Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Alfa Brera V6 vs Golf V R32 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/162174-alfa-brera-v6-vs-golf-r32.html)

JunKer_hP 07-01-10 13:57

Alfa Brera V6 vs Golf V R32

Cum spune si titlul Alfa Brera V6 vs Golf V R32

Alfa - 3.2 JTS 260cp , 4x4
Golf - 3.2 250cp , 4x4

ionut_cluj 07-01-10 14:22

Re: Alfa Brera V6 vs Golf V R32

Nu ma hazardez cu expresii gen "nu se pot compara" sau mai stiu eu ce, dar, in ochii mei Alfa oricand.

_anaconda_ 07-01-10 16:09

Golf 5 nu se mai fabrica deci implicit nici R32. Eventual Golf VI R (2.0 TFSI @ 260-270CP).

Ce as alege ? Alfa, arata mai bine ca orice Golf. Posibil ca Golf-ul sa fie mai bine construit, sa ai mai multe optionale disponibile sau chiar fiabilitate ceva mai mare dar astea nu cred ca diferentele sunt prea mari asa ca Alfa, arata intr-un mare fel :).

FAST&FURIOUS 07-01-10 16:13

Alfa arata si merge bestial.
Vot pentru Alfa.

Spark 07-01-10 22:05

in cazul de fata, alfa. design italian si putere asemanatoare (desi putin mia mare)

_anaconda_ 07-01-10 22:33

6 Attachment(s)
Niste poze cu masinile.

FLAME 08-01-10 18:51

la design amandoua masinile arata bine,dar alfa e putin peste golf
deci vot alfa

cryssl 08-01-10 19:34

alfa clar...performanta..unicitate..stil..

GTR 08-01-10 23:40

Desing Alfa, motorizare cam egal, restul VW, mai ales cand vb de calitatea materialelor, fiabilitate si devalorizare.

dolb 08-01-10 23:43

design: bot alfa si spate golf
motorizari, calitate, performante: golf.
votul meu: golf

laur1705 10-01-10 11:31

am votat alfa pentru ca arata intr-un mare fel chiar dca golful este peste ea la toate celelalte categorii

cipri4n 10-01-10 13:09

votat golf doar din pct de vedere al designului. alfa arata oribil din spate si din profil; ce-i drept nici golful nu este extraordinar dar imi place stilul mai sobru. despre cum merg masinile astea nu ma pot pronunta pt ca nu am condus.

EaGle 10-01-10 13:21

Oricum Alfa a inceput sa cam imparta motoarele cu Opel-ul ... Opel > Volkswagen .... ~ same :)

ionut_cluj 10-01-10 13:23

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2959282)
motorizari, calitate, performante: golf.
votul meu: golf

Sunt identice la performante.

dolb 10-01-10 13:28

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2962898)
Sunt identice la performante.

poate din date tehnice:) hai sa le vedem pe pista :D

laur1705 10-01-10 16:27

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2962918)
poate din date tehnice:) hai sa le vedem pe pista :D

care? aia din romania care nu e ?
dupa parerea mea doar estetica le deosebeste pe astea 2. or fi diferente si la performante dar astea le vezi pe pista (care nu e ) .

GTR 11-01-10 02:27

Quote:

Originally Posted by laur1705 (Post 2963424)
care? aia din romania care nu e ?
dupa parerea mea doar estetica le deosebeste pe astea 2. or fi diferente si la performante dar astea le vezi pe pista (care nu e ) .

Alfa Brera V6 vs Golf V R32 = 0-4

http://www.fastestlaps.com/compariso...dd4a3bbda.html

Herbas 11-01-10 09:54

Brera cam sare la 1700 kg asadar performantele mai slabe sunt de asteptat.
Totusi R32 oricati cai ar avea si oricate plastice i-ar lipi pe grila tot un golf ramane: sobru, anost, comun.

22VIN 11-01-10 10:24

Quote:

Originally Posted by Herbas (Post 2965613)
Totusi R32 oricati cai ar avea si oricate plastice i-ar lipi pe grila tot un golf ramane: sobru, anost, comun.

Tocmai de-asta aleg si eu Brera cu ochii inchisi. Totusi, la Alfa nu conteaza timpi, performante, ci doar feeling-ul pe care ti-l ofera masina. Pot sa fac pariu ca mai degraba conduci o Alfa cu zambetul pe buze decat un Golf chiar daca Alfa ar fi echipata cu o motorizare de 2 ori mai slaba.

ionut_cluj 11-01-10 10:29

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2965195)

cui ii pasa?

bogdan_wrc 11-01-10 10:30

asta pt ca la o masina va incanta mai mult designul decat performantele...dar e de inteles..cand ai varsta asta si masini sub 100 de cai...

e cineva sincer sa spuna consumul la Brera? eu stiu pe cineva care a avut... si intreb in cunostiinta de cauza.

Herbas 11-01-10 10:36

bogdan ai zis-o de parca diferentele ar fi de sute de cai si minute intregi. Pe drumurile patriei in conditii normale de trafic performantele alea sunt identice, dar e de inteles cand ai vag si nu sti ce-i aia obiectivitate.

bogdan_wrc 11-01-10 10:41

comparam 2 masini performante...da? la ce le comparam? la cate gropi pot sa inghita? NU..le comparam acolo unde teoretic sunt bune.

am zis-o pt ca am mers cu amandoua, am zis-o pt ca stiu feedback de la proprietari.

dar a fost greseala mea ca am postat...am invatat pana acum ca sunteti prea multi si prea odihniti.

22VIN 11-01-10 18:19

Nu bogdan_wrc, noi am invatat ca esti VAG-ist pana in maduva oaselor, nu vei compune niciodata un post obiectiv cand e vorba de VAG. Pot sa fac pariu ca daca Alfa aia ar fi fost produsa de VAG, fara absolut nimic schimbat in afara de sigla ai fi fost incantat de ea. Dar in fine, nu esti singurul, deja incep sa ma obisnuiesc cu voi si cred ca o sa evit toate topicurile de genul "masina x vs masina din gama VAG". Chiar si intr-un topic de genul "performante Alfa 3.2 V6 vs Polo 1.2" unii VAG-isti ar sustine cu tarie ca Polo e de 15 ori mai rapid.
Si da, cand iti cumperi masina de zi cu zi te incanta si design-ul, ca nu scoti timpi pe un drum intre 2 localitati sau de acasa la munca. Dupa cum a spus si Herbas, diferentele de performanta dintre ele sunt irelevante pe drumurile publice.
Si ca tot vorbim de consum... Arata-mi omul care alege un 3.2 V6 si vrea consum mic sau merge economic.

GTR 11-01-10 19:48

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2965682)
cui ii pasa?

Asa este, ce ne pasa de performante cand vorbim de cele mai sportive variante ale ceor 2 modele, nu are importanta, de altfel intrebarea era care este mai frumoasa de-asta s-au dat si datele tehnice la inceputul topicului.
Incearca sa folosesti chestia aia de pe gat inainte sa-mi comentezi mie comentariile.

Revenind la subiect Brera nu mi se pare deloc in topul celor mai reusite Alfa dar este ceva mai deosebit si dragut decat fadul Golf, dar trecand peste design, calitatea VW este foarte foarte mult peste Alfa si observam ca si performantele sunt superioare. Chiar si intretinerea este mai scumpa la Alfa si devalorizarea mult mai mare.

bogdan_wrc 12-01-10 07:21

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 2967159)
Nu bogdan_wrc, noi am invatat ca esti VAG-ist pana in maduva oaselor, nu vei compune niciodata un post obiectiv cand e vorba de VAG. Pot sa fac pariu ca daca Alfa aia ar fi fost produsa de VAG, fara absolut nimic schimbat in afara de sigla ai fi fost incantat de ea. Dar in fine, nu esti singurul, deja incep sa ma obisnuiesc cu voi si cred ca o sa evit toate topicurile de genul "masina x vs masina din gama VAG". Chiar si intr-un topic de genul "performante Alfa 3.2 V6 vs Polo 1.2" unii VAG-isti ar sustine cu tarie ca Polo e de 15 ori mai rapid.
Si da, cand iti cumperi masina de zi cu zi te incanta si design-ul, ca nu scoti timpi pe un drum intre 2 localitati sau de acasa la munca. Dupa cum a spus si Herbas, diferentele de performanta dintre ele sunt irelevante pe drumurile publice.
Si ca tot vorbim de consum... Arata-mi omul care alege un 3.2 V6 si vrea consum mic sau merge economic.

1. chestiile personale le discutam pe PM. si tu mai ai de crescut pana sa-ti faci o parere corecta despre lumea din jur. si pana sa simti ce inseamna o masina care FUGE. cifrele le putem citi toti, dar realitatea e alta.
2. nu am zis ca vrea cineva consum de 5%..dar cand r32 scoate un 15-17 in oras, si alfa scoate peste 20% ti se pare ok? si cand diferenta se mentine si la consumul extra-urban?
dar daca la o masina care se vrea performanta, varf de lance in gama sa...ne uitam doar la design, e clar ca vrem de la viata , nu? sigur tu esti genul de om care ti-ai lua X5, chiar daca e propulsat de 1.6.
daca pe tine te incanta ca arata mai fluid, mai futuristic...e treaba ta. mie-mi plac alea mai sobre. SI MAI PERFORMANTE. dar e prea greu sa pricepi asta, nu? e mai usor sa zici ca sunt eu inchis la minte, ca nu-mi place acelasi lucru. ca tine.

cand vei intelege si diferenta intre motoare, intre transmisii, intre posibilitatea de modificare, INTRE FRANE, INTRE POZITIA LA VOLAN...atunci o sa mai purtam o discutie. pana atunci, tu alege-o (aici, virtual..unde e cel mai simplu) pe aia mai frumoasa.

si cu asta am terminat ca repet..sunteti prea..odihniti.

22VIN 12-01-10 08:10

Nu, nu sunt genul de om care si-ar lua X5 propulsta de 1.6, dar nici nu sunt genul de om care si-ar lua o masina incredibil de anosta doar pentru ca are cateva avantaje. Dar tu esti omul care ti-ai lua o cutie de carton cu un volan infipt in ea daca ai sti ca scoate consum cu 4% mai mic si acceleratie ceva mai buna decat o Alfa.

Referitor la punctul tau 1, ce te face sa crezi ca nu am pus mana in viata mea pe o masina care "FUGE"? Poate am condus mai multe masini care "FUG" decat altii de 2 ori mai batrani ca mine. As fi discutat chestiile personale pe PM daca tu nu ai fi zis de toti, implicit si de mine ca suntem "odihniti". Poate ca intelectual esti mai odihnit ca mine, chiar daca am varsta asta, nu se stie niciodata:)
Nici eu n-o sa mai postez aici, n-are sens. Si sper ca si bogdan_wrc sa faca la fel, ca sa nu continue treaba asta.

aleks 12-01-10 08:45

Nu o mai luaţi personal, vă rog eu, că aşa începe fiecare scandal, şi voi ştiţi asta deja...

Gaby_Slo 18-01-10 21:58

golf pentru fiabilitate, ca in rest sunt cam aceleasi in ochii mei

andrew 46 27-01-10 17:23

alfa arata super , insa optez pentru golf r32..am mers cu unul si mi-a placut foarte mult...

nutzuXXL 27-01-10 17:30

alfa are votul meu , arata mult prea bine :) e frumos si g5 r32 , dar alfa brera e ceva aparte

Andon 27-01-10 23:42

Dementiale Alfele de felul lor.Votat Alfa.

quick_5hifter 28-01-10 11:33

Votat Alfa. Nu sunt fan italiene, insa le agreez mai mult decat orice din grupul VAG.
Ca design totusi, cred ca era mai indicat ca Alfa sa fie comparata cu Scirocco. Pacat ca acesta din urma nu dispune de motorizarea si tractiunea lui R32.

GTR 28-01-10 11:36

Obesrv lipsa barbatiei pe acest forum o gramada de baietei cu rochite care din 2 masini cu valente sportive (accentuate si in deschiderea topicului"cu scopul de a fi luate in considerare) aleg strict in functie de design, in realitate diferenta de performanta si fiabilitate fiind clara in favoarea Golfului.

(excludem fanii Alfa Romeo).

bogdan_wrc 28-01-10 11:50

pai daca toti aleg dupa 2 poze ce vrei?
ia intreaba-i pe cati au mers cu ele..sau cati au mers cu V6 4x4 pe caroserie mica..sau pt cati conteaza 250 de cai...sau pt cati conteaza sau cati STIU si pot face o diferenta intre diferentiale, intre cum stau masinile pe curbe..cum pleaca..cat tin la modificari..(ca pana la urma asta vorbeste si despre fiabilitate).
cati stiu cum arata la interior...sau ce optiuni au..sau ce stiu sa faca fiecare in realitate.

la fel de bine puteau posta intre G5 1.6 si alfa brera cu cel mai mic motor.

quick_5hifter 28-01-10 12:18

Trebuia sa apara si aici cineva sa-si dea cu parerea despre parerile altora. Nu poti sa ramai la subiect, te mananca pe tine in buricul degetelor sa te iei de altii ca sa starnesti si o discutie neortodoxa, ca prea era linistit topicul asta...
Din reply-ul tau inteleg ca nu m-ai exclus din grupul "baieteilor cu rochite"; macar noi avem pe noi rochite, dar tie ce ti s-a intamplat, ti-ai pierdut rochita sau ai dat-o singur(a) jos?

Scrie undeva sa analizam masinile d.p.d.v. al performantei? NU. Nici sectiunea, nici topicul nu pomenesc nimic de performante, cu toate ca s-au ales motorizari similare in cazul comparatiei de fata. Dar tu nu, "Betmen, Betmen!", "cat baga, nenea?"

Pai daca Golful e superior Alfa d.p.d.v. al performantei, pentru ce mama dracu' s-a mai facut topicul? Lucrezi in colaborare cu cel ce a facut topicul? El pune capcana si tu o declansezi impotriva noastra?
Toata lumea sa aleaga Golful in mod obligatoriu, ca e mai performant si gata! Da-l dracu' de topic cu poll cu tot, n-are nici o importanta, singurul lui rol e sa imparta forumistii in "barbati adevarati" (a se citi "posesori sau doritori de Golf") si "barbati cu fustita" (a se intelege "cei ce nu au, nu vor si/sau nu suporta Golf").

Si o concluzie demna de un VAGar fanatic (chiar daca nu esti): daca nu alegi Golf, esti fetita. Asta e concluzia din reply-ul tau, chiar daca am reformulat-o. Fara indoiala, dovada unei obiectivitati desavarsite!!!

Prefer de o mie de ori o masina ceva mai slaba, dar pe gustul meu, decat sa conduc o masina pe care nu o suport, doar pentru ca vine cu mai multi cai. Si se pare ca nu sunt singurul.

GTR 28-01-10 13:03

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 3024001)
Scrie undeva sa analizam masinile d.p.d.v. al performantei? NU. Nici sectiunea, nici topicul nu pomenesc nimic de performante, cu toate ca s-au ales motorizari similare in cazul comparatiei de fata. Dar tu nu, "Betmen, Betmen!", "cat baga, nenea?"
.

Cred ca ai ori probleme de vrdere ori de perceptie.

Topicul:

" JunKer_hP
Stage 5

Default Alfa Brera V6 vs Golf V R32
Cum spune si titlul Alfa Brera V6 vs Golf V R32

Alfa - 3.2 JTS 260cp , 4x4
Golf - 3.2 250cp , 4x4"

Deci cel care deschide topicul nu a pus nici o poza pentru ca nu era subiect de design, nu a intrebat care este mai frumoasa, a dat niste specificatii tehnice.

Oare ce-l interesaza!?
.

quick_5hifter 28-01-10 13:23

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3024130)
1)Cred ca ai ori probleme de vrdere ori de perceptie.

.....................

2)Deci cel care deschide topicul nu a pus nici o poza pentru ca nu era subiect de design, nu a intrebat care este mai frumoasa, a dat niste specificatii tehnice.
Oare ce-l interesaza!?

1)Sunt bine, dar multumesc oricum pentru preocupare! Eu vad si percep doar ce ESTE, nu ce vrei TU sa vad si sa percep (adica strict performanta, mai nou).

2)Sincer, ce-l intereseaza pe el nu conteaza, atat timp cat nu a specificat nimic.
Problema se pune CE AR ALEGE userul votant, inca nu e clar? Ca daca era vorba strict de performante, nu decideam eu, nu decideai tu. Decideau testele (care se pare ca au decis deja in favoarea Golfului).

In orice caz, legat de criterii, parca ti-ai dat si tu cu parerea pe la inceput, citez: "desing Alfa, motorizare cam egal, restul VW, mai ales cand vb de calitatea materialelor, fiabilitate si devalorizare.". Deci pana si tu, care vezi numai performante in comparatia de fata, AI INCEPUT TOT CU DESIGNUL. Cand ai postat tu era voie, acum nu mai e? :rolleyes2 De-asta am si spus in reply-ul anterior ca "ai renuntat la rochita", pentru ca si tu ai facut la fel ca noi, dar intre timp ai uitat si acum ne tratezi cu un aer de superioritate.
Eu am terminat cu off-topicul (sper).

GTR 28-01-10 13:42

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 3024208)
1)Sunt bine, dar multumesc oricum pentru preocupare! Eu vad si percep doar ce ESTE, nu ce vrei TU sa vad si sa percep (adica strict performanta, mai nou).

2)Sincer, ce-l intereseaza pe el nu conteaza, atat timp cat nu a specificat nimic.
Problema se pune CE AR ALEGE userul votant, inca nu e clar? Ca daca era vorba strict de performante, nu decideam eu, nu decideai tu. Decideau testele (care se pare ca au decis deja in favoarea Golfului).

In orice caz, legat de criterii, parca ti-ai dat si tu cu parerea pe la inceput, citez: "desing Alfa, motorizare cam egal, restul VW, mai ales cand vb de calitatea materialelor, fiabilitate si devalorizare.". Deci pana si tu, care vezi numai performante in comparatia de fata, AI INCEPUT TOT CU DESIGNUL. Cand ai postat tu era voie, acum nu mai e? :rolleyes2 De-asta am si spus in reply-ul anterior ca "ai renuntat la rochita", pentru ca si tu ai facut la fel ca noi, dar intre timp ai uitat si acum ne tratezi cu un aer de superioritate.
Eu am terminat cu off-topicul (sper).

A fost un comentariu mai acid la topic, nu cu aer de superioritate, doar mai tehnic.

1.Ma uitam la rezultat (in clipa asta 45 vs 36) sigur complet irelevant, multe voturi sunt pe design sau anti vag.
2. Ma referam la numite comentarii gen:
"alfa are votul meu , arata mult prea bine e frumos si g5 r32 , dar alfa brera e ceva aparte"
"Dementiale Alfele de felul lor.Votat Alfa."
"Votat Alfa. Nu sunt fan italiene, insa le agreez mai mult decat orice din grupul VAG. "

Nici eu nu agreez deloc grupul VAG dar nu inseamna ca trebuie sa fiu subiectiv.
..

raduku 28-01-10 17:26

Votat Brera la orice ora din zi si din noapte.Si,crede-ma dl GTR,nu port fustita.:) Nu are rost sa dezvolt subiectul ca sunt cam satul de povesti cu pesti pe forumuri.

All times are GMT +2. The time now is 09:32.

- Copyright 2026 4Tuning