![]() |
E36 - 318i DNY
19 Attachment(s)
Ei bine sa va spun si eu povestea mea ...
Totul a inceput acum 3 luni cand am inceput sa caut o masina , una buna si ieftina :) Prima data eram innebunit dupa Fiat Punto , dar usor usor am trecut la Mitsubishi Colt , piesele se gaseau greu asa ca am renuntat . In tot acest timp ma sfatuiam cu un bun prieten Trafy :D ( are user si pe acest forum ) . Ii tot ceream eu poze cu BMW-ul lui si asa m am indragostit de marca BMW. Au inceput cautarile pe autovit , best auto , mobile , nimic ! si am zis sa incerc si pe siteul 4 tuning . Intr o zi am sunat peste 30 de persoane si tot auzeam : masina nu mai e , a fost vanduta , a fost vanduta pe piese si tot asa. Pana cand intr o dimineata am gasit pe 4tuning un BMW frumos , un e36 , 318 i din 94 de culoare verde ( la lumina e albastru , la intuneric e verde ). L am sunat eu frumos pe propietar am stabilit o zi sa ne intalnim , m am invoit de la servici am mai luat inca 2 prieteni cu mine si am plecat la Bucuresti sa vedem masina . Cand am vazut masina deja inima mea incepea sa bata ca la pui :) Ne am uitat noi la ea pe la tabla , la motor la dotari daca sunt toate ok , parea in regula . Am zis sa mergem la un service sa o ridicam pe elevator sa vedem daca are urme de lovituri etc . Am fost la un service la ora 8 , dar baietii veneau la 10 , ne am mai uitat pe la ea , si am gasit cateva bube la ea , geamul din dreapta fata are o clema rupta si cand ridici geamul se ridica stramb , am zis ca nu e ceva grav , o mica gaura in pragul drept dar nu e ceva de speriat , putina rugina la capota de la portbagaj , si un far putin ciobit . Intre timp au venit baietii de la service , am ridicat o pe elevator . Masina este neatinsa pe dedesubt , nu are indoituri nimic , doar o mica gaura la pasagerul din stanga spate , in rest totul ok . Am zis sa mergem sa ii facem si un tester . Au mers ei in fata si noi dupa ei , in aglomeratia din Bucuresti am reusit sa ne pierdem de ei ... Dupa 20 de minute ne am gasit si am fost la service sa ii facem un tester . Am asteptat inca 30 de minute si ne a sosit randul . La compresia a iesit bine , la km baiatul spunea ca nu era umblat . Dupa ce am vazut ca testul era ok , am trecut iar la negocieri . Masina a ramas la un pret final de 2300 euro . Am fost la primarie , a platit omul ce avea de platit , am facut actele , si totul era gata . Acum problema cum ieseam noi din Bucuresti .... respectivul a fost foarte amabil , am fost la el acasa si a luat cealalta masina care o mai avea , si ne a condus pana la iesire din Bucuresti . Am oprit la un peco am bagat benzina , ne am strans mainile si am plecat la drum spre casa . Cum eu de 2 ani incoace conduc o Dacia 1310 , mi a fost cam greu la drum , tocmai incepuse ninsoarea , batea vantul , polei pe jos ... abia o tineam dreapta :D . Aproape de orasul Alexandria zapada s-a terminat si am mers si eu mai linistit . Vreau sa spun ca masina la drum se comporta excelent , la caldura nu glumeste si la treapta 2 nu mai poti sta in masina ... Pai sa va zic de dotari : este fabricata in 1994 , model 318i pe curea , are geamuri electrice , scaunul de la sofer reglabil pe inaltime , trapa electrica , inchidere centralizata + alarma, faruri electrice , clima manuala , ABS , jante pe 16, oglinzi electrice si heliomate , obc mic , proiectoare , airbag , parasolare cu oglinda luminata , faruri cu lupa , mp3 LG , servo frana , servo directie , atatea i mi aduc aminte momentan :D Masina pe usile din spate a avut folie, dar la RAR cand am fost sa o trec pe numele meu m a pus sa o dau jos a ramas lipiciul pe geam si abia l am curatat . Masina are 180 de mii de km in bord , la tester baiatul spunea ca sunt reali , acum sincer nu stiu ce sa zic . Urmeaza zilele astea sa ii schimb uleiul , filtru ulei , de benzina polen daca are , de aer , distributia , placute de frana pe fata , si telescoapele dupa spate ca unul e cam moale . De ieri am si o problema la ea , cum deschis din telecomanda masina , ea se inchide imediat la loc , cu greu sta deschisa sa intru in ea . Portbagajul a ramas inchis si nu vrea sa se mai deschisa . Chiar va rog sa ma ajutati aici :) Mai am si cativa vecini la bloc mai invidiosi si a atins o putin la o usa , nu se cunoaste rau , adica e sters lacul dupa vopsea dar am vorbit cu un baiat de la un service si ar iesi la un polish . Atasez cateva poze mai jos cu masina dupa drum . In poze masina inca mai are lipiciul pe geamuri , dar in realitate nu mai e :D |
Re: BMW e36 318i DNY
Sa o stapanesti sanatos. Cat a fost masina la mine am avut grija de ea, ma bucur ca cel care a avut`o inaintea ta a rezolvat problema cu debitmetru. Sa te bucuri si sa ai parte de ea. O masina buna la care am tinut mult de tot !
|
Iti multumesc frumos ! Planuri de viitor sunt , sa vedem ce o sa fie pe parcurs . Singura problema e sa rezolv cu alarma aia ...
|
Se rezolva toate , usor, cu rabdare. Tine`o cat mai originala, nu pune tot felu de "nacarcale" pe ea. Fa-i cat mai repede distributia si consumabilele, nu te zgarci sa dai 10-15 ron in plus la piese...:* te pupa fratele tau de la Valcea !
|
Pe data de 7 ii schimb consumabilele si ce mai e ... Nu va avea niciodata eleroane pe ea , sau mai stiu eu ce prostii ... Mai jos atasez lista cu ce am de cumparat maine .
FILTRU ULEI PRODUCATOR BOSCH 32.32 FILTRU AER PRODUCATOR BOSCH 45.77 FILTRU COMBUSTIBIL PRODUCATOR MANN 57.81 ULEI MOTOR CASTROL MAGNATEC A3/B3 ( 10W-40 ) 5 litri ( promo ) 144.44 SET PLACUTE FRANA FATA PRODUCATOR FERODO 134.16 CUREA DISTRIBUTIE PRODUCATOR BOSCH 86.89 ROLA INTINZATOARE DISTRIBUTIE PRODUCATOR FEBI 136.15 ROLA GHIDAJ DISTRIBUTIE 1 PRODUCATOR FEBI 54.38 ROLA GHIDAJ DISTRIBUTIE 2 PRODUCATOR FEBI 79.31 POMPA APA PRODUCATOR FEBI 175.05 CUREA TRANSMISIE TRAPEZOIDALA PRODUCATOR BOSCH 24.83 ________ Total : 971.11 LEI |
Quote:
Īmi pare rău că au fost ăia milogi ,...la mine nu au comentat absolut deloc, am folia omologată dar nu am acel certificat doar abţibildul pe geamul lateral, cert e că nu s-au uitat, nu au avut treabă cu aşa ceva, doar au verificat serii, culoare etc. şi atāt :D |
Snapy_xxl - doar un ABS are :)
bodyspeed - Iti multumesc frumos , doresc sa o tin cat mai curata posibil fara minunatii pe ea . La folie nu am certificat nimic , pe parcurs voi pune alta inclusiv pe fata . |
Daca tot vrei sa pui folie, pune omologata si daca se poate 3m sau Llumar. Dai ceva mai multi bani dar scapi de griji....
|
Omologata voi pune , nu ma risc sa pun daia luata de la orice magazin , ca voi mai avea drumuri prin tara si la ce capcauni avem :D
|
Re: E36 - 318i DNY
Cat am cautat intr-o noapte si eu pe cineva in Turnu sa facem ceva caterinca ... pff.:-)
Bafta si ai grija cu ea! Ai grija doar ce piese cumperi, ca daca nu iei de calitate, e clar ca nu or sa tina o 'vesnicie'. Cu toate astea o consider o masina fiabila. |
Piesele le cumpar dupa siteul autokarma . Cand mai vi in Turnu da si tu un semn de viata :D
|
Curatica masina, bravo sa o stapanesti sanatos si sa ai parte numai de bucurii ... felicitari!
|
In primul rand tin sa te felicit pentru masina.....si s'ai parte de ea....in al doilea rand....sigur nu cred ca ai baut azi'noapte, nu ? :lol: Ma refer la ditamai povestea....sper s'o tii cat mai originala, si sa o intretii.
Referitor la problema ta, cum ca tu o deschizi si ea se incuie imediat....problema e (sunt aproape sigur 80% de unde e), pentru ca acelasi lucru l'am patit si eu, dupa ce'am demontat masina de scaune, fete de usi, banchete, mocheta......reuseste si deschide portbagajul, iar dupa aceea, langa telescopul care e pe portbagaj, cel din stanga, sunt mai multe fire, bagate printr'un tub sau ce dreaq e.....desfa tubu ala, si vezi sa nu faca scurt intre ele.....la mine asa a fost, faceau scurt, si descuiam masina, in 2sec max se incuia la loc, trebuia sa fiu rapid, sa desfac usa in alea 2sec. PS: Probabil nu ti'ai dat seama c'ai scris clima manuala.....ca vad ca n'are ;) |
Da, nu are clima , e ventilatie normala.
Daniel, ti`l recomand pe jm3k3rd3mik daca vrei piese originale si sfaturi ! Oricum masina e tanc, mi-a placut cum merge, merge mult mai bine ca a mea. |
Multumesc frumos :) nu am deloc , nici culoarea nu am vazut o :) Masina originala va ramane cat mai originala fara prostii pe ea . Urmeaza sa ii schimb consumabilele etc . Iar clima e aeroterma aia :D Ai idee de ce o alarma o ia razna asa ?
|
1 Attachment(s)
Si asta seara am facut prima pana din viata mea ... Treaba e ca nu am roata de rezerva si nici cric .
Problema cu alarma am rezolvat o , am deschis si portbagajul . |
Quote:
|
salut
cum ai rezolvat cu alarma ca am si eu aceiasi problema cu ea urla asa de nebuna bafta cu pisica in continuare |
Spre norocul meu tocmai trecea un prieten deal' lu' tata pe langa mine si a fost electrician , s a mai uitat pe la ea nu stiu ce am dat capitonajul jos la o usa unde zicea el ca tzacane ceva si un fir era rupt si facea masa cu caroseria , l am lipit la loc am dat cu scoci si alarma merge perfect acum . Problema mea acum e cum rezolv eu cu pana .... Si inca ceva , eu nu fumez dar imi place ca la masina sa functioneze totul , si becul de la scrumiera din fata si becul de la cea din spate nu se mai aprind , au o singuranta ceva anume ? si nici panoul de control de la caldura nu se mai aprinde .
|
Quote:
Swici'ul e ala din iala de pe stalp, in mijloc e un tamburus mic de plastic, si se toceste de la inchis/deschis usa ;) |
Quote:
Scrumiera spate - nu are bec....dar poti ff simplu sa'i pui lumina (eu asa am facut), legi 2 fire de la firele de la becul din fata, le tragi pe langa frana de mana la scrumiera din spate si gata....ai lumina si acolo. Becul din panoul de control de la caldura - scoti rotitele (toate 3) si in spatele lor sunt tot 2 suruburi stelate, le desfaci, dai fata jos de la panou si acolo e becul, dar iti trebuie o penseta ca sa poti scoate becul de acolo. |
becurile de la scrumiera posibil sa se fi ars eu le-am schimbat pe ale mele acu o sapt 2 lei 2 bucati in carrefor se schimba fusor
|
Quote:
Quote:
S-a īntāmplat la un prieten cu un golf Mk3 ;), a curăţat acel arc şi senzorul şi a mers după |
jm3k3rd3mik - multumesc frumos , maine la prima ora ma duc la vulcanizare sa vad daca mai poate salva cauciucul ala ... si pe urma scot scrumiera sa verific becul si pe ce l de la aeroterma la fel . Mi sa mai spus de becul de la aeroterma ca e posibil sa fie ars , dar credeam are si siguranta si sa fie aia de vina .
|
ai grija cu butonul de dezaburire cand dai panoul de ventilatie jos...si din cate imi aduc aminte sunt vreo 3 becuri acolo
|
Quote:
Are dreptate trafy, referitor la butonul de dezaburire, o sa'ti dea putin de furca ala, eu am schimbat 3 panouri dalea din cauta ***ului ala de buton...ma enervam si pe spargeam in secunda doi :x chestia e ca are pozitia lui de functionare, incearca sa pui panoul la loc, si nul prinde in suruburi, probeaza butonul daca merge cum trebuie......si Trafy, are 3 rotite, nu 3 becuri, iti spun eu sigur ;) |
Am avut impresia ca are 3 becuri la panoul ala...dar e ca tine ca esti Dr. BMW :)) multumesc ca nu te`ai enervat si la mine si nu m`i l`ai spart:))
|
Maine dau panoul ala jos si sper sa nu sparg nimic , ca daca sparg aici la mine nu vezi BMW uri peste tot , doar 4-5 avem in tot orasul :D Asa ca piese de schimb ciuciuc
|
Quote:
|
Am rezolvat pana :D Acum zic sa ma duc in garaj la masina sa dau panoul ala jos ( sper sa nu rupt nimic ) si sa vad ce ii fac la un far ca e ciobit si se abureste intruna .
|
spor la treaba cu masina si succes in planurile ce ti le-ai facut pentru ea :)
|
Multumesc frumos :)
|
4 Attachment(s)
Intre timp la masina s-a schimbat ulieul de la motor , filtru ulei, filtru aer , filtru benzina , curea altenator , curea AC cum o numesc ei . Peste 2 zile cand scap de servici si am 2 zile libere se va schimba distributia , telescoapele dupa spate , placute de frana pe fata si anularea yalei de la porpagaj . Atasez cateav poze dupa drum cand eram in delegatie .
|
In primul post spuneam ca am jante pe 16 , ei bine sunt pe 17 am gresit cand am scris :D .
|
nimic nou?:P
|
Pai nu prea :) Maine imi vine distributia si sa vad unde o schimb , si astazi zic sa ma duc pana la un service sa intinda cureaua de la altenator , si sa vedem ce solutie gasesc pentru aerisitorul de la radiator ca fostul propietar a astupat o . In rest nimic nou , doar caut sa cumpar o janta de rezerva pe 17 .
|
Quote:
Vezi ca din moment ce masina nu are AC nu are cum sa aiba curea ac . |
curea de accesorii poate ai vrut sa zici...
|
panaaa?? sau ai incins cauciucu pana a facut poc?:))
|
Nu am facut pana , doar ca nu am rezerva la masina :) . Pana una alta am colantat manerele cu folie carbon 3 D , maine sper sa mi ajunga husa de la schimbator si frana de mana de culoare negru . In rest astept vremea buna sa ii schimb distributia , 2 telescaope si placute de frana pe fata , dupa care voi incepe sa ma ocup de exterior .
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:40. |
- Copyright 2026 4Tuning