Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   POLL CEA MAI BUNA MOTORINA (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/157849-poll-buna-motorina.html)

MRKXMI 09-12-09 09:10

POLL CEA MAI BUNA MOTORINA

Ola!

Revin cu o veche discutie despre motorina din Romania.

Din ce stiu Petrom nu respecta normele de producere a motorinei.
De asemenea tranzactioneaza motorina catre Lukoil, iar cand ramane fara motorina o cumpara inapoi de la acestia.

Incendiul de la Arpechim se pare ca are legatura cu nerespectarea normelor si retehnologizarea liniei de productie, astfel Petrom din cate stiu in curand s-ar putea sa nici nu mai produca motorina in Romania.

Cine are informatii despre teste de carburanti poate posta aici pentru a ne ajuta sa alegem un combustibil de calitate.

Multumesc frumos!

Tzepozzz 09-12-09 10:28

Re: POLL CEA MAI BUNA MOTORINA

am votat MOL pentru ca folosesc motorina de la ei de vreo 4 ani si ceva si n-am avut nici o problema cu masina.
de fiecare data cand am schimbat filtrul de motorina a fost curat.

DarkShadow 09-12-09 13:12

Tot MOL. Nu am avut niciodata probleme cu motorina de acolo.

XoRRo 09-12-09 13:38

la astra folosesc mol evo diesel si nu au fost probleme... masina are 60.000 km...

am mai foslosit alto de la rompetrol de cateva ori si tot asa... fara probleme

MRKXMI 10-12-09 23:47

mi se pare ca motorina de la Rompetrol se consuma un pic mai repede...

saptamana aceasta un prieten mi-a spus ca o ruda a sa este inspector de calitate la Rompetrol Downstream (retail) si combustibilul de la Rompetrol urmat indeaproape de Mol ar fi cel mai bun

Ecto de la LuKoil este aceeasi marie cu o alta palarie, fiind folosit ca baza combustibilul normal la care se adauga aditivi de import, nu respecta standardele EN 590!

De asemenea nici combustibilii Petrom nu respecta aceste norme, ei nefiind amendati deoarece statul si SIF-urile detin actiuni la firma ce-si va schimba numele in Petrom OMV in curand.

apropos stiati ca in Romania este obligatoriu (conform normelor europene) sa se foloseasca 5% combustibili bio?

combustibilii bio sunt in general autorii infundarii injectoarelor, acestia fiind mai protectivi cu turbina din cauza vascozitatii si capacitatii de lubrifiere, dar mai nocivi pentru injectoare datorita capacitatii crescute de coagulare

acum ma gandesc cine foloseste mai mult biocarburanti in reteta in Romania, pentru ca nu mi-as dori sa alimentez de la ei...

P.S.: o fi castigat Prigoana proiectul pentru fabrica de bio? :D

sa curga motorina de calitate!!! :D

DarkJEDI 14-12-09 19:03

rompetrol e de departe cea mai buna, pe langa faptul ca e de calitate si ca motoru merge vizibil mai usor sunt si singurii din romania ce au cifra cetanica de 55. motoarele cu o compresie mare o pot folosi bine.

_anaconda_ 14-12-09 19:12

Top-ul calitatii se pastreaza si la benzina ? Adica Rompetrol > Petrom ?

OMV pe unde e pozitionat ?

Spark 16-12-09 00:07

parerea mea e ca petrom si omv ar trebui puse separat, desi toata lumea zice ca au aceeasi benzina/motorina
personal mi se pare ca omv peste petrom, cel ptuin din cate am prins eu

spiderweb03 05-01-10 01:45

Votez Rompetrol, mi se pare cea mai buna, petrom si lukoil sucks (cu lukoil mi s-a oprit motorul odata in mers---am gasit apa in filtrul de motorina)

Laptiucu 05-01-10 13:47

eu am votat petom. nu am avut nici o problema pana acum. ce-i drept ca nici cu rompetrol nu am simtit masina mai "slaba"

the red passion 11-01-10 20:30

Am votat Rompetrol,o consider cea mai OK.

ionut_cluj 12-01-10 15:56

Rompetrol e 100% cea mai buna motorina la ora actuala. 80% din motorina disponibila in Romania e euro 3 cu acte de euro 5.

dolb 12-01-10 15:59

Rompetrol este cea mai buna! Petrom mi-a creeat probleme !
ALTO rullz.

MRKXMI 07-09-10 21:50

feriti-va 2-3 luni de petrom!

brownshark 07-09-10 21:53

DA' DE CE ?

lopezz 08-09-10 11:16

eu de la OMV bag .stiu ca e ce-a mai buna si ce-a mai sigura pompa ..am un prieten care are o benzinarie omv .si la ce sisteme au la pompe . stati fara griji k nici benzina si nici motorina nu e amestecata cu apa cum e la lukoil sau cum ii zice sau la altele ..la ei daca se face putin condens pe tevi . o picatura de apa . calculatoru blocheaza toate valvele .si nu iti mai curge un gram de benzina sau motorina .si doar . agentii de la omv .pot sa ii dea drumu din nou .dupa ce remediaza .problema .. nu e ca la altele unde baga baietii cu galeata in rezervor apa..daia e si mai scumpa un pic . ca este mai buna calitatea.

Bogdan.IS 08-09-10 11:19

Recomand OMV , cel putin in iasi , motorina de la OMV e printre cele mai bune , cele mai curate , cu aditivi ce imbunatesc oleaca performanta si mai curata putin si motorul .

GTXR 08-09-10 11:33

eu bag de la LukOil,cand bag de la Rompetrol dupa cum a zis cineva de mai sus parca consuma mai mult masina...iar de la Petrom am bagat o data si incepuse sa aiba niste goluri in acceleratie ...

foss 08-09-10 11:35

Eu daca bag de la LUKOIL motorul merge de parca ar fi masina la mana a7-a si cand bag de la ROMPETROL parca este cu 0-KM la bord
de la MOL am bagat si este si ea buna
Petrom doar cand nu am bani si OMV nu prea bag ca de 2 ori au furat la pompa

PS UN SFAT
Tata tot cu un motor DIESEL adica un OPEL ASTRA G 2.0DTI din cauza la LUKOIL a avut probleme cu pompa de injectie care a costat 30 milioane
Eu de la LUKOIL nu bag nici dc sunt fara bani !!!!!!!!!

B 58 MAL 08-09-10 11:53

Salut eu bag numai OMV si PetromV atentie PetromV nu Petrom. Cand aveam un cielo bagam benzina numai de la lukoil,si aveam injectoarele infundate,pana am bagat o data de la petromV benzina cu cifra octanica 100 si s-au desfundat,mergea masina brici si de atrunci bag numai de acolo,si acuma un diesel si bag de acolo.

ovydioo 08-09-10 12:23

MOL rulz!!!

RUDY20140TDI 08-09-10 12:55

Eu folosesc OMV Sprint Diesel - Vara si OMV Alpin Diesel Iarna .
Si no problem, iar la fiecare 10000 km cand schimb filtrul de carburant zici ca este ca nou .
Iar din ce stiu eu motorina de la OMV este produsa in Austria .
OMV Rulz .

Thomas Everywhere 08-09-10 13:21

Eu cand am avut diesel bagam de la Rompetrol, dar mergea cam naspa masina, cand bagam din OMV ziceai ca are draci pe ea ce misto mergea...insa am dat dieselul pentru ca nu-mi place diesel si am cumparat un Volvo S40 T4 Sport si mai detin si o dacie 1310 cn3, dar acum bag de la Lukoil si mie imi merg foarte bine amandoua, nu am luat teapa la pompa, iar cu S40-u nu am avut niciodata probleme..de la Lukoil am sa bag mereu, eu sunt multumit!:D

catalin_bike 08-09-10 13:39

cel mai bine masinutamea se simte cu motorina de la OMV, de la Lukoil am jurat ca nu mai pun,am schimbat pompa de motorina.:x

sRn- 08-09-10 13:59

Dupa parerea fiecaruia mol petrom romp. si omv castiga ?:shock:

albatros 08-09-10 14:05

MOL ! merge masina foarte bine cel putin la mine ....:D

slayersland 08-09-10 14:10

Cati bani ati luat de la Petrom pentru reclama asta? Sunt disperati, fac propaganda de-aia agresiva peste tot, nu mai ai loc de ei. Nu sunt interesat, ca n-am legatura cu domeniul, dar Petrom duc o campanie sacaitoare si nesimtita.

Si inca ceva, prin Petrom s-au furat rezervele tarii, din care scot austriecii profit acum.

Radu. 08-09-10 14:12

OMV/PETROMV

Theo P 08-09-10 14:40

OMV / PetromV bag si eu, masina trage mai bine in comparatie cu restul , la mol se consuma cam repede si nu trage la fel,cu cea de la lukoil consumul scade cu 0.5l dar iese mai mult fum negru si nici motoru nu trage grozav. Mi se pare si cea mai curata (eu cel putin bag sprint diesel), la ultimile 2 schimburi de filtre , filtrul de motorina era neasteptat de curat, in comparatie cum era cand bagam de la mol

master_mod 08-09-10 15:29

Rompetrol, OMV si MOL. Daca vrei un plus de putere bagati ''gaz''bun din austria si o sa vedeti ca masina trage mult mai bine :-P parca le dai ovaz la caii de la motor:o

Radu.A 08-09-10 16:22

ROMPETROL - efix diesel :-P si alto 55 - dar costa cam mult ::???:

REPTYLE 08-09-10 16:54

rompetrol :arrow:

63ard 08-09-10 17:21

am observat ca depinde de la un oras la altul, eu personal alimentez de la petrom-> top euro 5 diesel pt ford mondeo (am auzit ca au injectoare f sensibile, insa eu n-am avut nici o problema).

ShErPiShOr 08-09-10 19:04

OMV Sprint Diesel - trage masina f bn
OMV Alpin Diesel - cea mai aditivata motorina ever
Rompetrol parca se consuma cam repede
Lukoil - NO COMMENT - cei mai praf...bag cand nu e masina mea ca sunt ieftini
dar in general pun PetromV Euro 5 DIESEL

22VIN 08-09-10 19:32

Deci se pare ca si la motorina sta treaba la fel ca la benzina: cea de la Rompetrol se consuma cel mai repede... Si sincer sa fiu, la capitolul acceleratie nu exista diferenta intre OMV si Rompetrol (cel putin la benzina).

soosy 08-09-10 19:38

zilnic fac 100 de km deci consum motorina la greu

la lukoil este cat de cat ok dar sunt mai ieftini
la omv este praf...am bagat iarna de acolo de 2ori si am si ramas pe drum,motorina s-a facut ca gelatina in filtru,la fel si la camion
la rompetrol este cel mai ok,nu stiu treaba ca consuma mai mult dar merge pe masura
fruntas era mol-ul cand era a maghiariilor si rusi parca...

vorbesc de TM,ca poate in alte orase altfel sta treaba

deci top:rompterol si mol cu lukoil

omv cu agip cam praf..

gbrheaton 08-09-10 21:06

Am votat PETROM/OMV ptr motorina....
dar totusi haide sa vorbim si despre benzina....
Pana acum am alimentat numai de la Petrom Top 99 premium...
voi ce credeti?

Geo_DXG 08-09-10 21:34

eu bag de la OMV, Sprint Diesel si sunt f multumit, masina nu a avut absolut nici o problema si stiu ca si vechiul proprietar baga tot Sprint

vlad300 09-09-10 00:12

am votat omv pentru ca sunt singurii care pastreaza calitatea neteasca in adevaratul sens al cuvantului.

91-GRS 09-09-10 07:57

cand iau de la statie iau de la Petrom, in rest de la camionagi, tractoristi ....:lol:

All times are GMT +2. The time now is 18:55.

- Copyright 2026 4Tuning