![]() |
Machete in lucru - inchains0
25 Attachment(s)
M-am gandit sa modific un pic acest BMW X5 E70 pe care l-am cumparat acum cam jumatate de an. E o macheta Bburago, scara 1:18.
Initial a fost albastra iar primele modificari pe care i le-am adus au fost destul de minore, adica suspensie micsorata si am schimbat cauciucurile cu unele cu talon mai mic. Mai am inca un X5 identic pe care l-am modificat si am zis sa il modific si pe acesta dar ceva mai mult, astfel: -intai, am luat vopseaua folosind diluant -am inlaturat grila de la radiator taind-o cu flexul :lol: suna cam brutal dar asta am folosit :-P -am polizat clantele de la usile din spate si bandourile de pe cele 4 usi pt un aspect 'clean' -am astupat suportul de la numar din spate -am reconstruit barile din fata si spate astfel: le-am taiat cu aceeasi bucata flex, am mai polizat unde era cazul apoi am construit din poxilina, pe bucati deoarece nu am putut pe de-a intregul deodata. bara spate inca e in lucru, nu va avea aceasta forma ca in poze, ci o voi modifica sa semene cu cea din fatza care e gata, bine mai urmeaza finisarea, dar am zis ca aceasta sa fie ultima operatiune pentru intreaga mnachete inainte de vopsire -macheta va fi vopsita in alb, doar plafonul va fi negru si plasele de la bari -jantele, vor ramane aceleasi ca in poza, cele stock, numai ca spitele le voi vopsi in alb, doar exteriorul, restul ramanand tot argintiu -suspensia va ramane la fel, ce modificata, un pic micsorata, nu cred ca mai e cazul sa umblu la ea interiorul va fi vopsit partial in alb si poate in alta culoare, insa deocamdata nu m-am gandit f mult la asta In primele 2 poze, cu macheta inca albastra, am incercuit cam unde voi aduce modificari, iar restul pozelor arata macheta in diferite stadii de lucru. sper ca in vreo 2 saptamani sa fie gata, inclusiv vopsita, pt ca mai am o macheta la care lucrez si as vrea sa o termin inainte de sarbatori si pe aceea. Deocamdata, BMW-ul meu arata cam asa, sper sa placa, astept si unele pareri. |
re: Machete in lucru - inchains0
Nu e rea lucrarea, il prinde destul de bine design-ul. Te rog insa sa folosesti functia macro a camerei foto ca sa iti iasa mai clare fotografiile. Deasemenea cred ca vei avea nevoie de niste jante mai mari. Oricum felicitari pentru munca depusa pana acum, keep up the good job! :D
PS: Poate pui si poze cu celalalt BMW modificat... |
un lucru: praguri!
in rest e perfect |
Re: macheta in lucru - BMW X5 E70
8 Attachment(s)
Multumesc pentru aprecieri VENOX si Kagula_89, ma bucur ca macheta mea place.
cat despre jante mai mari, poate pe viitor, deocamdata nu am altele mai mari care sa imi placa, dar nu e exclus, o sa incerc sa caut altele, si eu cred ca ar arata un pic mai bine cu unele mai mari. cu pragurile e mai greu, sincer nu m-am gandit sa fac unele insa o sa incerc, insa imi e un pic teama ca nu vor iesi identice, simetrice......... oricum, mai am un pic de lucru la bara spate, deja e construita dar trebuie finisata si dupa ce o voi termina, sa zicem ca pragurile vor fi cea mai grea incercare ce a mai ramas de facut la macheta. o sa pun cateva poze cu cealalta macheta X5 pe care o am si pe care am, modificat-o, insa nu se compara cu asta, m-am limitat doar la a-i schimba jantele cu unele mai mari, suspensia micsorata si am vopsit macheta de la jumatate in jos cu argintiu. in unele poze apare alaturi de cel albastru pe care il modific acum. |
foarte frumos,jantele din spate mi se pare ca stau putin [ / \ ]
foarte bine, eventual inegreste stopurile (partea rosie,cea alba laso asa, si punei o folie pe geamuri) aa da si grilele, nasu acela negru.. bafta |
quick silver2 ms, cred ca ar arata bine cu grilele vopsite in negru, o sa le vopsesc cand va fi gata macheta la care lucrez acuma si careia o sa ii vopsesc plafonul cu negru si plasele de la bari.
|
spatele e super da fata e cam "patratoasa"
|
8 Attachment(s)
edyopel bara fatza nu e patratoasa, chiar am insistat la margini si le-am rotunjit atat cat am crezut ca trebuie, oricum, poate nu se vede bine in poze, insa inainte de vopsire o sa finisez iar cu smirghel fin
am terminat si bara spate, ce a fost mai greu a trecut, mi-a cam dat batai de cap....... in fine, in mare e gata, mai ramane de finisat. Am pus cateva poze cu bara spate, asa cum arata acum si cu plasele pe care le voi pune la bari si pe care le voi vopsi in negru. |
Incearca spatele sa fie putintel mai rotunjit,chiar sa fie un pic forma rotunda
|
e destul de rotunjit, dupa linia portbagajului, nu este perfect drept. o sa fac poze de deasupra si de dedesubt pentru a se vedea mai bine.
de acum, voi lucra doar la finisat, ca in unele locuri mai trebuie sa insist un pic si apoi urmeaza sa ma ocup de interior, nu il voi modifica, ci doar il voi vopsi in unele locuri cu alb pentru a se asorta cu exteriorul care va fi si el vopsit in alb. voi mai vopsi si cate ceva la motor cu alb si mai trebuie sa ma ocup de plasa pe care o voi pune intre faruri, intre capota si bara fatza si de plasele pe care le voi pune la bari. |
intrebare: dupa cum se stie, pt o vopsire cat mai de calitate e bine sa degresam inainte. as vrea sa stiu voi ce ati folosit pt asta? ma gandesc ca daca as da cu diluant sau degresant poate afecta ceea ce am construit din poxilina, poate o va deforma sau inmuia. ce ar fi bine sa folosesc pt degresat??
|
Eu am degresat cu spirt, n-a dat gres niciodata.
|
Cu spirt cum zice si VENOX, ca nu ataca asa ca diluantul. A iesit frumos macheta, interesanta fata fara grila de bmw. Astept s-o vad vopsita.
|
Apa si detergent, uscata imediat (altfel raman niste pete ciudate si trebuie repetata operatiunea)...pentru uscare eu folosesc un ventilator puternic, in cateva minute e uscata perfect; daca le pui si in apropierea unui calorifer (sa sufle aer cald) e si mai rapida uscarea. Nu am avut nicio problema cu metoda asta.
Vazusem un kit asemanator pe un X3 acum ceva vreme si arata chiar bine. Astept sa vad ce iese. |
e foarte misto lucrarea. o sa o urmaresc lucrarea in continuare
|
8 Attachment(s)
Multumesc pt sfaturi :wave:, o sa fac asa cum ati zis, sper sa nu fie probleme, ar fi pacat si de macheta si de munca de pana acum.
Si eu sper sa iasa asa cum mi-am propus insa mai e ceva pana atunci, din lipsa de timp zilele astea inca nu m-am apucat de interior. Intr-una din pozele de mai sus se vede si un Ford, la care lucrez de ceva timp si care asteapta sa fie revopsit, deoarece dupa ce l-am vopsit prima data nu mi-a placut cum a iesit si a trebuit sa mai finisez pe alocuri, insa acum e gata si il voi vopsi odata cu BMW-ul. Pun cateva poze si cu el, cum arata inainte si cum e acum cu modificarile pe care i le-am facut. |
Am degresat acum cu spirt, cu o carpa imbibata am sters cu grija peste tot apoi am sters din nou cu o laveta uscata pt a nu ramane scame sau alte chestii. acum am pus BMW-ul intr-o cutie, urmeaza vopsirea zilele astea, cat mai curand. Consider ca lucrul la caroserie s-a incheiat, imi spusese cineva ca era bine daca faceam si praguri, asa cred si eu insa trebuie sa recunosc, nu cred ca imi vor iesi identice si decat sa nu fie la fel pe ambele parti mai bine o las asa, oricum nu arara rau si asa.
Maine ma voi apuca de interior, acum ma gandesc ce parti o sa vopsesc si ce va ramane asa cum este, la fel si cu motorul, va fi ceva cu alb si acolo. De asemenea, trebuie sa imi construiesc ceva, o unealta mica pt a vopsi spitele jantelor, o sa le vopsesc manual pt ca nu vreau sa fie complet albe, ci doar exteriorul spitelor sa fie cu alb iar latelalele si buza sa ramana argintii. Voi reveni cu poze pe masura ce voi avea ceva nou de aratat!!! |
Daca ai face pragurile drepte,sa le calculezi cat de late sa fie si asa,ar fi simetrice,ar fi ceva sa faci si praguri dar na
apropo,ma tot uit si ma mir de unde scoti jantele astea asa frumoase,nai ceva 1:24 pentru mine? Ai PM |
Re: Machete in lucru - inchains0
Stiu ca ar fi fost bine sa fi avut si praguri insa ma opresc aici cu construitul la aceasta macheta, insa cand ma voi apuca de urmatoarea voi face si praguri daca va fi nevoie.
Azinoapte am terminat si interiorul, bord, volan, motor, acuma mai ramane de vopsit. Sper ca maine sa dau primul strat de vopsea pe caroserie si la BMW si la Ford. |
azi, intr-o pauza de la servici, am vopsit interiorul, cu alb insa au mai ramas unele detalii pe care le voi vopsi manual ca e prea multa migaleala pt a izola unele zone in cazul vopsirii cu spray. voi pune poze mai tarziu sau maine, astept inca sa se usuce bine si sa termin cu totul munca la interior.
de asemenea, astept unele pareri, ma gandeam sa fac un intercooler pe care sa il pun undeva la bara fatza insa nu stiu, ar fi mai bine sa il pun in fatza plasei sau in spatele ei. |
Īn spatele plasei, ca la orice mașină normală...
|
Frumos kitul la X5 ... Nu e neaparat rotunjit tot ... X5 e o masina de teren si e cam patratoasa dupa parerea mea ... ii sta bine bodykitul ...
|
vesti proaste.... am vopsit acum 2 zile interiorul si spitele de la jantele de la X5 si vad ca inca nu e uscata vopseaua, am dat un pic cu degetul si e lipicioasa, aspectul e chiar ok, stratul e subtire insa nu s-a uscat. Tare mi-e ca va trebui sa sterg vopseaua si sa vopsesc iar dar cu alta vopsea, si eu care ma gandeam ca azi sa mai dau o mana.
Proasta de la magazinul de unde am cumparat vopseaua imi spusese ca se usuca relativ repede. In fine, o sa mai astept pana maine, poate se va usca iar daca nu, o sa o sterg cumva si voi revopsi cu altceva!!! |
Ai vopsit-o cu pistol de vopsit? A trebuit sa diluezi vopseaua? Pune-o langa o sursa de caldura la uscat, gen calorifer.
|
nu cu pistol, am vopsit cu o pensula ffoarte fina pt ca erau detalii mici iar cu pistolul as fi vopsit si pe langa, si nici de izolat pe langa nu aveam cum, cel putin la spitele jantelor la care am vopsit doar exteriorul, nu toata spita, pe lateral ma refer.
|
Ce fel de vopsea ai cumparat? Alea auto au nevoie de intaritor, altfel astepti mult si bine dupa ele.
|
cred ca din cauza temperaturii nu s-a uscat, ca am vopsit la servici in depozit si le-am lasat acolo si e f frig. ieri le-am luat acasa si le-am pus pe calorifer si deja vopseaua incepe sa se usuce.
|
6 Attachment(s)
cateva poze cu plasa dintre capota si bara si jantele vopsite, dar din pacate nu se vad prea bine spitele vopsite in alb, cam atat se poate scoate din 2 mp cu rezolutie maxima si calitate ultra. :peace:
|
Pare sa arate bine, pozele sunt blurry intr-adevar. Era setata pe Macro camera sau e camera de telefon? Daca e camera de telefon e posibil sa nu focalizeze de la distanta asa mica, atunci singura solutie e sa o tii mai departe de obiectul pe care il fotografiezi.
|
da, cu tel am facut pozele, nu am aparat foto. am setat totul la maxim, si rezolutie si calitate, dar mai mult de atata nu pot face. insa poate cand va fi toata macheta terminata voi cauta la cineva un ap foto si voi pune atunci cateva poze calumea.
|
azi am vopsit ambele machete, si X5-ul si Ford-ul, am dat deja al 2-lea strat si astept sa se usuce iar mai incolo voi pune cateva poze.
la X5 au mai ramas de vopsit plafonul si plasele de la bari si radiator in negru, le voi vopsi maine sau poimaine, intai sa se usuce bine ce am vopsit azi. de aseamenea au mai ramas de vopsit si cateva chestii de la interior. |
5 Attachment(s)
iata cateva poze proaspete proaspete. maine sau poimaine va mai urma al 3-lea strat de alb pe ambele machete si dupa aceea dupa ce si acesta va fi complet uscat voi mai continua cu ce mai este de facut, inca mai am destule de mesterit pana vor fi gata.
|
3 Attachment(s)
.... asteptam sa se usuce si sa termin cat mai repede lucrul la ele ca sa pot incepe cu urmatoarea macheta, Dodge Ram.
|
Arata misto!! Imi plac albe :D
|
Super cool frate,tine-o tot asa!!!
|
ce faine au iesit:D...asteptam pozele cu ele asamblate:D...super
|
vreau sa vad pe x5 plafon negru...ar fi ceva frumos
|
16 Attachment(s)
In primul rand, multumesc pt aprecieri!!!
intai, sa vb despre Ford F150 SVT Lightning, 1:18 Bburago. Am crezut ca odata cu vopsirea voi termina tot ce mai aveam de facut la el, dar iata ca nu a fost asa, s-a intamplat ca am uitat sa vopsesc bordul si volanul, asa ca in pozele de mai jos macheta este fara ele, mi-am dorit mult sa o vad asamblata si acum este fara bord si volan pe care o sa le vopsesc azi. si inca o chestie, am dat dovada de amatorism si cand am construit suportul boxelor din usi, nu am facut proba si cu scaunele montate iar acuma din cauza ca boxele sunt iesite rau usile nu se inchid complet asa ca mai trebuie sa modific un pic scaunele, sa pilesc cumva cativa mm pt a permite ca usile sa se inchida complet. in rest, zic ca a iesit bine, sunt chiar multumit de rezultat, si vopseaua a iesit bine, cu luciu, si pe langa chestia cu usile ca nu se inchit de tot mai trebuie doar sa trag firele de la boxele din usi si din spate. pun cateva poze cu Fordul, in prima e asa cum arata cand l-am cumparat numai ca al meu era argintiu, iar in celelalte poze, cum arata acum. |
Modificari aduse Ford-ului:
-suspensie micsorata -modificari la sistemul de directie -jante de Mercedes SL 500 AMG -cauciucuri cu talon mic -modificat sistem de prindere al rotilor, initial fiind o macheta bburago, avea alt sistem de prindere pt roti, acum este de la o macheta Aston Martin -construit sistem de boxe in usi, din poxilina -modificari in interior, la scaune -schiombat oglinzi cu unele de pe Touareg 1:18 (in poza nu apar pt ca inca trebuie sa fac rost de colant pt 'sticla' oglinzilor) -modificat sistem de prindere al usilor care acum se deschid invers -eliminat clante portiere si de la usa benei -astupat unele 'ornamente' de pe bara fata si din lateral -prelungit cabina, din poxilina -revopsit, alb boreal in mare, cam astea au fost modificarile pe care i le-am adus |
Sfarsitul lucrului la Ford se apropie, am rezolvat problema cu scaunele, le-am pilit un pic, cativa mm pt a permite usilor sa se inchida perfect, pana in capat si am vopsit bordul si volanul cu alb.
Singurele chestii care mai raman de facut sunt sa trag firele la difuzoare si sa cumpar maine colant care seamana cu oglinda pt oglinzile de pe usi. dupa ce voi termina si cu astea, pot spune 100% ca am terminat lucrul la Ford, saracul, de vreo 4 ani de cand il am mai mereu a stat demontat sau in modificari. Bine ca acuma toate acestea s-au incheiat. So, cum vi se pare?? Va place??? |
| All times are GMT +2. The time now is 15:30. |
- Copyright 2026 4Tuning