Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Vopsire Nari Bmw e39! (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/166323-vopsire-nari-bmw-e39.html)

crysty.bobok 28-01-10 02:13

Vopsire Nari Bmw e39!

2 Attachment(s)
Cum fac si eu narile negre la Bmw?

Am inteles ca am nevoie de jmingher pentru a indeparta chromul si un sprey negru matt pentru vopsire...

Ce marime de jmingher imi recomandati ? nu vreau nici sa zgarii narile , sa iasa ceva fin dar in acelasi timp sa indepartez si tot stratul de chrom...

Astept un raspuns.

VN23TDR 28-01-10 10:50

Re: Vopsire Nari Bmw e39!

Salut. Daca sunt narile originale ai de frecat la ele.. si eu le-am vopsit si am frecat la cromul ala de ma dureau degetele. Daca le vopsesti cu negru mat o sa se decojeasca in mai putin de o luna. Incearca sa le matuiesti cu jmingher de 120 si apoi cu unu mai fin.. de 400 sau 800..si apoi sa le vopsesti..poate o sa tina. Succes.

crysty.bobok 28-01-10 12:46

Quote:

Salut. Daca sunt narile originale ai de frecat la ele.. si eu le-am vopsit si am frecat la cromul ala de ma dureau degetele. Daca le vopsesti cu negru mat o sa se decojeasca in mai putin de o luna. Incearca sa le matuiesti cu jmingher de 120 si apoi cu unu mai fin.. de 400 sau 800..si apoi sa le vopsesti..poate o sa tina. Succes.
Da sunt cele orginale ... vroiam sa le vopsesc cu negru amtt dupa ce le cojesc de tot ...
Tu cu ce le-ai vopsit? negru lucios?

VN23TDR 28-01-10 12:50

Nu. N`ai cum sa le cojesti de tot de cromul ala.. ca e un strat foarte gros. Incearca sa le vopsesti cu spray de bandouri. Rezista mult mai mult le da si un alt aspect.. Eu le-am vopsit acum 1 an si nu s-au decojit deloc :) Succes

crysty.bobok 28-01-10 22:50

Ms , sambata sau duminica o sa incerc... sti cumva unde gasesc sprayul asta de bandouri?

SAX1987 28-01-10 23:45

Eu vreau sa imi imbrac tot cromul in colant negru mat, dar sunt curios cat tine.

crysty.bobok 13-02-10 01:14

Quote:

Eu vreau sa imi imbrac tot cromul in colant negru mat, dar sunt curios cat tine.
am vb cu cineva ... la prima vedere iese bine .. dupa cateva 100 de km o sa se crape de la pietricele
p.s baieti care va ocupati cu asa ceva nu imi sariti in cap da asa am auzit :P

quick_silver2 13-02-10 10:41

Parerea mea e ca mai bine tiai imbraca marginea cromata in negru (daca gratiile sunt negre)
Mai bine le aplici un colant negru mat,nu are de ce sa nu tina daca e aplicat calumea,decat cu spray si nu stiu ce care dupa un timp vor fi "piscate" de pietricele si alte cele...

mydream 13-02-10 10:54

9 Attachment(s)
daca vopsesti narile cu spray nu o sa dureze mult ... in plus cand te duci la spalatorie o sa iti sara vopseaua dupa crom ..... oricat ai freca la ele tot nu tine ... singura solutie este sa le colantezi cu negru mat ...daca o colantezi nu o sa ai nicio problema cu ea ... iti garantez eu 100% ...:lol: daca ai vrea as putea sa te ajut ... imi trimiti prin curier grila sau vi la valcea cum ti se pare tie mai rentabil .... uite un link sa iti faci o parere si cateva poze :lol:

https://forum.4tuning.ro/358-zona-com...na/page-2.html

mydream 13-02-10 10:56

Quote:

Originally Posted by crysty.bobok (Post 3080251)
am vb cu cineva ... la prima vedere iese bine .. dupa cateva 100 de km o sa se crape de la pietricele
p.s baieti care va ocupati cu asa ceva nu imi sariti in cap da asa am auzit :P

daca tu iti faci probleme pentru niste nari .... atunci ce sa mai zic de aia de au masinile colantate total ? nu o sa se crape asa rpd de la pietricele .... si nu iti sar tie pietricelele numai in grila .... ar fi culmea ;))

crysty.bobok 13-02-10 14:08

Quote:

daca tu iti faci probleme pentru niste nari .... atunci ce sa mai zic de aia de au masinile colantate total ? nu o sa se crape asa rpd de la pietricele .... si nu iti sar tie pietricelele numai in grila .... ar fi culmea )
Inteleg ... un pret pe PM te rog..

VN23TDR 15-02-10 16:05

1 Attachment(s)
De ce apelezi la colant ? Ai incercat spray-ul care ti l-am zis? Iti pun o poza facuta in noiembrie cu masina mea.. si narile le vopsisem in aprilie. Si la ora actuala sunt in aceeasi stare !

Sp333d 15-02-10 19:43

pana la urma cu ce este mai convenabil sa le faci negre ca si eu vreau sa le fac dar ba sare vopseaua ba se crapa autocolantul...:-? deci ?

mydream 15-02-10 20:15

Quote:

Originally Posted by Sp333d (Post 3089675)
pana la urma cu ce este mai convenabil sa le faci negre ca si eu vreau sa le fac dar ba sare vopseaua ba se crapa autocolantul...:-? deci ?

autocolantu nu crapa ... nu are cum ... numai sa fie pus la 0 grade ... si poate nici atunci:lol:

Sp333d 15-02-10 21:42

ok, mz de raspuns, am sa le fac cu autocolant, daca imi crapa am sa te caut :)) !

crysty.bobok 16-02-10 02:19

Quote:

De ce apelezi la colant ? Ai incercat spray-ul care ti l-am zis? Iti pun o poza facuta in noiembrie cu masina mea.. si narile le vopsisem in aprilie. Si la ora actuala sunt in aceeasi stare !
Jur ca nu am gasit :(...

sti cine il produce ? ce firma?

Provenzano 16-02-10 02:24

am mai auzit niste baieti care au colantat narile si nu au avut probleme. cu vopsitul...de la spalatorie se duce in timp.

mitzy PTM 16-02-10 07:17

cristi, iti dau eu metoda ce-a mai buna !:) am facuto deja , ia jmilgher oricare , freaca , sterge dupaia sa nu fie praf
apoi iei GRUND ! e 100 mii MAX spray-ul , dai cu grunt indiferent de zgarieturiile pe care le-ai produs , pt ca le acopera
si dupa ce-ai dat prima mana cu grund , mai dai odata. in interval de 20 min
apoi dai cu spray-ul nu cont culoarea , dai tot o mana
il mai lasi 20-30 min
si mai dai inca O mana , si asta este v-a ramane indiferent ca ai 20 cu pietricele sau 180km/h ! BAFTA si sport la munca

crysty.bobok 16-02-10 11:52

Quote:

Originally Posted by mitzy PTM (Post 3090905)
cristi, iti dau eu metoda ce-a mai buna !:) am facuto deja , ia jmilgher oricare , freaca , sterge dupaia sa nu fie praf
apoi iei GRUND ! e 100 mii MAX spray-ul , dai cu grunt indiferent de zgarieturiile pe care le-ai produs , pt ca le acopera
si dupa ce-ai dat prima mana cu grund , mai dai odata. in interval de 20 min
apoi dai cu spray-ul nu cont culoarea , dai tot o mana
il mai lasi 20-30 min
si mai dai inca O mana , si asta este v-a ramane indiferent ca ai 20 cu pietricele sau 180km/h ! BAFTA si sport la munca

mersi .. astazi o sa ma apuc de treaba !!! app mi-a zis cineva ca mi le colanteaza cu 150 lei :rolleyes2 mi se pare enorm ... voi ce ziceti?

mitzy PTM 16-02-10 11:55

Quote:

Originally Posted by crysty.bobok (Post 3091529)
mersi .. astazi o sa ma apuc de treaba !!! app mi-a zis cineva ca mi le colanteaza cu 150 lei :rolleyes2 mi se pare enorm ... voi ce ziceti?

ma nebunule e mult ! fa-i cum ti-am zis eu , ca treaba asta o faci cu 20 ron :) si in 1 ora.. max pt ca trb sa astepti nu de alta.. ca sa se usuce fiecare in parte

gelu_r 16-02-10 13:01

Mare tamtam pentru niste nari , cat costa , de unde iau spray , ia frate direct nari negre sunt 2 mil.
Eu le am vopsit in fiecare saptamana si nu e tocmai placut sa le dai jos si sa le pui in fiecare saptamana , eu pana la urma le am rupt toate clemele si am luat altele.
Ori le colantezi daca nu ai bani sa iei unele direct negre , ori faci rost de bani si nu te mai tiganesti , iei direct negre.
Vopsit nu iti recomand , fie el orice spray , pe chrome nu tine decat daca le sablezi , si iesi mai scump decat ai lua unele negre.

mydream 16-02-10 15:06

Quote:

Originally Posted by crysty.bobok (Post 3091529)

ti-am zis ca ti le colantez eu cu 70 ron dar te descurci tu cu transportu ....:lol:

Provenzano 16-02-10 15:10

colant....cea mai buna idee

mydream 16-02-10 15:13

Quote:

Originally Posted by Provenzano (Post 3092064)
colant....cea mai buna idee

asa zic si eu ...am facut la cateva bmw grilele ... plus mercedes , touareg , etc

crysty.bobok 16-02-10 15:18

Quote:

ma nebunule e mult ! fa-i cum ti-am zis eu , ca treaba asta o faci cu 20 ron si in 1 ora.. max pt ca trb sa astepti nu de alta.. ca sa se usuce fiecare in parte
da stiu .. azi am cumparat sprei negru matt pentru bandouri + un sprei care se da inainte ca sa prinda ... + jmingher de 150 400 600 si 800...
mai pe seara o sa pun pzoe cu grilele negre sper...

crysty.bobok 16-02-10 15:19

Quote:

Mare tamtam pentru niste nari , cat costa , de unde iau spray , ia frate direct nari negre sunt 2 mil.
Eu le am vopsit in fiecare saptamana si nu e tocmai placut sa le dai jos si sa le pui in fiecare saptamana , eu pana la urma le am rupt toate clemele si am luat altele.
Ori le colantezi daca nu ai bani sa iei unele direct negre , ori faci rost de bani si nu te mai tiganesti , iei direct negre.
Vopsit nu iti recomand , fie el orice spray , pe chrome nu tine decat daca le sablezi , si iesi mai scump decat ai lua unele negre.
prea tarziu .. azi m-am apucat de ele ... daca nu o sa tina o sa iau unele negre ;)

mitzy PTM 16-02-10 20:56

Quote:

Originally Posted by crysty.bobok (Post 3092111)
prea tarziu .. azi m-am apucat de ele ... daca nu o sa tina o sa iau unele negre ;)

te tin iti zic eu din propria experienta :), ce colant , ce nas nari , preferi sa dai 1 mill pe colant sau 2 mill , cand ai putea sa dai 20 Ron? sa iasa la fel? !....

crysty.bobok 16-02-10 21:38

8 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by mitzy PTM (Post 3093275)
te tin iti zic eu din propria experienta :), ce colant , ce nas nari , preferi sa dai 1 mill pe colant sau 2 mill , cand ai putea sa dai 20 Ron? sa iasa la fel? !....

sper sa ma tina ... tocmai le-am termiant ...
M-au costat 35 lei primmerul... o solutie care cica se da pe plastic ca sa nu sara vopseaua.... + 20 lei sprei negru matt ... , si inca vreo 8 lei jmingherul..

In principiu am folosit :

1 sprei Primmer
1 sprei Negru Matt
50 cm jmingher de 100
50 cm jmingher de 120
50 cm jmingher de 150
1 foaie jmingher de 400
1 foaie jmingher de 600
1 foaie jmingher de 800 ( ata l-am dat cu apa )
si vreo 6 ore de lucru....

Rezultatul....:arrow::arrow::arrow:

p.s ... maine o sa pun poze cu ele montate pe masina..

mitzy PTM 17-02-10 08:09

cristi eu ti-am zis sa iei GRUND (grunt) sau cum se numeste , nu solutie de plastic :| ! grund-u ala avea si el un rol mai special.. mergea sa dai pe crom ...

VN23TDR 17-02-10 08:53

Lasa-l ca o sa se cojeasca in cateva saptamani..

Provenzano 17-02-10 09:30

asa i-am zis si eu...

crysty.bobok 17-02-10 17:19

4 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by mitzy PTM (Post 3094302)
cristi eu ti-am zis sa iei GRUND (grunt) sau cum se numeste , nu solutie de plastic :| ! grund-u ala avea si el un rol mai special.. mergea sa dai pe crom ...

Primmer = plastic primmer incolor = grund pentru marirea aderentei intre masele plastice rigide si vopselele acrilice , pentru grunduirea partilor din plastic rigid ale masinilor cum ar fi spoilere , oglinzi retrovizoare , bara de protectie .

exact asa scria pe el :!:

Quote:

Lasa-l ca o sa se cojeasca in cateva saptamani..
:raving: :punch: muscati limba :D

Acu sper sa nu sara vopseaua :tears: , si daca sare le colantam :D

crysty.bobok 18-02-10 14:36

Pareri !!! Cum au iesit? credeti ca o sa sara vopseaua din cauza ca nu am dat cu grund ci am dat cu primmer?

Provenzano 18-02-10 17:50

a iesit bine...dar sa tina.

crysty.bobok 18-02-10 18:45

Quote:

a iesit bine...dar sa tina.
ms , sa dea domnu :)

crysty.bobok 16-04-10 01:34

stiati voi ceva :)dar nah trb sa imi fac eu damblaua :)) azi am obs ca a sarit vopseaua dar foarte putin se vede numai daca te uiti atent acum am si eu motiv sa le colantez :D

mydream 17-04-10 20:27

Quote:

Originally Posted by crysty.bobok (Post 3282778)
stiati voi ceva :)dar nah trb sa imi fac eu damblaua :)) azi am obs ca a sarit vopseaua dar foarte putin se vede numai daca te uiti atent acum am si eu motiv sa le colantez :D

cum ti-am zis :P:lol:

crysty.bobok 17-04-10 23:27

Quote:

cum ti-am zis :P
exact :) dar nah daca nu mai aveam stare :)))

mydream 17-04-10 23:28

Quote:

Originally Posted by crysty.bobok (Post 3287535)
exact :) dar nah daca nu mai aveam stare :)))

stiu cum e sentimentu :lol:

All times are GMT +2. The time now is 23:09.

- Copyright 2026 4Tuning