care sunt foarte multumit. Ce imi recomandati? CASTROL TWS Motorsport (10w-60) CASTROL RS (10w-60) MOBIL 5w-40 ??? de ce nu incerci cu Castrol Magnatec la solicitarile ce le faci tu?Sigur e mai bun decit RS. |
[QUOTE=turbojack]
Quote:
|
Eu unu' cred ca e bun magnatecul, daca e mai bun sau mai slab ca rs nu stiu.Si eu duc masina frecvent in 7000 de ture, de fapt zilnic, o folosesc in uz cotidian.
|
nu mai stiu exact ce ulei foloseam la Honda,dar acum merg la motoare turbo cu Castrol RS-folosesc la Calibra,am folosit si la Fiat-ul coupe.Magnatec am folosit la bmw - este ok ca ulei dar pentru sportivitate Castrol recomanda RS-ul(este si varful de gama de la ei daca nu ma insel).
salut [QUOTE=turbojack] Quote:
|
Multumesc Maryo. :)
Tot pe RS merg... |
Cele mai bune sunt:Motul 300W[15w60] si Castrol RS[10w60]
|
[QUOTE=Aki]
Quote:
De ex. un amic are un Rover 216 ,16V care foloseste doar acest ulei de mai bine de un an si duce si el mereu motorul in peste 4000 ture.In iarna a avut o problema la motor, l-am desfacut si desi facuse 100 000 km in anul ala iar motorul avea cca 220 k km ,uzura cilindru piston era aproape "0" ,masurat cu micrometru si comparator digital (amicul e strungar deci are scule si stie sa masoare). La alte masini folosesc la fel,acelasi ulei si merg perfect,nu consuma ulei etc. Nu spun ca este cel mai bun,insa pt. uz amatoricesc (nu de competitie) isi face toti banii. |
si cat ajunge litrul de magnatec? sau cum s-o vinde....
|
te sfatuiesc sa mergi pe RS sau pe TWS. Tws este un ulei facut special de castrol pt BMW in special pt M3 si M5.
niciodata magnatec nu o sa fie mai bun decat Rs-ul.sunt in categori diferite. oricum cel mai bine pt o masina este sa vedeti ce specificati si ce norme da producatorul pt masina respectiva. este foarte posibil daca nu tine-ti cont de ele sa se strice axele, tacheti sau alte componente. PS: eu am Mg zr 160 un motor care face in mod curent 7000rpm si am in el TWs de cam 2000km. |
Quote:
Am facut deja 1000km de cand am bagat RS-ul :D See ya |
eu zic sa ramai pe castrol k e foarte bun dar castrol original nu facaturi de la unguri sau turci .. si sa nu foloseshti aditivi de curatzat motoru .. treaba ta ...
|
in legatura cu uleiu...
nu stie careva...ce ulei baga astia din fabrica in pejo` 206 1,4 HDI? trebuie sa completez...da nu stiu de care trebuie |
Depinde, vrei ulei de motor, ulei de transmisie manuala, ulei de diferential, ulei de cutie de viteze automata, ulei de servodirectie..... Cam toate intra sub denumirea de ulei auto, si exista in diferite varietati.
|
ulei de motor
sorry ca nu am mentionat P.s: oricum as fi interesat si de ulei pentru cutia de viteze, si de servodirectie |
Castrol peste tot. Exact vascozitatile mentionate in cartea tehnica a masinii sunt perfecte pentru ea.
|
ce fel de castrol?
ca trebuie sa completez cam juma` de litru...si nu vreau sa amestec uleiurile, iar pana la schimb mai e |
In nici un caz Mobil 5w40. Nu am nimic cu Mobil ci cu cifra de vascozitate 5w40. Acesta este un ulei care se foloseste in zone unde temperatura mediului ambient nu depaseste 25 grade celsius. Deci la noi poti sa-l folosesti doar toamna si iarna.
Continua deci cu 10w60 care este un ulei pentru conditii grele si pentru masini folosite la maximum. Ca marca ti-as mai recomanda Aral pe care eu il folosesc de vreo 3 ani si este excelent |
:D eu cred ca e foarte bun
|
Peugeot foloseste TOTAL da nustu la hdi ce trebuie eu am cc ... nu scrie in carte? sau la motor?... la mine scrie, eu am luat de la reprezentanta.
|
o precizare : Castrol 10w60 TWS este recomandat doar masinilor BMW M3 si M5 . pt cine vrea sa foloseasca 10w60 e recomandat Castrol RS .
precizare : Un raspuns oficial de la castrol romania. |
pentru dacia nova pe injectie monopunct ce ulei recomandati???
|
AKI din 2000 am avut 3 honde si toate inghiteau 7000 de ture zilnic si leam bagat mobil 1 0 w40 si mergeau mai mult decat perfect sa numai zic ca, consum de ulei nu exista! La motorul tau ar fi mai indicat Mobil 5 w40!
|
eu zic ca fiecare masina are o marca .....speciala de ulei...nu e peste tot lafel..
|
pana acum am folosit si RS da si mobil1 si parca mai multumit am fost de mobil
|
Quote:
2)ulei cutie spirax ep 90 apigl-4 |
si inca ceva: eu pun din cand in cand si un aditiv(ulei motor) cu teflon. asta daca consuma ceva(si consuma cand o tii peste 5000 ture)
|
Quote:
Castrol RS 10W60 este, intamplator, uleiul recomandat pentru Bugatti Veyron - daca rezista la temperaturile infernale pe care le produce un astfel de motor, intr-o masina de strada n-ar trebui sa faca probleme. Si, culmea, nici nu e scump si e usor de gasit. ~Nautilus |
Quote:
|
Quote:
|
am folosit si Castrol magnatec gtx3 10w40 si a fost ok nu am avut de ce sa ma plang
acuma de ceva vreme am trecut pe castrol rs 10w60 si merge si n-am avut nici o problema de mentionat ca la mine nu prinde uleiul in motor si filtrul 5000km le schimb inainte |
Quote:
in general uleiurile sintetice si mai osoare (0-40, 5-30..) sint mai subtiri . |
u got a lot of reading to do my friend !
this is THE place www.bobistheoilguy.com/ depinde de citeva lucruri - vara iarna (vara vrei un ulei mai gros ( 15-50 de exemplu) si isarna un ( 0-40, 5-40) - recomandarile fabricii (audi/porsche cere ulei subtire si sintetic) -citi km are masina (daca ai mult atunci un ulei mai greu e mai bun) toata masinile sint diferite , motarele sint facute in diferite feluri .. de exemplu la audi S4 (B5) biturbo trebui sa folosesc un ulei destul de subtire )pasajele de ulei sint mici si multe - deci uleiul trebui sa poata sa circule cu usurinta si volum peste tot SI MAI ALES CIND E RECE - ATUNCI MOTORUL vede cel mai inalt nivel de folosire - uleiul e rece, viscos, si e tot in baie jos in motor- ia ceva timp -sec piana cind se ducepeste tot in motor si mai mult pina se incalzeste sa circule cum trebui) dar care are si puterea de protectie la temp inalta (al doilea nr 40,50) |
De atunci am trecut la semisintetic imi place ca nu consuma deloc dar atunci inseamna ca e mai bine daca e mai subtire si mananca un pic? Ce dilema! :D
|
castrol 10w60 e unu din cele mai bune uleiuri si mobil 1 e k dar mobil 1 e doar ala 5w50 si 5w40 e doar mobil 5w50 de la mobil a fos primul ulei cu 3 baze sintetice in el de aia il cheama super shynt
|
Am patit o chestie la ultimul schimb de ulei, sa va explic mai pe larg. Pana la revizie am avut ulei de origine Dacia, texaco parca este,cu care am mers 10000km si l-am schimbat cu Castrol gtx magnatec, 10w40. Am fost foarte dezamagit pt ca masina ma asteptam sa mearga mai frumos, din contra. Intradevar motorul e mai silentios, merge mai rotund, dar trage sensibil mai prost. Totul s-a intamplat brusc, mergea normal, am facut revizia si schimbul de ulei, dupa care am constatat beleaua. singul motiv al schimbarii comportamentului pe care il gasesc este uleiul. Si inainte de revizie am folosit tot 10w40 insa semisintetic.Ce parere aveti?
|
folositi fratilor ulei supersintetic cu proprietati speciale nu recomand anumite marci eu folosesc Valvoline Dura Blend,si inca ceva;tratament cu SUPER DURA LUBE .nu veti avea nici o problema,io am un opelash cu kre ma joc mai mereu cu el,nu am avut nici o problema plus k motoru nu scoate fum,nu consuma si nu se incinge nici de al dreaq.
|
1 Attachment(s)
un punct de referinta.
|
MOTUL 15W50 este full sintetic,foarte bun.....innainte foloseam castrol RS 10W60 care nu mi-a creeat probleme dar consider ca MOTUL este mai bun.
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:19. |
- Copyright 2026 4Tuning