Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Becuri Philips NightGuide (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/15952-becuri-philips-nightguide.html)

Vyk 15-04-06 20:22

Becuri Philips NightGuide

Salut, am o Skoda Fabia 1.2HTP si ma gandeam sa-i schimb becurile de faza scurta. Initial vroiam sa iau ceva care sa aibe lumina asemanatoare xenoanelor (pentru impresie si pentru lumina mai puternica). Si-a luat o cunostinta din Germania si mi-a (re)starnit interesul pentru asa ceva. Nu stiu exact ce si-a luat, probabil Philips BlueVision care se gasesc si la noi.

Deoarece prefer o utilitate cat mai mare a unor eventuale noi becuri, ma gandeam sa-mi pun NightGuide. Daca nu ma insel, cele compatibile cu Fabia sunt H7 reflector.

Intrebarile sunt:

*a pus cineva pe masina astfel de becuri si daca da, care ar fi impresiile
*cat de adevarate sunt informatiile de pe site-ul Philips> cele 3 zone de iluminare sunt conforme cu descrierile si ajuta mult soferul...de asemenea, distanta pe care e proiectata lumina este marita?
*unde as putea gasi astfel de becuri si cam cat ar costa la noi (pe autoaacesorii am gasit doar medelele BlueVision si SilverVision, ambele la preturi decente)

alintatoc 22-04-06 15:25

Re: Becuri Philips NightGuide

uite aici un exemplu:

https://img91.imageshack.us/img91/6421/5061500101gj.jpg

si eu vreau sa-mi pun la bmw!

Philips Blue Vision

Vyk 22-04-06 17:56

BlueVision se gasesc pe autoaccesorii si au avantajul de a da lumina similara xenoanelor, la un pret de 10 ori mai mic. Eu vroiam sa cumpar NightVision pentru ca ofera o tripla utilitate (lumina alba in fata si distanta de proiectare a sa mai mare, lumina galbena in stanga ca sa vezi si ceva de pe contrasens si nu in ultimul rand o vizibilitate mai buna si pe dreapta ca sa vezi printre altele cand vrea un destept sa-ti taie calea).

Daca ai vazut pe undeva in RO NIghtVision, da-mi de veste. Daca ai vazut pe afara, m-ar interesa pretul...

alintatoc 22-04-06 19:01

Luni o sa merg sa vad care este treaba cu NightVision si sa vad si pretul.
Blue Vision am vazut sigur, nu mai tin minte exact pretul dar te voi anunta luni dupa ce ma uit in magazin.
Salut!

Vyk 22-04-06 19:55

Quote:

Originally Posted by alintatoc
Luni o sa merg sa vad care este treaba cu NightVision si sa vad si pretul.
Blue Vision am vazut sigur, nu mai tin minte exact pretul dar te voi anunta luni dupa ce ma uit in magazin.
Salut!

Multumesc mult! Nu uita sa precizezi si numele magazinului, eventual si adresa...dupa cate imi aduc aminte, pe autoaccesorii BlueVision era 26E dar nu mai stiu daca setul sau becul...

alintatoc 22-04-06 23:45

Quote:

Originally Posted by Vyk
Multumesc mult! Nu uita sa precizezi si numele magazinului, eventual si adresa...dupa cate imi aduc aminte, pe autoaccesorii BlueVision era 26E dar nu mai stiu daca setul sau becul...

Pe accesoriiauto era setul 26 euro, becul este in jur de 9-10 euro. Oricum cred ca merita avand in vedere diferenta la lumina.
Imi pare rau nu o sa-ti pot spune magazinul ca nu stau in Ro dar iti pot scupe un pret estimativ daca doresti si daca voi gasi.
Salut!

alintatoc 24-04-06 15:57

Vyk mi-am cumparat becuri BlueVision si astept sa vina seara sa vad care e diferenta :lol:
Am vazut si NightVision sunt 20 euro, dar eu am preferat Blue, dar daca nu imi plac astea Blue ma duc sa le schimb cu NightVision.

Vyk 24-04-06 20:15

Quote:

Vyk mi-am cumparat becuri BlueVision si astept sa vina seara sa vad care e diferenta :lol:
Am vazut si NightVision sunt 20 euro, dar eu am preferat Blue, dar daca nu imi plac astea Blue ma duc sa le schimb cu NightVision.

Am vazut si eu intr-o reclama ca Aspad este distribuitor autorizat in RO pentru becuri Philips. In ceea ce priveste NightGuide, pretul este de aproape 22EURO ceea ce este rezonabil (set 2 bucati). Eu zic ca mai bine ai alege NightGuide deoarece este o combinatie BlueVision+AllWeather+VisionPlus. Un 3 in 1 inbatabil ca pret. Pretul unui set este mai mic decat suma celor 3 seturi BlueVision+AllWeather+VisionPlus. Eu o sa-mi iau asa ceva insa s-ar putea sa mai treaca ceva timp. O sa fac poze si o sa le postez, impreuna cu feedback.

alintatoc 25-04-06 12:23

uite si diferenta de culoare intre originale si BlueVision
https://img131.imageshack.us/img131/518/p42403361gv.jpg

alintatoc 25-04-06 12:24

uite si o schema pentru NightGuide
https://img243.imageshack.us/img243/2...beam2022lq.jpg

Vyk 25-04-06 13:00

Farurile arata superbine cu BlueVision...daca ai putea, te-as ruga sa faci o poza in directia de proiectare a luminii pentru a vedea si cum este iluminata strada. Cat despre NightGuide, am un pliant care explica totul si am fost si pe philips.com/automotive asa ca stiam poza #2. Oricum, multumesc pentru postarea pozelor.

Vyk 25-04-06 20:55

Becuri Philips NightGuide

Mai aveam o intrebare> daca imi schimb becurile o sa am probleme cu gaborii? Adica trebuie sa ma duc la RAR sa imi dea o certificare ceva sau sunt ok? NU de alta dar in cei 2,5ani ce carnet nu am luat nici o amenda si nu intentionez sa incep acum cu "colectarea" lor.

Jady 26-04-06 01:08

Nu cred ca sunt ei chiar asa isteti. Daca nu are culoarea rosie sau albastra n-au de ce sa se ia de tine. Tu crezi ca atunci cand a aparut xenonul in Romania stiau ce-i aia?

alintatoc 26-04-06 09:21

Vyk sa stii ca becurile sunt atestate de Uniunea European a si mi-e greu sa cred ca o sa ai probleme in Romania cu ele din moment ce in Uniunea Europeana sunt complet legale.
Vb la Jady,daca iti pun roz sau verzi atunci e posibil sa te trezesti cu gaborii nostrii foarte atenti cand este vorba de amenzi :lol:

alintatoc 26-04-06 09:24

uite iti pun si o poza ca sa vezi cum se vede din masina, am facut-o in graba acum 2 seri dar o sa fac azi una mai buna ca sa vezi diferenta.

https://img260.imageshack.us/img260/5716/p42403382ui.jpg

Dupa cum se vede in fotografie lumina este alba pe sosea, dar ca sa te lamuresti si mai bine o sa fac una mai bun si o s-o pun aici.

alintatoc 26-04-06 09:26

Apropo, vezi ca mai sunt si becurile Philips Gt150.

https://img56.imageshack.us/img56/930...power2nigh.jpg

https://img146.imageshack.us/img146/9...power2nigh.jpg

Poti sa vezi si diferenta in a doua poza. Sper sa te ajute!
O zi buna!

Vyk 26-04-06 12:11

Quote:

Originally Posted by Jady
Nu cred ca sunt ei chiar asa isteti. Daca nu are culoarea rosie sau albastra n-au de ce sa se ia de tine. Tu crezi ca atunci cand a aparut xenonul in Romania stiau ce-i aia?

Niciodata nu am asociat cuvinte de tipul "isteti" cu gaborii. Oricum diferenta intre lumina galbuie a becurilor stoc si BlueVision (deci si NG) este mare. Prin urmare cred ca o sa observe. Eu am vazut o Fabia in piata Victoriei cu becuri schimbate (lumina alba). Era evident, desigur. Ideea e ca nu vreau sa ma trezesc cu un gabor pus pe spaga sau care vrea sa se dea smecher si care sa ma ia la intrebari. Stiu ca NGurile sunt atestate in EU dar stiti cum sunt gaborii. Lasa domne ce ma intereseaza pe mine. Eu una stiu (si alata vreau..clue:spaga)...

Oricum ceea ce vrea sa stiu este daca trebuie sa ma duc la RAR sa-mi dea ceva hartii pentru becuri, atata tot.

Eu sincer prefer NG deoarece imi dau si lumina alba ed care vroiam si in plus asigura un confort vizual dat de cele 3 zone de iluminare. Am citit pe site si despre Power2Night care sunt mai mult pt masinile sport (daca merg tare, au nevoie baietii sa stie din timp ce este in fata). NGurile au si ele raza de actiune mai mare desi presupun ca mai mica ca P2N. Dar ele nu au cele 3 zone. Si cum o Fabie merge cu maxim 160 la ora....nu prea cred ca o sa am nevoie de P2N...

Misto poza, imi place lumina alba. Acum poate sunt eu prea pretentios si vreau prea multe dar daca tot ai fost amabil si ai postat acele poze, te rog sa faci una pe un drum cu o singura banda per sens, ca sa vad si cum ilumineaza pe dreapta si cum o face pe stanga. Asa din poza aia nu reiese decat lumina alba si raza sporita de actiune. Deci doar o zona din cele 3. Mersi inca o data.

A, inca o intrebare..de fapr 2: tu ce ai luat, H4 sau H7 (si care este diferenta intre ele)? Si la BMWul ala ai pus reflector sau celalat tip>?

alintatoc 26-04-06 12:18

Quote:

Originally Posted by Vyk
Niciodata nu am asociat cuvinte de tipul "isteti" cu gaborii. Oricum diferenta intre lumina galbuie a becurilor stoc si BlueVision (deci si NG) este mare. Prin urmare cred ca o sa observe. Eu am vazut o Fabia in piata Victoriei cu becuri schimbate (lumina alba). Era evident, desigur. Ideea e ca nu vreau sa ma trezesc cu un gabor pus pe spaga sau care vrea sa se dea smecher si care sa ma ia la intrebari. Stiu ca NGurile sunt atestate in EU dar stiti cum sunt gaborii. Lasa domne ce ma intereseaza pe mine. Eu una stiu (si alata vreau..clue:spaga)...

Oricum ceea ce vrea sa stiu este daca trebuie sa ma duc la RAR sa-mi dea ceva hartii pentru becuri, atata tot.

Eu sincer prefer NG deoarece imi dau si lumina alba ed care vroiam si in plus asigura un confort vizual dat de cele 3 zone de iluminare. Am citit pe site si despre Power2Night care sunt mai mult pt masinile sport (daca merg tare, au nevoie baietii sa stie din timp ce este in fata). NGurile au si ele raza de actiune mai mare desi presupun ca mai mica ca P2N. Dar ele nu au cele 3 zone. Si cum o Fabie merge cu maxim 160 la ora....nu prea cred ca o sa am nevoie de P2N...

Misto poza, imi place lumina alba. Acum poate sunt eu prea pretentios si vreau prea multe dar daca tot ai fost amabil si ai postat acele poze, te rog sa faci una pe un drum cu o singura banda per sens, ca sa vad si cum ilumineaza pe dreapta si cum o face pe stanga. Asa din poza aia nu reiese decat lumina alba si raza sporita de actiune. Deci doar o zona din cele 3. Mersi inca o data.

A, inca o intrebare..de fapr 2: tu ce ai luat, H4 sau H7 (si care este diferenta intre ele)? Si la BMWul ala ai pus reflector sau celalat tip>?

Eu am luat H1.
O sa fac o poza in seara asta pe drum cu o singura banda pe sens ca sa vezi ca idee cum se vede. Mie sincer imi place foarte mult. Ziua diferenta este sesizabila, dar cel mai bine se vede seara normal sau atunci cand esti in fata unui zid spre exemplu, se vede clar lumina alba,cu becurile normale lumina e clar galbena.
Daca ai de gand sa circuli mai mult noaptea atunci mergi pe NG dar sincer nu stiu ce diferenta este intre ele.
Hai ca fac o poza in seara asta si iti arat. O sa-mi iau si pentru faza lunga si pentru proiectoare BlueVision. Ii orbesc pe astia pe strazi :lol: :lol:

Vyk 26-04-06 12:30

Quote:

Eu am luat H1.
Hai ca fac o poza in seara asta si iti arat. O sa-mi iau si pentru faza lunga si pentru proiectoare BlueVision. Ii orbesc pe astia pe strazi :lol: :lol:

H1 ce putere au? Cat costa un set bluevision pentru proiectoare? SI sunt compatibile cu orice proiectoare? Eu la Fabia am de astea rotunde.

alintatoc 26-04-06 17:10

Quote:

Originally Posted by Vyk
H1 ce putere au? Cat costa un set bluevision pentru proiectoare? SI sunt compatibile cu orice proiectoare? Eu la Fabia am de astea rotunde.

H1 au aceeasi putere ca si celelalte H-uri.
Eu la Bmw am tot H1 deci un set este 19 euro.
O sa-mi pun curand si o sa-ti arat. Vineri pun angel eyes la Bmw si sunt curios cum o sa fie cu BlueVision.
Hai ca-ti pun in seara asta poze ca sa vezi cu blueVision pe o singura banda.

Vyk 26-04-06 21:47

Multumesc mult! De abia astept sa vad pozele. Dupa ce iti pui BV si la proiectoare sper ca vei mai posta o imagine cu ele, precum si detalii despre pret. Angeleyes si BV cred ca este o combinatie supertare...

alintatoc 26-04-06 22:57

Vyk uite asta am putut sa fac ca sa incerc sa te ajut sa-ti faci o idee:

https://img173.imageshack.us/img173/1037/p42604436hj.jpg

si uite si alta:

https://img187.imageshack.us/img187/8587/p42604526de.jpg

alintatoc 26-04-06 22:59

O sa pun foarte curand si la proiectoare BV si vineri pun angel eyes. Vineri seara sau sambata o sa-ti arat si cu angel eyes ca sa vezi cum se vede, si eu sunt curios :lol:
Sper ca am putut sa te ajut cu cele 2 poze si te tin la curent ;)
Zi buna!

Vyk 30-04-06 19:13

Quote:

O sa pun foarte curand si la proiectoare BV si vineri pun angel eyes. Vineri seara sau sambata o sa-ti arat si cu angel eyes ca sa vezi cum se vede, si eu sunt curios :lol:
Sper ca am putut sa te ajut cu cele 2 poze si te tin la curent ;)
Zi buna!

Multumesc mult de poze. Acum am o idee mai clara asupra BV. Felicitari pentru poza 2!!! Ai dat dovata de inspiratie si ai facut o poza foarte sugestiva.

Abia astept sa le vad si pe cele cu proiectoarele (nu uita sa-mi scrii cat ai dat pe ele!!!). Angel eyes suna tare bine, masina ta o sa aibe un upgrade de imagine bun, mai ales cu BV!

alintatoc 01-05-06 07:43

Ma bucur ca ti-ai facut o idee.
Scuze pentru intarzierea cu angel eyes dar am fost plecat. Pun imediat si pozele.

alintatoc 01-05-06 07:46

https://img156.imageshack.us/img156/1500/p50101681qz.jpg

O sa pun mai tarziu si cu masina ca acum nu sunt acasa.
Zi buna!

Vyk 01-05-06 19:42

Farurile arata superbine. Te rog, pune si o poza ziua ca sa vedem si farurile propriu zise, nu numai partea cu lampile.

alintatoc 02-05-06 08:22

https://img217.imageshack.us/img217/9...28048726cb.jpg

o sa pun putin mai tarziu si cu farurile aprinse ca sa vezi cum se vad.

Vyk 02-05-06 12:52

Quote:

https://img217.imageshack.us/img217/9...28048726cb.jpg

o sa pun putin mai tarziu si cu farurile aprinse ca sa vezi cum se vad.

Farurile arata superbine. Acum te cred ca trebuie sa schimbi si becurile din proiectoare...pur si simplu acum nu se mai "leaga" bine. Dupa aceea o sa arate supertare.

Momentan sunt ocupat cu unele treburi insa sper ca pana la sfarsitul lunii sa iai iau NG si sa postez rezultatul.

alintatoc 02-05-06 13:36

Asta si aveam de gand sa fac din prima faza, sa schimb si becurile de la proiectoare. Saptamana asta o sa le schimb si o sa-ti arat rezultatul.

Angel eyes (cercurile) sunt originale, nu sunt facaturi cu leduri. Angel eyes cu leduri nu sunt prea bune, si in plus astea ale mele sunt foarte puternice pe seara.

P.S. Cumpara-ti nightGuide doar daca ai de gand sa mergi mult seara/noaptea ca altfel nu vad de ce le-ai cumpara. Daca ai treaba noaptea pe drumuri atunci cred ca merita dar daca nu atunci mai bine cumpara altceva.

Zi buna!

Vyk 02-05-06 18:54

Quote:

P.S. Cumpara-ti nightGuide doar daca ai de gand sa mergi mult seara/noaptea ca altfel nu vad de ce le-ai cumpara. Daca ai treaba noaptea pe drumuri atunci cred ca merita dar daca nu atunci mai bine cumpara altceva.

Nu merg mult seara dar in general doar seara/noaptea folosesc farurile (cu unele exceptii, desigur). Ce ai recomanda in afara de NG? Si nu scrie BlueVision deoarece NG sunt BV plus alte cateva "feature"...

O zi buna si tie

alintatoc 02-05-06 20:40

Quote:

Originally Posted by Vyk
Nu merg mult seara dar in general doar seara/noaptea folosesc farurile (cu unele exceptii, desigur). Ce ai recomanda in afara de NG? Si nu scrie BlueVision deoarece NG sunt BV plus alte cateva "feature"...

O zi buna si tie

Pai ce pot sa zic, daca esti atat de hotarat pentru NG atunci cumpara-le.
Am mai vazut si SilverVision parca si inca ceva dar nu mai tin minte acum, in orice caz, una din astea doua ofera mai mult cu 10-20m lumina, o sa ma interesez si o sa-ti spun exact care.
Zi buna.

alintatoc 06-05-06 20:52

Vyk ai cumparat becuri NG?:?:

Vyk 06-05-06 21:54

Nu le-am luat inca. Dupa cate am scris, sunt din pacate prins in perioada aceasta asa ca nu am avut timp. Cel mai devreme peste vreo 2 saptamaini. O sa dau telefon la firma care importa becuri Philips, verific daca au aceesi adresa si daca au service propriu.Apoi ma duc la cumparaturi. O sa-mi tin promisiunea si o sa revin cu imagini. NU am uitat!

O zi buna si...drum liber!

BAD_MF 06-05-06 22:10

Pana la urma recomandati philips blue vision? Vreau sa pun pe Ka dar sunt in dubiu sa nu arate cam taranesc..nu stiu..

Vyk 06-05-06 22:23

Quote:

Originally Posted by BAD_MF
Pana la urma recomandati philips blue vision? Vreau sa pun pe Ka dar sunt in dubiu sa nu arate cam taranesc..nu stiu..

Lumina alba nu cred ca da a "taranesc". Apoi mai ai si avantajul unei vizibilitati crescute. Deci un plus de siguranta...

alintatoc 07-05-06 11:45

Quote:

Originally Posted by BAD_MF

Nu stiu de unde ai facut legatura "philips blue vision" cu taranesc, dar ca sa te lamurim lumina este alba si ofera dupa cum a spus si Vyk mai multe lumina si mai multe siguranta seara.
Daca crezi ca vei pica in "taranesc" atunci ramai cu becurile originale, dar oricum lumina becurilor originale, galbena, este urata in comparatie cu blue vision.
Poti sa te uiti la poze si ai sa vezi diferenta intre proiectoare si blue vision.
Zi buna.

alintatoc 07-05-06 11:49

Vyk becurile de care ziceam ca lumineaza cu 20m mai mult sunt cele de care am mai vorbit noi, Philips Gt150, Power2Night.

Vyk 07-05-06 21:52

Quote:

Vyk becurile de care ziceam ca lumineaza cu 20m mai mult sunt cele de care am mai vorbit noi, Philips Gt150, Power2Night.

Da, am citit. NGurile precum si alte modele ofera cu 50% mai multa lumina, presupun ca mare parte din ea este in laterale. Cel putin din giful ala de pe site, se presupunea ca NGurile au si raza de actiune mai mare. Oricum GTurile sunt bune pentru masinile rapide, iar a mea nu intra in aceasta categorie. Prefer vizibilitate mai buna in laterale si "doar" un mic spor de raza de actiune.

Azi am vazut o Octavie care avea faruri cu bloc optic (nu era doar becul obisnuit). Care ar fi avantajul blocului optic fata de tehnologia "clasica" si se poate monta asa ceva si innfarurile Fabiei? Lumina era alba.

alintatoc 08-05-06 00:02

Oricum eu tin sa spun ca sunt foarte multumit de BlueVision, facand referire la lumina care o dau seara si noaptea. Lumina este mult mai clara si mai puternica si in acelasi timp cred ca este mult mai suparatoare pentru cei din fata dar nu prea am ce face din nefericire pentru ei :lol:

Astept sa pun si la proiectoare ca sa fie lumina uniforma intre faza scurta si proiectoare. Cel tarziu pana la sfarsitul lunii o sa iau si pentru proiectoare becuri.

Acum astept stopurile si semnalizatoarele pentru masina si dupa cumpar si becurile.

Stii ce vroiam sa te intreb de curiozitate Vyk, ce consum are Fabia ta? Stiu ca ai motor mic dar sunt chiar curios cam cat ar putea consuma.

Zi buna.

All times are GMT +2. The time now is 15:12.

- Copyright 2026 4Tuning