![]() |
Masini de competitie...ce au fost si unde au ajuns
Propun acest topic in ideea de a vedea pe unde au ajuns vechile automobile de competitie...stiti unele care au fost salvate si restaurate?
Sau stiti altele care au ajuns parasite si ar avea nevoie de restaurare?? Vechile Dacii de uzina?? Super Novele Turbo?? etc.... De ex. stiu ca BMW-ul 2002 AC Schnitzer cu care a alergat batranul Borbely este intr-o operatie de restaurare si in curand il vom vedea din nou in actiune..poate fac rost si de ceva poze... Acest topic se doreste a fi doar despre masini si nu despre piloti.... Deci si prezentari ale vechilor cursiere sunt binevenite.... |
Re: Masini de competitie...ce au fost si unde au ajuns
Una dintre vechiile Super Nove este la un user de pe acest forum undeva prin brasov...si vrea sa o readuca la viata.
https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tu...ar-300-cp.html |
Alea sunt povesti de-ale lu Ciuperca...
|
nu stiu nu il cunosc...
|
lasati off-ul..
legat de nova...SUPERRRRRRR sunt nerabdator sa o revedem in actiune |
5 Attachment(s)
de exemplu....nu-i pacat cum a ajuns Barchetta fecuta de Hirschvogel??
e o pagina de istorie care un pasionat ar putea sa o readuca la viata |
Superba , pacat de ea.....Ca sa o readuci la viata iti trebuie o gramada de bani si nu sunt multi interesati de sportul cu motor romanesc , din pacate. Prefera sa arunce bani pe "plastice" si "electronice" model 2009 , 2010.......Pacat....
|
Prin vechi se inteleg si masini din 98-99? :) O batrana nova de cupa este pe la mine. A alergat la un rally sprint, un vtm de amatori si un rally cross apoi s-a schimbat articulatia fata . Urmeaza directia, dat jos rezervorul ca are ceva pierderi...si daca sunt bani ceva pe la estetica....are aripile spate gaurite. Sa nu uit...si trebuie refacute amortizoarele fata....cel de pe dreapta a cedat....am alt set dar e mult prea "intarit" pentru macadam. Nu prea mai sunt bani....dar daca o sa castig la bingo....poate apare si ea la Raliul Argesului ;)
|
Poze bobby :D
|
4 Attachment(s)
Poze :).....in pozele de la vtm sa nu te sperii.....atunci avea amortizorul dreapta praf si se observa asta....zici ca se rastoarna. Si doua poze de la rallysrpint-ul de la Pitesti unde am ocupat locul 1 in competitia destinata pilotilor lcu licenta numai pt rallysprint.
|
1 Attachment(s)
ideea este de a readuce la viata vechi masini...
va artat o poza cu celebra OLDA...oltcit cu motor central...facut la IATSA Cluj...o minunatie..dar care s-a degradat, a schimbat proprietari si ajuns in starea din poza..........ORIBIL bataie de joc..decat asa mai bine sa moara voi reveni si cu ceva poze din 88...si tatal meu a alergat vreo 2 raliuri cu ea...inclusiv Avram Iancu in 1988 |
aia chestia aia cu motor de dacie?
la volan nu-i chiar dan duma? |
Quote:
|
E la fier vechi.S-a luat doar rollbaru de pe ea din cate am auzit.
Nu a participat cumva si hajos attila pe ea?si avea in 2000 culoarea neagra? |
daca chiar a ajuns la fier vechi.....traiasca Romania...inca o dovada a faptului ca romanu nu are egal....
rusine aluia care a facut asa o "crima" |
Din cate am inteles, era gata caroseria pe ea(rugina ),deci nu mai aveai ce face.
|
despre barcheta...asa arata acum?...mi-ar place sa o refac
|
daca vreti sa vedeti ceva adevarat..eu am ramas interzis....
sper sa lase moderatorii linkul..merita 100% sa va uitati la toate pozele..... deci rugina..de care zicea careva...nu e asa o problema http://www.mat.fi/n_index.php?nav=gallery&gallery=13 |
Am avut rabdarea necesara si m-am uitat la toate cele 787 de poze.....fantastic, fara cuvinte, restaurarea si reconditionare in toata regula :)
|
cand facem si in romania asa ceva??
|
Quote:
Iar in legatura cu ceea ce am vazut pe acel site... :shock: "Foarte tare frate!" |
Quote:
|
foaerte tare ferrari-ul...3 ore m-am uitat la pzoe, SUPERB
|
Quote:
Sa incercat asta de nenumarate ori, problema a fost ca un binevoitor a incercat acum 10 ani sa o readuca la viata, a demontat masina bucati si sa apucat de ea, greseala a fost ca a imprastiat piesele, a tras de timp si acestea s-au deteriorat, ruginit, pierdut prin ateliere... intr-un final sa lasat pagubas... Luci Hora a reusit sa recupereza cu greu 30% din piese si caroserie, dar este intr-o stare avansata de degradare, sasiul a stat mult timp in subsolul unui service intr-un mediu umed... majoritatea pieselor au fost facute manual( brate,directie, suspensie) si inginerii care au lucrat si montat acea masina sant ori prea batrani ori nu mai sant, schitele si planurile pieselor sant imposibil de gasit... http://s1.4tuning.ro/?mmid=9f2477450f28ef156 |
3 Attachment(s)
- Formula EASTER GrE ( Circuit si VTM)
Gruba Dan , pilot sportiv Resitean de Circuit Viteza si Viteza pe Traseu Montan. ... perioada anilor 1984-1989... PS : Dan Gruba pastreaza si in prezent masina de curse, masina e intreaga dar e nefunctionala.... |
Nu o face cadou unui pasionat sa o restaureze si sa o redea circuitului ? Chiar daca nu e de talia celor de acum , eu zic ca merita.....macar de dragul unor vremuri apuse.....
|
7 Attachment(s)
.... Vestea buna e ca o Formula Easter e pe cale sa fie restaurata si chiar sa participe la Viteza in Coasta ca masina de Forlighter sau la Grupa Istorice...
Masina de formula Easter a fost ultima data a pilotului Constantin Dobre din Oravita, iar acum ea a luat drumul spre Timisoara si a fost dusa in atelierele lui Ducu, un tanar pilot timisorean si un desavarsit mecanic... Masina cred ca e motorizare LADA din cate imi amintesc... Foto 1: Constantin Dobre / VTM Oravita " Marila " ... competitie desfasurata in campionat Judetean si cred ca anul este 1992 sau 1995, nu mai stiu exact cand am facut poza :?: :twisted:. http://i54.tinypic.com/rr7492.jpg Foto 2 : Ducu / ... "Formula E" pe platforma spre noul camin Timisoara ... 2010 octombrie... Speram ca Ducu sa reuseasca foarte curand si sa vedem masina ruland cat mai repede pe traseele din tara .. :-) http://i51.tinypic.com/d6w5i.jpg |
foarte tare :D
|
Quote:
da e motorizare Lada si este cu carburator vertical s-ar putea sa fie 1300 cmc pt la la Easter cand s-a dat drumul la 1600 aveai voie sa bagi 4 carb orizontale...oricum felicitari pt achizitie si are ceva de munca la ea....pana bagi mana in buzunar pana la cot :)) Saluta-l si pe Dan Gruba din cauza mea si spune-i ca la batranetze toate se misca mai incet :D |
4 Attachment(s)
SGM -ul a facut niste poze cu fosta Dacie a lui N. Grigoras care am inteles ca a ajuns la un pasionat batran de prin arges. Binentels fara celebrul motor turbo(din pacate)!
|
2 Attachment(s)
Stiti cumva detalii despre aceasta masina?!
|
Pacat ca multe masini de genul asta zac si putrezesc prin curtile a fel si fel de interprinderi de prin toata tara, in loc sa fie restaurate... O masina gen formula easter stiu sigur ca acum cativa ani se afla abandonata in "hala" unei foste statii itp de pe vremea lui Ceausescu de la marginea Bucurestiului, care are lacatul pus pe poarta de ani de zile... O sa trec zilele astea pe acolo sa vad daca se mai afla, si daca e ii fac si niste poze...
|
Chiar vorbind intr-o zi cu un pasionat , ne intrebam unde au disparut toate automobilele (Dacia, Oltcit, Lada si ce mai erau) pregatite pentru raliuri ? Cu toate ca, in colectia de reviste "autoturism" editata acr, in editiile din 88-89 clasamentul e plin cu ele :( Chiar le-au topit pe toate ? :(
Cu toate ca am auzit ca se concura si cu D1100, nu am vazut un exemplar live deloc :( Monopostul acela pentru formula Easter avea motor de Lada, cred de 1300 din ce am citit |
https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-...e-romania.html Mult mai multe masini \ poze \ povestiri gasiti aici ! Numai bine
|
horatiu savu a participat cu o dacie 1100 prin 95 paremise...
intra la el pe horatiusavu.com si uita-te la palmares era una verde si daca nu ma insel, o are si acum in fata casei |
Acum e la un prieten de al meu, andrei il cheama si a luat cateva premii la indemanare cu masina aia, are topic de 1100 club .Masina se prezinta intr-o stare foarte buna.
|
Nu e aceiasi masina!
|
masina lui savu parca-i tot la savu...sau gresesc? parca-i in fata farmaciei parcata
|
Quote:
Quote:
:evil: Bine ar fi sa bagati si dovezi la ce sustineti, sau numa dati cu presupusul sa fie postat ceva, asa transformam topicurile astea in CHAT. Poze, cum au facut ceilanti useri, cum era inainte si cum arata acum o masina din vechea perioada 1980- 1990 |
Poze aici http://www.99poze.ro/is_ubg/
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:15. |
- Copyright 2026 4Tuning