Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Astra J vs Golf VI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/163800-astra-vs-golf-vi.html)

22VIN 15-01-10 09:48

Astra J vs Golf VI

7 Attachment(s)
Ca tot a aparut si noua Astra si noul Golf (ce-i drept, acum mai mult timp) cred ca este timpul si pentru o comparatie. Focusul nu l-am introdus pentru ca este mai mult un facelift la vechiul model, si parca totusi n-ar fi fost corect.

Lecca 15-01-10 11:40

Re: Astra J vs Golf VI

la interior imi place mult mai mult astra, la exterior... tot astra! :lol: motorizarile cred ca sunt echivalente, cu un mic plus pt opel datorita 1.6 turbo. nu ca 1.4tsi n-ar fi un motor bun, dar 1.6 imi da o incredere mai mare.

TYGER1985 15-01-10 12:13

Eu as opta pentru Astra J

22VIN 15-01-10 12:14

De ce?

Andrei Suzuki 15-01-10 16:31

Desi as fi ales Astra pt ca mi se pare ca arata mai bine,motoarele sunt mai ceva mai slabe dpdv al performantelor fata de Golf.

Adica Astra 1,4 140cp-9,9s
Golf 1,2 122cp-9,5s

Astra 1,6 180cp-8,5s
Golf 1,4 160cp-8s
Iar diferentele la motorizari echivalente nu mi se par enorme..

tng 15-01-10 17:00

Vot ptr Astra.
Pe modelul asta s-au adus modificari si imbunatatiri, aici ma refer mai mult la design interior si exterior.. ca si motorizari sunt aproximativ egale :D

Golf6 a iesit ca trebuia... :| s-a mers destul de mult pe platforma golf5

GTR 15-01-10 18:41

Cam proaspat Astra sa poata fi comparate, asteptam niste teste, eventual un drivetest, Golf-ul VI e o masina bine gandita, matura si destul de completa, nu e usor de batut.
Deocamdata ma abtin, chiar si vorbind de design mai astept sa ma obisnuiesc cu cel de Astra.

danielS777 16-01-10 11:10

Arata frumos atat interiorul cat si exteriorul de Astra.

Dar votul meu a mers catre MK 6.

ionut_cluj 16-01-10 13:01

Quote:

Originally Posted by danielS777 (Post 2982529)
Arata frumos atat interiorul cat si exteriorul de Astra.

Dar votul meu a mers catre MK 6.

:lol::lol::lol::lol::lol:
WIN

_anaconda_ 16-01-10 13:06

Design interior - Astra
Design exterior - Astra

La restul nu am idee momentan. Design-ul la Golf VI e cam nasol, sper sa revina la "normalitate" la Golf VII.

Lecca 17-01-10 08:41

yeah ionutz, that's a romanian classic right there :lol:

Noroc24 17-01-10 11:25

Cred ca Astra este un pic in fata ca design cel putin pana vor aparea niste teste concludente si oficiale. Poate au aparut si nu am vazut eu/noi , insa votul meu se duce spre Golf

ionut_cluj 17-01-10 11:46

Si dupa ce vor aparea teste concludente si oficiale, va fi in spate la design?

carutasu 17-01-10 11:54

anumite firme constructoare sunt,se pare, copii de suflet iar anumiti fani....mame adoptive.Chiar daca imaginile pot vorbi de la sine....tot copilul meu e mai frumos :)
Testele vor arata daca Astra se comporta mai bine decat Golful...sau nu.Ca Astra arata mai bine, asta deja se vede.

johhny 17-01-10 11:55

ionut_cluj, observ ca ai umplut topicul de posturile tale dar tot nu ai spus cu ce ai votat..

ionut_cluj 17-01-10 12:12

Sunt vorbaret din fire. Golful nu ma incanta, iar Astra o confund lejer cu Hyundai, Kia, etc.
Mi-e foarte greu sa ma decid, dar cred ca merg pe Golf de data asta.

_anaconda_ 17-01-10 13:00

In varianta standard chiar nu ma incanta la design Golf-ul dar cu niste modificari arata chiar bine (din punctul meu de vedere).

https://forum.4tuning.ro/18-masini-mo...rush-hour.html

Spark 17-01-10 18:16

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2985712)
In varianta standard chiar nu ma incanta la design Golf-ul dar cu niste modificari arata chiar bine (din punctul meu de vedere).

https://forum.4tuning.ro/18-masini-mo...rush-hour.html

si pana cand nu o sa apara si niste kit-uri pentru noua astra nu are rost sa comparam asa. deci deocamdata stock pe stock.
design si exterior si interior, Astra. deci votul meu se duce la Astra

mishuBMW 17-01-10 19:01

Astra pentru design

dolb 17-01-10 19:09

De unde si pana unde Astra J ? defapt trebuia sa fie Astra I :) Dar nu se numeste nici J nici I . Eu stiu ca se numeste NG.
Daca ar fi sa vorbim, nu prea avem ce! Cred ca sunt foarte putini cei care au condus noua Astra NG , ca sa isi exprime vreo parere. Si totusi.
Imi place Astra la design-ul exteriorului, si Golf la interior.
As alege Astra pentru fiabilitatea ei , care a devenit o traditie inca de la Astra G ( pe care l-am si avut ).
As alege Golf pentru motoarele puternice si directia precisa ( cel putin asa au fost IV si V.. .foarte puternice si precise ).
Pretul inca odata este un argument in favoarea noului Astra.
Si cu toate astea, am votat Golf 6 pentru ca imi lasa impresia ca sunt oleaca mai impunatoare si mai rezistente.
Ramane sa fac un testdrive si cu Astra NG ( se pare ca in februarie o aduc si la mine ) si am sa revin cu detalii !

22VIN 17-01-10 22:58

Astra J se numeste NG (noua generatie, probabil) pe site-ul Opel, unde niciodata nu a aparut nici G, nici H. I nu inteleg de ce nu s-a numit, dar pe cluburile Astra nationale si internationale apare ca si J.

Noroc24 18-01-10 09:17

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2985471)
Si dupa ce vor aparea teste concludente si oficiale, va fi in spate la design?

Imi cer scuze ca m`am exprimat gresit , ti`am insultat "inteligenta" si te`am facut sa gandesti mai mult decat ar fi fost necesar.

Gaby_Slo 18-01-10 21:48

astra j pentru design (interior si interior). pur si simplu golf e prea cuminte, sobru, pe cand astra e mai tineresc.

Herbas 19-01-10 09:37

Noroc a fost greseala ta nu a lui, asa ca n-are rost sa fi ironic si sa jignesti inutil doar ca nu esti tu in stare sa te exprimi.

ZaNe94 19-01-10 12:38

mie imi place golf-ul mai mult
interiorul imi place mai mult, exteriorul ma face sa fiu indecis la alegere, si totusi cand spui golf ,parerea mea, spui mai multe decat daca spui astra (cu toate ca astra are mai multe litere).
si tousi zici de focus ca e doar un facelift, dar si la golf imi pare acelasi lucru, o schimbare radicala mi sa parut la trecerea de la golf 4 la golf 5.

oiricum... nu cred ca e aceasi clasa... da merita sa fie pus si noul fiesta

_anaconda_ 19-01-10 12:48

Pai schimbari radicale asa apar la Golf, o data la 2 generatii.

Uita-te la Golf 1 => Golf 2, Golf 3 => Golf 4, Golf 5 => Golf 6. Doua cate doua seamana destul de mult intre ele. Probabil Golf 7 o sa fie destul de diferit. In orice caz, Golf VI prezinta anumite avantaje fata de Golf V, nu e doar putin facelift la design.

ZaNe94 19-01-10 13:58

asta cam asa e, desi golf 2 seamana cu 3

de la 1 la 2 s-au facut multe schimbari

-Caz- 20-01-10 09:36

Astept Golf 7 , pana atunci votez Astra !
Daca se facea comparatie intre modele de top , votam Golf !

Moshuuuu 20-01-10 13:52

Votez astra pentru design interior si exterior + performante!
Golful e....ca orice golf ..trist :) (no offense)

gabitz.perkect 20-01-10 15:18

La capitolul design aleg Opel iar motorizare tot Opel :) are motorul mai mare dar am auzit ca esti mai greoi si se intinde putin mai greu la sosea este adevarat?

_anaconda_ 20-01-10 15:57

Quote:

are motorul mai mare dar am auzit ca esti mai greoi si se intinde putin mai greu la sosea este adevarat?
Da, asa este. Un Opel de 1600cc are motorul mai mare ca un Golf de 2000cc (de exemplu). Este adevarata si chestia cu intinsul mai greu (materiale diferite care se intind mai greu din cauza duritatii). Dar performantele sunt exceptionale, asa cum arata si cifrele.

Moshuuuu 20-01-10 18:28

hmm nu imi pare chiar lenesa...am avut ocazia sa merg cu una ..2.0 cdti 160CP si se infige prea bine! ...nu mai zic de 1.6 180 de cai ;)

EQUANT 22-01-10 17:54

Golf VI, fara discutie.
Astra are tot punte pe spate, ceea ce o exclude din start, din punctul meu de vedere.

Mai adaug aici si partea pur subiectiva, si anume ca, de fiecare data cand aud de "Opel Astra", imi vine in minte imaginea unui taran cu shaorma-n gat, ascultand manele in Astra lui G, full fara piele, luata din Nemtia (imi cer scuze daca am jignit prin afirmatia mea eventualii proprietari de Opel de aici, nu asta este intentia)

22VIN 22-01-10 18:13

Quote:

Originally Posted by EQUANT (Post 3003774)
Mai adaug aici si partea pur subiectiva, si anume ca, de fiecare data cand aud de "Opel Astra", imi vine in minte imaginea unui taran cu shaorma-n gat, ascultand manele in Astra lui G, full fara piele, luata din Nemtia (imi cer scuze daca am jignit prin afirmatia mea eventualii proprietari de Opel de aici, nu asta este intentia)

Ciudat, de obicei tipul asta de oameni ii gasesti in Passaturi si Golfuri, ca ei dezvolta o pasiune pentru tedei-uri pe volcsvagane negre.
Nu zic ca nu-s si in Opeluri, dar si in BMW-uri, Audi-uri etc. Orice masina se poate lua ieftin din Germania...

dolb 22-01-10 18:16

Quote:

Originally Posted by EQUANT (Post 3003774)
Golf VI, fara discutie.
Astra are tot punte pe spate, ceea ce o exclude din start, din punctul meu de vedere.

cred tipul asta de om se incadreaza mai degraba in :
bmw 320 dizal /318 dizal, 316i( oleaca mai rar.dar sunt ). toate e46 si sedan ori brec !
passat si golf variant (amandoua)..neparat TEEEEDEEEIIII
haudi a4 break, a4 sedan, neaparat TEDEI.

Inca n-am vazut taran in Astra G cu shaworme si tiganeala ! Chiar daca e o masina ieftina!

GTR 22-01-10 18:44

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 3003850)
cred tipul asta de om se incadreaza mai degraba in :
bmw 320 dizal /318 dizal, 316i( oleaca mai rar.dar sunt ). toate e46 si sedan ori brec !
passat si golf variant (amandoua)..neparat TEEEEDEEEIIII
haudi a4 break, a4 sedan, neaparat TEDEI.

Inca n-am vazut taran in Astra G cu shaworme si tiganeala ! Chiar daca e o masina ieftina!

Problema este ac in orice masina mai comerciala vezi elemente de gen, nu prea mai conteaza marca, modelul, etc.
Si cocalarii astia mai intai erau cu Mercedesul dupa cu Audi, acum cu BMW, mai baga cate un Cayenne etc.
Nu poti sa diferentiezi, pana la urma omul e om si masina e masina, am cunoscut oameni deosebiti si cu Passat TDI si cu BMW 320d si cu Mercedes si cu Astra etc. cum am cunoscut cocalari cu Honda si culmea dezamagirii am auzit manele intr-un Lexus.
Daca toate ciorile si toti cocalarii au gusturi la masini acum nu o sa-mi iau una mai proasta ca din aia buna si-au luat ei.

andrew 46 22-01-10 18:58

am votat golf pentru ca imi place mai mult..
bineinteles cu niste jante mai mari , mai potrivite sa fie ele chiar si originale

JunKer_hP 25-01-10 12:05

o comparatie foarte stransa...amandoua arata bine la exterior, parca vw are motorele mai performante , opelul din cate am vazut are interiorul mai frumos , probabil as alege golful pt ca am mai avut vw si nu m-as incumeta la bugetul meu sa ma risc la alta masina care probabil pe parcurs nu o sa-mi place

mike-fullspeed 29-01-10 17:51

1 Attachment(s)
Eu stiam ca ii spune Astra i, nu j .... In fine... votez golf 6, e mai frumos

Pun si o poza cu astra "i"

Shuba88 04-02-10 22:09

Astra J sau I sau ce o fii are un interior de te lasa cu gura cascata, insa exteriorul pare prea ieftin..Am votat G6

All times are GMT +2. The time now is 11:04.

- Copyright 2026 4Tuning