Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Chevrolet (https://forum.4tuning.ro/113-masina-mea-chevrolet.html)
-   -   Chevrolet Aveo (https://forum.4tuning.ro/113-masina-mea-chevrolet/17291-chevrolet-aveo.html)

s3bby2000 12-05-06 14:10

Chevrolet Aveo

9 Attachment(s)
Tocmai mi-a venit masina acasa, Chevrolet Aveo ,full options, 1.4l 16v 94cp. Ce parere aveti?Va place modelul? Stiti pe cineva care face scuturi de motor pentru Kalos(se potriveste scutu' pe Aveo)?

topser 13-05-06 21:24

Re: Chevrolet Aveo

felicitari , s-o stapanesti sanatos , tu si taikatu ! nu stiu daca merge...
www.daewooclub.ro . fa topic acolo si intreaba!

s3bby2000 27-05-06 19:28

Cine imi face si mie un virtual tunig pt pleoape?Daca se ofera cineva ii ofer niste poze cu masina din fata

andrey2003 29-05-06 20:38

1 Attachment(s)
done :D

12345678910

s3bby2000 30-05-06 12:19

Mersi,esti de treaba.Ti-au iesit fain.Si eu aveam de gand ceva asemanator dar cum imi imaginam eu nu arata asa fain.Inca o data,ms.

webcathos 31-05-06 00:00

zi-mi shi mie cat ai dat pe ea?asha full options...shi daca imi poti spune cum se comporta ...atat cat ai mers cu ea!!!mersic

s3bby2000 31-05-06 13:26

Masina costa 9000 Euro(CIP) + 200 Euro pt vopsea metalizata.Eu am prins o oferta si am avut 500 Euro reducere.Aa luat-o in leasing pe 5 ani, 180 de euro rata cu valoare reziduala inclusa si full casco.Dupa 5 ani ajunge pe la 12500 Euro afacerea.
Masina se comporta excelent,doar ca trebuie sa te obisnuiesti cu suspensiile ca sunt un pic cam ciudate:trebuie sa iei un pic curba mai larg in oras ca sa nu lovesti cu rotile din spate de bordura.In interior nu se aude nici un zgomot,motorul se aude la 4000 rpm in sus,sistem audio de o claritate exemplara,consum bun,etc.Loganul full option/Renault Clio/Hiunday Accent/Skoda Fabia nu au atat confort interior si atata spatiu pt picioare atat in fata cat si in spate.In masina incap confortabil 5 persoane de 1.85m. Daca vrei sa aflii mai multe intereaba

=Virus= 31-05-06 21:57

Cate stele are la crash test? Eu unul am auzit mai multe variante... de asta intreb.

s3bby2000 01-06-06 13:21

La Euro NCAP a luat 2 stele.Pe mine nu ma prea doare de alea 2 stele pt ca orice accident este diferit,am vazut de curand la TV un accident intre un Logan si un BMW de prin '80:Loganul era varza,chiar si cu cele 3 stele la NCAP,iar BMWul care nu avea nici o stea era doar zgariat un pic prin fata. Multi constructori isi fac acum masinile ca la 60km/h,cat e viteza la NCAP sa fie sigure, 5 stele si la 80 km/h masina e varza.Oricum faza cu testele e pur si simplu subiectiva.
Aveo la testele americane a scos 5 din 6 stele si punctaj maxim la impact lateral,deci nush in cine sa cred: Europenii zic ca masina nu e sigura iar americanii viceversa.

=Virus= 02-06-06 11:21

Da, normal ca orice accident e diferit, in functzie de unghi apar diferite fortze, etc. Ai dreptate, testele sa fac la 60 km\h. Oricum ideea de baza in zilele noastre e sa se deformeze caroseria ca sa preia din shoc si habitaclul sa ramana intact.
Mie mi se pare cam deplasata faza cu 2 stele (eu auzisem chiar o stea si 1\2), dar asta e... Am vz niste poze de la crash test si era cam deformata fatza... In fine, nu pot decat sa itzi doresc sa nu ai parte vre-o data de airbaguri deschise sau teste de rezistentza a masinii.

s3bby2000 02-06-06 13:29

Crede-ma,nu vreau sa am parte de airbaguri deschise dar cum eu am avut inainte dacia 1310,Aveo mi se pare o masina sigura.Iti dai seama k la dacie nu aveam caroserie ranforsata si 4 airbaguri.Am vazut si eu testele,era masina destule de "sifonata"

mauszz 18-07-06 22:33

poti sa mi dai ceva detalii legate de consum si stabilitate ?

ce anume vrei sa zici cu luatul curbelor, ... sa nu atinga roata bordura.... ??!!

s3bby2000 02-08-06 09:01

Consumul extraurban ajunge pe la 5,3,chiar si mai putin,depinde de cum conduci,urban pe la 7-8 si mixt,sincer,nu stiu.Consumul nu e luat din carte ci e facut pe masina mea.
Masina e stabila dar de pe la 140 km/h in sus devine sensibila la vanturile laterale.
Cu bordura vreau sa zic ca suspensia de pe spate e cam proasta: e adevarat ca este silentioasa dar daca vii de pe alta masina pe asta trebuie sa te obisnuiesti.De exemplu in intersectii daca esti pe prima banda si iei curba la dreapta trebuie sa iei curba un pic mai larg ca sa nu atingi cu roata spate din interior bordura.Acum ai inteles?

andy_wpo 05-08-06 15:43

Sa o stapanesti sanatos.Ca si design nu mi se pare mai deosebit decat a unui logan,in schimb interiorul este net superior atat ca materiale folosit cat si ca forma plansei de bord.in rest este ca si loganul o masina de familie nu de curse care is sigur ca isi va face treaba.bafta

dodo-audio 09-08-06 00:41

Am condus-o si am ramas..multumit pot sa zic..ce-i drept nu as da banii aia pe ea dar e o masina de familie...de excursii pt ca e f confortabila si buna de drumuri lungi, in schimb am sesizat acea instabilitate la viteze mai mari..dar nu e un lucru de speriat conteaza foarte mult drumu...si stilul de condus.

Sa o folosesti sanatos.

Bogdan

X-Ray-Eyes 09-08-06 00:58

Quote:

Originally Posted by s3bby2000
Aveo la testele americane a scos ... punctaj maxim la impact lateral.

Eu am vazut reportajul de la NCAP si au spus Zero stele impact lateral ...
Deci ...
A ... americanii cred ca au facut testul de impact lateral cu bicicleta !
:)

BTW : Tu conduci masina ? Sau tatal tau ?

dodo-audio 09-08-06 01:50

Testele NCAP dupa parerea mea sunt egal cu zero la viteze de peste 120Km/h la o ciocnire frontala..
Nu cred sa fie vreo masina care sa te salveze la un asemenea impact...poate sa aiba cate arbaguri vor..
Masinile moderne sunt facute sa se "autodistruga" la impact..asemeni celor din formula 1 dar tineti cont ca testele NCAP sunt facute la 60Km/h si masina e varza...oare cum arata un test la 150Km/h ?

O seara faina..defapt Buna dimineatza :)
Bogdan

s3bby2000 12-08-06 00:03

Tatal meu conduce masina,dar am conduso si eu de cateva ori prin poligon.
Designul exterior fata de logan e mai placut,mie chiar imi place dar atat e rau la ea ca are botul cam turtit si fundul cam ridicat si trebuie sa te obisnuiesti sa o conduci,sa te orientezi in spatiu.
Nu imi mai place la ea ca orice ai face pierzi garantia,doar daca ramai cu masina in pana si tractezi masina poti sa-i zici adio la garantie sau daca dai o gaura in caroserie,de exemplu sa pui aparatori de noroi la roti,ai ramas fara garantie.
Sunt multumit de ea,nu am avut pana acum probleme,dar are doar 2500 km.
Voi tot vorbiti de testele NCAP,eu unul nu le iau in considerare deoarece sunt foarte multe variabile;viteza impactului,unghiul impactului,pozitia pasagerului pe scaun(daca ai airbag lateral nu e bine sa stai inclinat spre geam),pozitia scaunului in habitaclu,unghiul capului fata de volan,etc.
Un alt motiv pt care imi place masina asta e ca inca nu sunt prea multe pe strazi.De exemplu cine are Logan?Toti taximetristii si inca cativa.hahaha

=Virus= 17-08-06 23:02

Cu parere de rau trebuie sa te dezamagesc: In IS sunt destule aveo la taxi, Nu full options, dar sunt.

s3bby2000 19-08-06 22:22

In Brasov inca nu am vazut niciunul.Probabil ca le-au bagat cu motorul de 1,2l care consuma foarte putin

=Virus= 21-08-06 21:36

Exact, majoritatea sunt pe 1.2, ca au rotile mai mici :)

Andr3i 26-08-06 16:00

Singurul lucru care ma lasa rece... O stea jumate la EURONCAP... :(

http://www.euroncap.com/images/resul...heet%20(2).pdf

draculas 06-09-06 05:08

sa o stapanesti sanatos , vad ca ai intrebat de ceva bodykituri e aici in sua am vazut unu ce vreau sa spun ca mo impresionat , era lasat in jos jante mai late aripile bombate si cu niste prize de aer pe capota din fibra de carbon sincer la motor i pusese doar un cold air intake si un 3 inch exaust si masina arata bestial plus ca avea si un wing gen street racing discret dar superb daca o mai prind i fac niste poze

s3bby2000 12-09-06 18:09

Chiar te rog ca mai facut curios.

Carbon 09-11-06 00:06

superba masina ;) nu`i asa? .intradevar ii nasola treaba cu scutu pt motor k nu are.... :| si faza cu garantia:|.in rest e super . a mea are motoru` mai mic de 1.2 dar e o masina extraordinara;).sa o stapanesti sanatos:)

TufY 14-11-06 22:31

si-a luat un amic una cu motor de 1.2si 75 cai si am mers si eu putin cu ea si mi s-a parut putoareeeee dabia da scartz cu 1-a........ aia si ca finisaje tot proaste ca la logan dupa 1 luna i s-au zgariat manerele de la usi care sunt dintr-un plastic naspa si lucios si mici semne de scartait inca de la 1000km ce am observat eu......... tot un logan e si ala numai ca arata mai bine :) sunt posesor de logan dar imi place cum arata AVEO dar mi se pare mai slab, mai fragila decat loganul si mai scump

s3bby2000 17-11-06 20:52

Normal ca masina cu motor de 1,2 ti se pare puturoasa,totusi are 1300 kg, din datele date de producator,Aveo de 1,4l ii da fum in nas la un Logan de 1,6l,bineinteles ca nu in 16v.Finisajele normal ca la ce ai vazut tu ti se par proste,pentru ca nu ai vazut Aveo echipat complet,si mai are de invatat Loganul ca sa ajunga la finsajele de pe Aveo.A mea are deja 6000 km si nu scartzaie nimic si aia,deja,scartzie la 1000 km, hai ca e prea de tot,probabil are masina aia un defect din fabrica sau nu e reglate bine,probabile de aceea scartzaie, da si tu detalii.Mie fix invers:Loganul e scump pe langa Aveo,nu-si merita banii,daca Aveo nu avea taxe vamale,nu avea rost sa iei logan care e mai slab.La Platinum,de ex,pretul cip e de aprox. 9000Eu.Nu cred ca iei logan la 9000Eu cu dotarile si confortul care il are Aveo.Cand va avea loganul 4 airbaguri,sistem Blaupunkt cu 6 boxe si mp3 sau climatronic la 9000Eu sa ma anunti si pe mine.Un singur capitol la care bate loganul e portbagajul care e cu 100 litri mai mare,dar nu e bancheta rabatabila ca si la Aveo,deci ...Nu stiu de ce ti se pare o masina fragila,nu vad de ce sa ti se para fragila.Loganul hai ca are garda la sol mai ridicata si cauciucuri cu talon mai mare(cele de pe aveo nu sunt cam bune pt gropile noastre,au talonul mai ciudat,55)dar in rest nu vad de ce sa fie Aveo mai fargil.Da exemple

s3bby2000 17-11-06 20:55

Quote:

Originally Posted by Carbon (Post 615569)
superba masina ;) nu`i asa? .intradevar ii nasola treaba cu scutu pt motor k nu are.... :| si faza cu garantia:|.in rest e super . a mea are motoru` mai mic de 1.2 dar e o masina extraordinara;).sa o stapanesti sanatos:)

Scutul eu mi l-am montat la reprezentanta de la Tg Mures,a durat 5 minute,trebuie prin scutul in 4 suruburi.Oricumi,isi merita cele 5 milioane.Un prim avantaj e ca nu iti mai poti sparge baia si al 2-lea ca motorul nu se murdareste asa repede.Si tu la fel, la cati mai multi km fara reparatii

George_P. 17-11-06 22:42

Cum poti sa spui ca e full option cand ai capace la ea??

In plus,mi se pare mai instabil pe drum Kalos-ul decat Loganu-ul,nu vbesc aici de Aveo este adevarat,dar in proportie de 90% sunt la fel.

TufY 18-11-06 20:58

daca aveai 18 ani te invitam la un test drive cu loganul dupa care faceam acelasi test si cu kalos :D sa vedem care e mai bun la drum/ la rupt....... asa sa vedem diferente clare oricum KALOS/ aveao tot masi proaste sunt ca si loganul dar de astea avem bani cu astea ne spalam pe cap..........la 16 ani daca iti arat o bicla mai tare sigur zici ca e mai tare si ca aveo :P

s3bby2000 19-11-06 11:00

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by George_P. (Post 626931)
Cum poti sa spui ca e full option cand ai capace la ea??

In plus,mi se pare mai instabil pe drum Kalos-ul decat Loganu-ul,nu vbesc aici de Aveo este adevarat,dar in proportie de 90% sunt la fel.

Ca si stii si tu,cand a aparut Aveo in Romania,si eu am cumparat masina pe cand a aparut,in mai,atunci nu-ti dadeau jenti de aliuminiu la ea,chiar daca aveai versiunea Platinum.Atunci daca vroiai sa ai jenti de Al le cumparai separat cu 300Eu/buc.,si nu prea cred ca merita.Ca sa te convingi si tu ca e Platinum,intra si tu pe un site al Chevrolet si vei observa ca la dotari,doar Platinum(full option) are climatronic,si care e intr-o poza la inceput.

George_P. 19-11-06 21:44

Nu ma lua pe mine cu "ca sa stii si tu" , " ca sa te convingi si tu"...

Convinge-te tu,ca o masina full option inseamna sa aibe toate optionalele pe ea.

Nu mai fii atat de subiectiv,ca si cum Aveo al tau e cel mai mare si cel mai tare,deschide ochii !!

s3bby2000 21-11-06 14:23

Cum adica sa nu te iau pe tine cu dinastea?Informeaza-te si mai vorbim.Sa stii are toate optionalele pe ea,ce mai poti pune pe ea e o cutie automata . A mea nu e cea mai tare,daca era cea mai tare trebuia sa fie unicat.Intra pe o adresa a firmei Chevrolet,ti-as dao eu dar imi dau ban ca mie ca nu gasesti,si convingete.Dupa ce te convingi si vezi care e adevarul vei vedea ca nu ai dreptate.Poate o sa scanez o oferta pentru Aveo de pe cand am cumparat-o eu si vei vedea ca nu scrie nimic de jenti de Al,doar ca are jenti pe 15",nu pe 14" sau 13".

grigoras sorin 16-12-06 20:46

Hai sa va spun noutati !

Buna baietii mei , cu sau fara Aveoooo !

Acum 4 zile am primit si eu masina - AVEO full full option . Ma bucur nespus de acest lucru - motorul de 1,4 16 v este tare frate ! Inca n-am bagat piciorul ca lumea in pedala ca vreo 3-4000 vreau sa o protejez intr-un rodaj cat mai bun . Am apasat putin mai tare dar cu mila ! o ia imediat cu a 2-a pana la 50-55 si cu a 3-a pana pe la 90 la nu mai mult de 4000 de turatii de te lipeste de scaun ! dar sa bagi la 5000 - 5500 de turatii !!!
La tot finisajul interior - numai cine n-a vazut-o poate sa aiba dubii _ ca fata de altele mult mai scumpe nu Logan este superioara net - este extraordinara - vecinii si prietenii mei au lesinat de forma si finisajele interiorului !
Ceea ce m-o dezamagit de la primul km a fost doar un lucru - zgomotul in interior - inca de la viteze mici de 50-60 km/h parca ai un geam uitat deschis ! nu inteleg - nu este antifonata destul , sau deloc ? ce naiba se intampla ? are cineva vreo explicatie ?
Cand ma duc prima oara la service am sa cer lamuriri sau sfaturi .
Daca mai aveti alte sfaturi pentru o masina nou nouta , le astept !

Salutare baieti !

s3bby2000 23-12-06 12:17

Sa o stapanesti sanatos si la cati mai multi km fara probleme.Sfaturi:puneti scut la motor k merita,huse,presuri,o tavitza de portbagaj(daca nu gasesti d Aveo cumpara d Kalos k se potriveste perfect(dinaia am eu)) si aparatori d noroi la roti,k sa n-o speli in fiecare zi.Sa incerci sa nu iti pui odorizante prin masina deoarece eu am patit-o k s-a scurs niste odorizant dinala p bord,si mi s-a luat folia de pe un buton d la casetofon.Eu i-am mai facut ca un fel d cutii din Al pt boxele din spate,dar care e inchisa numai in 3 parti,ca sa nu atingi boxele cand bagi bagaje in portbagaj.Daca ii facy rodajul d 1000 km ii ajunge,tinand cont ca motorul vine rodat din fabrica.Se gasesc aqm si bari d torsiune pt fata,daca vrei sa aflii mai multe dai un PM.
Daca vrei sa mai afli cva mai fa si u cate un post.Si ink o chestie:"full full option",cum ai scris u nu e corect deoarece "full" e deja la superlativ absolut.Banuiesc k nu poti sa-ti iei modelul "full" mai slab dotat si mai exista unul "full full" care are toate dotarile

grigoras sorin 23-12-06 15:39

Salutare ,
Am prevazut chestia cu odorizantul si n-am pus la oglinda , l-am pus jos in dreapta sub bord agatat de un fir si bate caldura chiar acolo de scoate tot mirosul din el .
Am pus si ceva in portbagaj de protectie contra umezelii de la bagaje , etc . De scutul pentru motor iti multumesc , am sa vad cat costa , ai idee ? cred ca de la service Chevrolet ? Am mers usor pana acum , am 1200 km . Da am apasat mai tare chiar azi , si o ia frate de sub mine ! merge tare de tot ! si frumos , are un zgomot frumos motorul cand apesi putin mai tare ! , imi place la nebunie . De boxe nu m-a dus capul dar m-am uitat si cred ca merita pus ceva de protectie , am sa incerc cu o folie usoara cauciucata , se monteaza mai usor . Da ce vrei sa spui de bare de torsiune fata ? ca n-am prins ideea , scuza-ma . Am scris full full option inadins ca mai spusese cineva full option si n-avea jenti de Al - dar mai mult ca asa o chestie - dar aparatori de noroi unde ai luat ? cat costa ? le monteaza tot la Chevrolet ? dar de aparatori antivant , ploaie la usi stii ceva ? sant ?
Si in legatura cu zgomotul in interior tu il ai ? parca se aude prea tare zgomotul de afara . Si la CD , are magazie de 6 buc asa cum scrie in cartea tehnica ? ca eu nu i-am dat de cap , sau nu are ?

grigoras sorin 23-12-06 15:53

Cred ca tocmai tu ai spus de treaba cu jentile , acum am vazut si am facut legatura , si ai dreptate , abia acum au bagat mai mare lista de dotari la modelul full option , cum peste jumatate de an or sa fie mai multe ca acum care l-am luat eu .
Mai vreau sa te intreb ce stii despre revizia tehnica ? o au standard la un pret fix ? este sau nu este nevoie iti schimba tot ce au ei pe lista ? sau altfel ? te lasa sa stai langa masina in timpul reviziei ? sau nu-ti da voie sa intri ? iti dau ei piesele schimbate inapoi ? cele care in principiu mai merg folosite , sau trebuie sa le ceri tu ?
Alarma ti-ai pus ? ai idee cat costa ? dar antiradar ( unul bun cat de cat ) ?

George_P. 23-12-06 18:23

Re: Hai sa va spun noutati !

Quote:

Originally Posted by grigoras sorin (Post 663759)
Am apasat putin mai tare dar cu mila ! o ia imediat cu a 2-a pana la 50-55 si cu a 3-a pana pe la 90 la nu mai mult de 4000 de turatii de te lipeste de scaun ! dar sa bagi la 5000 - 5500 de turatii !!!

Ce-o fi atat de tare la un 1.4....tu stii.

Eu n-am vazut ceva tare la un 1.6,dar la un 1.4,ma rog...daca tu zici:rolleyes2

Si din nou zic,daca un 1.4 te lipeste de scaun la felul in care o spui,inseamna ca n-ai mers cu Rosonic cu Octavia...

grigoras sorin 24-12-06 13:39

Salut baieti ,

Eu n-am facut o comparatie cu alte masini - desi este clar ca prin comparatie luat ca atare un motor de 1.4 este mai slab ca unul de 1.6 sau mai mare . Ce vreau eu sa reliefez este puterea reala a unui motor de 1.4 luand in calcul atat motorul individual - tehnologie mai noua sau mai veche , greutatea masinii cat si costul acesteia ! Poti avea senzatii placute din toate punctele de vedere enumerate mai sus cat si al confortului - plus o masina nou nouta ! la un pret de cca 10000 de euro .
Doar nu sant tampit sa spun ca este mai tare ca o masina de 18 , 22 sau 25000 de euro cum poate ajunge Octavia sau alta - daca-mi poti da un exemplu de alta masina cu calitatile de mai sus si cu ceva in plus - eu ma dau batut ! Glumesc !
Este bine sa iei in calcul toate amanuntele si cu atat mai mare placerea !
Parerea mea !
Bafta - Sorin

George_P. 24-12-06 19:15

Eu nu ti-am comparat masina cu Octavia sau altceva,stai linistit,eu doar am zis ca daca la 1.4 al tau zici ca trage cum trage,sa mergi cu Rosonic sa vezi atunci plamani lipiti de scaun.

O alta varianta la fix 10000 euro fix e Prestige-ul care bate la fund Aveo la toate capitolele.

Asta este parerea mea si personal nu as da aceiasi bani pe altceva mai putin bun doar pentru simplul fapt ca "dacia e dacie domne..."

Te salut si eu si La Multi Ani ;)

All times are GMT +2. The time now is 10:10.

- Copyright 2026 4Tuning