Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Dacia (https://forum.4tuning.ro/307-discutii-dacia.html)
-   -   Toba Sport (https://forum.4tuning.ro/307-discutii-dacia/157964-toba-sport.html)

Alex4u 09-12-09 17:57

Toba Sport

Am si eu o intrebare care poate vi se pare ridicola...se poate lua talonul pentru o toba sport? daca da atunci cati db sa nu depaseasca zgomotul?

ynp_46 09-12-09 19:37

Re: Toba Sport

teoretic se i-a talonul, nu te poti pune cu ei mai ales daca e si rarul mobil ai puso.
in practica daca nu depaseste decibelii care scriu in talonul masinii NU ar avea ce sa iti faca.dar nu cred ca au ei aparat de a masura decibelii.eu optez pe tobele sport cu silencer:)

tm86srg 09-12-09 22:44

din cate stiu eu in talon nu scrie de decibeli, dar sti cum e vorba aia: nu te pune cu prostu ca are mintea odihnita. asa ca daca vrea politaiul tot iti gaseste ceva la masina. Teoretic verificarea nu o iei cu toba sport, si da, se suspenda talonul pentru ea :D

JUST-DO-IT 09-12-09 23:25

iti ia certificatu, si-ti da si ceva puncte bonus ,eu am muscat-o cu toba sport ...daca e si rar-u mobil ai cam pus-o....e posibil sa-ti confiste si masina daca nu e ok,directie etc,sau daca e tot gasesc ei ceva....mai ales la dacii...

Canim Danut 10-12-09 00:39

off topic.am si eu o intrebare,daca pun o toba sport pe o dacie pe gaz....sound`ul va fi acelasi sau se schimba?

andi_cimpean 10-12-09 16:32

Quote:

Originally Posted by Canim Danut (Post 2877513)
off topic.am si eu o intrebare,daca pun o toba sport pe o dacie pe gaz....sound`ul va fi acelasi sau se schimba?

Acelasi ca si pe benzina. Doar este acelasi motor, nu?!

florin_ 10-12-09 17:42

Quote:

Originally Posted by ynp_46 (Post 2876546)
teoretic se i-a talonul, nu te poti pune cu ei mai ales daca e si rarul mobil ai puso.
in practica daca nu depaseste decibelii care scriu in talonul masinii NU ar avea ce sa iti faca.dar nu cred ca au ei aparat de a masura decibelii.eu optez pe tobele sport cu silencer:)

normal nu au voie dak nu au aparatura necesara sa mesaore decibelii emisi si nu o au,(si se masoara intr-un anumit mod) ,pot sa il ia doar dak iti lipseste un element din evacuare ,dar cum la noi sunt discriminate daciile vechi ,te poti astepta la orice din partea lor!

Relu_GTT 10-12-09 19:04

in cartea masinii scrie decibelii cred ca si in vechile taloane in astea noi nu mai scrie

ynp_46 11-12-09 02:21

Quote:

Originally Posted by tm86srg (Post 2877286)
din cate stiu eu in talon nu scrie de decibeli, dar sti cum e vorba aia: nu te pune cu prostu ca are mintea odihnita. asa ca daca vrea politaiul tot iti gaseste ceva la masina. Teoretic verificarea nu o iei cu toba sport, si da, se suspenda talonul pentru ea :D

parerea mea e sa te mai documentezi putin, sau cel putin sa ti un talon in mana sa vezi ce scrie pe el

tm86srg 11-12-09 20:12

Quote:

Originally Posted by ynp_46 (Post 2880563)
parerea mea e sa te mai documentezi putin, sau cel putin sa ti un talon in mana sa vezi ce scrie pe el

Iti atasez o poza cu un talon sa vezi si tu cum arata?? Poate gasesti tu pe acolo ceva despre decibeli (db)

Relu_GTT 11-12-09 21:35

In care in cel vechi sau cel european ?

tm86srg 11-12-09 22:13

Eu am vechi. In ala nu scrie

Relu_GTT 11-12-09 23:05

nici in cel nou, defapt sunt multe date care nu mai sunt trecute in cel nou

B20CRD 14-12-09 22:01

Eu am toba sport Borla 50 mm cu tot cu traseu schimbat....fara catalizator,fara intermediara si nu am avut probleme pana acum (adica de 1 an)...sper sa nici nu am. Incercati si voi sa luati piciorul de pe acceleratie cand treceti pe langa politisti.... bafta

Alex4u 15-12-09 22:57

Am verificat talonul masinii si nu scrie in el..in schimb in cartea tehnica a autoturismului scrie db in mers 77 in stationare este - ce inseamna??? ca nu e nici o valoare trecuta

TunerInProgres 15-12-09 23:11

pai in stationare nu prea face zgomot,decat un zgomot neglijabil.sau face cam urat daca o turezi degeaba pe loc :D pai si de exemplu daca ma opreste din cauza tobei si ii zic ca asa a venit masina din fabrica?cum ma verifica pe loc?

Gaby19 16-12-09 09:02

eu am o dacie din 2000 si in cartea masini scrie exact asa:

Zgomotul (dB)(A)): In mers: 75 | In stationare 82

Eu miam schimbat toba am una sport si imi face zgomot dupa 2500-3000 de ture.
Si se mai aude si la relanti mai tare decat cea normala.

andi_cimpean 16-12-09 20:14

Quote:

Originally Posted by TunerInProgres (Post 2895520)
pai in stationare nu prea face zgomot,decat un zgomot neglijabil.sau face cam urat daca o turezi degeaba pe loc :D pai si de exemplu daca ma opreste din cauza tobei si ii zic ca asa a venit masina din fabrica?cum ma verifica pe loc?

Daca vor sa "te faca", te pun sa astepti acolo (in frig, ger, canicula) pana vine un echipaj ARR cu cele necesare pentru a-ti verifica nivelul decibelilor.

p.s. De ce credeti voi ca altii sunt prosti, si voi sunteti mai smecheri?

cannavaro 16-12-09 23:01

Oricum incet incet se intra si la noi in normalitate.

TunerInProgres 16-12-09 23:10

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2898066)
Daca vor sa "te faca", te pun sa astepti acolo (in frig, ger, canicula) pana vine un echipaj ARR cu cele necesare pentru a-ti verifica nivelul decibelilor.

p.s. De ce credeti voi ca altii sunt prosti, si voi sunteti mai smecheri?

pfft tu vrei sa imi zici mie ca oricine are o toba sport pe masina care face umpic de galagie e tarat pe la politie si masurat de ARR?

P.S:NU se pune virgula inainte de "si" ;)

RideTheRiddle 16-12-09 23:17

eu am fost oprit de rar pe drum, mi-au pus tot felu de senzori si fire pe masina, si cu toate ca am toba sport si m-a pus sa o accelerez, m-am incadrat in limita db admisi de ei pentru motorul meu :-?? acum depinde si de toba, a mea e silentioasa pana pe la 4 mii si probabil de aia, si zgomotul e mai mult infundat si gros decat puternic

TunerInProgres 16-12-09 23:19

ce motor ai man?de cati cmc?ce firma e toba?ai silencer la ea?

andi_cimpean 16-12-09 23:34

Quote:

Originally Posted by TunerInProgres (Post 2898651)
pfft tu vrei sa imi zici mie ca oricine are o toba sport pe masina care face umpic de galagie e tarat pe la politie si masurat de ARR?

P.S:NU se pune virgula inainte de "si" ;)

Nu esti tarat la politie, te rezolva pe loc, numai ca trebuie sa ii astepti pe cei de la ARR.

P.S. A fost o scapare. S-a repetat chestia asta si a fost necesar sa imi atragi atentia?

RideTheRiddle 17-12-09 00:02

Quote:

Originally Posted by TunerInProgres (Post 2898688)
ce motor ai man?de cati cmc?ce firma e toba?ai silencer la ea?

1.8 benzina, toba nu e de firma, e doar de inox complet, fara silencer ca are tips dublu. cand m-au oprit baietii buni, doar ce ma razgandisem sa dau jos catalizatoru, bine ca nu m-a mancat undeva ca o puneam de lumanari, asa s-au mirat doar sa a scos masina noxele si mai ales zgomotul si mi-au dat drumul.

TunerInProgres 17-12-09 00:18

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2898765)
Nu esti tarat la politie, te rezolva pe loc, numai ca trebuie sa ii astepti pe cei de la ARR.

f ciudat dar presupun ca asa e la romani...ti s-a intamplat sau ai auzit cazuri?

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2898765)
P.S. A fost o scapare. S-a repetat chestia asta si a fost necesar sa imi atragi atentia?

Nu am avut intentia sa te atentionez,doar sa iti spun cum e corect,nu a fost cu rautate sper sa nu te superi bafta

andi_cimpean 17-12-09 10:42

Quote:

Originally Posted by TunerInProgres (Post 2898868)
f ciudat dar presupun ca asa e la romani...ti s-a intamplat sau ai auzit cazuri?

Din fericire nu mi s-a intamplat si incerc sa nu ies in evidenta astfel incat sa ii intarat, dar s-a intamplat, se intampla si se va intampla.

P.S. Nu m-am suparat la faza cu atentionatul, dar parca o spusese-i asa cu inversunare si d-aia ti-am replicat.

Gaby19 17-12-09 12:04

Quote:

Originally Posted by cannavaro (Post 2898622)
Oricum incet incet se intra si la noi in normalitate.

ce vrei sa spui ca se intra si la noi in normalitate ?
vrei sa zici ca o sa ne lase sa ne pune tobe sport, "nos" si alte alea pe masini :twisted:

Bughilas 28-12-09 10:13

Sa zici ca nu te opreste politia din cauza sunetului sau a stiu eu ce..dar va veni vremea la I.T.P cand nu prea iti vine sa schimbi macazul..Dupa ce te-ai chinuit sa pui una sport cu tot cu sistem de prindere nu-ti mai prea vine sa o dai jos...

Oricum daca e sa cumperi una din magazin cu un sunet mai finut te vor accepta si cu ea...

ynp_46 29-12-09 00:16

am multi prieteni cu masini cu tobe sport si i-au trecut.si daca nu merge, merge cu spaga

tm86srg 04-01-10 19:53

si totusi domnul ynp_46 scrie in talon ceva despre decibeli?? sau inca nu ai dat de vr-unu sa-ti arate un talon, sa vezi ce scrie in el

Gaby19 04-01-10 20:20

tm86srg in talon nu scrie nimic despre decibeli dar scrie in cartea masini si cred ca majoritate stiu ca dacile au atatia decibeli.

ynp_46 04-01-10 22:05

Nu se referea la mine, da am vazut greseala care am facut-o, am vrut sa scriu ceva si am scris cu totul alt cva...cartea masinii

vlaly 20-05-10 16:01

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2879021)
Acelasi ca si pe benzina. Doar este acelasi motor, nu?!

mie unul mi se pare ca suna altfel motorul pe benzina..si altfel pe gaz:)

SOLENZAXJG 20-05-10 19:41

Chiar intr-o zi a oprit RAR o Dacia supernova cu toba sport tuning exterior dar nu au avut treaba cu toba kitul tuning numa cu folia de pe geamuri daca ii omologata si la directie si lumini,semnale.Totul ok de toba nimic nici nu l-au intrebat ca de ce suna asa tare sau altceva acuma fiecare ce noroc are cand ii oprit de rar.

tm86srg 20-05-10 20:10

Depinde peste ce fel de oameni dai. In mare parte ma gandesc ca nici ei nu se prea iau aiurea de orice pentru ca nici ei nu sunt siguri de legi au mai aparut sau au disparut. Oricum nu mi-as dori sa ma opreasca RAR-u

SOLENZAXJG 20-05-10 20:16

In anul asta de vreo 3 ori ma luat RAR inca eram cu tata in masina,tata zice catre mine lasa-i sa se bage pe sub ea sa faca ce vor ca numa radem de ei ca nu avem nimic,masina stock nimic nu o gasit nimic O ZI BUNA SI FARA INCIDENTE dar tu ai ceva la masina de nu vrei sa te opreasca?

woden665plus1 20-05-10 21:33

Se poate lua talonul petru toba sport, dar in anumite conditii: NUMAI de catre RAR, dupa ce au masurat nivelul de zgomot. Doar RAR-ul are aparatura necesara si surpriza... rar-ul mobil nu il poate folosi deoarece nu au conditiile necesare pe marginea drumului, unde te opreste, sa poata face masuratoarea. Daca vre-un cap de creta va face probleme trimiteti-l respectuos la doamna masa.

SOLENZAXJG 20-05-10 21:37

Domnu woden665plus1 cred ca tu nu ai mai fost oprit de RAR sau nu ai mai vazut dar ei acuma pot verifica gazele in mijlocul drumul eu asa am fost verificat au in WV CADDY ala tot ce le trebuie generator de curent absolut tot asa ca mai uitate la ce aparatura au.

woden665plus1 20-05-10 22:22

Quote:

Originally Posted by SOLENZAXJG (Post 3376820)
Domnu woden665plus1 cred ca tu nu ai mai fost oprit de RAR sau nu ai mai vazut dar ei acuma pot verifica gazele in mijlocul drumul eu asa am fost verificat au in WV CADDY ala tot ce le trebuie generator de curent absolut tot asa ca mai uitate la ce aparatura au.

"Domnu SOLENZAXJG" nu mai departe de luna trecuta am fost la RAR dupa certificat si exact pt asta. un lucru care trebuie sa-l inveti despre mine e ca nu vorbesc din auzite. si era vorbe despre zgomot si nu de gaze... e o diferenta.
cele scrise de mine in postul de mai sus mi-au fost spuse de inginerul care mi-a masurat mie zgomotul, nu sunt chestii visate de mine.

SOLENZAXJG 20-05-10 22:26

Omule si asta cu supernova lui toba sport si masurat gazele si tot si iau dat drumul fara sai faca ceva apai daca voi aveti chinezari tobe si tot felul de fluiere in tobe si nustiu ce apai asta eee cum sa nu va ia.Si aici la mine cam multe masini cu trasee de tobe si toba finala sport si RAR zii de zii ii pe drum dar nu are treaba daca toba ii facuta de firma buna si totul ii ok daca sunt asa contra facute si nustiu ce si alte chestii cum sa nu iti iau talonul tie.

All times are GMT +2. The time now is 13:26.

- Copyright 2026 4Tuning