![]() |
Decibeli toba
Buna am si eu o intrebare. Am si eu o intrebare cum e cu tobele pe masini(sunetul) am vb cu cineva si are toba sport pe masina, suna f bine si mi-a zis ca nu trec decibelii de limita admisa. Daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cat e limita?????
|
Re: Decibeli toba
Nu stă poliţia să-ţi măsoare decibelii, dacă la asta te referi!...
Dacă lor li se pare că sună mai tare, îţi ia imediat certificatul, fără să se gândescă la decibeli! |
Gandeste-te in felul urmator:
Politia a vrut sa-i ia talonul cuiva pentru stopuri fumurii. Problema e ca acele stopuri "fumurii" erau cele putin innegrite, de fabrica, de pe Astra G Bertone. Cand n-ai cu cine, n-ai cu cine, deci indiferent ce finala vei avea, tot vor vrea sa-ti ia talonul. |
Quote:
Nu mai calculeaza ei decibelii cand or vedea ditamai teava de tun! |
Silencer si scapi de stres.
|
Quote:
|
Mersi pt. sfaturi.
Si daca pun finala sport....nu neaparat "tun".....de aia cu 2 iesiri mai silentioasa...atunci ma gandesc ca nu ar fi probleme.....sau da?:| |
Atâta timp cât nu urlă să scoale morţii din morţi, poţi să pui că nu se ia nimeni de tine!...
Poţi să-i pui şi cu 2 ieşiri dar să nu urle încât să le atragi atenţia gaborilor! |
Sau mai ai varianta cand vezi politie scoasa din viteza si lejereanu :)). Eu stiu cunosc , la mine face de trezeste si mortu mortilor masiii ;)). Daca mai am si norocu sa fiu printre case sau chestii de genu clardiri inalte doamne fereste. Stai sa vezi dupa ce imi fac traseul pe 57mm , o sa circul cu ea mai mult scoasa din viteza.
Ia-ti o toba de firma , eu am REMUS pe masina , si cand vrei sa nu baune nu bauna ca ii cuminte. Pe cand toate ciurucurile de inox no name fac un haos de numa numa. |
Quote:
Mergeam la o expozitie tuning din Sibiu si facea foarte urat.Cand am vzut politia,am scos'o din viteza :P si asa se uitau aia la noi ca la poarta 6 :)) |
Treaba asta cu toba mai e si dupa ce stii sa zici eu am reusit sa scap de fiecare data de ei ,atat timp cat stii legea e cam greu sa te faca iar urechea militianului nu e aparat omologat RAR si cu verificarile la zi care sa masoare decibelii ,asa ca aveti grija cum le transmiteti la oprire ca ce face el e abuz de functie si ca il poti da in judecata pe cale civila pentru asta nu contestarea amenzii aia e frectie pentru el ,credeti-ma ca nu le convine sa faca asta prefera sa iti de-a actele dar trebuie sa fiti fermi si nu milogi.eu de 6 ani scap fara probleme si am avut multe discutii cu ei ...asa ca bafta si voua aceeasi treaba si cu foliile spate care au nevoie de omologare de care vor ei si atat...
|
Deci ca sa inteleg mai bine daca ma opreste politia pentru ca .. nu stiu a vazut el ceva ne in regula si se ia apoi si de evacuare,ce ii pot spune mai exact?
|
Ca sistemul tau de evacuare este complet si ca daca vrei tu esti un dragut si ii oferi presul sa se uite sub masina sa vada ca ai evacuarea completa ,iar prin faptul ca iti ia talonul pentru decibeli asa dupa capul sau este doar un abuz ,pentru ca in procesul verbal trebuie sa fie trecuta seria si numarul aparatului omologat RAR cu care a constatat el faptul ca evacuarea ta depaseste nivelul maxim admis al motorului de pe masina ...fiecare motor are de la fabrica un nivel de decibeli anume...
|
Pff am inteles.Mersi mult de tot.Chiar azi am fost cu prietena prin oras si am trecut pe langa un echipaj care culmea era in aceeasi parcare unde am bagat eu masina.S'au uitat cam urat dar nu au zis nimic :rolleyes2
|
Quote:
|
Poti face pe al dracu la tine in oras in multe cazuri.In niciun caz in alt oras ;)
acolo daca te stii cu musca pe caciula,cobori nasu si vorbesti frumos.si te rogi sa scapi.eu cel putin asa am facut mereu |
ninimal... eu nu am patit asta doar la mine in oras ma invart sau mai bine zis invarteam bucuresti /buzau/ploiesti am stat ani pe la bucuresti si am fost oprit de zeci de ori si mai ales noapte cand e vremea alergarii...,si erau foarte chititi sa imi ia talonul si nu vroiau nici sa ma lase sa ies din masina ,dar i-am zis ca nu are rost sa scrie procesul verbal si ca daca vrea sa cheme echipajul RAR care exista in Buc. sa imi faca masuratoare decibeli...,dar nu a facut asta si a venit la mine cu un proces verbal si eu i-am zis ca nu semnez nimic daca in acel proces verbal nu apare ce trebuie asa cum scrie la lege ...in secunda doi nu a mai zis nimic mi-a dar actele si m-a lasat sa plec ,chiar daca pana sa vina cu procesul verbal eram pierdut sincer ..dar ,daca chema RAR-ul si eu nu depaseam limita de decibeli pe masina mea el era tras la raspundere rau,RAR-ul se cheama la masini in neregula rau serii aiurea motoare aiurea nu la o evacuare ...
iar pentru celalalt coleg cu sigilatul masinii si expertiza RAR ,te rog sa ma luminezei si pe mine conform carei legi in vigoare din cauza ca se aude masina mai tare are dreptul militianul la cheful sau sa faca asta .cred ca ori esti militian ,ori ai rude la ei sincer nu vreau sa te jignesc nu sunt genul ,dar asta mi se pare absurd cu sigilatul masinii atata timp cat masina are numere ,e in regula la acte nu e de franta pe fata si de germania pe spate sau e furata ....acum poate eu gresesc dar corecteaza-ma prin LEGE...nu prin excesul de zel si abuzul de putere al unor militieni... Cu respect ,Alin |
sa-ti sigileze masina pentru toba sport.. asta nu am mai auzit-o..
am auzit de sigiliu pe masina in caz ca e masina furata si sta in curtea politiei sigilata.. ti-o sigileaza cand ti-o ridica m..stii cu platforma.. iti pun sfoara jur imprejur.. sau ai droguri in masina..la vama.. in legatura cu talonul poate sa ti-l ia doar dc nu ai toba sau depasesti un nr de decibeli..dar nu dupa ureche.. trebuie sa aibe aparat de masura si control ..omologat si etalonat!! cu etalonare valabila.. ca asa vin si eu cu aparat de masura ..folosesc la munca pentru nivelul de zgomot in camerele curate.. dar si aparatul ala trebuie sa fie folosit cu cap.. dc ti-l baga pe teava de esapament.. poate sa ajunga la 1xx decibeli.. scrie clar la lege nivelul de db.. e scris si in cartea de identitate a masinii.. asa ca cine iti ia talonul fara sa aibe aparat se poate castiga f usor procesul in instanta.. e clar un abuz.. si pana la judecata iti pui toba stock si nu mai are nici o dovada.. |
Quote:
|
Da ,dar judecata nu trebuie doar prin contestarea amenzii ca pe militian il doare in cot de asta ,si prin a-l da in judecata pe el pe linie civila pentru abuz asupra ta ...si crede-ma ca nici unul nu are tupeu sa faca asta ...mai ales la seceta de azi...cum dovedeste el la instanta ca este asa cum a zis el fara un buletin de la aparatul care ti-a inregistrat nivelul mare de decibeli si s-a prajit nu fac ei greseala sa ajunga la proces pe cale civila ,de contesta ii doare in cot ,deci trebuie neaparat sa le spuneti asta ca nu te intereseaza contestarea amenzii ce ti-o da ,ci faptul ca il dai pe el in judeacata personal pentru abuz in serviciu ...eu am facut asta de multe ori cand erau calare pe mine rau ...si pentreu tobe si pentru folii si dupa ce le-am zis asta s-a schimbat situatia radical au imbunat-o si m-au lasat mereu sa plec si repet asta nu se intampla in orasul meu ,exeplu:Bucuresti(doi militieni noapte cu Pasatul..deci maricei in grad) , apoi altii pe la Urziceni de folii ,si exemple sunt multe dar nu astea conteaza...conteaza sa cititi bine legea sa fii informat pe cat mai mult posibil si cand esti oprit sa stii ce drepturi ai si ce obligatii si ce obligatii are politistul ...totate sunt scrise alb pe negru ,dupa cheful lor e doar ABUZ...si se pedepseste conform legii in vigoare...
Da ,mai Dragos ,incerc sa ii trezesc sa fie informati ,parerea mea inca o data poate gresesc dar ,nu vb din vise ...... |
Oke oke , sa zicem ca nu poate sa-ti masoare DBL , dar poate sa te ia pe alta parte, cum se face mai nou la mine in oras, ca toba nu este omologata, l-a luat pe un prieten de-al meu care are in loc de finala , teava si tips borla, intr-adevar suna in sarcina , dar omul mergea linistit si i-a luat ceferticatul , pentru : aplicarea a unor sisteme neomologate asupra traseului de evacuare sau ceva de genu scriia in procesul verbal , si nu era toba ...teava + tips ...
wtf ? acolo cum mai scapi ? |
Eu am evacuarea facuta la Pilot auto Pitesti si am si factura si scrie ca e omologat.Doar ca mi'au zis si ei.Ai grija noi ti'am pus aici ca nu depaseste decibelii permisi dar na ... ne'au mai sunat altii ba m'a oprit politia ce sa fac :))
Eu o tin la 1700-1800 turatii si nu se aude mai nimic cand trec pe langa ei.dar doar acolo :)) in rest , nicio sansa sa nu atrag atentia. |
Daca e omologata de ce te abtii cand treci pe langa ei?
Si nu prea cred faptul ca e omologata, eu cel putin n-am auzit in tara ca cei de la RAR sa omologheze tobe sport , daca stiti undeva, sa ma anuntati si pe mine ..sunt primul la rand si mai am inca vreo 10 prieteni in situatia mea... Ca ti-au zis cei de la service ca e omologata, asta e altceva ..nu cred ca dau politistii sau cei de la RAR (in caz ca-ti ia certificatul) 2 bani pe vorbele sau omologarea unei firme care monteaza, fac ..trasee sport + tobe. |
Salut , pentru prietenul tau cu teava plus tips e perfect legal ce a patit ,scrie clar in lege sistem de evacuare incomplet sau montat altceva ....deci nu avea toba finala...si asta o poate constata politistul fara probleme asa cum constata anvelopele si dimensiunile acestora....nu prea are ce sa faca am mers si eu cu teava si tips dublu borala si era mare deranj ,dar eu l-am dat jos repede din cauza ca zici ca ma alergam mereu cu cineva urla permanent ...si eram si expus luarii talonului ,asa ca am revenit la toba .
Partea cu evacuarea omologata...cand am luat masina mea si eu aveam un abtipilt pe interiorul haionului de la o firma din Cluj care cica era o omologare ....am scapat asa o data de mult .dar am si uitat de el nu stiu daca omologarea firmei este valabila la RAR...este omologata ca sistem de evacuare in general nu omologata ca nivel de decibeli...parerea mea! Bafta |
Quote:
a) retinerea permisului de conducere, a atestatului profesional, a certificatului de înmatriculare ori înregistrare sau a placutelor cu numerele de înmatriculare; b) retragerea permisului de conducere; c) suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pe timp limitat; d) anularea permisului de conducere; e) confiscarea bunurilor destinate ori folosite la savârsirea contraventiilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta; f) imobilizarea vehiculului. Sau poti s-o iei asa: Art. 104. - (1) Imobilizarea unui vehicul care circula pe drumul public se dispune în urmatoarele situatii: b) conducerea unui vehicul a carui stare tehnica pune in pericol grav siguranta circulatiei, deterioreaza drumul public sau afecteaza mediul; (o evacuare cap-coada stii clar ca mareste mult nivelul de poluare a masinii; deci poate sa considere ca afecteze mediul si iti imobilizeaza masina). De fapt, militianu' poate sa interpreteze in multe feluri modificarile tale si poate sa hotarasca ca masina ta reprezinta un pericol pentru circulatie si s-o imobilizeze. La fel, ar trebui sa stii ca daca refuzi sa deschizi portbagajul pentru control (ceea ce e dreptul tau), el poate sa ceara eliberarea unui mandat si sa iti retina masina pentru control. N-am nicio legatura cu niciun politist, nici nu-i simpatizez, dar legea le permite sa faca destule lucruri. De exemplu, in alte tari din Europa si din lume masina iti poate fi chiar confiscata din cauza alcoolemiei sau a vitezei. |
Da in alte tari ,nu si la noi nu toti politistii au dreptul asta unii sunt simpli agenti ,altii au atributia de a fi agent constatator..in fine si asta trebuie sa o dovedeasca cumva nu prin vorbe ,asa daca are ceva cu tine poate sa ti-o faca ...,si cum poate el dovedi ca tu reprezinti un pericol si ca poluezi...au fost situatii de genul la mine in oras pentru moto ,si pol a pierdut lejer ,pentru ca nu au cum sa demonstreze decat daca te masoara ...si cum la noi in tara aparatele astea sunt cateva si cei ce le pot folosi sunt cei de la RAR greu in alte orase decat bucuresti te poti intalni cu un echipaj RAR cu pol care sa iti faca aceasta masuratoare...,cu portbagajul eu stiu ca le trebuie mandat si nu se obtine asa in 5 minute ,ai auzit tu pe cineva sa fie retinut pentru asa ceva ,eu unul nu am deschis portbagajul ..... la control pentru ca nu aveau mandat si m-au lasat liber ,altii cand am mai fost oprit atunci cu Ciorogarla ...cu armele am fost oprit si aveau mandat dar cei ce m-au oprit erau agenti normali si mai era cu ei cineva de la judiciar care detine dreptul de control ,iar am deschis portbagajul doar dupa ce am fost rugat de cel de la judiciar si aia chiar aveau hartie ,dar nu orice politist poate sa iti impuna asta de cerut iti cere dar nu esti obligat...
nu de mult a vrut unul sa imi ia talonul pentru becuri cu tenta galbena...pacat ca l-am convins sa nu o faca ca il faceam de toata distractia.. Poate ii nimeresc eu pe aia mai slabi din politisti dar , la cat merg si de cati ani bag curse nu am auzit de imobilizarea masinii si nici la nimeni nu am auzit asta..atata timp cat ai ITP...nu vad cum un militian poate sa iti faca asta ..dar inca o data e parerea mea. iar evacuarea cap - coada intra la luarea talonului direct pentru are lipsa elemente evacuare ,adica cata,intermediara....si chiar finala,deci lejer te lasa fara talon ,noi vorbeam doar de o toba finala care se aude ,deci evacuare completa dar zgomotoasa...daca ai tot pe masina si doar se aude e greu sa te faca ...iar la momentul procesului cum probeaza politia ca masina ta se aude peste limita legala ,daca ei nu te-au masurat cu nimic...totul e pe hartii nu pe urechi si vorbe... |
eu la masina mea, am dat jos catalizatorul, toba intermediara.. am doar o finala magnaflow..
as vrea sa vad ziua cand se lasa un politist pe burta sa se uite el pe sub masina... :)) cand ploua putin ei stau in masina.. dar sa mai se lase pe burta =)) si la faza cu poluarea ii zic ca de unde imi demostreaza el mie ca masina mea polueaza mediul in conditiile in care sunt alte masini non euro care scot fum negru,albastru si nu patesc nimic... de abia astept sa ii intalnesc.. oricum la mine nu se aude foarte tare deoarece am ales o finala mult mai mare ca sa nu ma deranjeze.. si mai e si turbo masina.. traseul e tot pe 76mm si toba cu intrare tot pe 76 de fapt am fost oprit de doua ori pentru fiola.. si nu au zis nimic de evacuare... |
2 Attachment(s)
salut ,eu am avut stopurile fumurii ,dupa ce am avut talonul ridicat ,am renuntat la innegrirea intregului stop si am facut o singura dunga numai in dreptul semnalizarii restul find rosu.Daca mai sunt oprit cum as putea sa scap fara a imi mai fi ridicat talonul ?????
|
Nu iti mai zice nimic acum de stopuri.Stai linistit .Asa le'am avut si eu la a mea si m'a oprit politia.ARR'u chiar.Am avut un noroc chior.Au verificat franele daca merg ,semnalizari,motoru daca e aceeasi serie ca pe caroserie,frana de mana(nu mergea) , trusa de prim ajutor ( nu aveam ),folie pe masina ( noroc ca nu aveam si pe fata ca atunci chiar mi'o luam ),stopuri negre negre ...
Si m'a iertat .... nu stiu cum...student,fara bani,mergeam la facultate,...am vb respectuos,m'au lasat dar mi'au zis daca te mai prindem sau altii , sigur o sa iti ia certificatu.Si le'am schimbat cu altele mai tuning.pana la urma le'am dat si mi'am luat altele stock dar am innegrit tot asa doar semnalizarea si marsarierul. Parerea mea : arata mult mai bine.Si la tine la fel ;) Nu se mai ia nici dracu de tine. |
si daca sa presupunem ca se gaseste unul mai cu chef de ridicat taloane ................cam ce pot spune pentru a nu avea probleme ...ms :-)
|
Nu le faci si tu negre negre sa nu se mai vada mai deloc.Se pot innegri fara a afecta vizibilitatea;) doar putin sa mascheze galbenu si albu .N'au ce sa zica.Asa e de la ei domne :)) Nu'ti dau ei pentru 1/4 din stop innegrit.Pozitiile suntmai "importante" pt ei .Si frana.
|
Am şi eu o întrebare: VOI ŞTIŢI SĂ CITIŢI ?
Citiţi titlul ! RECOMAND !!! |
Asta ma intrebam si eu ....
|
Quote:
Salut Alin. Am si eu o intrebare: nu poate sa zica nimic referitor ca nu e toba originala pentru modelul respectiv de masina? Adica ca nu e toba omologata pentru masina ta, ci una adaptata? |
Quote:
Ei abuzeaza mult de drepturile lor, dar tu daca stii bine legea poti sa le-o expui clar si frumos si majoritatea o s-o lase balta. |
De unde sa stie? Daca vede doua iesiri din inox si o aude nu e destul?
|
Pai eu am evacuarea facuta la Pilot AutoPitesti si am factura si inca o hartie parca nu mai stiu sigur care spune ca e sub nivelul decibelilor si e in conformitate cu RAR'u sau ceva de genu.Cand am timp fac o poza.
|
Quote:
|
Eu ziceam strict de faptul ca e alta toba decat cea conceputa pentru modelul in cauza de masina, deci nu e omologata. Ma gandesc ca asa cum se pot lua de dimensiunea rotilor care nu sunt omologate pentru masina in cauza, asa se pot lua si de toba, daca e alta decat cea fabricata pentru modelul respectiv. Ce ziceti?
|
Scuze ,dar nu eram prin zona acum raspund...Amphetamine are dreptate si ti-a cam raspuns el ...daca stii ce sa zici o lasa balta ,nu poate spune /Dovedi nici un politist indiferent de grad ca toba ta nu este omologata treaba asta ii revine RAR-ului impreuna cu politia ...tot ce fac ei este un abuz de putere si de necunostina a soferului,la roti e altceva se poate citi simplu asta in caz ca nu ai sters dimensiunea de pe cauciuc "din greseala",la decibeli...nu am auzit om capabil si omologat rar sa iti masoare cu urechea nivelul de decibeli,deci trebuie asa cum s-a zis aparat omologat al RAR-ului cu certificat metrologic la zi.si doar acela poate sa duca la retinerea certificatului ,legal ,restul sunt abuzuri .
Ce sa stie politistul daca masina ta are una sau doua sau sapte evacuari ,si chiar daca iti ies doua tobe de inox afara ,ei nu sunt peste RAR,mai ales daca ai ITP valabil.... Eu am fost oprit de cateva ori de politie doar sa se uite mai bine la masina...pentru ca le placea,cum arata cu faruri cu stopuri si cum se aude am patito de 3 ori ,2 in buc si o data in bz. Salut |
| All times are GMT +2. The time now is 09:42. |
- Copyright 2026 4Tuning