![]() |
sfatuiti-ma in legatura cu sist audio
Hello audiofililor :)
Vroiam sa-mi iau tel da` pana la urma m-am gandit k e mai bine sa investesc intr-un amplif si woofer pt masina. Bugetul e de 10-12 mil. Eu m-am gandit la urmatoarele componente: Amplif: - DLS CLASSIC CA23 amplificator 2/1 canale putere nominala: 4 ohm: 2 x 135W 4 ohm in punte: 1 x 400W 2 ohm: 2 x 200W raspuns in frecventa: 10 Hz - 35 kHz S/N ratio > 100 dB filtru trece-sus variabil 15 - 150 Hz filtru trece-jos variabil 50 - 500 Hz Bass boost variabil 25 - 80 Hz, 0-18 dB dimensiuni: 67 x 295 x 250 mm (2,63 x 11,6 x 9,84 inch) - Mac Audio MP 8000 amplificator pe 2 canale putere RMS (4 ohm) DIN 45 324, 14,4V stereo: 2 x 150 W in punte: 1 x 400 W putere maxima: 2 x 400 W (1 x 1000 W) stabil in 2 ohmi (2 x 500 W RMS) filtru trece-jos variabil 50 - 250Hz (12dB) filtru trece-sus variabil 40 - 500 Hz (12dB) bass boost variabil 0 ... 12 dB la 45 Hz selector mod functionare 2/1 canale circuit de protectie la scurtcircuit LED verde / rosu de avertizare dimensiuni: 358 x 59 x 226 mm - Magnat The Rock 1000 amplificator 2 canale putere 4 ohmi, stereo: 2 x 165W RMS 4 ohmi, in punte: 1 x 540W RMS 2 ohmi, stereo: 2 x 260W RMS putere maxima 1 x 1000W raspuns in frecventa 5 Hz - 50 kHz (-3dB) impedanta iesire 2-8 Ohm bass boost variabil 0 - 12 dB la 45 Hz filtre low pass si high pass variabile 40 - 300 Hz (12 dB) - Mac Audio Z2200 amplificator pe 2 canale putere RMS (4 ohm) DIN 45 324, 14,4V stereo: 2 x 200 W in punte: 1 x 600 W putere maxima: 2 x 400 W stabil in 2 ohmi (2 x 300 W RMS) filtru trece-jos variabil 50 - 250Hz (12dB) filtru trece-sus variabil 40 - 500 Hz (12dB) bass boost variabil 0 ... 12 dB la 45 Hz selector mod functionare 2/1 canale circuit de protectie la scurtcircuit LED verde / rosu de avertizare dimensiuni: 395 x 54 x 293 mm |
Re: sfatuiti-ma in legatura cu sist audio
Woofer:
- JBL GTO 1200T Tip subwoofer: GT4-12, Bass-Reflex Putere RMS: 250W Putere maxima: 1000W Raspuns in frecventa: 26Hz - 300Hz Impedanta: 4 ohms Sensibilitate (2.83V/1m): 94dB Dimensiuni (Diam. XL): 550 x 330mm - Infinity Kappa 120.3se difuzor subwoofer 300mm putere RMS: 300W (1200W max) raspuns in frecventa: 18 - 150Hz (±3dB) sensibilitate: 94dB impedanta: 4ohm inaltime difuzor: 167mm diametru decupare: 278mm - Infinity Kappa Perfect 12.1 difuzor subwoofer 300mm putere RMS: 350W putere maxima: 1400W sensibilitate: 96dB (in car) raspuns in frecventa: 18 - 150Hz (±1,5dB) impedanta: 4 ohm inaltime difuzor: 165mm Fs: 23.32 Hz Qts: 0.44 cursa membrana: 28mm volum recomandat incinta: 83,28 litrii Levc@1kHz: 3.05 mH - Mac Audio Maximus 3000 diametru 30 cm putere: 500W RMS / 1000W max raspuns in frecventa: 20 - 500 Hz impedanta: 2x4 ohmi (2/8 ohmi) SPL: 87 dB Fs: 19 Hz Vas: 142 l Qts: 0..41 Qes: 0..43 Qms: 1.2.7 Xmax: 16 mm |
si la toate astea un kit dietz de 20 mm
cablu alimentare rosu - 5 m (20 mm2) cablu masa albastru - 1 m (20 mm2) cabluri RCA + remote - 5 m papucii necesari siguranta 60 A Vreau sa imi ziceti ce woofer si amplif ar merge cel mai bine, sau poate aveti o idee mai buna, dar tot in banii astia sa fie. Ulterior o sa iau si un Dynamat trunk kit, dar deocamdata e bun asa. Trebuie sa pun si condensator cumva? Infinity-urile vin fara incinta, aveti idee unde pot gasi incinte facute special pentru ele? Multumesc pentru sfaturi ;) |
am uitat sa zic, eu unu prefer mac audio maximus 3000 ca woofer si magnat the rock 1000 ca amplif. ce ziceti? Tre sa imi fac abonament la iaurt pt eventualele pb cu stomacul? :))
|
mergi cu DLS ca amplif si woofer infinity Kappa Perfect 12.1 o sa fie super , dar la incinta te ai gandit???:):)
|
pai incinta din MDF cat mai gros. Nush, ma uitam acu p specificatii si pe preturi si ma intrebam daca Mac Audio Z2200 de 600W RMS in 4 ohmi nu se merita impreuna cu Mac Audio Maximus 3000..
uite site-ul cu specificatii: woofer: http://www.mac-audio.de/produkte/pro...327033&lang=EN amplif: http://www.mac-audio.de/produkte/pro...ser=43&lang=EN Fiind de la aceeasi firma ma gandesc ca se "pupa" mai bine.. ce zici? Mai iau si un kit dietz de 20 mm si aia e. What do ya say? :) |
vpower, acu am vazut situl din semnatura ta, o sa fac cutia la tine daca e, esti din buc nu? la mac-audio ziceau astia ca ii trebuie cutie de 140 l, nu e pb, o fac pentru o masina cu care nu am de gand sa car chestii. Zi-mi preturi la cutii te rog k p site nu am gasit nik.. Mersi
|
asa pai eu sincer nu as merge cu mac...mie imi plac dls urile , caliatea e mai buna......dar zii si tu la c preturi le ai gasit k poate gasim ceva mai bun ;)mai sunt hertz,ga,jl,jbl etc ...iar treaba cu aceeasi firma sa se pupe bine....e discutabila....kitul ala dietz d 20mm ar fi ff bun...iar incinta o faci unde crezi tu mai bine ;) sunt din buc (preturi p pm) iar 140l aia nu sunt cei necesari unei incinte ci sunt un parametru (vas) care duce la determinarea volumului necesar , litrajul banuiesc k este in manual k p site nu l scrie si nu stau sa fac calcule acum:) paste fericit tuturor!
|
Ampliful 590 ron, Subul - 570 ron, deci 12 mil in total cu tot cu kit :D
Cutia o voi face ulterior, masina o bag in service pt k nu am mai mutat-o de 3 luni din fata casei :)) si am de lucru si la ea. Oricum, sunt pus p ampliful ala k scoate f bine la banii astia, cat despre woofer... nush ce sa zic, imi pare bun, are structura fagure, magnet de neodymium... Daca ar fi sa se faca o comparatie intre mac si infinity, adica astea doua woofere pe care le-am enumerat mai sus, care credeti ca suna mai bine. Eu vreau un bass profund si tare, de-ala care sa ma surzeasca pana la 30 de ani :D Stiu k infinity e mult mai bun ca marca decat mac, dar wooferul asta de 500 w chiar pare ca stie ceva.. Daca are doua bobine merge ampliful Z2200 pe el? Inca o chestie, sludge de-ala insonorizant gasesc pe undeva? daca da, la ce pret? Saru`mana pentru raspunsuri. Paste Fericit |
Salut CataNOS. Se pare ca ti s-a pus pata pe Mac :)..ce sa zic, am citit despre DLS si am gasit multe plusuri pt ei (numa pe forum cat s-a vorbit..), plus ca la DLS CLASSIC CA23 ai "Bass boost variabil 25 - 80 Hz, 0-18 dB" ceea ce mi se pare grozav (mult bas pe sub), celelalte amplfuri neavand boostul pana in 18db sa nu mai zic de frecventa de 25hz ...ceva ce eu personal rar am intalnit. Oricum multa bafta la realizarea sistemului si Sarbatori fericite!
|
Multumesc decibels! Sarbatori Fericite si tie!
Mi s-a pus pata pe ampliful Mac audio, la subwoofer ma mai gandesc, dar oricum din cate am citit prin prezentari, par chiar bune.. Stiu ca DLS e super marca, da` din experienta am invatat ca nu intotdeauna marca inseamna si calitate, poate de-aia si insist sa aflu pareri despre Mac.. Ok, deci ramane sa aleg intre Mac+Mac sau DLS+Infinity.... |
Ai absoluta dreptate, totusi cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci inainte de a cumpara ceva, este de a asculta si a face comparatie intre scule, iar prin metoda asta te vei decide mult mai usor la ce anume vrei sa cumperi..ce iti place ca se aude cel mai potrivit gustului tau, degeaba fiecare zice cate un brand care ii place lui...tu alegi. Oricum sfaturile sunt binevenite..sunt sigur;) plus ca multi de aici stiu suficient sa ne indrume pe noi care suntem putin nesiguri in alegeri. Numai bine!
|
Quote:
|
Acuma mi-am amintit..am avut ocazia sa ascult un infinity kappa pe compresie (lada originala infinity) cu amp tot infinity, si sincer nu mi s-a parut ceva SUPER... ma refer la putere; la fidelitate nu stiu.. Ti-am spus, asculta si compara-le intre ele, e cea mai buna solutie.
|
voi incerca sa le ascult pe fiecare in parte.. Oricum, am ascultat un mac audio low-level, de 200 w RMS, si se auzea destul de bine. Ma gandesc ca modelul de 500 w e mult mult mai evoluat decat asta. Magnetul de neodymium am auzit k e ff puternic. Off... e f greu sa alegi.
|
apropo, nu am iesire rca.. exista vreun adaptor pt asa ceva? sau tre sa iau semnal de la boxe?
|
Gata, n-am dormit noaptea asta, am cautat pana mi-a venit rau si m-am decis:
Amplif Mac Audio Z2200 600 w RMS Subwoofer JBL! P1220E 400 w RMS :D Ce parere aveti, merg bine amandoua? |
2 Attachment(s)
se pare ca o dau din fanta in cola si din cola in sprite.. nu e vb k vreau sa am un nr urias d posturi da` nu pot edita si imi vin o gramada de idei..
Acu raman la 2 woofere si gata, voi ziceti care vi se pare mai bun: JBL! P1220E JBL! P1222 Nu uitati sa-mi ziceti daca statia z2200 e potrivita pt ele. |
:) eu as merge pe DLS.... MacAudio Z2200 am in casa si sta degeaba... sincer .... are ceva alga in el.... dar tot pe DLS park as merge....
|
Quote:
|
Quote:
In plus de asta, am mai zis si ma repet: un sistem audio NU se poate configura corect studiind specificatii si cerind sfaturi pe forum, in ciuda faptului ca toti cei care dau sfaturi sunt foarte bine intentionati. Problema cea mare e ca un sistem audio trebuie privit ca un tot unitar. Daca modifici o componenta, va trebui sa umbli si la celelalte, etc... Poate nu am observat eu sau nu ai spus despre ce masina e vorba ? Vrei numai sub ? etc... Modelul masinii e foarte important cind te gindesti sa configurezi un sistem. In concluzie, eu cred ca cel mai bine ar fi sa spui asa: am masina cutare, vreau sa obtin cutare lucru, cu atitia bani . Se poate? daca da, spuneti-mi ce variante vedeti voi ca se potrivesc cerintelor mele . Numai asa vei putea primi niste sfaturi oarecum aproape de adevar. |
JBL-ul il duce ....are 400W RMS ...mai mult chiar....
|
Quote:
Mp3-playerul e http://alarmstudio.hr/alarm_STUDIO/a..._view.aspx.jpg El e destept in sensul k are 4x55w si MOSFET, singura pb e k nu are RCA.. Am auzit k sunt niste adaptoare pt rca, dar nush cat de recomandate sunt. Ideea e ca eu sunt bass-addicted, adica nu prea ma intereseaza inaltele si mediile :D Vreau un bass profund, nu sa fac masina pentru competitii de SQ, ci mai degraba pentru SPL :D.. Cat despre bani, am zis, in jurul a 12 mil+max 2 mil. Quote:
Mersi |
Nu stiu daca spun prostii, dar cred ca vdo-ul tau trebuie sa aibe rca. Nu ma pricep la vdo, dar vezi in cartea tehnica, poate zice ceva. Ce model exact e ?
Sierra parca are hayon, nu ? Daca da, e f bine. In privinta amplificatorului si a difuzorului, cred ca ar fi indicat sa te focusezi catre un amplificator la care sa primeze calitatea, si spun asta pentru a risca cit mai putin arderea difuzorului din cauza distorsiunilor. Mai ales ca spui ca-ti place basu', adica vei da in el.... La difuzor, parerile sunt impartite, dar daca nu vrei SQ, diferente mari nu sunt. Trebuie sa fii insa foarte atent cu reglajele statiei si la alegerea cablului de alimentare. In privinta bugetului, e destul de redus. Va trebui sa accepti ca e un compromis un set amplificator+sub la banii astia. Cu alte cuvinte va trebui sa accepti calitatea sculelor respective, si sa te porti cu "mila" cu ce cumperi. |
Quote:
Deci pot lua si un amplif de calitate, cum ar fi dls-ul ala de 400 w RMS, dar nu stiu cat de bine poate da in woofer.. Stiam ca ampliful e bine sa aiba putere mai mare decat subwooferul. Uite alternative: http://www.dls.se/english/fstark/ca23.htm - asta in punte are 400 w RMS http://www.magnat.de/content/carhifi...1880&pl=5&s=83 -540 W RMS Deci chiar mi s-a pus pata pe JBL P1220E, sper k unu din amplifurile d mai sus sa fie bune pt el. Multumesc! |
ma uitam acu pe manual si am vazut k are line-out (cinch). E bun asta de ceva?
|
BINGO !!!! asta e !
Vezi daca nu ai nevoie cumva de un cablu special. Asta faceam acum, cautam un pdf de la manualul tau |
2 Attachment(s)
:D weeeee
am atasat manualul si brosura de prezentare, cred k trebuie un cablu special. nu cred k e atat de cizma playerul asta pana la urma |
Vezi la falcon daca au cablul. Numai acolo pti gasi. HU e OK.
La amplif. daca e sa ne luam dupa ce scrie acolo, magnatul pare foarte "tare", dar sincer nu-l cunosc. Rau n-are cum sa fie... |
deci intre dls si magnat, merge magnat.. pai atunci asa ramane.. Magnat + JBL! Sper sa fie alegerea corecta :)
Multumesc pentru ajutor! |
am gasit si cablul adaptor de la mufa C1 la RCA, are codul AC 1100, si e vreo 10 $ o sa trec pe la falcon marti sau miercuri sa vad daca il au.
|
Bravo !
Sa ne spui ce a iesit in final. |
dap, normal, multumesc inca o data si Paste Fericit!
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:28. |
- Copyright 2026 4Tuning