![]() |
Nissan 200SX CA18DET - Stroker Kit
4 Attachment(s)
Salut,
Am cumparat aceasta masina in Mai 2008 din Austria. Cand am luat-o era complet stock, in prima saptamana a primit o toba finala sport si un filtru de aer sport(era decat inceputul...). De atunci masina a suferit mai multe modificari : -scaune sport din piele si centuri in 4 puncte JOM -arcuri sport H&R -evacuare cap coada inox 76mm -placute frana EBC Brakes fata + spate - kit distibutie complet - admisie K&N 57i - turbina Garrett GT28RS - Stroker Kit 2.0L ( vibrochen DP, biele DP, pistoane DP, bolturi ARP) - prezoane chiuloasa ARP - se garnituri complet ACL - cuzineti ACL Race Series - garnitura chiuloasa metalica ACL - pompa ulei noua Nissan OEM - pompa benzina Walbro 255lph - injectoare Deatschwerks 550 cc - kit ambreiaj organic Exedy - Oil cooler kit Apex/Mocal - Front Mount Intercooler - Blow Off HKS SSQV - regulator presiune benzina - Microtech Stand alone engine management - soft Racing Code |
Re: Nissan 200SX CA18DET - Stroker Kit
Arata foarte bine japoneza felicitari pentru ia dar si pentru cele aduse si montate ei.
Bafta cu ea si bine ai venit printre nebuni cu japoneze :lo:. Ceva planuri de vitor ? Cati caluti are acu dupa modificari ?,Ceva poze mai recente ? |
frumos sx'ul.un boky kit iar mai trebui;)
|
sal man , te prezinti anu asta ?
|
salut, ma prezint anul asta , sper sa fie gata cu totul pana incepe sezonul. cat mai ai de lucru la a ta ?
|
nu foarte mult, am auzit k ai avut ceva belele, sper sa scoatem toate japonezele la bataie.
|
salut,
felicitari. cu inmatricularea ce ai facut? te astpt pe la brasov dak ai drum pe aici |
sal. felicitari pentru masina !!!:clap:
poate ne arati ceva mai detaliat pe la motor pe acolo si ce putere a ajuns pana acum ? |
9 Attachment(s)
Salut,
Am inmatriculat-o imediat dupa ce am adus-o , taxa a fost 1700 E :sad::sad: Poze din timpul modificarilor ( prima transa - turbina, intercooler, blow off, evacuare inox, revopsit caroserie, scaune sport, ceas boost + AFR ) : |
sal unde , ai facut evacuare ?
Masina arata fain . :D |
Quote:
Felicitari pentru ea :D |
Sal,
Toate modificarile , inafara de setarea stand alone-ului au fost facute la noi la service in craiova. Masina are acum 245 de cai la roata, o sa pun maine fisa dyno si pozele cu celelalte piese |
Poti sa imi dai pe PM o modalitate de contact, as avea si eu nevoie de niste modificari la traseul de evacuare. ms
|
4 Attachment(s)
Poze cu internele si o parte din piesele care sunt acum pe masina (nu erau facute legaturile pt stand alone):
|
5 Attachment(s)
Poze din timpul setarilor :
|
deci masina e functionala acum ?
|
Quote:
crezi ca a meritat investitia de peste 7 mii pentru 250whp ? |
Quote:
no offense..e purul adevar.. |
el probabil a vrut sa zica k de ce a bagat 7000 intr-un ca18det in loc sa ia un sr care cu un minim de bani il ducea in 300 hp
|
Quote:
|
Quote:
@Mate .. nu la sr ma refeream... depinde si ce vrea sa faca cu masina :) Daca rezolva problema cu ungerea poate o sa fie foooarte , felicitari pentru singurul ca20det din tara :) |
1. mi se pare un pic cam putin 245 @ wheel la ce a bagat baiatau acolo
repede colegul mate sa facut inteles :lol: (sr20det) baiatu nu a precizat la ce presiune a obtinut puterea gt28rs din experienta mea poate cam 320-340cp(cu soft bun) probabil ca asta il tine un pic in loc si configurarea softului...... io cred ca la ce arata el acolo poate peste 350@wheel fara prea mare bataie de cap si cu investitie minima adik turbo mai mare ..... dar poate a vrut ceva super safe ...... nu ramane decat sa ne spuna el ..:)) xerus vad ca si tu te droghezi :)) ce treaba aveti voi cu ungerea la ca18det (DAU MEDITATII LA LECTIA UNGEREA CA18DET SI POMPA LUI IEFTIN :mrgreen: ) |
Quote:
|
Quote:
nus tatic in ca doar ca respect niste conditii impuse de fabricant ca sa lamurim odata pentru tot deauna legat de ca18 si ungerea lui "poate cuiva ii va folosi " pompa de ulei un are nici o treaba presiunea mica de ulei se datoreaza uzuri vibrochen , cuzineti .... cat si nemontarea sau rectificarea corecta a vibrochenului+ folosirea unor cuzineti de proasta calitate (eu recomand ACL) atata timp cat ai pierderi intrne minime de ulei (cat mai putin ulei scapa pe langa cuzineti) vei avea o presiun normala in rampa presiune scazuta de ulei mai poti avea si dak ai axe came uzate inca o treaba foarte importanta la ca18det nu exzista cota 2 la vibrochen(in sensul ca un vibrochen la cota 2 nu va mai putea fi folosit in conditii extreme ) multi sunt mahniti ofticati ca au facut rk la ca18det si nu a tinut nici 5000km si ii inteleg dar si ei trebuie sa inteleaga ca nu poti sa faci din cacat bici sa si trosneasca eu in motorul meu am gasit cuzineti topiti si io mam ofticat dar am studiat problema tehnic (nu de pe forumuri de afara in care majoritatea sunt doar utilizatori si merg la mecanic cand au o problema ) si uite ca merge si nu am nici o problema legata de ungere dak ai sa te uiti pe topicu lu mate ai sa observi ca l-am atentionat sa aibe mare grija la vibrochenul ex-ului lui ca18 dar am fost luat in ras........ concluzia o tragi tu mai departe |
sincer, sunt f curios ce stoker kit ai folosit, pt ca eu gasisem unu prin japonia si ajungea la vro 5000e, insemnand cam tot ce misca in motor....iar in conditiile astea, 250 de caluti sunt asa...sa zic baza de plecare...in conditiile in care am vazut prin state masini cu 700 de cai pe CA
|
Salut,
In primul rand am ales aceasta masina pt ca mi-a placut mult mai mult decat un BMW seria 3 si pt ca este mai rar intalnita dar si pentru potentialul ei in materie de drift . . . Dupa ce am adus masina din austria turbina a inceput sa dea semne de oboseala, dar motorul mergea foarte bine si am cumparat un Garrett GT28RS ca sa poata functiona si cu internele stock ale masinii si fara alte modificari. Dupa montarea turbinei, din lipsa informarii si a unui ulei, in timpul unei "alergari" s-au gripat si s-au invartit cu tot cu vibrochen cuzinetii de la pistonul 4 , a urmat desfacerea motorului si am constatat ca vibrochenul era ovalizat( la palier ar fi iesit la cota 3). Dupa aceea am comandat un stoker kit de la DP (care rezista undeva la 700 hp). Puterea relativ mica (245 whp) o face la o presiune de 0,9 Bari , fiind prima varianta de soft, care se va modifica . . . O sa schimb si aceasta turbina cu un GT30 cand o sa am nevoie de mai multa putere, deocamdata sunt incepator la drift si am f multe de invatat |
Quote:
ce TQ ai la 245whp / 0.9 bar ne arati si noua fisa daca te rugam ? nu de alta dar sunt curios sa vad linia :D ce benzina ai folosit cand ai fost pe stand ? |
Quote:
|
Quote:
|
Mc Mate "nea caprita"nush cum sa o iau ca pe o insulta sau ca pe o alintare :lol: dar o trec cu vederea :))
io asa intelesesem tinand cont ca erai suparat pe ca18 si pompa lui de ulei ..... nu am fost informat corect sorry F@bian7 - scuze de off topic bafta cu masina !!! |
Quote:
Am cautat fisa dyno acasa dar nu am gasit-o , o sa caut luni in masina, o sa o scanez si o sa masor axele cu came sa vad ce uzura au |
Quote:
|
Quote:
|
off: "caprita" mi-a facut mie chiuloasa si blocul...nota 10 pentru om.
on : Bravo fabian, ma bucur ca intr-un final ai postat masina pe forum, mult succes in continuare!(mie mi-ai dat fosta trubina :P ) |
Quote:
|
Bafta la masina ....ai grija la multe chestii ..dar ma bucur ca mai sint unii care vor sa demonstrezez ca si ...motorul ca 18 det e ....motor....in primul rind ai grija la bujii ...apropo la mine ..primul motor a fost facut praf ...din cauza lor ...
|
Haide Fabian,baga o veste ceva ,cum stai cu motorul,ai reusit sa o pui la puct,merge?
baga si tu ceva noutati! |
https://forum.4tuning.ro/315-discutii...-a/page-5.html
HAI IN GASCAAAAAA!!!!!!!!!!!!!! |
Updates:
- am refacut motorul cu pistoane CP Pistons - am schimbat bobinele cu unele Splitfire - bujii Denso iridium factor de caldura 9 - pompa de apa - am inlocuit cuzinetii tot cu ACL Race - garnitura chiuloasa Cometic MLS de 1.6mm - am schimbat ciuloasa si i-am facut scaunele la supape si planeitatea - am facut planeitatea la bloc - am montat kitul de racire ulei Mocal - am facut rodajul si softul https://img338.imageshack.us/i/062510172948.jpg/ https://img809.imageshack.us/i/062510173055.jpg/ https://img411.imageshack.us/i/062610170015.jpg/ https://img411.imageshack.us/i/062610165337.jpg/ https://img203.imageshack.us/i/062610130039.jpg/ |
salut fabian,
trimite-mi te rog pe private adresa ta de mail sau cea de messenger a mea este: reshizzo83 astept sa ma contactezi in legatura cu bodykitul de care am vorbit ca eu acuma vreau sa imi comand si capota si poate ne combinam cu transportul! astept vesti! rares brasov |
| All times are GMT +2. The time now is 23:13. |
- Copyright 2026 4Tuning