Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Freehand - Desene de mana (https://forum.4tuning.ro/163-freehand-desene-mana.html)
-   -   Desenele mele - Jouk (https://forum.4tuning.ro/163-freehand-desene-mana/160892-desenele-mele-jouk.html)

Jouk 28-12-09 19:14

Desenele mele - Jouk

5 Attachment(s)
Salut, sunt nou pe aici si am vazut ca va pricepeti la desen, am si eu cateva desene si as vrea sa imi dati cateva sfaturi.

Desenele astea sunt mai recente.

PS: am o intrebare, cum le colorati sa dea impresia ca se reflecta lumina din ele , umbre etc. Eu daca le colorez imi da impresia ca e vopsea mata. Sunt culori speciale, e vreo tehnica ceva?

christopfor 30-12-09 08:14

Re: Desenele mele - Jouk

1 Attachment(s)
Felicitari,ca desenezi foarte frumos! :-)

Eu am o intrebare: cum faci tu liniile ajutatoare? Dau un exemplu(sa nu te superi).

PS. Si eu sunt din Piatra-Namt.

Jouk 30-12-09 13:54

Multumesc!
Eu cand vreau sa fac o masina, desenez mai intai un dreptunghi cu vedere in spatiu, il asez in pozitia in care vreau sa fie masina, apoi desenez masina in el. Mai trasez multe lini (impat dreptunghiul in doua care sa ma ajute sa desenez masina corect, adica sa nu fie stramba). Iar la roti aceiasi chestie, desenez dreptunghiul pe verticala unde vreau roata apoi il impart in 4 si fac roata. Mai folosesc puncte de fuga ( ns daca ai auzit de ele, daca pun doua lini paralele pe foaie, si nu le vad de sus ci dintr-o parte trebuie sa le fac putin mai inclinate una sprea alta ca ele sa se intalneasca undeva pe foaie sau inafara ei, daca fac masina de jos de langa bara de protectie din fata si vreau sa vad lateralul masini folosesc aceste lini, desenul final va arata mai bine). Asta e stilul meu si ma ajuta foarte mult, puteti incerca, odata ce va obijnuiti cu el veti vedea rezultate.
Problema mea este la colorat, nu reusesc sau fac culoarea de pe masina sa dea impresie de vopsea, la mine iese foarte mata :|

HoricutzWSR 31-12-09 10:02

o sa iti iasa cu timpu, continua sa lucrezi cat mai corect din punct de vedere al unghiurilor si asezare in spatiu...cred ca ai putea incerca sa te orientezi dupa o poza, sa copiezi reflexiile din ea...cineva de aici de pe forum mi`a zis mai demult ca trebuie intelese modurile in care lumina se reflecta in functie de textura...poate te ajuta,multa bafta

Jouk 17-01-10 16:29

Multumesc de sfat, am sa incerc la urmatorul desen.

PS: Folositi un anumiti tip de creioane sau carioci?

Am mai facut un desen, sper sa va palca, va las pe voi sa va dati seama ce masina e.
https://img168.imageshack.us/img168/2352/89562087.th.png
voi reveni cred ca maine cu un Porsche.

Ace Axel 18-01-10 14:18

1 Attachment(s)
Chiar mi-am dat seama ce masina e !

Jouk 18-01-10 14:44

Chiar din poza asta m-am si insiprat :lol: GG

Ace Axel 20-01-10 07:04

Amice ... inspiratia e una, copiatul alta.

Nu incerca sa ne prostesti ca doar tu o sa ai de suferit.

Iti recomand sa nu mai iei "scurtaturi" dastea, ca nu rezolvi nimic.

Bafta!

no limits design 20-01-10 13:54

mai da ce repede ai gasit poza ace......trebuie sa ma pazesc =))

Jouk 20-01-10 15:20

Nu incerc sa va prostesc o_o :lol: am facut masina cum este in poza! Nu inteleg ce va nemultumeste? Mi-a palcut cum arata si am facut deseunul. trebuai sa o tunez sau ce? Daca vroiam sa nu va prindeti cand adeam search la google luam si eu o poza de pe la pagina 20 si nu cred ca o gaseati.

PS: mai rar fac masini din poze, mai mult le fac din imaginate, dar am vazut ca aici sunt postate desene cu masini care exista si in realitate de acea am pus si eu desenul cu opelul. Spuneti-mi cam ce masina ati vrea sa desenez ( 2 portiere, 4 ..jeep, berlina etc si din ce unghi vreti sa fie iar eu voi face un o masina din imaginatia mea cu un designs facut de mine )

am facut inseara o masina din imaginatie.
https://img301.imageshack.us/img301/678/cccbs.th.png

o voi colora azi sau maine si voi pune o poza...sa vedeti cam ce mi-a iesit :|

PS: am mai facut un post pentru ca nu puteam da edit la cel de mai sus...

Ace Axel 20-01-10 20:06

Asa ceva nu se face intr-o comunitate de DESENE DE MANA !
Ma nemultumeste faptul ca acela nu poate fi considerat un desen !
Oricine poate sa isi scoata o imagine la imprimanta si sa traseze cu o hartie peste !
Dar care e scopul !? In cazul asta prefer sa ma uit la imagine !

Deci, te rog, fara dastea sau anunta ca e doar o copie !

Mersi , si nu o lua in nume de rau ! Spor in continuare si asteptam si alte masini FACUTE de TINE !

Jouk 20-01-10 20:19

Nu ma supar, ba chiar ma bucur cand cineva imi zice in fata cu ce am gresit, asa data viitoare nu voi mai face aceiasi greseala. Iar desenul cu opelul l-am facut din ochi nu am tras acea poza la imprimanta ( iti dai seama ca as fi ramas fara tus :| ) si nu am vrut sa pacalesc pe nimeni. Nu am stiut ca o sa va revolte, asta e sunt si eu om si ca toti ceilalti fac greseli.. data viitoare imi va fi invatatura de minte. Sper ca v-au placut desenele mele de pan acum ..si sa va placa si cele ce vor urma.

denees 20-01-10 21:02

1 Attachment(s)
Quote:

Iar desenul cu opelul l-am facut din ochi nu am tras acea poza la imprimanta ( iti dai seama ca as fi ramas fara tus ) si nu am vrut sa pacalesc pe nimeni.
Refuz sa cred ca l-ai facut cu mana libera sau din ochi, cum spui tu. Si dupa ce a spus ace axel, tot pe a ta ai tinut-o. Spor la desenat!;) nu la copiat...

Jouk 20-01-10 21:07

Ok man crezi ce vrei, dar poate daca iti spun ca invat la Liceul de Arta de 5 ani si am invatat anumite tehnici cand am invatat sa fac natura statica ( natura statica e atunci cand iti pune pe un scaun sau o masa anumite obiecte iar tu de la o anumita distanta trebuie sa le desenezi pe foaie in proporti exacte, forme etc. astfel in cat sa iasa ca o poza iar natura statica si compozitia cu personaje este examen de admitere la liceu, examen pe care eu l-am trecut cu nota 9, daca nu ma crezi intereseazate app invat la liceul de arte din Piatra Neamt Victor Brauner. )
Nu mai postez aici pana nu voi reveni cu un desen..nu e free chat si nu vreau sa fiu sanctionat

mnc.risty 20-01-10 21:37

Crede-ma ca si denees stie ce e aia natura statuca..si aici trebuie sa fiu de acord cu baietii. Perspectiva masinii e muult prea buna pe langa ce ne-ai aratat tu pana acuma, vezi Dacia de exemplu.Daca intr-adevar studiezi de 5 ani artele nu cred ca tu in tot acest timp nu ai reusit sa incadrezi masina intre niste linii de constructie sau sa faci o harura asa cum trebuie..in rest nu pot sa iti spun decat spor la desenat..asteptam un freehand in adevaratul sens al cuvantului.

Evoluzione 20-01-10 22:09

Un desen copiat se recunoste din prima.

Ai 16 ani? Ce liceu de arte ai facut tu timp de cinci ani?
Nu vreu sa fiu rau, dar acuma cum mai vrei sa te credem? (Chiar daca zici adevarul)

Stii povestea cu Lupul?

Jouk 20-01-10 22:19

Nu ma mai cert pe acest subiect, crezi ce vrei nu prea ma intereseaza, a si..eu nu am desenat nici o dacie, daca te referi la desenul din al doilea post, uitate cine a facut postul o_O. Sunt la liceul de arte din clasa a 5 si acum sunt in a 10 ce e asa greu de crezut? Nu sunt expert dar in 5 ani eu zic ca inveti ceva si nu am zis ca am facut liceul :)) asa se cheama "liceul de arta" nu "scoala de arta".

Am colorat masina dupa cum am stiut (am cerut ceva sfaturi sau un tutorial dar vad ca nu mi-a raspuns nimeni.. deci voi invata singur :| )
https://img685.imageshack.us/img685/2496/dd32.th.jpg La rosul din spatele masinii.. am dat cu o carioca si mi sa terminat apoi am dat cu un creion portocaliu de aceaia a iesit ata de aiurea + ca fiind scanata a iesit si mai rau de aceia am corectat doar portocaliul si albastru in paint (nu m-am atins de masina ) iata rezultatul

https://img706.imageshack.us/img706/305/68100917.th.jpg

mnc.risty 21-01-10 13:54

Ok, am gresit in legatura cu dacia..dar hasura ta tot nu arata ca hasura unui om care a studiat 5 ani artele..asta e parerea mea.spor la desenat.

MilTen 21-01-10 15:06

=))) laso in colo de treaba ma daca esti la liceu de arta de 5 ani de ducea si bibilica aia a ta ....sa ii faci o hasura frumoasa macar daca tot ai invatat deci minti intr-una:) si in al 2 rand masinile alea sunt de pe internet pt ca l-am vazut si eu:)...la desene ma refer:)

no limits design 21-01-10 15:22

Ce ma mai distrez cu topicurile astea:))......evo sa nu mai stergi nici un post de pe topicurile de genul asta de acum ca imi strici distractia:)).Mda eu ma abtin si nu zic nimic la adresa domnului Jouk dar precizez ca esti foarte amuzant.:)).Gluma aia cu pagina 20 mi sa parut bestiala =)).

Jouk 21-01-10 16:08

Daca invat la liceul de arta sa sti ca nu te invata sa faci masini :)) si este greu de aplicat asta pentru ca pot face o hasura cum trebuie dar la masina is multe umbre si alte cheti pe care trebuie sa le faci si mi se pare foarte complicat + ca este printre primele mele masini pe care le colorz si nu ma invatat nimeni, probabil zici da hasura din cauza culorilor din spatele masini, da recunosc au iesit prost din cauza ca am avut niste carioci mai vechi si au mers la inceput si m-au lasat balta cand eram pe al jumate, apoi am combinat cu un creion.. normal ca mi-a iesit airea. Nu inteleg ce ma tot sacaiti atat, si u care zici ca masinile mele sunt de pe internet pune poze sa le vad si eu !!! Eu nu am venit pe acest forum sa ma cert, ce dovada ai u ca eu nu invat la liceul de arta? Orcum voi mai face desene si voi posta dar daca tot imi scoateti ochi cu diverse motive prefer sa plec de pe forum.

no limits design 21-01-10 16:10

Bine.....atunci facem altcumva.Ia pune tu cel mai bun desen al tau aici.....indiferent cu ce e.

mnc.risty 21-01-10 16:13

no limits design buna ideea;).
Jouk nici la arhitectura nu te invata masini, ba din potriva, dar uite ca se poate.Deci nici scuze asta nu e buna..mai cauta..

Jouk 21-01-10 16:19

Nu am un desen pe care il consider cel mai bun :|, fac un desen care imi place atunci dar duap un timp fac altul care imi place. Mai bine zicetimi voi ce vreti sa va fac, o masina in 4 portiere sau 2, sport berlina etc si din ce unghi sa se vada.

denees 21-01-10 16:24

Pune doua-trei desene sa le vedem, chiar daca nu le consideri cele mai bune. Convinge-ne ca tu ai dreptate si esti la un liceu de arte plastice. Atunci, noi ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.

Jouk 21-01-10 16:27

Ok, voi posta, sa ma uit prin casa ce vad ce planse gasesc, revin cu un post pana diseara.

Jouk 21-01-10 17:29

Am doar 3 poze, nu sunt genul care pastreaza desenele.
https://img691.imageshack.us/img691/6...cf2935g.th.jpg acesta este plansa pe care am facut-o acum un an jumate sau doi, pentru un concurs, reprezinta un concurs de escaladare pe un perete fals, cand am facut lucrarea am pus accent pe culorile alese si asezarea lor nu de personaje si detali.
https://img691.imageshack.us/img691/3...cf2932b.th.jpg asta este o natura statica tot cam din acea perioada, valoratia nu este grozava dar in schimb am primit nota mare la asezarea in pagina, constructie si proporti.
https://img264.imageshack.us/img264/8623/dscf2925.th.jpg asta este un desen recent, inca in lucru, este in faza de constructie. Avem la ore un bust a lui Moise iar noi trebuie sa il desenam (cum e si la natura statica)

PS: Nu am putut da editare ca sa pun desenele in postul de mai sus (poate fi sters)

Ace Axel 21-01-10 19:32

Amice , pentru ultima oara , o sa incerc sa fiu cat mai explicit !

Problema in cauza este cea a Opel-ului Astra !
Nu imi pasa de restu desenelor tale (care DA, cred ca tu le-ai facut , pentru ca dupa parerea mea proprie si personala sunt NASPA !) ; acestea nu fac decat sa sustina acuzatiile care le primesti !
Puteai pur si simplu sa recunosti ca ala e copiat si asta era, treceam mai departe intr-un mod mai manierat ! Dar tu prin toata sarada asta, nu faci decat sa creezi discutii si sa imi dai mie de lucru ca moderator !

Deci :
1. te rog sa nu mai pretinzi ca desenul ala nu e copiat, sa nu repeti asa ceva, dar daca asta vrei sa faci, sa specifici ca e copiata dupa o imagine !
2. nu am nimic cu tine, vreau doar sa te ajut si sa mentin ordinea pe sectiune !
3. nu vrem sa pleci, ci chiar te invit sa postezi alte desene.

Totusi , daca nu incetezi si nu aduci argumente solide in apararea ta, voi deveni comunist si vei primi warning !

De asemenea, o sa te rog sa folosesti uploadul forumului de acum inainte!

Inca o data atat pentru tine cat si pentru ceilalti useri, va rog sa nu mai continuati aceasta discutie !

Jouk 21-01-10 19:42

1 Attachment(s)
Am facut ineseara o masina, urmeaza sa o colorez si sa fac unele modificari minore. De data asta am sa imi dau mai mult silinta la hasura.. sper sa va palca si daca nu asta e! voi face pana imi va iesi cum trebuie.

PS; cu riscul sa primesc warn spun ca mi-a fost cerut sa postez 2 3 desene care le-am facut la orele de desen, din partea mea sterge postul, nu ma deranjeaza cu nimic.

no limits design 21-01-10 19:50

ce a fost asa greu.....vezi ca se poate?

Ace Axel 21-01-10 19:54

Nu am nimic impotriva sa postezi si alte desene, dar e un forum de masini si pe mine asta ma intereseaza si ma preocupa !

Legat de asta , imi place ideea ultimului tau desen si se vede ca este facut de tine ! Felicitari si spor in continuare !

Evoluzione 21-01-10 21:32

E interesant ultimul desen... Ceva mix BMW 1er si BMW Z4 mk1?

Jouk 21-01-10 22:02

1 Attachment(s)
Din astea 2 pagini in care numa ne-am contrazis am reusit sa ma motivez :)). Am desenat masina, nu e grozava dar e mai buna decat cea dinainte deci consider ca e un pas inainte si ata timp cat e o imbunatatire eu sunt multumit. Astept pareri si sfaturi despre desen, vreau sa imi spuneti ce ganditi, daca vedeti ca am gresit ceva ziceti, ca data viitoare sa nu mai fac aceiasi greseala. Nu imi palce evacuarea de pe partea stanga, cred ca ar fi trebuit sa fac doar prima teava.. se vede cam aiurea.

Ace Axel 22-01-10 10:01

din punctul meu de vedere, combinatia de culori e cam nepotrivita; iar folosirea aceleasi culori si pentru geamuri si caroseria e si mai ciudata ! (decat daca nai vrut sa imiti o caroserie de sticla, dar nu cred ca este cazul ). de asemenea, orice combinatie de spite ai folosi la janta, incearca sa eviti 4 ! ca sa iti fie mai usor si sa mentii un aspect placut, incearca cu 6 !

spor la treba in continuare !

Jouk 25-01-10 21:48

3 Attachment(s)
Am facut si eu azi ceva in graba, voi face vacanta asta cateva desene serioase. Am postat schita, masina colorata si poza din care m-am inspirat. Multumesc de sfaturi si am incercat sa tin cont de ele, astept sfaturi si la desenul asta ( dar la cum a iesit :sad: )

PS: cum faceti voi rotile? eu am o metoda care am invatat-o la scoala dar pana le fac cum ar trebui trebuie sa le refac de 2, 3 ori, De ex la masina care am facut-o acum ai impresia ca ii zboara rotile. App recomandati-mi cateva combinati de culori, imi place portocaliu cu negru dar nu stiu cum sa fac umbrele la negru pentru ca eu folosesc carioci pentru negru, daca folosesc un creion negru da mai mult impresia de un gri inchis sau un cenusiu.

Jouk 27-01-10 21:06

2 Attachment(s)
Am mai mazgalit si eu ceva inseara :), sper sa fac curand un desen bun. ( nu luati in seama roata de pe spate.. cand am colorat nu am fost atent :| )

Am mai desenat ceva :D, sper sa va placa, ce culoare imi sugerati sa o fac?

PS: nu am putut da editare, ca sa nu mai fac alt post :|
(te ajut eu :) )

Ace Axel 29-01-10 16:26

Progrese frumoase. E alegerea ta ce culoare o faci masina :)

Incearca sa indrepti rotile un pic totusi; mai spre stanga.

Jouk 29-01-10 19:11

1 Attachment(s)
Mersi, acum fac un proiect.. o masina clasica cu un design futurist. voi face desene din mai multe unghiuri, interiorul, scaunele etc. La final am un prieten care a zis ca o va face 3d (sa speram). In poza se vede ca am inceput bordul si putin din spatele masini (am uitat sa fac roata din dreapta :)) ).

kenzor 30-01-10 09:56

mie imi place,e draguta.vreau sa o vad colorata:)

MilTen 06-02-10 11:25

auzi amice..portretul ala care e facut mai inaite..imi poti spune cine este? si de cine e facut:)
ma refer chipsu:P

All times are GMT +2. The time now is 21:30.

- Copyright 2026 4Tuning