![]() |
Incinta woofer in locul rotii de rezerva!
6 Attachment(s)
Salut!
Din lipsa de spatiu in portbagaj mam gandit sami fac o incinta in locul roti de rezerva. Pana sa ma decid sa fac aceasta schimbare am avut un woofer Alpine cu amplif Mutant. Am fost foarte multumit de el, dar imi ocupa jumatate din portbagaj. Am mai cautat pe net persoane care au facut aceasta "smecherie" Volumul acelui loc este de ~42 litri Planul este urmatorul: Incinta Bass reflex, vas facut din fibra de sticla, partea din fata din mdf. poza 1 : locul unde vrea sa fac acea incinta. poza 2 : fostul sistem poza 3-6 : ce am gasit pe net si cum as vrea sa fac. wooferul va fii un Alpine type R 10" Inca nu lam achizitionat si as mai vrea ceva parere despre woofer si ce amplificator ar cam trebui. |
Re: Incinta woofer in locul rotii de rezerva!
Nimeni nu are o parere, o idee in plus?
|
Woofer bun, necesita orice amplificator de minim 400 rms, daca-mi spui un buget, facem un pas inainte.
P.S nu intotdeauna da rezultat bun compromisul cu spatiu, sa speram ca va fi ok |
Un buget de maxim 650.
E cam criza, iar cu rezultatele sunt foarte increzator, masina e compacta. |
Intr-o alta sectiune avem acelasi buget, acelasi difuzor, deci aceeasi recomandare din partea mea,Tribal X ONE Pret: 659,90 lei (cu TVA) .
Boxa sa fie de 40 L cel putin, cu reflex din specificatiile producatorului e foarte ok. Stima. P.S important modelul difuzorului sa fie de 2+2 ohmi |
Quote:
|
Atunci mergi cu GZTA 2.500TX de la ground zero, sau un TXi 4000 de la Hifonics, se descurca.
La difuzor obligatoriu modelul 4+4 ohmi, legi in paralel sa obtii 2, acolo e stabil GZ, daca mergi pe Hifonics, cel cu 2+2 in serie obtii 4, acolo e stabil. Magnat se incalzeste daca ceri prea mult de la el, daca-l ti la volum de bun simt, se descurca bine. |
:( dar de GTR 550.2 de la crunch?
|
Foarte bun si el, variante sunt la ordinul zecilor, daca toate legaturile se fac ok si se respecta tot ce trebuie respectat, poti folosii orice amplif. doresti de minim 400 w rms.
Discutii serioase apar la aparatura serioasa, unde-s implicati f multi bani, cerintele fiind multa putere sau buna calitate, asteptarile fiind pe masura investitiei. |
Incinta a iesit de 22 cm adancime si aproximativ 40 litri.
As dori o mica parere despre dimensiunile la bass reflex. Ma poate ajuta cineva? Multumesc aniticipat! |
Diametru de 105 mm / adancimea 185 mm, asta ca nu ai destul spatiu sa coboram, trebuia sa fie mai lung, daca sti sa faci sau gasesti de cumparat un tub cotit e perfect, sa aibe macar 250 mm adancime, in acest caz se schimba si diametrul la 110 mm.
|
Si daca ar fi un dreptunghi? ce dimensiuni?
Recomanzi sa merg pe cilindru? Multumesc |
Ar fi loc daca faci 90/90/250 mm (adancime), foloseste ceva cat mai subtire.
Il faci cotit sa incapa, cam asa: | | | | | |___ |______ |
1 Attachment(s)
Ok, cam asa ceva ar veni...( poza )
Daca nu conteaza forma si conteaza volumul bass reflexului, il pot face de ex:40/140 in loc de 90/90? sau cel mai bine imi poti explica ceva dimensiuni pe poza :d |
Quote:
250 ai in total pe adancime, nu doar o parte, iti imaginezi un tub simplu si-l cotesti, ce se schimba la dimensiuni ? nimic...nu te intereseaza fiecare dimensiune din poza, te intereseaza dimensiunile per ansamblu, unde-ti apare unghiul alegi singur. Sper ca s-a inteles ceva, nu-ti pot explica ceva atat de evident. |
Am inteles cat de cat. important este adancimea portului
Multemesc mult |
Man. ma bazez pe solutia ta?
14-4 cm si adancime de 25 cm pentru bass reflex. La ce frecventa e acordata dimensiunea pe care mi-ai dato? |
3 Attachment(s)
Am demontat putin portbagajul pentru masuratori mai precise :D si pun si o poza cu sistemul care va urma.
64 latime 67 inaltime 22 adancime In poze dimensiunile sunt invers, am scris gresit. |
Ai in jur de 90 litrii, deci tot ce am facut pentru 40 e degeaba...
|
stage 2 ; tu zici d volumul unde intra incinta, nu d vol interior al ei.
|
Cred ca e mai putin, nu am peste tot 20 cm adancime, cred ca cel mai bine ar fii sa pun un ciolofan acolo si sa vad cati litri de apa am sa scot de acolo :d
Alte solutii? STAGE2 inca nu m-am apucat de facut incinta, astept o incalzire putin mai serioasa....:-< |
lumineaza-ne si p noi , ce e acela un ""ciolofan""....sa nu murim alterati intelectual
|
Scuze am scris aiurea :"> celofan, poate asa intelegi
|
nu trb sa pui nik. pui apa cu sticla d 5 litri pana se umple, numeri sticlele, apoi scoti unul din cele 3 dopuri. simplu.
|
Dopurile nu merg scoase, sunt lipite.
|
Stage2 ma mai poti ajuta o data cu un calcul pt 70 Litri acordat la 35 si pana la cot sa aibe 12 cm adancime, preferabil dimensiunile sa arate in fineal un dreptunghi destul de lung.
|
Quote:
Daca esti sigur, reflex 70 litrii cu tub de 40/250/250 (adancime) mm, punctul unde va fi cotit este alegerea ta, nu conteaza unde. |
Ai zis ca frecventa de acordaj creste daca am cot :D daca nu e asa as vrea cam intre 40-45
|
Quote:
Cotirea se practica pentru 2 motive simple, care nu au nici o legatura cu frecventa de acordaj: 1) reduce zgomotul care-l produce fluxul de aer 2) ofera posibilitatea lungirii portului la dimensiunile dorite Am spus ca frecventa de acordaj variaza in functie de lungimea portului in acest context. In concluzie, 40/250/200 (adancimea) mm. |
Ok, multumesc si scuze
|
Nu stiu daca ma intelege cineva sau zic bine sau zic cumva o prostie, dar are cineva un grafic ale frecventelor scoase de alpine type r de 10" ???
Sau intre ce frecvente exceleaza acel woofer? |
Quote:
Alpine nu ofera. |
1 Attachment(s)
Salut, revin cu o mica problema.
Am ceva dubii la reglarea amplificatorului Input Level Bass Boost Phase Cele 3 reglaje nu stiu ce fac si cum trebuie lasate. Daca nu conectez telecomanda cu fir volumul ramane la maxim? ( adica ca si cand as avea acea telecomanda pusa si lasata la maxim. ) |
input level este gain-ul,volumul amplificatorului(6v,min - 0.2v max)
bass boost este un amplificator al basulu(lasa-l la minim) phase daca vrei sa schimbi faza cu antifaza la woofer...ceva gen daca vrei sa schimbi plusu cu minusul de la amplificator la sub...daca ai conectat tot bine,lasa-l la 0. daca nu pui telecomanda,vei controla ampliful cu surubelnita din input level!daca pui input level la jumate,sa zicem,si legi telecomanda si dai blana din ea,volumul va fi pana la jumatea input level-ui care l-ai setat inainte cu surubelnita! ce mai vad acolo,ai un switch la MODE pus pe full!daca folosesti ampliful pt sub,lasa-l p LPF si rotita LOW PASS undeva pe la 60-70hz,cam la jumatea sfertului circa |
Iti multumesc mult de tot
|
pt nimic
|
Quote:
Apoi, o rigidizezi prin laminare succsesiva cu tesatura de fibra de sticla, impletitura da fibra de sticla, eventual un amestec de praf de marmura / rasina / tesatura faramitata... apoi, la final, 1 strat de SilentCoat (fostul STP M1). Aceea coasta de ranforsare din interior este foarte importanta pentru a lega fundul incintei de capac! Apoi vei ajunge la masurat volumul interior. Cea mai buna varianta este aceea de a lua doua trei plase de plastic, si de a incepe a le umple cu apa pana la cota zero. In acest fel ai volumul exact rezultat si in functie de configuratia incintei: inchisa sau bas reflex, megi mai departe. |
Folositi rubrica "bazar" sau mesajele private pentru oferte.
|
Deci, ai nevoie de urmatoarele:
A: materiale: - rasina epoxidica - intaritor rasina - tesatura fibra de sticla - impletitura (la 90 de grade) fibra de sticla - praf de marmura - MDF - material rigidizare B: respectarea instructiunilor pas cu pas in realizarea incintei C: multa rabdare si ceva indemanare! Eventual algocalmin in cazul in care practica se va dovedi mult mai afurisita decat teoria... :-) |
5 Attachment(s)
Am turnat fibra si am facut bass reflexul
Mai bine zis am facut 2 modele de bass reflex. partea incercuita e cea ce mia zis programul bass box si restul e pus de mine.dupa cum mi-a venit in minte. Am sa le probez pe ambele si am sa aleg dupa ureche. 4 straturi de fibra cam 7 mm grosime. am pus vasul cu fundu in sus si ma sustinut pe mine cu picioarele pe el.( 70Kg ) P.S. CUM SCOT MIROSUL DE RASINA DIN MASINA? |
| All times are GMT +2. The time now is 23:43. |
- Copyright 2026 4Tuning