Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Corvette ZR1 vs SBK Kawasaki ZX 10 R (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/156079-corvette-zr1-vs-sbk-kawasaki-zx-10-a.html)

Darksanta 29-11-09 15:53

Corvette ZR1 vs SBK Kawasaki ZX 10 R

Salutare,

Azi am dat o liniuta cu un prieten de al meu care conduce unul dintre cele mai puternice motoare din Romania. A avut bafta de un ZX 10 ce a masurat 176 BWHP numai cu evacuare Akrapovic. Ca sa nu mai lungesc vorba, iata cum sta treaba:

Daca are bulan de o plecare perfecta... pana la 240 este in fata construind constant dupa 120 km/h cand trebuie sa schimb a doua aprox. 15 m, dupa care masina incepe sa recupereze. Deci, categoric primii 400 m sunt ai motocicletei iar mila a masinii.
Daca pleaca putin ezitant (derapaj sau se ridica pe o roata putin mai mult) nu mai are nici o sansa sa treaca in fata, nici macar la indicatorul de 400 m.

Incerc sa lipesc niste imagini pe care le-a filmat un bun prieten de al meu si dau link dupa ce-l urc pe youtube... La ce garduri a filmat am de lucru nu gluma :)

DZ1 29-11-09 16:32

Re: Corvette ZR1 vs SBK Kawasaki ZX 10 R

Felicitari, poate la primavara scoti masina la o cursa si cu mine.
As fi curios cum merge un ZR1 vs Supra.

ady_viteza 29-11-09 16:51

In ce conditii ati dat liniutza?...de pe loc pe 400 de m....sau din mers plecand de la 70-80 ??
Mi se pare destul de ciudat ca o masina sa stea langa un zx10 pe demaraj cel putin primii 400 de m....chiar daca masina respectiva are peste 600 de cai si V8 biturbo:D
Sa asteptam imaginile:-)

Darksanta 29-11-09 17:56

Am luat startul de pe loc.
La prima liniuta l-am batut fara drept de apel... iar a doua s-a dus in fata dupa ce am schimbat a doua ( pe la 120) iar dupa aia l-am mai prins la 240 cand incepusem sa ma urc pe el... Din cauza traficului a trebuit sa reduca gazul pana sa trec in fata...

@DZ1... Nu judec pe nimeni si toata lumea este libera sa faca ce vrea... insa ce faci tu mi se pare foarte periculos. Masina cu care m-am dat azi contra ZX 10 este gandita pentru a merge in conditii de siguranta la 330 km/h viteza reala, ZX 10-ele cu care am facut testul de azi are top speed maxim real de 300 km/h. Acea motocicleta este gandita sa se comporte normal la acea viteza... riscul pilotului de a pati ceva este minim.
Eu personal inteleg tuningul stradal, dar intr-o anumita masura... (20 - 30% mai multa putere este suficient). Vrei mai mult? Absolut nici o problema... insa nu iesi pe strada ca poti ucide oameni care nu au nici o legatura cu pasiunea ta...
Daca vrei si ai curiozitatea asta.... am sa fac o filmare cu start de pe loc pana cand ating top speed-ul (asta daca am sa gasesc suficient spatiu). Dupa ce iti dau filmul te poti cronometra si poti vedea daca esti mai rapid sau nu...

Liniuta unde a luat-o in fata ZX 10 este aici:
https://www.youtube.com/watch?v=Z12MYWWiDYg

/cheer Mos Craciun

DZ1 29-11-09 18:14

Nu inteleg ce vrei sa insinuezi?
Ai zis ca ai batut unul din cele mai puternice motoare din Romania !!!
Eu te-am intrebat daca vrei si tu imi spui ca pun oameni in pericol cu masina mea!!!
Esti constient ce vorbesti? Daca iesi la 300 km/h dupa sosea cu zr1 sau moto sau supra este egal, sansele sunt minime de à trai!!!
Dupa filmarea ta si timpul filmat Te bat rau dar vroiam sa fac ceva live.
Nu vrei ok, ai o masina oricum tare .

YouLost20 29-11-09 18:59

Quote:

Originally Posted by Darksanta (Post 2847024)
ZX 10-ele cu care am facut testul de azi are top speed maxim real de 300 km/h. Acea motocicleta este gandita sa se comporte normal la acea viteza... riscul pilotului de a pati ceva este minim.

Pai scuza-ma ca intervin dar din cate stiu eu Supra a atins de mai multe ori 400km\h in deplina siguranta pe cand pilotul de pe motor ajunge de obicei donator de organe.
Nu prea inteleg viziunea ta despre cursa perfecta :lol:

ady_viteza 29-11-09 19:02

Din ce am vazut pe filmare plecarea zx10-lui e destul de slaba.....daca dai o liniutza cu cineva care stie sa plece de pe loc n-ai nici o sansa pe 400 de metri.Nu neg faptul ca dupa aceea treci cu masina pe langa mobra destul de usor:D

gollum_ 29-11-09 19:17

Quote:

La prima liniuta l-am batut fara drept de apel... iar a doua s-a dus in fata dupa ce am schimbat a doua ( pe la 120) iar dupa aia l-am mai prins la 240 cand incepusem sa ma urc pe el... Din cauza traficului a trebuit sa reduca gazul pana sa trec in fata...

@DZ1... Nu judec pe nimeni si toata lumea este libera sa faca ce vrea... insa ce faci tu mi se pare foarte periculos. Masina cu care m-am dat azi contra ZX 10 este gandita pentru a merge in conditii de siguranta la 330 km/h viteza reala, ZX 10-ele cu care am facut testul de azi are top speed maxim real de 300 km/h. Acea motocicleta este gandita sa se comporte normal la acea viteza... riscul pilotului de a pati ceva este minim.
Eu personal inteleg tuningul stradal, dar intr-o anumita masura... (20 - 30% mai multa putere este suficient). Vrei mai mult? Absolut nici o problema... insa nu iesi pe strada ca poti ucide oameni care nu au nici o legatura cu pasiunea ta...
Daca vrei si ai curiozitatea asta.... am sa fac o filmare cu start de pe loc pana cand ating top speed-ul (asta daca am sa gasesc suficient spatiu). Dupa ce iti dau filmul te poti cronometra si poti vedea daca esti mai rapid sau nu...

/cheer Mos Craciun

Santa ... oameni ca DZ1 investesc la fel de multi bani ca tine in acest ZR1 si crede ca o mare parte din ei sunt bagati in stabilitate/anvelope/siguranta etc. De ce spui ca el ucide oameni si tu NU ? Se poate intampla oricui un accident doamne fereste.
In plus DZ1 cred ca-si cunoaste comportamentul masini mult mai bine decat alti. Nu sunt avocatul nimanui dar sunt intrigat de ceea ce ai afirmat.

Concluzie.... Felicitati pentru achizitia ta si daca ai pasiune pentru drag race continua ce ai inceput si nu refuza "liniutele" cu plecare de pe loc bineinteles. Incearca sa eviti noile tipuri de curse autohtone "din mers cu tubina incarcata etc..." :D

Darksanta 29-11-09 20:47

Quote:

Originally Posted by ady_viteza (Post 2847220)
Din ce am vazut pe filmare plecarea zx10-lui e destul de slaba.....daca dai o liniutza cu cineva care stie sa plece de pe loc n-ai nici o sansa pe 400 de metri.Nu neg faptul ca dupa aceea treci cu masina pe langa mobra destul de usor:D

Plecarea ZX 10-ului a fost aproape perfecta in viziunea mea....... Cum spuneam, cand motorul rata startul, nu mai avea nici o sansa sa vina in fata nici macar pe 400 m. si de obicei cursa se oprea undeva inainte de 200 pentru ca distanta era insurmontabila.
In ceea ce priveste provocarea Toyotei Supra despre care era vorba mai devreme nu ii mai inteleg rostul. Daca se stie ca bate ZR1 de-l rupe.... la ce mai cheltuim banii pe benzina? Nu pot decat sa felicit posesorul pentru achizitia facuta si sa ma bucur pentru el ca poate sa se bucure de astfel de senzatii.

PS: Am pus toate filmuletele cu ZR1 gandindu-ma ca sunt oameni ca si mine care au rupt internetul in doua cautand filme cu "Satana". Nu din dorinta de afirmare sau de a incepe sa fac provocari.

PSS: Cat despre experienta mea in materie de curse o puteti considera nula... Sunt doar un sofer de duminica care se bucura atunci cand depaseste o dacie condusa de un pensionar :) = nici o provocare pentru voi.

/cheer Mos Craciun

GTR 29-11-09 23:09

Quote:

Originally Posted by Darksanta (Post 2847537)
Plecarea ZX 10-ului a fost aproape perfecta in viziunea mea....... Cum spuneam, cand motorul rata startul, nu mai avea nici o sansa sa vina in fata nici macar pe 400 m. si de obicei cursa se oprea undeva inainte de 200 pentru ca distanta era insurmontabila.
In ceea ce priveste provocarea Toyotei Supra despre care era vorba mai devreme nu ii mai inteleg rostul. Daca se stie ca bate ZR1 de-l rupe.... la ce mai cheltuim banii pe benzina? Nu pot decat sa felicit posesorul pentru achizitia facuta si sa ma bucur pentru el ca poate sa se bucure de astfel de senzatii.

PS: Am pus toate filmuletele cu ZR1 gandindu-ma ca sunt oameni ca si mine care au rupt internetul in doua cautand filme cu "Satana". Nu din dorinta de afirmare sau de a incepe sa fac provocari.

PSS: Cat despre experienta mea in materie de curse o puteti considera nula... Sunt doar un sofer de duminica care se bucura atunci cand depaseste o dacie condusa de un pensionar :) = nici o provocare pentru voi.

/cheer Mos Craciun

La ce ne spui noua atunci nu vad rostul deschiderii topicului, din filmuletul pe care l-ai prezentat nu vad vre-o sansa sa bati ZX-10 nici pe 1 km cu un motociclist care stie sa-i dea si este logic, un ZR1 stock nu are cum sa o bata.

Dealtfel masina pe care ti-ai luat-o e f. tare, sa o stapanesti sanatos si fara necazuri, dar daca refuzi liniute pe motive stupide gen masina periculoasa etc. nu prea mai are rost sa deschizi topicuri de gen.
Din punctul meu de vedere este mai periculos un "sofer de Duminica" pe o masina puternica si f sigura "cum spui tu" decat un sofer experimentat cu o masina bine tunata.

Cred ca sunt cateva masini si pe la noi care te papa pe 400 m si chiar si pe 1 km, dar interesant ar fi sa aflam.

Zi buna!

Alex_55 30-11-09 13:33

Quote:

Originally Posted by Darksanta (Post 2847537)

/cheer Mos Craciun

in primul rand felicitari pentru masina !!!! :)

si doi as vrea sa te avertizez ca trebuie sa platesti drepturi de autor pt vorba cu "satana" :)) este inregistrat la osim de mine :D

sper sa postezi mai multe filme cu... Satana ucigand motorete si masini !! :)

76BPR 01-12-09 20:30

Quote:

/cheer Mos Craciun

Am si eu o honda cbr 1000......an 2008 180 cp vreau sa ma dau si eu cu tine cum vrei tu.
Te las pe tine sa pui conditile ,dar crede-ma ca din ce vad pe filmulet baiatul ala cu motorul ,nu prea are nici o treaba cu motoarele.

E foarte tare comentariul cu BROSCUTA si ca (te duceai peste el).
Pai cand te duceai peste el cand a luat mana din gaz motociclistul

DZ1 01-12-09 21:28

bpr-ule tu nu sti sa citesti sau nu intelegi?
Omul a spus clar ca sa dat cu unul dintre cele mai tari motoare din Romania.
Ce vrei tu sa faci cand concurenta era de nivel mai mare ?
Nu pune oamenii in pericol cu (trotineta) ta:))

Darksanta 02-12-09 09:43

Quote:

Originally Posted by 76BPR (Post 2853276)
Am si eu o honda cbr 1000......an 2008 180 cp vreau sa ma dau si eu cu tine cum vrei tu.
Te las pe tine sa pui conditile ,dar crede-ma ca din ce vad pe filmulet baiatul ala cu motorul ,nu prea are nici o treaba cu motoarele.

E foarte tare comentariul cu BROSCUTA si ca (te duceai peste el).
Pai cand te duceai peste el cand a luat mana din gaz motociclistul

Inca o data vreau sa-mi cer scuze pentru ca am deschis acest topic... Daca stiam ca aici am sa gasesc cei mai tari piloti auto si cei mai tari piloti moto nu-mi permiteam nici macar sa citesc acest forum.

Felicitari pentru Honda ta de 180 cp dar daca discutam de puterea la axul motor ZX10-ele cu care m-am dat are peste 205 HP... Pe dyno nu ai sa ai niciodata mai mult de 165 BWHP fata de cei 176 pe care i-a scos motoreta inculpata despre care vorbeam mai devreme. Poate daca mai pui o toba racing ajungi undeva in jur de 170 HP. Daca ai sa ai curiozitatea sa vezi ce face un akrapovic pe un ZX 10 te rog uite-te pe site-ul www.akrapovic.com .

Mai mult decat atat, eu m-am dat cu motorul acestui "neinitiat" si crede-ma ca este mai rau decat motorul meu de competitie. Nu stiu daca cunosti pilotii din ROSBK care se dau pe ZX 10 insa nici unul ... chiar cu tuning nu a ajuns sa scoata 176 la roata cat a reusit sa scoata motorul tipului de pe A2... Spune-i noroc, spune-i cum vrei tu... insa omul a avut bafta de motor iar asta nu poti contesta.

Despre arta plecarii de pe loc nu prea pot discuta pentru ca mi se pare penibil... Asta poate face un copil de 6 ani daca are o masina cu care sa se dea jumatate de ora si daca poate cineva sa-i explice unde e acceleratia si unde este abreiajul, daca nu, va avea nevoie de 45 de min :).

PS: Nu trebuie sa-mi explicati ce face si cum accelereaza un motor pentru ca domeniul moto il cunosc....

PPS: DZ1, nu trebuie sa te simti jignit ca am zis ca nu ma dau cu tine ca sa nu pun in pericol pe nimeni... sunt convins ca daca te-ai fi straduit putin sa parcurgi textul complet ai fi inteles mesajul corect... S-a explicat intr-un post ca ai investit bani si in siguranta nu numai in performantele motorului asa cum am crezut initial, din aceasta cazua vreau sa te felicit inca o data pentru rezultatul obtinut si sa-mi cer scuze ca te-am judecat gresit. La modul cel mai sincer sunt interesat sa vad un filmulet cu masina ta si as aprecia un link cu micul tau monstru.

Mos Craciun

!41! 02-12-09 11:21

Am stat candva pe un aeroport la curse pe 400m la cronometru . Erau 3 motociclete cu timpi sub 10 sec . Majoritatea se incadrau in 10-11 sec. destul cat sa bata orice masina de acolo.Cea mai rapida masina a fost un M5 la 11sec. si un pic. N-am idee cat face un Corvette dar e cam greu pentru multe masini tari sa bata motociclete , in 400m cel putin.

ady_viteza 02-12-09 11:35

Quote:

Originally Posted by Darksanta (Post 2854481)

Mai mult decat atat, eu m-am dat cu motorul acestui "neinitiat" si crede-ma ca este mai rau decat motorul meu de competitie. Nu stiu daca cunosti pilotii din ROSBK care se dau pe ZX 10 insa nici unul ... chiar cu tuning nu a ajuns sa scoata 176 la roata cat a reusit sa scoata motorul tipului de pe A2...

Stie eu unul ...si il stii si tu foarte bine:D;)

gtigabi 02-12-09 16:40

https://www.youtube.com/watch?v=vD9AW-EB3vo

Corvette e o masina buna, dar uneori datele problemei se schimba, la plecarea de pe loc Porsche il bate...plus de asta te mai si gandesti ca mare diferenta de cai, adica Porsche e mai slab si cu toate astea il bate, dar cand plecarea se face din mers, atunci Corvette-ul e mai bun. Un motorist bun, cu "material" bun, cred ca bate mereu Corvette-ul.
Enjoy

Ce spui legat ca o moto de ro.sbk ..tunata, stai sa ne intelegm, alea sunt setate pt putere, dar mai ales pt tinuta ei pe viraje, acolo se castiga timp, acolo trebuie sa fie rapida. O moto de drag e total diferita, cate Busa ai vazut tu de ex, in SBK, sau Ro.SBK, sau BritishSBK...cam putine, de ce , pt ca sunt greu manevrabile, insa in linie dreapta , o Busa Turbo , ajunge lejer la 340, sper sa mai gasesc filmulteul cu Busa Turbo editie 98 fara limitator, care sparge motorul :) si aici in ROM.....viteza pe undeva pe la 350 :)

Darksanta 02-12-09 16:48

Quote:

Originally Posted by !41! (Post 2854751)
Am stat candva pe un aeroport la curse pe 400m la cronometru . Erau 3 motociclete cu timpi sub 10 sec . Majoritatea se incadrau in 10-11 sec. destul cat sa bata orice masina de acolo.Cea mai rapida masina a fost un M5 la 11sec. si un pic. N-am idee cat face un Corvette dar e cam greu pentru multe masini tari sa bata motociclete , in 400m cel putin.

Poate nu m-am facut bine inteles....
Pana la 220 km/h motorul este in fata castigand constant metrii datorita treptelor mai lungi, asta inseamna cei 400 m unde intr-adevar nu ai ce sa faci. In exemplul pe care l-am dat este chiar un ZX 10 de 200+ HP care dupa acest avantaj pe care si-l construieste in primii 400 m de aprox 15 m incepe sa piarda constant...

Iata cat scoate un ZR1 stock pe 400m in conditii de aderenta decenta:
https://www.youtube.com/watch?v=rBjZOtTfnHA

unchiulNOS 02-12-09 17:00

de fapt este aderenta ideala, tratata! mai buna de atat nu exista.

oricum ai o masina tare. este singura masina americana, pe care mi-as dori-o!
felicitari si ar fii pacat sa nu ii umblii putin la motor! macar un soft racing code, o evacuare completa,serpisori!

Darksanta 02-12-09 17:08

Quote:

Originally Posted by gtigabi (Post 2855696)
https://www.youtube.com/watch?v=vD9AW-EB3vo

Corvette e o masina buna, dar uneori datele problemei se schimba, la plecarea de pe loc Porsche il bate...plus de asta te mai si gandesti ca mare diferenta de cai, adica Porsche e mai slab si cu toate astea il bate, dar cand plecarea se face din mers, atunci Corvette-ul e mai bun. Un motorist bun, cu "material" bun, cred ca bate mereu Corvette-ul.
Enjoy

Ce spui legat ca o moto de ro.sbk ..tunata, stai sa ne intelegm, alea sunt setate pt putere, dar mai ales pt tinuta ei pe viraje, acolo se castiga timp, acolo trebuie sa fie rapida. O moto de drag e total diferita, cate Busa ai vazut tu de ex, in SBK, sau Ro.SBK, sau BritishSBK...cam putine, de ce , pt ca sunt greu manevrabile, insa in linie dreapta , o Busa Turbo , ajunge lejer la 340, sper sa mai gasesc filmulteul cu Busa Turbo editie 98 fara limitator, care sparge motorul :) si aici in ROM.....viteza pe undeva pe la 350 :)

Cumva testul a fost facut de nemti?

Inca ceva:
ZR1 nu are launch control.. asa ca e nevoie de ceva timp sa-i inveti punctele de aderenta... La cuplu de 812 NM crede-ma ca ai nevoie de mult practice ca sa scoti pe fiecare suprafata in parte tot ceea ce poate masina.... iar daca asculti bine cum schimba nea caisa treptele te iei cu mainile de cap... Eu nu ma dau mare pilot dar nici nu fac teste comparative cu masini atata timp cat nu stiu ca intre trepte trebuie sa tii acceleratia calcata... doar ala e tot avantajul tau ca ai cutie manuala....

Si la moto este fix acelasi lucru... se urca un nea Vasile care a primit motocicleta pe mana, motocicleta care costa de 30 de ori mai mult de cat salariul lui pe o luna si pe care trebuie sa o aduca in perfecta stare inapoi de la importator, iar el trebuie sa faca test pe circuit...
Pai nu vreti sa stiti ce teste am citit in ultimii 4 ani in care m-am ocupat de moto.... numai povesti de adormit copii. Asa ca in ceea ce priveste testele comparative... ca sa-ti faci o idee relativ adevarata trebuie sa te documentezi din mai multe surse... sau daca esti norocos, te urci in fiecare dintre masinile pe care ai curiozitatea sa le compari.

PS: Nu contesc ca Porsche GT2 nu pleaca mai tare... probabil ca reuseste un 0 - 80 poate chiar un 0 - 100 desi ma indoiesc, mai rapid... insa cand s-a schimbat treapta a doua.... la revedere.... nu imi poate spune nimeni ca sta in fata lui ZR1 care pe Nurburgring se bate la timp cu Enzo....

gabit 02-12-09 17:08

Senzationala masina. Nu stiu care ar fi masinile alea multe din Romania care sa stea langa un zr1 stock. Chiar nu stiu.

Darksanta 02-12-09 17:10

Quote:

Originally Posted by unchiulNOS (Post 2855775)
de fapt este aderenta ideala, tratata! mai buna de atat nu exista.

oricum ai o masina tare. este singura masina americana, pe care mi-as dori-o!
felicitari si ar fii pacat sa nu ii umblii putin la motor! macar un soft racing code, o evacuare completa,serpisori!

:) vedem in timp, deocamdata vreau sa o pun la Serres pe circuit, ca nu linia dreapta e punctul ei forte :)

gtigabi 02-12-09 19:01

Quote:

Originally Posted by gabit (Post 2855810)
Senzationala masina. Nu stiu care ar fi masinile alea multe din Romania care sa stea langa un zr1 stock. Chiar nu stiu.

pai mai sunt skyline-uri ...gtr-uri..supra...mai stiam si un bmw urs cu foarte multi cai si stiam cand s-a dat la liniuta cu patrascu ala ( pe care evident la batut) ca s-a dat ala jos si se uita la ursulet si ii zicea lu ala, frate la un moment dat ma uitam cum te duci, credeam ca am frana de mana trasa :))

Dripci 02-12-09 19:49

@Darksanta:
Quote:

"Here is another video view of the ZR1 Corvette at the Lingenfelter Track Rental Day at Muncie Dragway produced a new fastest time for the Lingenfelter 2009 ZR1 Corvette. This Lingenfelter ZR1 has the latest version of our second level of supercharger upgrades and produces an impressive 739 RWHP & 720 RWTQ"
Asadar, timpul acela iese din discutie...10.03 :D ha

Darksanta 02-12-09 21:07

Pfuaaaaaaa.... n-a mers :P

Dripci 02-12-09 21:21

Am vazut multe filmulete cu, curse intre masini destul de puternice si motoare la fel, puternice. IN GENERAL (deci nu de fiecare data), daca motorul pleaca bine de la 0 km/h sau din mers, 50-70 km/h, pana in ~280 km/h motorul sta in fata...apoi puterea bruta isi spune cuvantul, masina vine din urma si depaseste. Nissan GTR, ZR1, Supre modificate...samd.

76BPR 02-12-09 21:23

Quote:

Originally Posted by Darksanta (Post 2855809)
Cumva testul a fost facut de nemti?

Inca ceva:
ZR1 nu are launch control.. asa ca e nevoie de ceva timp sa-i inveti punctele de aderenta... La cuplu de 812 NM crede-ma ca ai nevoie de mult practice ca sa scoti pe fiecare suprafata in parte tot ceea ce poate masina.... iar daca asculti bine cum schimba nea caisa treptele te iei cu mainile de cap... Eu nu ma dau mare pilot dar nici nu fac teste comparative cu masini atata timp cat nu stiu ca intre trepte trebuie sa tii acceleratia calcata... doar ala e tot avantajul tau ca ai cutie manuala....

Si la moto este fix acelasi lucru... se urca un nea Vasile care a primit motocicleta pe mana, motocicleta care costa de 30 de ori mai mult de cat salariul lui pe o luna si pe care trebuie sa o aduca in perfecta stare inapoi de la importator, iar el trebuie sa faca test pe circuit...
Pai nu vreti sa stiti ce teste am citit in ultimii 4 ani in care m-am ocupat de moto.... numai povesti de adormit copii. Asa ca in ceea ce priveste testele comparative... ca sa-ti faci o idee relativ adevarata trebuie sa te documentezi din mai multe surse... sau daca esti norocos, te urci in fiecare dintre masinile pe care ai curiozitatea sa le compari.

PS: Nu contesc ca Porsche GT2 nu pleaca mai tare... probabil ca reuseste un 0 - 80 poate chiar un 0 - 100 desi ma indoiesc, mai rapid... insa cand s-a schimbat treapta a doua.... la revedere.... nu imi poate spune nimeni ca sta in fata lui ZR1 care pe Nurburgring se bate la timp cu Enzo....

Eu nu zic ca ai o masina slaba,dar eu cred ca nu ai nici o sansa cu mine nici pe 400 m nici pe 1000.
Daca vrei sa ma contrazici ,cand va fi cat de cat cald afara, vino la start si vedem realitatea.
Teoria cu (motorul e super preparat)eu nu cred.
Singurul motor care il stiu super preparat care are 205 cp la roata e a lu PAPUC.
In rest sunt motoare normale.
Daca accepti provocarea de bine, daca nu sa fi sanatos

flexus 02-12-09 22:22

Banuiesc ca este primul ZR1 de pe la noi? Am auzit de tine la service, ca vei trece, dar nu te-am prins.

Masina este senzationala si oricat s-ar umezi unii la turbine tot compresorul este overall mai bun daca vrei putere permanenta :) Parerea mea este sa nu te bagi sa modifici la ea aiurea softuri si prostii ca e pacat. Este perfecta cum e ea. Bucura-te de ea cum poti si iti doresc sa te ocoleasca prostii... :)

Eu nu cred ca omul a postat aici ca sa se dea smecher sau sa emane pretentii de cea mai rapida masina, cum s-au simtit unii si au inceput sa dea aere pe aici. A vrut doar sa se prezinte si sa arate masina probabil...

SEBASTIAN 03-12-09 06:57

Nu vreau sa ma amestec in polemica asta dar Dracul Negrueste un tip pe care este bine sa-l ascultati, iar dupa ce faceti voi testele sa-l contraziceti prin fapte.
Trebuie sa stiti ca pe langa aceasta masina rapida el este un foarte talentat pilot de motociclism fiind singurul care a reusit sa-i sperie pe campioni cand se punea la start. Nu asta e important ci faptul ca stie ce este o motocicleta si stie cum sa se poarte cu ea, avand capacitatea sa aprecieze realitatea.
Daca in film pare altceva exista sansa sa fie o iluzie ... v-a pus un film care nu e deloc trucat si se vede diferenta reala, explicatile sunt reale si pertinente 400m ai motorului si 1600m ai masinii...
In ce priveste faptul ca intelege sau nu tuningul are perfecta dreptate, un tuning se face pana in zona 30% cu mici exceptii, ceea ce este peste si depaseste platforma de fabrica cu un surplus de putere in acest procent ar trebuii sa intre in zona de engineering, totul trebuie studiat mult mai atent.
Este f adevarat ca acest model de Corvette se bucura de o platforma extraordinar de bine studiata fiind usor sa-l duci de la 640 cp la 750cp, iar platforma asta inghite un 850cp fara alte interventii.
El nu stie ce a facut fiecare la masina lui insa eu personal am vazut masina care putin tunata uitata in blana pe autostrada la viteze de peste 260 a paradit simetric anvelopele si s-a lasat pe burta topind anvelopele.
Nu e de joaca cu performanta!

!41! 03-12-09 07:25

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 2857392)
Trebuie sa stiti ca pe langa aceasta masina rapida el este un foarte talentat pilot de motociclism fiind singurul care a reusit sa-i sperie pe campioni cand se punea la start. Nu asta e important ci faptul ca stie ce este o motocicleta si stie cum sa se poarte cu ea

Care dintre ei? Mistode? Pascota ? :)

Darksanta 03-12-09 10:07

Quote:

Originally Posted by !41! (Post 2857422)
Care dintre ei? Mistode? Pascota ? :)

Se vede ca esti nou in bransa. Daca esti pasionat de motociclism viteza si vrei sa faci cursurile de pilotaj pe circuit ma gasesti aici: http://www.amckartracingteam.ro/index.php?p=scoala_moto

gabit 03-12-09 12:04

in continuare cred, ca nu prea exista masini in romania(exceptand Supra dz1 cand vine prin romania) care sa stea langa o masina care scoate stock 10.7. Putem spune in continuare ca timpi pe Nurburgring sunt marketing, dar 10.7(cu cauciucuri de drag si pista tratata) sunt 10.7.

ady_viteza 03-12-09 12:23

Eu inca sustin ca in filmuletz zx10-le pleaca slabutz:D.....dar daca vrei sa ma convingi ca e o plecare buna fa schimb...treci tu pe zx10 si lasa pe altcineva in care ai incredere sa-ti conduca bolidu'....si atunci sa vedem diferentele;)
E prea frig acum pentru ca as veni cu un zx10 2004 sa facem niste liniutze....dar din Tragoviste pana pe A2 fac turturi pe frigu' asta:D....asa ca o amanam pentru primavara cand o fi mai cald.
PS 636-le meu crezi ca sta pe langa tine pe 400?:D

zGb 03-12-09 12:55

Quote:

Originally Posted by Darksanta (Post 2855821)
:) vedem in timp, deocamdata vreau sa o pun la Serres pe circuit, ca nu linia dreapta e punctul ei forte :)

Man, iti bati joc de ea pe serres...vino cu noi pe hungaroring, am fost si acum 1 luna jumate si a fost blana...eu n-am fost pe serres, dar niste prieteni de-ai mei au fost si pe serres si au spus in felul urmator "pe serres am mers aproape acelasi numar de km, aveam gumele de 5 ori mai varza, iar aderenta nu e nici 50% din ce-i aici" si te rog sa ma crezi ca hungaroring e un circuit cu adevarat special si tehnic...si mai e si aproape ;)

Darksanta 03-12-09 14:54

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 2858192)
Man, iti bati joc de ea pe serres...vino cu noi pe hungaroring, am fost si acum 1 luna jumate si a fost blana...eu n-am fost pe serres, dar niste prieteni de-ai mei au fost si pe serres si au spus in felul urmator "pe serres am mers aproape acelasi numar de km, aveam gumele de 5 ori mai varza, iar aderenta nu e nici 50% din ce-i aici" si te rog sa ma crezi ca hungaroring e un circuit cu adevarat special si tehnic...si mai e si aproape ;)

Intr-adevar Serres-ul rupe gumele... asta se intampla si la moto insa era cel mai accesibil din punct de vedere al distantei...
Mi-ai dat o super idee cu Hungaroring-ul... stiu circuitul perfect, am avut o gramada de sesiuni de antrenamente si curse acolo asa ca nu trebuie sa-mi mai explici nimic... doar ca te rog sa ma tii la curent cand se poate merge acolo. Cand sunt sesiunile de masini permise si alte informatii mai detaliate cum ar fi: echipament obligatoriu, taxa de intrare... daca stii :)....
Merci mult inca o data pentru idee ;)

Darksanta 03-12-09 14:56

Quote:

Originally Posted by ady_viteza (Post 2858094)
Eu inca sustin ca in filmuletz zx10-le pleaca slabutz:D.....dar daca vrei sa ma convingi ca e o plecare buna fa schimb...treci tu pe zx10 si lasa pe altcineva in care ai incredere sa-ti conduca bolidu'....si atunci sa vedem diferentele;)
E prea frig acum pentru ca as veni cu un zx10 2004 sa facem niste liniutze....dar din Tragoviste pana pe A2 fac turturi pe frigu' asta:D....asa ca o amanam pentru primavara cand o fi mai cald.
PS 636-le meu crezi ca sta pe langa tine pe 400?:D

:) Nu iti mai cer sa ma crezi ca omul a plecat bine.. Sambata acum or sa fie cativa prieteni de-ai mei care alearga si in ROSBK deci sunt cat de cat experimentati si se vor da cu mine sa vedem ce se intampla. Promit ca filmez ca sa aducem probe la dosar :)

PS: 636 nu are absolut nici o sansa nici macar pe 400 m.
Ssst care are moto preparat de SS o sa vina sa se dea Sambata si acolo o sa vezi ce se intampla. Daca el nu o sa poata sta langa mine e clar ca nici o alta motoreta stoc de SS nu are cum..

ady_viteza 03-12-09 14:59

Quote:

Originally Posted by Darksanta (Post 2858517)
:) Nu iti mai cer sa ma crezi ca omul a plecat bine.. Sambata acum or sa fie cativa prieteni de-ai mei care alearga si in ROSBK deci sunt cat de cat experimentati si se vor da cu mine sa vedem ce se intampla. Promit ca filmez ca sa aducem probe la dosar :)

PS: 636 nu are absolut nici o sansa nici macar pe 400 m.
Ssst care are moto preparat de SS o sa vina sa se dea Sambata si acolo o sa vezi ce se intampla. Daca el nu o sa poata sta langa mine e clar ca nici o alta motoreta stoc de SS nu are cum..

A mea e tot din rosbk si nu e deloc stoc ai uitat?:D....la Pannonia ai dat cu ea cateva ture prin parcare sa vezi cum trage:-)
PS Sambata o sa fiU si eu de fata la liniutze;)

Darksanta 03-12-09 15:09

Ai calcatura prea scurta, crede-ma ca nu poti tine pasul. Ai sa pierzi la schimul treptelor. Dar cel mai bine... vino sa ne simtem bine, mai radem mai povestim, poate dupa aia ne oprim si noi la o terasa sa ne mai aducem aminte de tinereti :)

DZ1 03-12-09 16:46

Daca te tot dai cu motoare, nu te dai si cu mine odata??
Ce ai de pierdut?
Eu nu fac pe bani, nu fac pentru palmares o fac de placere.

zGb 03-12-09 17:25

Quote:

Originally Posted by Darksanta (Post 2858510)
Intr-adevar Serres-ul rupe gumele... asta se intampla si la moto insa era cel mai accesibil din punct de vedere al distantei...
Mi-ai dat o super idee cu Hungaroring-ul... stiu circuitul perfect, am avut o gramada de sesiuni de antrenamente si curse acolo asa ca nu trebuie sa-mi mai explici nimic... doar ca te rog sa ma tii la curent cand se poate merge acolo. Cand sunt sesiunile de masini permise si alte informatii mai detaliate cum ar fi: echipament obligatoriu, taxa de intrare... daca stii :)....
Merci mult inca o data pentru idee ;)

Te tin la curent si te voi calauzi cu placere...stiu cam tot ce-ti trebuie pe acolo, am si cazarea salvata pe navigatie, totul e cum trebuie ;) ... cald si bani sa fie :lol:

All times are GMT +2. The time now is 20:52.

- Copyright 2026 4Tuning