![]() |
Conectare subwoofer bobina dubla
Am o statie Lanzar Vibe (2 x 150 Watts Max at 4 Ohms 1 x 300 Watts Max at 4 Ohms Bridged 2 x 125 Watts at 2 Ohms),de curand am achizitionat un subwoofer Pioneer TS-W308D4 (putere RMS: 400W putere Max: 1400W impedanta: 2 x 4 ohmi .
Intrebarea mea este urmatoarea:cum voi conecta subwooferul la statie? 1. In modul bridge 1x300 w? 2. Pe fiecare bobina cate o iesire a statiei? Astept raspuns. |
Re: Conectare subwoofer bobina dubla
Da, o pui in punte ca sa ai maximul de putere. iei + de la un canal si - de la celalalt canal
|
Quote:
|
Pai daca pui pe un singur canal o sa ai mai putina putere, daca il pui in punte iti vine puterea de la ambele canale deci, mai multa putere. si e si mai bine pentru amplificator asa;)
|
NICIODATA nu legi bobinele de la un difuzor la amplificator separat!
adica o bobina la o iesire si alta bobina la cealalta iesire. semnalele pe care le primeste difuzorul nu sunt identice |
Merge decat la amplificatoarele Monocanal. La alea cu 2 canale si mai multe nu se pot combina toate canalele.
|
ms de completare
|
Multumesc tuturor pentru sugestii.Se poate inchide.
|
1 Attachment(s)
Quote:
E ultima oara cind te atentionez !! |
1 Attachment(s)
Acum am conectat in bridge pe o singura bobina dar am sa incerc sa conectez si fiecare iesire a amplificatorului pe fiecare bobina,exemplul dat de saxo.
In alta ordine de idei,daca as inseria bobinele,ar rezulta 8 ohmi iar calitatea sunetului ar avea de suferit?Chiar sunt paralel cu asa ceva,deci un sfat de la cunoscatori e foarte bine venit |
Poti inseria bobinele, legindu-le la amplificator in bridge. Incearca si vezi cum ti se pare mai bine.
Poti lega insa fiecare iesire din amplificator la cite o bobina. Nu te mai lua dupa habarnistii de pe forum care bat cimpii. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Parerile sunt impartite dupa cum observ. P.S am lucrat cu amplifuri care aveai diferente si pe 2 canale, ce-i drept, in zilele noastre n-am prea intalnit, dar ele inca exista |
Quote:
|
Stage1,
Poti avea cite diferente vrei, nu conteaza. Bobinele difuzorului sunt concentrice, si nu conteaza. Mai avem putin si vom spune ca vom avea nevoie de cite un sub. pentru fiecare instrument .... Hai sa fim seriosi |
Quote:
Stima. |
im poate spune si mie cineva cu conectez un subwoofer ts-w3001d4 care are 2 bobine de 4 ohm.In specificatiile subwooferului este recoamndat a fi legat in 2ohm sau in 8 ohm.Eu vreau sa il leg in 2 ohm,pe un singur canal la amplificator,cum trebuie sa leg bornele subwooferului?
atasez si o `schema`cu bornele subwooferului facuta in paint:D multumesc! |
Quote:
|
Quote:
bine si cum leg bobinele in paralel? multumesc! |
Mi s-a ars difuzorul de la tubul de bas (original al masinii). Acum difuzorul este 2x2 ohm si in el intra 4 fire. La mine in oras nu am gasit difuzor de bas in care sa intre 4 fire, doar cu 2. Cum as putea sa procedez?
Multumesc, |
fara sa vreau sa fac pe interesantul... din cate mi-am dat seama, doar citind ce ai scris... cred ca esti paralel, in cazul asta ti-as recomanda sa te duci la cineva care se pricepe.
daca chiar vrei sa rezolvi problema vorbeste cu userul Dragster ( 0736356108 ) . |
| All times are GMT +2. The time now is 17:35. |
- Copyright 2026 4Tuning