![]() |
Zgarietura pana la tabla
Salut.
Problema e simpla:am zgariat masina pe o portiune de vreo 2 cm pana la metal...cu ce as putea sa dau pe zgarietura ca sa nu dea rugina?la un magazin auto mi-au recomandat o pasta polish,cica e buna...alte solutii?merci |
Re: Zgarietura pana la tabla
nu ai casco?
|
n-am casco.ca daca aveam era facuta masina pana acum
|
dute la un magazin de vopsele auto si fa 10 grame de vopsea pe care sa o aplici cu o pensula mica , ca cea de oja, alta chestie nu stiu ,,
|
O reparatie care sa reziste in timp: slefuieste zona cu un abraziv (P240), degreseaza zona, aplica un chit fin, slefuiesti chitul (cu P240), dupa care aplici filler. Dupa ce ai matuit filler-ul degresezi si aplici vopseaua si lacul. Banuiesc ca nu vei vopsi toata piesa asa ca iti recomand un polish pe zonele unde s-a facut pierderea.
|
subscriu la soultia de mai sus, ai grija sa cumperi exact vopseaua de pe masina
|
Operatia nu va reusi daca nu e facuta de o persoana care stie cat de cat ce face... Iar 240 e f gros pt c zici tu acolo... daca e metalizat se va vedea din prima "lucarea", si mai bine ar arata zgarietura, parerea mea.
Cel mai bine mergi la un vopsitor priceout, eventual o cunostinta ceva, sa se rezolve mai bine si mai ieftin. Ar mai fi o solutie "creioanele colorate", cele tip "marker" cu vopsea dar e f greu sa nimeresti nuanta, poate ai noroc totusi. Eu am zgarietura tot cam 2cm dar e si putin indoita tabla, are cam un an si nu a dat rugina decat fff putin, superficial (tot pana la tabla e atinsa), dar astept sa se adune mai multe sa ajung la vopsitor. |
Quote:
|
m-am gandit sa o las pe mana unui vopsitor(am pe cineva in familie care se pricepe),decat sa ma bag eu sa mai fac alte prostii.multumesc tuturor pentru raspunsuri;)
|
oky, o sa ziceti ca e blasfemie sau ceva
dar si eu pe masina am avut cam o portiune micuta unde a sarit vopseaua de pe ea 2cmx2mm am dat cu lac de unghii transparent de la prietena, si nu a dat rugina de 1 an de zile dar probabil mai bine o duci la un vopsitor |
Si mie mi s-a intamplat sa mi-o zgarie vecinul meu (avem certuri destul de dese) din cauza locului de parcare. Pot acoperi vopsitul masinii cu asigurarea?
|
Am gasit un site unde imi raspunde la mai multe intrebari si care va poate fi de folos http://www.asigurareamasinilor.ro/index.html
|
daca n-ai casco....paste polish
|
Si daca ai casco cu fransiza, merita oare?
|
Quote:
|
Citesc si ma minunez :neutral: cum sa dai kit pt o zgarietura de 2 cm pe o masina alba?! Putina vopsea pusa cu o scobitoare ceva si sanatate. E romania, nu putem avea masini perfecte!
|
Quote:
|
Deci, ca sa ne intelegem, am citit ca zgarietura are 2 cm lungime. Latime = ?
|
pana in doi mm...
LE:nu cred ca o sa ma mai ocup de zgarietura,ca a venit iarna..de acum in primavara |
Incearca cu polish si daca nu du masina la un vopsitor priceput. Iti recomand vopsea pe baza de apa care am auzit ca e ultimul racnet in materie. Mult noroc
|
Quote:
|
Daca nu a ruginit ,umpli zgarietura cu chit si apoi dai cu vopsea cu un bat de chibrit ( partea care ia foc). Important e sa se izoleze zgarietura incat sa nu pui kit si pe restul caroseriei. Daca dai doar cu vopsea o sa se vada ca naiba.
Nu o lasa pana in primavara sa nu apara rugina. |
nu ar fi fost mai simplu sa apelezi la un profesionist de la bun inceput? mai ales ca ai zis ca ai pe cineva,daca nu gaseai pe forum. Asa solutii sunt multe: polishare,creion corector,pasta corectoare,sticker de culoarea masinii,etc. Tu sti ce vrei. Vrei ceva profi,mediocru sau de mantuiala.
|
Quote:
Quote:
Quote:
Umple zgarietura cu vopsea, eventual in mai multe etape, lasa sa se usuce bine, un smirghel de 1500 pana se uniformieaza zona si dupa polish progresiv. Si pentru toti cei care veniti cu solutii SF gen kituit zgarietura, fuller, etc, va puteti reprezenta imaginar cat de "mare si vizibila" este o zgarietura lunga de 2 cm si lata de 2 mm? Ma mir ca nu i-ati recomandat full revopsire la masina. |
Bine punctat Virus ... eu am avut o zgarietura de vro 15 cm pe 2-3 mm ,am luat vopsea dupa codul masini ,am dat pe zgarieturia ,si mia polishato un baiat ,nici nu se observa ,dar la mine e culoarea inchisa ...recomand aceasta operatiune
|
salutare,am si eu o dacie grii metalizata si am atins o ce vopsea sa folosesc?mere polis?km se foloseste
|
Vezi ca nenea Virus e tatic in asa ceva...el sa zica
|
Eu am zgarieturi de la far la stop, pana la tabla. Da, facute cu un cui probabil, de un handicapat. Am dat si cu polish si cu chestii scumpe (inclusiv Fix Pro) si cu creion cu vopsea la nuanta (preparat pe baza codului original). Rezultat? Sloboz la tava! trebuie vopsita toata masina. Punct. Succes celor care se amagesc...
|
@Virus , nu era vorba de cat de lata e zgarietura si cat de adanca . Astfel, daca e pana la tabla sunt sanse mici sa iasa bine fara kit ca s-o aduca la nivel . Am avut o zgarietura la fel si eu , am incercat prima data doar cu vopsea si se vedea ca dracu , a 2-a oara umplut cu kit si vopsit cu grija, deabea se mai observa.
Daca n-aveti mana nu va bagati s-o faceti singuri, riscati sa stricati mai mult. |
| All times are GMT +2. The time now is 21:56. |
- Copyright 2026 4Tuning