![]() |
Punto Vs Peugeot
Ce Credeti? Un Punto De 1300 Cu 85 Cai Sau Un Peg De 1400 Cu 90 Cai La Acelasi Pret{mina A Doua} Care Merita Banii?
|
Re: Punto Vs Peugeot
Chiar daca am Punto te sfatuiesc sa-ti iei Peugeot care banuiesc ca-i 206.Vezi ca este o comparatie directa intre cele doua modele in ultimul nr al revistei Auto Motor si Sport.Te referi la Multijetul de 1.3 de la FIAT si HDIul de 1.4 de la Pug?
|
In primul rand, daca e vorba de dieseluri, MultiJet este superior HDi si ca putere, consum dar si ca durata de viata si aici itzi zic din teste ( MultiJet Common rail generatia a 2-a este cel mai performant diesel). Despre motoare pe benzina zic ca tot Fiatul e mai rezistent, nu am avut peugeot ca sa vorbesc dar stiu ca motorul Fiat e rezistent pt ca am foarte multi Km parcursi cu masini Italienesti, iar daca pt tine sportivitatea este totul alege Fiat ;). In rest e vorba de gust si de bani.
|
Nu Este Vorba De Benzina
|
Este Vorba De 206 Vs Punto 2003,
|
Alta Parere? Pt Ca Miine Trebuie Sa Aleg,la Design Sunt Aproape La Fel De Frumoasa{punto-sporting}de 206 Pg 2003 Model
|
uite, eu am un punto de 1200cc, nu am vazut 206 care sa imi stea in fata. la 80 de caluti, mai rar masina. iti recomand si ca si benzina masinuta, iar daca esti fan sosele, si nu mers offroad, tot punto. daca ai de atacat zone cu drumuri rele, nu mai sunt atit de sigur.
|
Quote:
Te-ai intalnit numai cu 1.4 hdi probabil...oricum, cred ca majoritatea Pug-urilor de la noi sunt 1.4hdi. Din cate am inteles de pe forumul Peugeot, este un motor foarte fiabil. Nu stiu ca piese, dar Peugeot ar fi cam printre cele mai scumpe la acest capitol. |
Bogdan indiferent de motorizare Punto e mai tare asta itzi zic sigur la motor si cutie e mai tare, daca e vorba de diesel cu atat mai mult nici nu se compara HDi cu MultiJet -ul de pe Fiat. Tre sa recunosc ca Fiat-ul e putin mai sensibil la gropi dar banuiesc ca masina nu e rulata la noi in tara. Nu o sa traiesti in peugeot niciodata senzatiile din Punto ;) Daca vrei sa fi rege pe sosea itzi recomand motorizarile: 1242 cmc 16 V, 1.9 JTD, 1.4 16 V. Gandeste-te ca un 206 Hdi de 90 CP nici nu sufla in fata unui Punto de numai 60 Cp si intrecerea am vazut-o eu. 206 e greu si mult mai instabil ca Punto. Alege o sportiva Italiana ;)
|
am sa iau punto grande de 1400 sporting de 95 cai
|
Te felicit si astept sa ne spui primele impresii, bineintales dupa ce termini rodajul.
|
Mersi, Trebuie Sa Astept O Sapt Ca Nu Au Rosie Cum Vreu Eu
|
felicitari, Bogdan
|
Felicitari , e frumoasa masina,model nou ... bravo , cred ca tot Grand Punto as fi ales.Asteptam impresii:)
|
Si uite cum ai avansat de la o masina sh la una nou-nouta. Sa pui poze, auzi?
PS: Felicitari si s-o stapanesti sanatos ;) |
hdi de 90 hp de la peugeot nu sta in fata unui Ficat de 60?..fiti seriosi baieti...daca va dati cu parerea dati-va in cunostinta de cauza nu din auzite...daca nu ati mers cu ambele masini sunt simple supozitii..sa nu uitam ca 206 a fost dublu campion mondial wrc..vis a vis de afirmatia ca 206 e mai greoi..oricum ca imagine de marca peugeot este incomparabil cu fiat..sper ca nu v-a deranjat postul meu dar fiti obiectivi .ciao ;)
|
faptul ca peugeot a fost dublu campion la wrc, nu inseamna ca e mai bun decat punto, care nici nu concureaza in wrc in aceeasi grupa...
|
Nu neaparat ca sunt posesor de 206 dar acesta este mult in fata unui Punto.
|
salut! pinä sä dati afirmatii care nu isi au rostu mai documentativä,legat de competitiile sportive acele masini au acelesi ambalaj dar sunt cu totul altfel dotate (suspensii ,cutie de viteze,+ motor mult mai bun) legat de masinile normale cele in serie un Punto si un Peugeot la fel ca capacitate cilindricä
as miza pe Punto 8) pärerea mea ;numai bine:!: |
cei ce nu au incercat ambele masini nu au cum sa fie obiectivi..si da...intr-adevar masinile wrc nu au nimic comun cu cele stock..dar sa nu uitam ca 206 este cotat foarte bine din toate punctele de vedere si oricum peugeot este superior marcii fiat atat ca fiabilitate cat si ca imagine.
|
Hopa... ai gresit rau. O sa-ti sara fiatgroup in cap acuma, si n-o sa te mai lase sa respiri ;)
|
:D astept citatia din partea fiatgroup ;)
|
2 Attachment(s)
Quote:
1-Despre ce anume vorbesti cu acel cotat 2-ce intelegi prin fiabilitate 3-ce gäsesti prin romania sunt masini de consum redus ,legat de HDI de la peugeot nu am o pärere nemaipomenitä in raport cu pretul ,ce oferä peugeot pot gäsi la fiat la un pret mai mic,si anume 1.9 JTD 105 cp färä nici o altä modificare ,cu care sunt multumit, Dacä tot afirmi cä peugeot este superior cum se face cä 2006 Grande Punto este ceea mai vindutä masinä din europa si nu peugeot. Toate bune si frumoase numai bine 8) Attachment 107857Attachment 107858 legat de imagine asa de räu nu aratä:lol: |
e dragut punto iar motoarele italienesti pe benzina sunt criminale... violente si de turatie, indiferent de putere.
|
io recomand peugeot......mai cu stil
|
Quote:
jale mare tare reclamä intradevär stil . |
ahahahahahahahhahahha
|
(mihai)reclama oricum e tare ,nu vreau sä fiu inteles gresit
si peugeot este o masinä ,dar ca pret rämin tot la fiat este o masinä cu 5*****stele mä refer la Grande Punto ,ca motor este cu mult inbunätätit nu se mai pune problema de fiabilitate si incepind de la 11850 € este ceva in plus pentru fiat asta nu o spun eu ci vinzärile. ***numai bine 8) |
In primul rand nu ar trebui sa comparati 206 cu Grande Punto. Mai degraba 207 cu Grande Punto, dar fiindca 207 nu se importa inca la noi, mai asteptati pana sa va dati cap in cap ;)
|
Alex intamplator chiar le-am incercat pe ambele..ideea este ca peugeot este marca premium intre frantuzesti.2 la mana: fiabiliatate inseamna in limbaj po****r cat e de rezistenta per ansamblu.3: Motoarele hdi de la grupul psa nu cred ca mai necesita reclama de cand sunt folosite si de ford :) 4:fiecare are un gram de subiectivism insa cum este grande punto cel mai vandut daca a fost lansat de curand ?:| cu respect :)
|
NU prea imi arde de postat dar vreau sa va spun niste lucruri. In primul rand peugeot e marca premium in grupul PSA (adik fata de citroen) nu fata de Fiat. In al doilea rand HDI nu e folosit de Ford, e facut cu Ford. Daca e sa o dam in asta GM (cel mai mare si apreciat constructor) cumparat motoare Fiat, dotand chiar si cadillac-ul cu MultiJet, deci e clara aici superioritatea Fiat la motoare. Daca vbesti la ariculatii da se stie ca peugeot-ul si in general masinile frantuzesti sunt f rezistente in romania, in strainatate peugeot-ul nu impresioneaza pe nimeni nu am vazut macar un pasionat stiu doar ca e singura marca considerata buna din Franta. Nu are rost sa mai continuu comparatia intre hdi si 1.2 60 Cp ca nu am cum sa va demonstrez. Dar la aceleasi capacitati peugeotul e nimik in fata Fiat. Peugeot e superior Fiat, de unde frate, inafara de wrc in ce e bun PSA ?? plus ca punto nu a fost in wrc la aceeasi cat dar va intra cu grande sa dea o lectie, in masinile de serie ca performante si stabilitate fiat este peste peugeot si nu face masini submotorizate ca peugeot-ul: Peugeot 206 1.1 60 CP ia suta in 17 sec si seicento care chiar nu are un aspect sportiv si e doar o citadina ia suta in 14.5 sec si Punto cel mai slab 1.2 60 cp ia suta in 14.2 sec si e incomparabil la dinamica si stabilitate, 206 1.1 e cea mai chinuita masina pt ca trage dupa ea 940 Kg si acum hai sa o luam in dieseluri peugeot 206 (sau orice peugeot) 1.4 (1398 cmc) HDI are 70 si 90 CP si un 1.3 (1248 cmc) MultiJet de la Fiat are 70, 85, 90 CP si e cu 0.15 cmc mai mic, si sa nu mai vbim de nervozitate, un Doblo family (7locuri) cu 1.3 JTD (85 CP) i-a suta mai repede cu 1 sec decat un 206 HDi 90 CP si fi sigur ca Doblo e mai greu si mai varza la aerodinamica. Si iar uitate in strainatate unde nu sunt gropi sa vezi ca peugeotul se devalorizeaza mult mai repede ca Fiatul. Intradevar Hdi este peste TDI dar cu mult sub MultiJet.
|
sponsoru]-fiecare are un gram de subiectivism insa cum este grande punto cel mai vandut daca a fost lansat de curand ?:|
-de curind unde :rolleyes2 poate in Romania ,cum sa stabilit cä este vindut -pe baza duratei (oarecum scurte) si a cererilor pentru GP, eu unu o las baltä am putea vorbi noi mult si bine si pinä la o adicä nu te poti c..a in gustul omului. numai bine 8) |
doamne fiatgroup ...cum de nu am vazut toti ca Fiat este numarul 1 la automobile pe plan mondial..adica dieselurile sunt nr 1 ce sa mai..?! Faci niste comparatii absurde..Daca luam piata din Germania una dintre cele mai mari din Europa..Observam...surprinzator...ca ....fiat nu e asa bine vazut...:) ce o mai fi si aberatia aia de wrc ..:D mare lucru..polemica poate fi la infinit dar nu are sens ..;) continua sa crezi in Ficat.ciao
|
fiatgroup... cineva ti-a pus ochelari de cal. esti un tifosi adevarat. problema da este ca ti-ai pierdut abilitatea in a vedea partea buna altor lucruri. Daca Fiat era asa grozav cum spui tu, de ce are printre cele mai slabe vanzari din Europa? M? Nemtii si francezii de la Renault le-au spalat creierii ca sa le cumpere masinile lor si nu pe cele italiene, cu toate ca TOATA lumea stie ca ele sunt cele mai bune... nu mai are rost.
|
De ce vand mai bine ca fiat-ul, pt ca spre exemplu peugeot este o masina frumoasa si superconvenabila ca pret, exemplu 407, renault-ul s-a vandut bine pt ca au avut standarde de siguranta in trecut cu mult peste toti si trebuie sa recunosc ca la articulatii sunt mai tari, dar nu si la motor si spotivitate. Si mai e inca ceva italienii sunt mai nationalisti si mai comozi, in multe tari masinile apar la 2-4 luni de cand le-au lansat sau nu apar deloc fata de restu' mai ales neamtul care vine in 2 sapt de la lansare. Cunosc multi italieni care fac afaceri la noi si sunt f comozi. Uita-te la Bmw cat vinde la noi (200- 300 pe an), probabil ca nu are mult castig pt ca isi amenajeaza show-room-urile cu o gramada de bani sunt cele mai luxoase + salariati, reclame, cheltuieli si nu poti sa zici ca scoate la altceva ca mini nu se vinde nici atat dar lupta pt imagine peste tot si apar masinile la noi una-doua. Nici o natie nu o sa aiba mai multe masini nationale ca italienii, italianul nu e italian daca nu are o alfa, un fiat si una din marcile grupului foarte veche. Uita-te la altceva in cat timp dupa revolutie au venit nemtii la noi in tara cu masini, nici o luna itzi zic eu, sunt mai tari in afaceri. Uita-te la Ferrari care nu vinde masina oricui chiar daca are bani. Si aici gresesti intai mai du-te in germania si intereseaza-te fiat-ul si mai ales alfa sunt super apreciate in germania, nu o sa vezi in italia in viata ta intalniri cu masini nemtesti dar in germania sunt saptamanal intalniri cu masini italienesti, mii si mii nu mai au loc unde sa incapa, petreceri cu bere si fete purtand tricouri cu alfa si fiat. Intra pe net si i-a un peugeot si un fiat aceiasi ani si cam aceiasi km, compara cat e nou si cat e sh si o sa vezi ca peugeot-ul e cu mult mai devalorizat (ex: 406 din 2001 2.0 HDi - 106 CP (120 mii) 6500 Eur pe cand un micutz punto din 2001 1.2 16 V 80 CP cam la fel Km il gasesti cam la aceeasi bani sau min 6000 si e benzina si e si o masina mica )
|
Mda... pai la pretul asta eu as alege Peugeotul, fara indoiala. Cred ca ala cu Punto se da smecher tare de o vinde la supra-pret. In Germania, in afara de cei care se duc la intruniri, nu cred ca exista alti posesori de masini italiene. E si normal sa nu se duca cei cu masini germane, pt ca se gasesc la tot pasul acolo.
|
Quote:
|
10 Attachment(s)
[sponsoru]Daca luam piata din Germania una dintre cele mai mari din Europa..Observam...surprinzator...ca ....fiat nu e asa bine vazut.
:lol: :lol: FI-ATent 8) Ce aberatii sunt astea ai fost tu prin Germania sau Austria sä vezi cite fiaturi sunt pe stradä sä poti afirma cä nu este bine väzut,datoritä vinzärilor la Grande Punto vor scoate si varianta cabrio noua serie Punto iar in 2007 noul Stilo curind va iesi pe piatä si noul Sedici 4X4 mai spuneti si la astea ceva : Attachment 109357Attachment 109358 Attachment 109359Attachment 109360 Attachment 109361Attachment 109362 Attachment 109363Attachment 109365 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Attachment 109367 pentru a avea despre ce discuta avem nevoie de informatii noi Attachment 109366 |
informatii noi..am stat aproape 1 an in germania..:) cu facultatea bla bla...si vreo 3 luni prin traun..acolo langa linz :)) si crede-ma ca ficat-urile sunt nesemnificative in comparatie cu de ex renault...pozele pe care mi le-ai aratat sunt misto..;) pacat ca nu numai designul vinde o masina :)
|
[sponsoru] si crede-ma ca ficat-urile sunt nesemnificative in comparatie cu de ex renault...pozele pe care mi le-ai aratat sunt misto..
;) pacat ca nu numai designul vinde o masina :)[/quote] -:lol: sunt sigur cä nu numai desing-ul va avea ceva de spus pentru fiat8) salut legat de ce ai spus nu ai dreptate pentru cä nu stii cä renault isi pierde foarte repede valoarea,este o masinä bunä dar asta e ,tata a vrut sä-si schimbe renaultul cu un BMW si iau spus cä nu il poate schimba cu toate cä era ca nou din cauza devalorificärii,legat de fiat intradevär nu sunt asa de multe dar nici asa de putine in cit sä fie nesimnificative. numai bine8) |
| All times are GMT +2. The time now is 15:24. |
- Copyright 2026 4Tuning