![]() |
problema numar
1 Attachment(s)
Va salut! am si eu o intrebare la cei care pot sa imi raspunda cu argumente.
Am un opel vectra a si pe bara fata am numar de ala "patrat". vineri m-a oprit un politist de la rutiera si mi-a luat certificatul pe motivul ca nu am voie cu numar de ala pe masina mea, cu toate ca eu am luat numarul de la politie si am precizat pt ce masina este si ca il pun pe fata. pe langa faptul ca mi-a dat amenda, mi-a dat dovada fara drept de circulatie:( dati-mi va rog un sfat, o idee, ce sa fac. eu m-am gandit la contestatie + dat in judecata. |
Re: Intrebare
e ceva absolut absurd,nu imi vine sa cred!!!am si eu prieten care are numar exact ca al tau,de moto....si nu a patit nimic...fa o contestatie si sigur ai sa castigi!!!
|
Re: problema numar
am fost azi la tribunal, am inaintat o contestatie si de acum astept sa imi vina acasa citatia. daca a mai patit cineva asa va rog sa imi spuneti si mie.
numai bine! |
Buna!Ai procedat foarte bine ca ai mers la tribunal, ei nu aveau nici un drept sa se ia de tine.Formele placutei de inmatriculare sunt urmatoarele:placa tip A(autoturisme), placa tip B(forma patrata), si placa tip C(pentru moto).Din cazul tau ne putem da seama cat de destepti sunt, din moment ce politia romana ti-a eliberat acea placa!e absolut fantastic ce se poate petrece in tara noastra!sper sa iti rezolvi problema cu bine!;)
|
E absurd! Ce fac daca masina are loc pt forma patrata? Indoi numarul sa incapa? Sunt tartani rau !
|
sa ne spui cum mai inainteaza cazul,
dar e oarecum absurda toata treaba. daca nu-i voie atunci n-ar trebui sa le elibereze astea patrate. daca le-au eliberat ei .. cum sa te amendeze pentru asta. aiurea ... |
abia astazi a ajuns si certificatul meu la ghiseu si am putut sa il ridic, dupa aproape o saptamana... asa e la noi la romani...
de acum astept sa vina acasa citatia pt proces |
a ajuns intr-un final si citatia mea acasa. pe 3 martie ora 12 trebuie sa m aprezint la tribunal. abia astept sa vad ce o sa zica de acolo :D
|
placutzele patrate sunt facute doar pentru masinile cu loc special pentru forma patrata (ex: de america)
|
nu te supara ca te intreb :-) dar masina are FMIC, sau de ce ai vrut tu sa pui numarul in pozitia aia?? :-)
|
Quote:
numarul l-am pus in pozitia aia pt ca cel normal nu incape acolo si trebuie indoit aproape un sfert |
Din cate stiu eu , nu ai voie sa-ti pui numar de inmatriculare de tipul ala doar daca ai loc special pentru asemenea numar si cu mentiunea sa fie pozitionat median , nicidecum pe partile laterale ale barii.
|
Ce sa mai intamplat? Cum sa solutionat?
|
Quote:
eu am cautat si nu am gasit nimic concret :| |
Quote:
intre timp am pus numar normal, insa tot pe o parte ( pe mijloc nu am unde sa il pun) |
Pai mi se pare aberant sa iti dea amenda ca ai un numar care tot ei lau eliberat.
Doar nu l-ai batut tu cu ciocanu acasa si apoi l-ai pus pe masina, tot de la politie de la ei ai luat numaru. E putin cam ilogica treaba asta. Sper sa se termine cu bine pentru tine. |
Art. 911
(1)Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice: 2.conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fara a avea montata una dintre placutele cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare ori daca placutele cu numarul de înmatriculare ori de înregistrare nu sunt fixate în locurile special destinate; clasa 4 de sanctiuni inseamna - de la 9 la 20 puncte-amendă Dacă ar fi să se respecte exact legea ai vedea că tu nu aveai voie să circuli cu numărul montat acolo, desi iţi spun sincer că si pe mine mă incântă (eu având pe maşină FMIC), tu ai pe maşină o bară neomologată R.A.R. fără suport număr, de fabrică ea vine cu suport central pentru număr, nu e o scuză că acum numărul normal nu mai intră pentru că tu ai alt tip bară, , plus ca numărul nu trebuie să fie amplasat la o inaltime mai mică de 15 cm faţă de sol(sau 20 cm nu mai stiu exact),tu ai plăcută de jeep pe masină iar la aceste tipuri de auto prin inăltimea de fabrică respectă acesta cerintă, cei care s-au luat de tine au fost destul de proşti, şi mai mult ca sigur e posibil să ai câştig de cauză, pe parte de incadrare, acea placută e eliberata de politie, iarasi e un atu pentru tine,pentru mai multe detalii caută anexele la oug 195, bafta cu procesul de contestare |
mersi pt incurajare, abia astept procesul sa vad odata finalizarea :|
|
Păi dă şi cu respectivul agent de pământ, ca să înveţe pe viitor să îşi lase probleme acasă.
Mai mult ca sigur vei câştiga. Politistul ăla când ţi-a contestat ţie placuţa de pe faţă, este ca şi cum şi-ar fi dat cu tesla-n c_aie, pentru că doar colegii lui ţi-au eliberat-o. |
Eu it-i anulam si ITP-ul pentru bara aia !
|
Quote:
|
Quote:
|
da, e motiv sa se lege de tine, dar nu inteleg de ce va mirati?
chiar nu vi se pare ca arata ca dracu numarul acolo? :D adica toate masinile au numarul pe mijloc, dar voi il vreti mai "cash" :D:D:D |
Quote:
|
fasso, mai citeste odata ce zice acolo....
locuri special amenajate daca alfa are locul special amenajat in partea laterala, atunci acolo pui numarul. dar daca loganul (sau vectra), din fabrica, are pe mijloc, nu exista nici un singur motiv pe lumea asta pt care ai vrea sa`l pui lateral, decat daca esti foarte smecher... |
Quote:
|
e foarte probabil ca un posesor de alfa romeo sa fie oprit si sa i se ridice talonul pe motiv ca are numarul de inmatriculare in lateral...la cat de melteni sunt domnii politisti
|
s-a mai dat inca un termen... 10 iunie
se pare ca se lungeste din ce in ce mai mult procesul asta :( |
bafta la proces....si sper sa iasa favorabil pt tine.........dar daca nu ?....ce se va intampla?
|
multumesc de incurajare!
in caz ca pierd procesul, trebuie sa platesc amenda...cred... intre timp s-a mai dat un termen: 16 septembrie :( tot se lungeste procesul :( |
1. acel functionar de la ghiseul de inmatriculari nu avea de unde sa stie faptul ca tu acel numar il pui pe fata si nu pe spate in locul special amenajat (vezi masinile americane)
2. acel numar il pui doar pe unele jeep-uri (nu suv-uri), pe masinile americane, etc DAR in partea din spate a masinii 3. daca era data vreo lege care sustinea ca functionarul de la ghiseul de inmatriculari e obligat sa-ti monteze personal numarul ... si dupa acest lucru te-ar fi oprit politistul sa te traga la raspundere ai avea dreptate in cazul de fata nu ai dreptate. 4. acel numar l-ai pus pe spoilerul fata pe barba ta deci greseala e a ta ca nu te-ai informat inainte sa faci acest lucru nicidecum a functionarului de la ghiseu. acel functionar nu e manual ambulant de utilizare a numerelor de inmatriculare pentru persoane ca tine. vorba aceea: daca tu nu vrei sa stii de ce m-as obosi eu sa-ti explic? iar daca vrei sa stii/afli ... intrebi. intrebari? |
Quote:
lucratorul de la ghiseu a stiut ca numarul il pun pe fata, i`am spus cand l`am cerut...si m`a intrebat ce masina am?opel vectra...si de ce vrei numar patrat?pt ca cel normal nu incape, ramane pe afara...(i`am explicat ca nu e bara originala, e modificata) si mi`a dat nr patrat, spunand ca e in regula... |
Ce scrie pe procesul verbal? Adica pt ce te-a amendat mai exact, pt placute neconforme cu standardul sau pt amplasare in alta parte decat suportul special destinat?
|
Quote:
o sa ma uit exact in proces si rectific daca nu e asa. |
Pai placuta a fost eliberata de serviciul inmatriculari, teoretic tu ar trebui sa iesi castigator. Pana la proces umbli frumos cu masina si apoi vezi exact ce si cum, dar ti-am zis, teoretic ar rebui sa fie bine pt tine. Placuta e standard, tip "B" (parca).
Eu totusi zic ca se pune prea mult accent pe rahaturile astea, la mine in oras orice om "mai cu stare" pe Serii 5, "E-uri", X5,X6,Q5,Q7 etc umbla cu placute de moto pe fata, care stiu sigur ca le au de la serviciul inmatriculari. Daca tu vrei sa te duci sa iei o astfel de placuta pt tigaia ta fac aia misto de tine juma de ora, iar daca printr-o manevra faci rost de astfel de numere (repet, cele facute la politie, nu pe la firme de publicitate) te opreste primul tilicar la colt sa iti explice care e treaba cu placutele si cum iti retine el talonul pt ca asa vrea muschii lui. Mi-e sila deja, merita mers la tribunal pt orice virgula pusa aiurea pe orice PV! |
Şi ar mai fi o chestie...
Plăcuţele de înmatriculare preferenţiale cu distanţă mai mare între litere. Pe cine întrebi, "cum ai făcut frate rost de ele?"...îţi vor răspunde... Am avut pe cineva... Cum este cu acest "cineva" şi de ce nu pot beneficia toţi de acest moft dacă solicită? Să înţeleg că ele sunt legale, atâta vreme cât sunt făcute de DRPCIV. |
Quote:
p.s...........cate cielo nu am vazut eu cu numar patrat pe fata.......pffff DACA NU PUTEM SA SCIMBAM LUMEA,MACAR SA-I DAM FOC.......MACAR SA-I DAM FOC......MACAR SA-I DAM FOC.............in mo***i lor |
Quote:
|
amphetamine numerele de genul care intrebi tu le ai doar daca ai pe cineva sau daca binevoieste careva (de la inmatriculari desigur) sa te ajute
Bogyciu acea placuta se elibereaza (dupa cum am mai spus-o) pentru masinile cu locas de acea forma. Omul a pus acel numar pe un spoiler neomologat, fara locul aferent ceea ce inseamna ca l-a folosit necorespunzator in consecinta amenda e foarte ok. End of story. P.S. de ce incercati sa va convingeti singuri ca de fapt voi aveti dreptate si cel care completeaza procesul verbal nu? |
Quote:
Numărul în afară că este pătrat şi pus într-o parte, nu are nimic în neregulă! Este lizibil, vizibil şi curat. Cum majoritatea ştim că poliţia are normă de amenzi săptămânală şi lunară nu cred că mai are rost de comentăm. Câte maşini de poliţie (logan) aţi văzut cu diverse defecte sau cu mici/mari erori de funcţionare? sau mai grav, cu folii super dark black. Exemplu: Eu am fost oprit prin Ialomiţa când mă întorceam de la discotecă. Eram cu Dacia Break şi din păcate aveam un contact imperfect la stopul pe frână şi becul de pe dreapta nu se aprinde (dar aveam stop de frână în lunetă şi cel de pe dreapta). Ne-a urmărit poliţia din momentul în care am plecat din faţa discotecii şi în traseu şi-a pus în funcţiune semnalele acustice şi vizuale şi ne-au tras pe dreapta ca pe ultimii infractori (de parcă nu putea să ne întrebe de sănătate din momentul în care am urnit maşina din faţa discotecii). Le-am arătat că am totul în regula la maşină (stingător, trusă, triungi, vestă) şi s-au legat de stopul pe frână. Într-un final ne-au lăsat să plecăm decât cu un avertisment verbal. Ulterior am observat că Logan-ul lor avea decât o poziţie pe spate aprinsă (cea de pe dreapta) nici măcar nu era aia de pe stângă care avertiza cam pentru unde se termina maşina. Nu este caz singular la Logan-urile de poliţie şi nu numai. |
| All times are GMT +2. The time now is 23:47. |
- Copyright 2026 4Tuning