Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Nissan - Infiniti (https://forum.4tuning.ro/115-masina-mea-nissan-infiniti.html)
-   -   Nissan 300 zx TT -drag project (https://forum.4tuning.ro/115-masina-mea-nissan-infiniti/169687-nissan-300-zx-tt-drag-project.html)

gaju 12-02-10 12:08

Nissan 300 zx TT -drag project

hai sa bag si eu un proiect pe care l-am copt de ceva vreme

este vorba de un Nissan 300 zx TT,motor vg 30 dett,cutie manuala

in momentul de fata ultima modificare suna cam asa :

pistoane forjata cu raport 9:1
biele forjate
injectoare 740 cc
turbine 2 x Gt800r
chiuloase STAGE 4 Z1 motorsport
pinioane reglabile +/- 7 grade
intercooler Greddy stage 3
dual intake kit
clape acceleratie marite
2 pompe Walbro legate in paralel
aprindere AEM twin fire ignition
Ecu stand alone Aem
galerii evacuare marite

cutie de viteza automata cu convertizor derivata din TH400

restu sunt multe si marunte

masina a fost la 460 de cai in momentul achizitionarii,pt inceput am vrut de la ea vreo 550 de cai,lucru care ulterior mi-a dat multe batai de cap pentru ca bineinteles la un moment dat am vrut mult mai mult si am obtinut o intreaga harababura pe masina

in acest moment cred ca am reusit sa cuplez harababura sa iasa ceva interesant

Lista neagra pina acuma :
- un an jumate de asteptare
- 2 seturi de garnituri de chiuloase arse
- 3 pistoane gripate
- motorul e la a treia ansamblare

cauza : diferiti
concluzia : ce faci tu cu mana ta,SI MAI ALES NU TE GRABESTI cam da cele mai bune rezultate.

gaju 12-02-10 12:10

Re: Nissan 300 zx TT -drag project

7 Attachment(s)
niste poze

gaju 12-02-10 12:29

1 Attachment(s)
momentan masina a ajuns la 650 de cai la roata stabili cu un AFR de 12 pe capat ,a ajuns si la 700 de cai la roata dar nu a fost finalizat deoarece am o problema cu un westgate care ramine deschis si nu a mai facut boost.

cu o singura pompa de benzina injectoarele sunt la 80% duty cicle fara sa se umble la debit si turbinele la 1,6 bar boost.

targetul este undeva la 730 de caluti la roata,oricum ce urmaresc va fi timpul pe 400 de metri si nu puterea

tapu 12-02-10 13:09

Frumos proiect...unde a fost facut soft-ul masini ?
Pe fisa dyno apare un site din uk .

BH 07 MDF 12-02-10 17:11

In Anglia daca nu ma insel.

daflyer_oradea 12-02-10 23:50

la andrew green in anglia...masina e inca acolo..

sTAILLL 13-02-10 09:58

Felicitari
daca se poate mai multe poze cu exterioru ca vad ca nu sa neglijat deloc

szoke_sz 13-02-10 09:58

i-mi place. felicitari

askhy 13-02-10 13:02

Frumoasa foc, motor pe masura... Sigur se lasa cu ceva victime ;)
Masina nu cumva e acel 300zx de prin Oradea sau Baia Mare nu mai retin exact, inainte era portocaliu cu un vinil argintiu? Din fata seamana perfect

BH 07 MDF 13-02-10 13:06

Ba da.Mai exact,din Arad.Fostul KID.

askhy 13-02-10 13:10

Exact, chiar acum rascoleam o revista cu el :P, super masinuta :X

vladpvs 13-02-10 15:37

Si uite asa se naste probabil cea mai rapida masina din Romania :lol:
Cu siguranta nu vei avea concurenti in tara, cel putin cativa ani buni :twisted:

Flo_lancer 13-02-10 15:45

Quote:

Originally Posted by vladpvs (Post 3081728)
Cu siguranta nu vei avea concurenti in tara, cel putin cativa ani buni :twisted:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
minim 5 ani?

abea astetp sa o vad in actiune....

Bogdan_mb 13-02-10 15:54

vlade, pariez si eu cu tine pe acelasi rezultat :D

FLAME 13-02-10 17:02

tare de tot masina....ma intreb cat scoate pe 400m

ady_viteza 13-02-10 18:46

Un Nissan de exceptie....masina va fi probabil printre cele mai rapide de la noi pe 400m....nici nu vreau sa ma gandesc cat a insemnat investitia in bani la acest proiect.Bafta multa in continuare.

sineta 13-02-10 19:05

bravo gajule:D.........incet ai ajuns la ce tiai propus;)..ne vedem in ungaria in martie sa vad si eu fiara:lol: bafta in continore....:!:

MariusTXA 13-02-10 19:08

Quote:

Cu siguranta va avea adversari pe masura lui si uite unul care sigur o sa-i faca mari probleme...

https://forum.4tuning.ro/123-masina-m...0-romania.html

SV25MBN 13-02-10 20:14

Un proiect care cu siguranta merita urmarit. vladpvs, tu postezi aceeasi chestie la toate proiectele importante care se dezvolta la noi in tara ? ( fara suparare te intreb :P )

yoda 13-02-10 21:58

Quote:

Originally Posted by gaju (Post 3077969)
momentan masina a ajuns la 650 de cai la roata stabili cu un AFR de 12 pe capat ,a ajuns si la 700 de cai la roata dar nu a fost finalizat deoarece am o problema cu un westgate care ramine deschis si nu a mai facut boost.

cu o singura pompa de benzina injectoarele sunt la 80% duty cicle fara sa se umble la debit si turbinele la 1,6 bar boost.

targetul este undeva la 730 de caluti la roata,oricum ce urmaresc va fi timpul pe 400 de metri si nu puterea

sigur sunt la roata ?!ca de pe foaie se intelege altceva!;)

76BPR 13-02-10 22:28

Quote:

Asa cum crezi tu ca ai 350 cp cu interne stok pe polo,asa te cred si eu ca aceasta masina va fi cea mai rapida din romania in urmatori ani

gaju 14-02-10 00:02

Hai ca se da in diverse.
Avem 100 de maşini care aspiră al puteri si timpi care anul trecut nu visam,trebe sa ne ardem in loc sa facem front comun.
Fiecare cu felul lui,cred ca nu e topic de provocari.
Eu va doresc succes si sa facem treaba mai ales in afara ţării pina când o sa fie loc si la noi.
Nu cred ca ştiţi istoria acestei maşini ca sa injectati degeaba
ştii ca maşina asta a fost "chinuita" 2 ani prin Romania?nu cred
in Anglia e doar Pt soft si sincer cred ca nici in "x" ani o sa fim cel putin pe Nissan sa scoată un asemenea soft
Mai departe fiecare cu părerea lui

yoda 14-02-10 10:29

Quote:

Originally Posted by gaju (Post 3083494)
Hai ca se da in diverse.
Avem 100 de maşini care aspiră al puteri si timpi care anul trecut nu visam,trebe sa ne ardem in loc sa facem front comun.
Fiecare cu felul lui,cred ca nu e topic de provocari.
Eu va doresc succes si sa facem treaba mai ales in afara ţării pina când o sa fie loc si la noi.
Nu cred ca ştiţi istoria acestei maşini ca sa injectati degeaba
ştii ca maşina asta a fost "chinuita" 2 ani prin Romania?nu cred
in Anglia e doar Pt soft si sincer cred ca nici in "x" ani o sa fim cel putin pe Nissan sa scoată un asemenea soft
Mai departe fiecare cu părerea lui

pana la urma sunt 650 cp la roata?!

gaju 14-02-10 10:39

Quote:

Originally Posted by yoda (Post 3084138)
pana la urma sunt 650 cp la roata?!

eu zic ca da,mai departe fiecare e liber sa creada ce vrea.

yoda 14-02-10 10:45

Quote:

Originally Posted by gaju (Post 3084171)
eu zic ca da,mai departe fiecare e liber sa creada ce vrea.

intreb deoarece pe foaia de dyno este scris "bhp" nu whp sau wbhp!nu era o intrebare tendentioasa!bafta!

gollum_ 14-02-10 16:48

1. Brake horsepower (bhp)= puterea motorului fara pierderi de orice fel (cutie, alternatoe, pompa apa , etc)

2. British horsepower (bhp) idem cu American SAE horsepower measurement = putere motor neta la volanta

Succes in continuare sper ca dupa atata munca si bani investiti sa ajungi unde vrei cu masina ;)

RUGAMINTE ..... va rog sa incetam cu acest RAZBOI inexistent .... poate ca si eu am exagerat poate si ceilanti ....... sa ne pastram calmul si forta de munca pana la finalizare......... o sa vedem in concurs sau pe Ax cine si ce si cum .....

zN3u 14-02-10 17:35

Ce planuri ai de vitor ?

Vi cu ea in romania ? (atat cu ea cat si tu ramai aici sau mergi iara inapoi? )

gaju 14-02-10 19:58

Bai,da mai aveti?va mai tine?
Ca la gradinitza.
Politze vechi . . . Care nu cred îşi au locul aici
BMW -ul e 100 % de drag,Nissanul e compromis pt moment,ne vom da,careva va câştiga , dar eu mi-am făcut-o sa îl bat pe Golum si cred ca nici viceversa .

Dacă vi-a trecut ,treceti la subiect (pina la vara o sa înnebuniti)
spor la treaba.

Maşinile din Ungaria cum au progresat?
polo Diezellll. - 10.3
viper. - 9.8
audi s2 - 9.8
Chevy - 9.0

prin mistouri?

Bateti-va capul sa ii batem pe aia,nu între noi!
Noi mai avem multe de învăţat
Si ca fapt divers mai apare încă o TORPILA care sigur ne va pune mari probleme la amindoi!

O Facem in trei ?

marius mihaescu 14-02-10 20:09

scz de intrebare ,dar ce motor este pe ea si de cat ?

Bogdan_mb 14-02-10 23:35

Este specificat in primul post :rolleyes2 :

Quote:

Originally Posted by gaju (Post 3077889)
este vorba de un Nissan 300 zx TT,motor vg 30 dett,cutie manuala ...

cRbL 15-02-10 01:50

L-ai lamurit nu ? Omu poate nu e cunoscator al marcii si nu ii merge google si d-aia intreaba! In orice caz, wikipedia zice :

"The VG30DETT was developed for the 1987 MID 4-II and produced 330 PS (240 kW). [1] It was the last of the 4 valve belt drive DOHC turbocharged engines into production being preceded by the CA18DET and RB20DET

The production 3.0 L (2960 cc) VG30DETT produces 300 hp (220 kW) and 283 ft·lbf (384 N·m) when mated with a 5 speed manual transmission. When mated with the 4 speed automatic transmission, it was rated at 280 hp (210 kW) and 283 lb·ft (384 N·m) of torque. It featured twin T25 turbochargers, twin intercoolers, and NVCS(Nissans Valve Timing Control System).

It is used in the following vehicles:

* 1987 Mid 4-II Concept
* 1990–1999 Nissan Fairlady Z (300ZX) Twin Turbo"

Ca greu o fi Doamne sa nu postezi doar de dragu de a te afla in treaba...

Revenind la ce AR TREBUI sa se discute aici pe topic, am si eu o intrebare: tinand cont ca masina dupa cum spui tu a avut unele probleme din cauza lucrarilor de mantuiala la motor, acum sa inteleg ca ai optat pentru ceva/cineva pe care te poti baza? Intreb asta pentru ca sunt curios ce fiabilitate speri sa ai cu masina asta. Ar fi pacat de ea daca ma intelegi.
Oricum, multa bafta cu masina si sper sa reusesti ce ti-ai pus in cap cu ea. O vedem si noi la vreun show anu asta ?

gaju 15-02-10 09:34

Quote:

Originally Posted by gollum_ (Post 3085467)
1. Brake horsepower (bhp)= puterea motorului fara pierderi de orice fel (cutie, alternatoe, pompa apa , etc)

2. British horsepower (bhp) idem cu American SAE horsepower measurement = putere motor neta la volanta

uite aici specificatiile dynoului : http://www.dynapro.ws/true_hp.htm

cred ca e inchis si acest subiect

GOGU_VL 15-02-10 09:40

Doamne ce poa'sa fie acolo sub capota.....sincere felicitari pentru uzina de acolo.....sper s'o vedem la treaba cat de curand.
Stima

MC Mate 15-02-10 09:44

oau deci de fiecare data cand apre o masina de DRAG asa cum este si GTR lui George si 300zx asta si M5u si asa mai departe , inainte ca masinile sa se intalneasca intre ele pe strada exista aceste miiii de pagini in care una e mai buna decat cealalta si in fapt nici M5ul nu s-a dat inca nici 300zx nu e gata si nici gtr , in loc sa va ajutati cum spre exemplu eu si cu alti piloti de drift de afara tinem legatura si ne ajutam cu piese si sfaturi etc, exista aceasta raca mereu... terminati toti masinile , inclusiv <<fanii>> si iesiti pe pista si vedeti acolo si dupa beti o bere impreuna

gaju 15-02-10 09:46

EXACT!!!!

cred ca intre proprietari problema este rezolvata,restul depinde de fiecare

gaju 15-02-10 11:09

Quote:

Originally Posted by cRbL (Post 3086982)
Revenind la ce AR TREBUI sa se discute aici pe topic, am si eu o intrebare: tinand cont ca masina dupa cum spui tu a avut unele probleme din cauza lucrarilor de mantuiala la motor, acum sa inteleg ca ai optat pentru ceva/cineva pe care te poti baza? Intreb asta pentru ca sunt curios ce fiabilitate speri sa ai cu masina asta. Ar fi pacat de ea daca ma intelegi.
Oricum, multa bafta cu masina si sper sa reusesti ce ti-ai pus in cap cu ea. O vedem si noi la vreun show anu asta ?

Ar trebui sa tina.
cat? cred ca la drag nu poti raspunde niciodata la aceasta intrebare

internele vor fi undeva la 80% din rezistenta pe unde ma astept eu de la acest motor.

sper ca pe la sfarsitul lui martie sa apara si pe soselele noastre

IonutzMFF 15-02-10 12:26

Felicitari pentru proiect . In vara am auzit de el cand am fost la oradea . Bafta

askhy 15-02-10 12:27

RWD are moment mai bun la plecarea de pe loc daca are aderenta decat AWD care are un mic lag comun tractiunii integrale :P

vcsomin 15-02-10 12:29

Clar concurenta e benefica, pe toate planurile, dar sa fie constructiva, nu cum se face pe la noi :sad:

zN3u 15-02-10 12:54

La noi se face concurenta ca de obicei primadata pe forumuri si cu paru dupa mult timp incep cele constructive.Pacat ca doar suntem romani si se concureaza contra strainilor mai mult ca doar aia ne dorim sa ne reprezentam tara.

Asta e mentalitatea romanului ce sa ii faci niste t.....

Mare dreptate ai Mate iara ;) !

All times are GMT +2. The time now is 19:54.

- Copyright 2026 4Tuning