![]() |
'95 - Civic EK4 VTi - 1.6 16v (B16A2)
4 Attachment(s)
Salut. Dupa ani de zile de 4 tuning, dupa ani de zile de |BMW Driver| in real life si pe 4 tuining, am ajuns in sfarsit si la Honda.
Ei bine, vorbim aici de un EK 4 din 1995 cu 147.000 km la bord, cu mici defecte dar nik ireparabil. Acum cateva zile am reusit sa-mi indeplinesc unul din proiectele pentru anul asta, anume acela de a-mi lua un EK cu B16A2 sub capota si .... ei bine... este :) Gri, VTI de fabrica, adik nu swap, jante originale, interior original, fara mari defecte, iar cele existente vor fi rectificate in scurt timp. Am luat masina joi, pe 26 de la Deva si am adus-o acasa, in 260 de km a papat 22 de litri, in cond in care am mers in toate regimurile, adik am avut portiuni de la 100 pana la 200... 220 km/h. Momentan in afara de toba finala care este aftermarket masina este perfect de fabrica, ceea ce m-a incantat cel mai mult. Spre rusinea mea nu am facut ink poze, asa ca voi pune pozele de pe mobile, unde am si gasit-o. Am ajuns acasa, am schimbat uleiul si filtrul de ulei, urmeaza multe, multe altele. Idei sunt, miroase ceva de J'S Racing, ceva de la Buddy Club, niste D2, dar toate la timpul lor. O poza cu fosta mea iubire BMW E30, si cu the new one, Honda EK4. Numai bine. The Power of dreams..... |
re: '95 - Civic EK4 VTi - 1.6 16v (B16A2)
foarte frumoasa, sa te bucuri si sa ai grija de ea!
|
frumoasa, sa o stapanesti sanatos, imi pare rau ca nu am ajuns seara cand m-a sunat daniel sa o vad, dar sun convins ca o sa am onoarea sa o vad live :)
|
Im-i place cand vad pe cineva ca trece de la BMW la Honda :) Si eu cand eram kinder visam ursuletzi , intre timp mi-a mai venit mintea la cap .. :)
Daca-i B16 are potential . Mult succes cu ea |
bun venit printre noi ... asa dom'nle inca o surata cocosata sa ai parte de ea si poate ne vedem la o poza in oglinda :D ... tipul ala mai avea una neagra .... a vandut-o si pe aceea?
Multa bafta in continuare ... |
Nu, cea neagra a ramas la Deva, va trece pe la noi la un mic Make Up....:P
|
Promit astazi ceva poze... mai spre seara le voi si posta.
|
Frumoasa rau..sa ai bafta de ea
|
6 Attachment(s)
Ramasesem dator cu cateva poze de azi.... Daca mai are chef.... o sa mai puna si Starty cateva.
Enjoy. |
Frumoasa..
Sa ai parte de ea |
6 Attachment(s)
as promised... restu de poze le iei de la daniel
|
6 Attachment(s)
Sa o stapanesti sanatos domne! Ma numar printre principalii factori care au contribuit la convertirea lui Alex de la BMW la Honda.... hihihihi. Masina e marfa, e intr-o stare buna, imi place ca e 99% originala si mai imi place ca o sa o facem frumoasa. Inca un hondar in Craiova printre putinii care sunt. Felicitari pt achizitie. Taina lunga saracia omului....asa ca sa pun niste poze de la Starty.
|
Sa o stapanest sanatos ... si .. asteptam sa vedem cat de departe o sa se ajunga :D
|
sa o stapanesti sanatos ;) e cea care era de vanzare saptamanile trecute nu? :D
|
sa ai parte de ea...frumoasa masina! welcome to the b16 family ;)
|
Multumesc frumos pentru poze si pentru urari.... De departe, ca tot spunea cineva ca e interesat de cat de departe va ajunge, noi speram sa ajunga. Nu vreau sa fie nik radical. Vor fi serpi, va fi evacuare rapida, va fi alta suspensie, jante, bari de R, dar nu vreau sa dau interioare jos sa pun rollbar sau alte chestii. Va fi o masina tare, nu contesta nimeni lucrul acesta, dar nu va fi masina de curse, cu att mai mult cu cat partea de liniute nu ma intereseaza absolut deloc, iar, pentru coasta masina pregatita special pentru asa ceva am, mai e ceva de lucru la ea pentru a fi conforma normelor campionatului national de viteza in coasta dar asta e relativ simplu de facut.
Anyways, back to Honda, pana in sarbatori sau pana in sfarsitul anului e programat sa aiba in plus fata de ce e acum, aprinderea de la MSD, capacul ci rotorul MSD, fise NGK, Bujii NGK, toate fluidele (cele ramase) de la MOTUL, si probabil daca va ajunge bugetul si o admisie J'S Racing. Om vedea. |
Mult succes :D
|
Frumoooos, frumooooos, sa o stapanesti sanatos si cat mai multi kilometrii!
Motorul acela merita toti banii! |
Foarte frumoasa ,sa ai parte de ea ,daca era si alba.......oricum felicitari baietilor de la CRAIOVA si special lui DANIEL ca a bagat virusul asta si in OLTENIA
|
Alba va fi, asta s-a stabilit deja, faptul ca am luat-o gri nu ma impedica nu nimica in asta. Si da, ca uite uitasem, ii multumesc si eu lu daniel aka Banzai Performance pentru virus, nu m-a contaminat pentru ca intr-o oarecare masura stiam si eu despre ce e vb in propozitie, el numai mi-a agravat starea. :P
|
E un virus destul de puternic, cunoastem :)
Si nu prea te mai vindeci, cu una cu doua :| |
Frumoasa achizitie si cu mult potential, personal astept sa vad cum va evolua in continuare :-)
|
felicitari pentru achizitie.......am auzit eu bine ca in primavara ai vrea sa bati clasa de 1.6 pe bucovat? hmm va trebui sa tragi tare, e concurenta nu gluma 8)
app, cu un pic de noroc poate facem si noi honda team craiova:rolleyes2 |
De cand ma rog de tine sa iti iei si tu din asta care nu moare la 6 mii de ture......
|
Uitasem, am si eu nevoie si aici poate voi hondarii mai vechi ma puteti ajuta de geamul de la oglinda din stanga, acum cred ca am unul de cielo sau... nu stiu ce e. Daca stiti si ma puteti ajuta .....
Multumesc. |
frumoasa masinuta ! :) sa o alergi cu placere si cat mai putine probleme ;)
ps: del sol ul negru nu il stim...poate il convingi pe propietar sa apara cu el pe aici :) |
Foarte frumoasa.Sa o stapanesti sanatos?
Ne poti spune un pret de achizitie? |
Quote:
|
Asa cum este, pe masina am dat 5 mii de euro, mult, putin, nu prea ma intereseaza acum. Este fix ce mi-am dorit si un pic in plus.
Am incercat in seara asta cateva 0..100 km/h si toate incercarile au fost in jur de 7.6 sec, cu gume de strada pe un asfalt rece... super ok cred eu. Nu ma ajuta si pe mine nimeni cu geamul de la oglinda ? |
am eu oglinda completa daca vrei... pm daca esti interesat
|
Quote:
EK-ul asta gri care o sa fie alb pana la urma, o sa vada o serie de modificari ample, dar momentan nu spun nimic, hihihi. Cred ca prima gata va fi a lui Starty care vrea sa rupa motoarele turbo. |
felicitari pt achizitie si sa ai parte de ea:)mam uitat des la anunturile cu ea sa vad daca mai scade pretu si dacami intra si mie niste bani,na fost sa fie:)daca nus indiscret imi poti da pretu cu care ai achizitonato pe pm?bafta la modificarile care ti leai propus;)
|
Nu e nici un secret, am luat-o cu 5 mii, mi se pare ca am spus intr-un post anterior.
Multumesc frumos de urari. |
sunt un pic suparat, am incercat sa ii fac cadou asta seara domnitzei un set de arcuri -60 cred ca sunt fatza/spate, dar pare-se ca somnitza nu a fost cuminte, deoarece nu am reusit sa desfacem flansa amortizorului din stnga fata, asa ca m-am sau ne-am lasat pagubasi... poate vine Mos Craciun cu suspensia joasa, k Mos Nicoolae a ratat ocazia... asta e.
|
ce arcuri? ce firma. ca ma facusi curios ? :-"
|
Alea care le-a dat Dani jos cnd le-a pus Weitec-urile de le tine, KAW parca sunt...
|
Quote:
|
Acum, nici eu nu cred ca sunt -60, a fost o estimare ochiometrica. Probabil ca sunt undeva in jur de -45 50 ceva de genu... oricum nu vrei sa stii cat sunt de desumflat de treaba asta, cu att mai mult cu cat am incercat sa fac o treaba care cu ursul mergea si cu asta nu a mers, respectiv, pe centura, sensul spre TM, la intrarea pe pista, virajul de stanga, ei bine cu ursul mergea 200+ fara sa tai axul drumului, am incercat si cu VTI-ul ieri si nu merge pleaca ba de fata ba de spate si nu e o treaba logica si controlabila. A mers totusi 180 a 5-a plin si stangul in frana.... ma rog nu compar Honda (roti de fabrica, suspensie de fabrica) cu BMW-ul care avea roti pe 16 si late de 9 cu suspensie -60 etc... lasa ca dau eu cu ea jos. :)
|
Asta ma surprinde ,eu stiam ca la stabilitate e foarte k cel putin asa declara japonezi ,cea mai stabila fiind eg-ul ,insa caroseria ,sasiul sunt aproape identice.
|
Nu am spus k masina nu sta, sta si o face incredibil de bine, dar la fel cum si la capitolul frane este un pic subdimensionata fata de ce poate motorul la fel se intampla si cu suspensia asta e un pic prea soft&comfy pentru cat de tare iti permite motorul sa mergi. Asta 1 si 2 mai e ceva. Sa nu uitam ca peste suspensia asta au trecut 148 de mii de km, deci nu e tocmai la prima tinerete. Concluzia mea e ca se comporta bine, foarte bine chiar, iar despre sasiu nu diacut, este 100 de clase peste E30, un e la fel de rigida ca un EG, se vad chiar si cu suspensia asta de fabrica unule limitari dar oricum, cu o suspensie setata cum trebuie va fi o masina foarte rapida. Everybody loves the EK. :), citeam asta pe Honda-tech parca....
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:11. |
- Copyright 2026 4Tuning