Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Riich M1 cu 3 uşi, rival chinez pentru smart ForTwo (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/163579-riich-m1-3-usi-rival-chinez-smart-fortwo.html)

coman razvan 14-01-10 09:33

Riich M1 cu 3 uşi, rival chinez pentru smart ForTwo

4 Attachment(s)
Deşi Riich este divizia de lux a mărcii Cherry, acest lucru nu îi împiedică pe chinezi să pregătească lansarea unui gândac de oraş, un fel de rival pentru smart ForTwo. Maşina chinezească, însă, va oferi 4 locuri.

Attachment 1262939

Noua versiune cu trei uşi a lui Riich M1 urmează să fie inaugurată oficial la Salonul Auto Pekin 2010, în luna aprilie a acestui an, dar maşina nu va fi compercializată doar în China, ci va ajunge şi în Europa.

Attachment 1262940

Având o lungime de 3,3 metri, acest model este mai scurt cu 32 cm decât versiunea cu 5 uşi, dar rămâne mai lung cu peste o jumătate de metru faţă de rivalul european smart ForTwo şi cu 30 cm faţă de japoneza Toyota iQ. Totuşi, maşina chinezească va oferi până la 4 locuri, iar motorizările pregătie sunt două pe benzină, de 1,3 litri, respectiv 1,0 litri. Va exista chiar şi opţiunea unei cutii de viteze automate AMT.

Attachment 1262941

Attachment 1262942

Despre preţuri, nu există nici un fel de informaţie, dar nu este greu de intuit că noua maşină chinezească va fi cu mult mai ieftină decât smart ForTwo sau Toyota iQ.

by ProMotor

22VIN 14-01-10 11:37

Re: Riich M1 cu 3 uşi, rival chinez pentru smart ForTwo

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Spark 14-01-10 13:36

eu unul nu prea as avea incredere sa conduc asa ceva. masina compacta si chinezeasca, moarte sigura. daca geely berlina s-a facut pulbere la testa asta cum se face ?
dar nah ... go china ...

_anaconda_ 14-01-10 13:45

Daca ar fi 1500 euro eu m-as risca sa conduc asa exclusiv prin oras, pana in 50-60 km/h cred ca e destul de ok desi as circula foarte prudent :lol:.

22VIN 14-01-10 14:00

Ce-ai ma esti nebun se darama taraba pe tine sau pur si simplu ia foc si mori ars ca sobolanu' in chinezarie.

_anaconda_ 14-01-10 14:03

La asta cu incendiul nu m-am gandit, ai dreptate. Chiar daca reusesti sa eviti toate obstacolele, sa nu te faci acordeon, poate masina vrea sa se sinucida si ia foc / explodeaza / etc :lol:.

22VIN 15-01-10 09:50

Am si eu o intrebare: e Dual-SIM?

TYGER1985 15-01-10 10:03

alta buburuza :)

ionut_cluj 15-01-10 10:52

Quote:

Originally Posted by Spark (Post 2976420)
daca geely berlina s-a facut pulbere

Defapt ala era Brilliance, iar dupa inbunatatiri a fost re-testat si-a luat 4 stele.

VaLy_ALX 15-01-10 11:21

Quote:

Originally Posted by TYGER1985 (Post 2979113)
alta buburuza :)

exact :D

vacaroz 15-01-10 14:11

matizul si tico cate stele aveau la testele n-cup?

StreetStyle22 15-01-10 14:16

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 2979741)
matizul si tico cate stele aveau la testele n-cup?

Matizu 3,tico n-a fost testat.

Frizz 15-01-10 14:20

De ce radeti? Nici n-ati condus masina si gata daca e "Made in China" cu siguranta este proasta, siguranta egal 0, etc.
Eu va asigur ca, chinezii vin tare din spate cu conturi f. rotunde si in cativa ani o sa faca masini foarte bune.

Apropo de Geely, ca tot veni vorba, cautati un pic pe net ce construieste si apoi sunt curios daca parerile voastre vor fi aceleasi.

bmw.7000 15-01-10 14:21

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 2979074)

tare asta:chainsaw:

seven_dj 15-01-10 14:37

chinejii fac numai chestii d unica folosinta.........c mai ...nu au si nu vor avea niciodata un pic d inspiratie in ceea c fac......aceasta masina va avea succes numai la ei in tara si cred k cei d la smart nu au nici cea mai mica preocupare k le-ar strica piata acest model......

ionut_cluj 15-01-10 14:58

Quote:

Originally Posted by seven_dj (Post 2979809)
chinejii fac numai chestii d unica folosinta.........c mai ...nu au si nu vor avea niciodata un pic d inspiratie in ceea c fac......

Cum le stii tu pe toate, ca un om mare!

http://www.motoring-news.co.uk/images/geely-gt1.jpg

http://www.motoring-news.co.uk/images/geely-gt2.jpg

http://autos.weltdertechnik.de/images/48.jpg

seven_dj 15-01-10 15:04

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2979857)

tu ai da banii p asa ceva?te-ai risca?pun pariu k nu egaleaza performantele unui bmw cat d cat decent din anii 90..........apropo d inspiratia lor..........uitate k d la spate arata k un aston martin.deci.........copii

StreetStyle22 15-01-10 15:09

ionut_cluj intr-adevar sunt concepte. Deci e cale lunga pana sa scoata asa ceva pe uzina,eu unul nu am incredere in asa ceva,adica as da banii pe un matiz decat pe un Richh M1 cu 3 usi.Si Smartul parerea mea nu prea merita banii,e o masina de oras,dar destul de scumpa pentru ce vrea sa fie.
seven_dj comparatia cu Bmw nu isi are rostul. Ce nu compari bmw cu o firma tare ? De ce intotdeauna comparati o marca slaba cu bmwul,sau e bmwul talon in lumea masiniilor ?

agentulsecret3 15-01-10 16:03

...ladita cu parbriz:))

ionut_cluj 15-01-10 16:39

Quote:

Originally Posted by seven_dj (Post 2979875)
tu ai da banii p asa ceva?te-ai risca?pun pariu k nu egaleaza performantele unui bmw cat d cat decent din anii 90..........apropo d inspiratia lor..........uitate k d la spate arata k un aston martin.deci.........copii

Doamne-dumnezeule!
Geely GT are motor 3.5 V6 310 CP, ce zici, egaleaza performantele unui bmw cat d cat decent din anii 90?

apropo d inspiratia lor: ca ce aston martin arata?

@Street: important e ca oamenii fac efort si-si dau interesul pentru ceea ce construiesc. Noi cumparam Fabia si Clio Symbol.

vacaroz 15-01-10 18:04

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2980162)
Doamne-dumnezeule!
Geely GT are motor 3.5 V6 310 CP, ce zici, egaleaza performantele unui bmw cat d cat decent din anii 90?

@Street: important e ca oamenii fac efort si-si dau interesul pentru ceea ce construiesc. Noi cumparam Fabia si Clio Symbol.

pe hartie. in realitate? sa fim seriosi,cine`si cumpara masina asta cu tot cu motorul ei de 3.5?cand pana acum au aruncat pe piata numai geoarse au de lucru mult la imagine sa vanda lucruri mai scumpe de asa zisa calitate

MiTzA- 15-01-10 18:20

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 2979074)

buahahahahahaa, foarte tare :lol:

e urata rau, as conduce-o numai daca as fi nevoit :-s

ionut_cluj 15-01-10 20:32

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 2980478)
cand pana acum au aruncat pe piata numai geoarse au de lucru mult la imagine sa vanda lucruri mai scumpe de asa zisa calitate

Pai asta face si Audi, si vad ca le merge.

Ma rog, ideea e ca potential exista, iar cei care taie si spanzura ar trebui sa numere pana la 10 inainte sa posteze despre industria auto chinezeasca. E simplu: nu pot merge decat in sus.

vacaroz 15-01-10 21:37

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2981059)
Pai asta face si Audi, si vad ca le merge.

Ma rog, ideea e ca potential exista, iar cei care taie si spanzura ar trebui sa numere pana la 10 inainte sa posteze despre industria auto chinezeasca. E simplu: nu pot merge decat in sus.

tocmai... pentru ca sunt jos detot :)) mai jos de atat nu se poate
hai ca nu comparam industria germana cu cea chineza... in nici-un domeniu nu se pot compara calitativ. si asa, vw cand a luat audi nu a aruncat direct pe piata in fiecare segment, cum e acum, si acelasi lucru si cu skoda. nu au intrat din prima pe piata foarte tare stiind ca au de lucrat si la imagine, infrastructura si etc

StreetStyle22 15-01-10 21:56

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2980162)
Doamne-dumnezeule!

Fabia in 2000 avea 4 stele Euro-Ncap,Geely abia avea 2 ani,Geely ca si "car maker" aparuse in 1998.
Degeaba viseaza la modele cu design placut si calitate (E ca si cum ai cere Daciei sa scoata un model de 30.000 de euro,cu de toate,nu il va cumpara nimeni iti zic eu la banii ai alte modele,ai de unde alege),inca n-au prestigiul sa zicem,nu sunt asa cunoscuti.Si cred ca Fabia si Clio sunt peste orice model low-cost cu piele,esp,abs,6 air-baguri la 5000 de euro care se face acordeon.

ionut_cluj 15-01-10 23:02

Eu cred ca Fabia este cu putin peste un pahar cu apa plata. Cea mai scarboasa masina de pe piata, alaturi de Audi A2.

Dar despre altceva vorbim: ce vroiam eu sa transmit de la inceput este ca INTENIE EXISTA, POTENTIAL EXISTA. Trebuie sa avem rabdare cu chinezii, nu inteleg de ce li se doreste raul. Eu unul astept cu interes sa ajunga la nivelul calitativ al industriei auto europene... concurenta nu face rau nimanui.

Herbas 16-01-10 00:11

O sa cumpere chinezii toate companiile producatoare de masini sa vedem atunci sceptici si critici auto cand le va scrie made in china pe airbag.

ionut_cluj 16-01-10 02:50

Pana una-alta le scrie Made in Romania pe airbaguri:))

vacaroz 16-01-10 08:45

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2981965)
Pana una-alta le scrie Made in Romania pe airbaguri:))

am de 10x mai multa incredere in romani decat in chinezi. culmea... daca ma gandesc la calitatea incaltarilor romanesti in comparatie cu restul "de firma" nu mi-e rusine.... am avut o pereche de bituri din piele, cumparate din magazin la un pret foarte decent si pe cuvant ma tinut 2 ani, dintre care un an au fost bagati la munca... praf si multa umezeala.... plus geci din piele de la clujana care sincer chiar sunt facute sa dureze inaintea designului

_anaconda_ 16-01-10 09:36

In Romania chiar se fac lucruri de calitate, asta daca aia care le fac vor asta.

Chinezii mai au de lucru mult pana sa vina cu ceva serios cu adevarat pe piata dar cu siguranta pana la urma le va iesi, mai ales ca au cumparat cate ceva din companiile mari din Europa, au de unde invata.

Pana una alta cred ca puternic din spate vin coreenii, ei se afla deja la un nivel acceptabil acum si au progresat mult in ultimii ani.

ionut_cluj 16-01-10 10:15

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 2982177)
plus geci din piele de la clujana care sincer chiar sunt facute sa dureze inaintea designului

Stii ghetele alea Timberlands?
http://www.ic.sunysb.edu/Stu/mabedi/...ages/boots.jpg

Legenda spune ca defapt la Clujana s-au produs primele ghete de acest fel, dar n-au patentat designul si au fost copiati de multi si astfel s-au pierdut milioane de dolari.

MirceaWkC 16-01-10 10:50

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 2976507)
Ce-ai ma esti nebun se darama taraba pe tine sau pur si simplu ia foc si mori ars ca sobolanu' in chinezarie.

:lol::lol: aici poate ca ai dreptate:D

All times are GMT +2. The time now is 13:56.

- Copyright 2026 4Tuning