![]() |
Renault 5 GT Ph1 87 vs Clio Sport 2005...nu pot sa il prind
R5 GTT,115CP,87
Clio Sport 2.0 180CP,2005 9 incercari pana acum,scor 5GT - Clio : 2-7,nu contorizam victoriile mele ca oponentul a ratat de fiecare data treapta a 2-a de viteza si cursele s-au terminat dezechilibrat rau de tot...nu pot sa il prind,deocamdata...stau 1,2 langa el,la treapta 3 ma saluta din mers...cea mai buna cursa s-a terminat cu botul R5-ului in portiera Clio-ului...am mers cu 120 si 0.8,cu 135 si 0.8,cu 135 si 0.9,am mers in toate felurile...insa masina nu mai merge ca la Baneasa,i-am luat cateva grade (5),mi-e si frica de garnitura de chiulasa,in fine...trebuie sa mai lucrez...radiator de ulei,intercooler mai mare,tubulatura admisie de inox,mai vorbim dupa aia... PS:stie cineva de ce se zice ca dupa 1.0 bar e bine sa deconectezi senzorul de presiune turbo al masinii in cauza (aici R5) si sa te orientezi doar dupa manometrul instalat auxiliar? |
Re: Renault 5 GT Ph1 87 vs Clio Sport 2005...nu pot sa il prind
dupa 1 bar manometru original este la capat si precizia masurarii... la gara
|
aha,de aia nu urca acul la mine pe rosu,acolo se opreste si gata...si ma gandeam ca e defect ceva...
|
ar trebui totusi sa se duca la capat...
|
pai nu prea mai aveam filet pe tija...cred ca trebuie taiat din ea macar jumatate de centimetru...
|
intreb si eu..
nu crezi ca pe baneasa te-a ajutat si aderentza? |
cred ca e vorba si de aderenta,s-ar putea sa ai dreptate.ideea este ca am anvelope mai mari decat trebuie,astea ma ajuta la plecare dar pierd pe parcurs...oricum masina intra intr-o serie de modificari si reparatii,m-am cam saturat sa imi pocneasca furtunele,fie ele de apa sau de aer...trebuie si un radiator de ulei,ca vine vara...de intercooler mai mare nici nu mai vorbim...un carburator bine reglat,o aprindere pusa la punct,mai sunt detalii de rezolvat...plus ca licenta bate la usa,off...dupa ce voi face toate astea asa cum trebuie,atunci voi mai provoca clio la o intrecere...deocamdata,ma multumesc cu faptul ca ma tin de el si terminam suprapusi cei 400m.
|
cel mai bine cumpara un manometru de 1.5 bar si monteaza-l separat
|
pai il am deja instalat,frumos,alb si luminos...
|
de unde ai luat ca vreau si eu unul
|
Dragos ... pai daca spui ca ai luat 5 grade din avans e logic sa nu mai traga .
|
da,dar asa macar plec de la curse cu masina pe roti,nu trasa de seicento :-)
puiu,ceas am gasit la cridem shop,oradea...problema e ca era ultimul,si kwx a vrut sa-si ia si nu mai aveau...poate au mai adus,incearca... |
la mine ceasul incepe sa-si faca rolul efectiv,indicatorul de boost din bord fiind intradevar lipsit de acuratete la valori mari de boost...am reusit sa imi pun la punct controlerul de boost din masina,si dupa foarte multe reglaje,am reusit ca dintr-o cursa completa a robinetului sa urc de la 0.65 la aproape 1.1bar...gata cu cheia de 11,nu mai e nevoie...astazi mi-am inlocuit toate furtunele de vacuum,pentru ca pocneau sau sareau intr-un regim alarmant...recomand tuturor posesorilor de r5gtt care nu si-au facut deja,sa-si puna la punct montajul de tip Coupe (actionare vacumatica actuator turbina)...multumiri lui Lucian pentru schema fara de care nu ma descurcam.
cred ca voi mai incerca cu clio si la sfarsitul saptamanii acesteia...mergem la 1.0bar,poate-poate... |
Quote:
|
si ca sa revenim la topic, mai trebuie lucrat un pic pt a putea face fata lui clio sport.... dar este un tel categoric realizabil
|
am tot "lucrat" pana am reusit sa blochez cutia de viteze...merge masina mea doar inapoi,atat...hai ca deja e 1.42 noaptea si abia am reusit sa pregatesc ansamblul motor-cutie de dat jos...maine e o noua zi,urati-mi noroc in incercarea de a repara cutia...
si ca sa fiu on-topic:sunt destul de aproape de clio,in conditiile in care am mers sub 1.0 bar...data viitoare,dupa ce imi fac si cutia,incerc cu 1.1 si 145...vom vedea atunci ce si cum...deocamdata am un motor si o cutie de dat jos... |
Imi pare rau :((
SI se gasesc cam greu cutiiile de 5 gtt. Bafta !! |
total off-topic,dar va prezint ultimele noutati...cutia s-a deblocat de indata ce am i-am scos suruburile si cele 2 jumatati au fost putin departate...una din tijele unei furci s-a indoit putin si nu a mai permis furcii de pe cautator sa plece din locasul acesteia...cutia am demontat-o de tot pentru a-i inlocui semeringul de la cautator...cu ocazia aceasta voi inlocui si semeringul de palier si voi monta un ambreiaj Sachs HD...o examinare mai atenta mi-a aratat un mic joc in axul turbinei,chiar f mic,pe care il presupun a fi atenuat datorita uleiului in timpul functionarii..daca va fi cazul,voi opta si pentru o reconditionare a turbinei originale sau poate pentru un hibrid...
|
Un joc mic are.Daca nu iti scoate fum albastru sau nu ai gasit ulei pe traseul de admisie totul este OK.
|
Fum albastru nu scoate...traseul de admisie este putin umed,doar asa,cat sa simti pe piele...oricum in curand cred ca voi opta pt alta turbina pe masina.
|
Un pic de ulei nu este problema.Are ceva km turbina ta.
Daca o schimbi cu atat mai bine ! |
1 Attachment(s)
va rugam poftiti la masa...pizza heavy duty e servita...
|
Frumoasa pizza ! Culmea ca a ajuns si in Bucuresti ... pe unele Dacii .
|
pacat ca nu e o pizza .... feliata mai rar... cine stie pricepe... ;)
|
Eventual doar 3 - 4 felii ..
|
1 Attachment(s)
[QUOTE=yknot]pacat ca nu e o pizza .... feliata mai rar... cine stie pricepe...
Cam de asta ar fi vorba ? |
Chiar fara arcuri ... cam greu de zi cu zi ...
|
iam iam.... :)
|
Clio are ceva modificat? Oricum asteptam Clio la Craiova. Avem un R5 GTT pentru el.
|
de clio nu stiu daca se va da cu r-ul de la craiova, insa exista un 5 care se va da cu el.... nu e asa rew? ;)
|
alta cutieeeeeee....revin cu poze.
|
Quote:
|
eu zic ca 5-ul vostru va avea nevoie de ceva bafta... ;)
|
Orice e posibil. O masina se poate oricand imbunatati, azi e unu mai tare, maine e altu. Nu e problema asta.
|
[QUOTE=yknot]eu zic ca 5-ul vostru va avea nevoie de ceva bafta...
nu cred ca de bafta va avea nevoie ci de putere... sambata mergem cu el la dyno si o sa ridicam si la un bar sa vedem ce da.ori crapa ori sare de ... hp. |
Pai pe ce presine vei merge la liniutze ?
Daca zici ca la Dyno o ridici la 1 bar ? Daca vrei sa pui si fisa de Dyno aici ar fii beton.... |
presiune as vrea 1.2 dar sa vedem ce vor zice detonatiile despre asta, ca asta ar fi mare problema a motoarelor turbo si mult timp le-am ignorat si ma intrebam de ce explodeaza enginu frecvent...
|
Sincer,fara suparare deja 5 gri mergea cu 1,3.
Si acum va merge cu mau mult putzin. Om vedea.Niciodata nu poti stii decat daca le pui una langa alta. |
Din ce an este masina ta ??
|
da cine a zis ca am T2...sau motor de 1.4...
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:45. |
- Copyright 2026 4Tuning