Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Transplant motor. Unde? (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/166345-transplant-motor.html)

Supra_Guy 28-01-10 09:16

Transplant motor. Unde?

Salut,

Supra mea va suferi un engine swap in curand. Nu este ceva foarte complicat, presupune schimbarea motorului de NA cu cel de TT, si este oarecum "plug n play", deoarece restul componentelor sunt indentice.

As dori pareri si recomandari in legatura cu firma la care as putea sa apelez. Mentionez ca doresc ceva profesional si de calitate, fac adesea drumuri lungi prin strainatate si as dori ca fiabilitatea sa ramana cea de acum.

Multumesc !

Seryoga 31-01-10 16:55

Re: Transplant motor. Unde?

Racing Code,sunt seriosi.

valy91 21-02-10 20:09

ce se mai aude de transplant supra_guy? si de unde ai cumparat motorul? cu tot cu cutie? manuala sau automata?

Supra_Guy 21-02-10 22:29

Quote:

Originally Posted by valy91 (Post 3110301)
ce se mai aude de transplant supra_guy? si de unde ai cumparat motorul? cu tot cu cutie? manuala sau automata?

Cand o sa se mai incalzeasca vremea o sa merg in UK pt swap la cineva care face operatiunea foarte des. Swap-ul implica doar motorul, cutia pe care o am deja este maximul pe care mi l-as putea dori : Getrag 6spd.

O sa ma intorc cu detalii si poze cand va fi gata. :D

valy91 22-02-10 12:32

Quote:

Originally Posted by Supra_Guy (Post 3110813)
Cand o sa se mai incalzeasca vremea o sa merg in UK pt swap la cineva care face operatiunea foarte des. Swap-ul implica doar motorul, cutia pe care o am deja este maximul pe care mi l-as putea dori : Getrag 6spd.

O sa ma intorc cu detalii si poze cand va fi gata. :D

motorul il ai deja? cat despre cutie, esti norocos. raritati prin europa si manuala si twinturbo(doar cele din swapuri). cel putin modelele fabricate pentru europa.

Supra_Guy 23-02-10 12:48

Quote:

Originally Posted by valy91 (Post 3112084)
motorul il ai deja? cat despre cutie, esti norocos. raritati prin europa si manuala si twinturbo(doar cele din swapuri). cel putin modelele fabricate pentru europa.

Motorul il furnizeaza garajul la care fac swap-ul. Lasi Supra NA si pleci cu una Twin Turbo :D

morpheusmaster 23-02-10 12:54

EXELIXIS Google it si nu vei regreta.

valy91 23-02-10 13:32

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 3115705)
EXELIXIS Google it si nu vei regreta.

cei care au facut acel gtr (r35-ul parca) de 900+ cp. nu?

morpheusmaster 23-02-10 13:33

exact

valy91 23-02-10 18:20

e clar ca nu va regreta. dar pretul? :D cat despre exelixis, nu stiu prea multe, in afara de acel gtr. dar daca s-au bagat la el si au scos destul de mult, ma gandesc ca au ceva oameni buni.

morpheusmaster 23-02-10 19:50

Quote:

Originally Posted by valy91 (Post 3116627)
e clar ca nu va regreta. dar pretul? :D cat despre exelixis, nu stiu prea multe, in afara de acel gtr. dar daca s-au bagat la el si au scos destul de mult, ma gandesc ca au ceva oameni buni.

Man, supra_guy vb. de un transplant plug&play...asta pentru mine inseamna easy job...deci nu cred ca or sa ceara o suma deplasata. Profesionalismul nu intotdeauna inseamna lucru de calitate la pret exorbitant. Profesionalismul adevarat inseamna munca de calitate la un pret competitiv.

Eu cu fiatul meu am un vis mare. 1.4 gt turbo! 150caluti asa din flop...ei au fost singurii care miau dat senzatia ca se face si nu "dada, se rezolva!", intelegi ce zic? De asta ii recomand.

valy91 23-02-10 22:39

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 3116928)
Man, supra_guy vb. de un transplant plug&play...asta pentru mine inseamna easy job...deci nu cred ca or sa ceara o suma deplasata. Profesionalismul nu intotdeauna inseamna lucru de calitate la pret exorbitant. Profesionalismul adevarat inseamna munca de calitate la un pret competitiv.

Eu cu fiatul meu am un vis mare. 1.4 gt turbo! 150caluti asa din flop...ei au fost singurii care miau dat senzatia ca se face si nu "dada, se rezolva!", intelegi ce zic? De asta ii recomand.

inteleg morpheusmaster, dar daca reciteai mai sus "Motorul il furnizeaza garajul la care fac swap-ul. Lasi Supra NA si pleci cu una Twin Turbo" asta e ceea ce a zis supra_guy. ei au deja motorul. ;)

Supra_Guy 24-02-10 11:55

Quote:

Originally Posted by valy91 (Post 3117583)
inteleg morpheusmaster, dar daca reciteai mai sus "Motorul il furnizeaza garajul la care fac swap-ul. Lasi Supra NA si pleci cu una Twin Turbo" asta e ceea ce a zis supra_guy. ei au deja motorul. ;)

Corect. Ei au deja motorul ;). Plus ca fac asta foarte frecvent, deci stiu pe de rost toate etapele. M-am interesat si la Exelixis, si pretul este mai mult decat decent. Imi este foarte greu insa sa aduc motorul din UK aici. Per total, chiar daca nu pare, consider ca este mult mai "OK" pt mine sa merg in Anglia.

valy91 24-02-10 16:34

si pe cand va fi gata masina? chiar m-a interesa de cum merge cu acel motor. cat despre masina, ai ceva planuri mai mari, in legatura cu jza80-ul tau?:>

Supra_Guy 24-02-10 20:26

Quote:

Originally Posted by valy91 (Post 3119591)
si pe cand va fi gata masina? chiar m-a interesa de cum merge cu acel motor. cat despre masina, ai ceva planuri mai mari, in legatura cu jza80-ul tau?:>

Swap-ul primavara - vara , cam asa. Si eu sunt foarte nerabdator sa simt in sfarsit 2JZ-GTE-ul sub capota. Planuri am destule, bani sa fie.. Single turbo setup, interior piele crem ( Supra TT UK spec), jante mai mari etc etc :D

valy91 24-02-10 22:03

Quote:

Originally Posted by Supra_Guy (Post 3120452)
Swap-ul primavara - vara , cam asa. Si eu sunt foarte nerabdator sa simt in sfarsit 2JZ-GTE-ul sub capota. Planuri am destule, bani sa fie.. Single turbo setup, interior piele crem ( Supra TT UK spec), jante mai mari etc etc :D

Imi place mult pielea cred pe supra. Am vazut cateva. Cat despre single turbo, asta e veste buna. :D (cat te ajunge swap-ul?)

Ford_V6 25-02-10 00:52

Mergi afara si fa-o ca daca o lasi pe mana la romani .... mai ramane suruburi !

Supra_Guy 25-02-10 08:12

Singurul dezavantaj este ca se va pierde un motor foarte bun(cel de pe masina) pe care il voi lasa pe gratis acolo...
M-am gandit initial la adaugarea unui kit single turbo pe motorul existent, dar un KIT bun costa foarte mult si montarea necesita "custom work" + ca motorul este facut ca sa fie aspirat, deci automat ma gadesc la fiabilitatea... (asta chiar daca motorul a depasit deja prin USA pragul celor 1000hp).

valy91 25-02-10 18:31

Si daca lasi acel motor acolo, nu se scade din pretul celui nou? Macar un procent ceva. Cat despre pret, daca nu vrei sa il afisezi astept un PM, daca vrei, normal.

Supra_Guy 26-02-10 12:46

Quote:

Originally Posted by valy91 (Post 3123245)
Si daca lasi acel motor acolo, nu se scade din pretul celui nou? Macar un procent ceva. Cat despre pret, daca nu vrei sa il afisezi astept un PM, daca vrei, normal.

Din pacate nu scade din pret, pentru ca motorul nu prea are cautare si nu au ce face cu el.. deh toata lumea vrea GTE :-). Nu am nici o problema cu afisarea pretului aici, problema cum il iau cei interesati din UK..
Pretul motorului ar fi in jurul sumei de 300E NEG (transportul fiind responsabilitatea celui care il cumpara).

valy91 26-02-10 14:20

deci sa inteleg. Motorul il cumperi tu, si platesti transportul pana la garaj? sau ei iti dau motorul cu 300E neg? si manopera? sau un total, cat te-ar ajunge?

Supra_Guy 26-02-10 14:56

Quote:

Originally Posted by valy91 (Post 3125684)
deci sa inteleg. Motorul il cumperi tu, si platesti transportul pana la garaj? sau ei iti dau motorul cu 300E neg? si manopera? sau un total, cat te-ar ajunge?

Nu :lol: My bad. Nu intelesesem intrebarea. Ai rasp pe PM ;)

All times are GMT +2. The time now is 18:20.

- Copyright 2026 4Tuning