Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia Loco Pe Sticla B-69- TAU (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/15561-dacia-loco-sticla-69-tau.html)

B-69-TAU 26-07-05 00:11

371 Attachment(s)
cateva poze cu masina la intanlirea de la academie
niste poze cu tau de la brasov.......
poze le la concursul de la brasov si de la cota 1400...
POZE CU FETZELE DE USI PE FATA
fetzele de usi pe spate ....

da acum atasez pozele de la filmari sper sa va placa.....

cateva din pozele de la salon....

B-69-TAU 26-07-05 00:13

1 Attachment(s)

Hondarul 26-07-05 00:34

Urmezi acelasi drum ca orice posesor de Dacie care vrea sa iasa in evidenta:

prelungiri de spoilere, pleoape, praguri GTI si cap de toba...

Custom si tuning inseamna sa fii diferit, sa iesi in evidenta, sa te remarci prin propriile idei si conceptii. Ce ai facut tu singur la exterior ??? Nu-mi dau seama, ca vad acelasi kit de dacie pe multe masini romanesti.

Nu zic ca este frumos sau urat, ci ca este un design comun si lipsit de imaginatie. Este masina ta si e normal s-o faci cum vrei tu, insa tine cont si de cuvantul UNIC sau PERSONALITATE.

Bafta !!!

EvLSant0S 26-07-05 00:38

te-ai gandit vreodata la niste jante ?
eu zic ca ... daca nu puneai .. tot ce-ai pus pana acum pe ea ..
si puneai in schimb niste jante frumoase .... cauciuc-profil mic mic mic ...
ieseai mai bine ...
doar o parere ...

B-69-TAU 26-07-05 00:48

vreau jante dar nu prea gasesc si in 3 prezoane cam greu!

Skillzu 26-07-05 01:48

ok..dak trecem peste chestia k e facuta k mai toate daciile...imi exprim parerea(parerile):lasata..aproape de pamant..si pe fata si pe spate.....scoate chestiile alea nichelate de pe aripi,bari,stopuri,jentzile vopsite alb..fara capace,masca fatza:scoasa emblema si taiata acolo und ee emblema..stii la ce ma refer...parerea mea...

p.s.:ai grija de ea :wink:

p.p.s:zici k ai luat-o shi ai facut singur paint-job-ul...si acum are si barile albe....atunci dc scrie pe ea k e de vanzare(ma vinde)....???ai avut intentia sta sau ce?(((eram daor curios))) :roll:

Veve 26-07-05 23:50

e cam kifla ma... prea comuna... chiar daca are B in fatza la numar sau PH mi-e tot una... prea incarcata... incearca 1 singura culoare nu 92187389127918... (no offence.. e o simpla parere)

CataNOS 27-07-05 00:04

Zi-mi si mie daca se aude bine wooferul ala de 125 w RMS te rog..

Incearca sa scapi de vinyluri, de chestiile alea cromate d p aripi si sa ii pui niste jante. nik mai mult.

Bafta!

B-69-TAU 27-07-05 00:52

se aude super bine iti tremura tot in masina, in oglinda nu te poti uita fara sa ametesti! :D dar daca ai tot dacie trebuie sa umbli la nr de pe spate, eu i-am pus mocheta si nu mai am probleme si sa nu aiba joc pobagajul cand i-l inchizi adik sa fie cat mai inchis! in rest super

CataNOS 27-07-05 00:55

Re:

Quote:

Originally Posted by \"B-69-TAU\"
se aude super bine iti tremura tot in masina, in oglinda nu te poti uita fara sa ametesti! :D dar daca ai tot dacie trebuie sa umbli la nr de pe spate, eu i-am pus mocheta si nu mai am probleme si sa nu aiba joc pobagajul cand i-l inchizi adik sa fie cat mai inchis! in rest super

Mersi! imi iau si io unu`, k am ramas cu o statie p cap si nu am c face cu ea.

Bafta!

Trainer 27-07-05 18:03

E prea comuna,fara supare da sunt zeci de mii de dacii.Daca vrei tuning mai bine fa ceva cu sistemul ala de franare de *** sji cu jantele in 3 prezoane.Pune discuri ventilate de Reno 18 Turbo,de la dezmembrari ceva ,poti sa iti faci modificare de la 3 la prezoane,pe spate punte tot de Reno 18,sau nu sjtiu ce se mai potriveste din gama Reno,si acolo tuning. *** alea de le ai pe acuma pe ea,nu te ajuta la franare deloc.Da fiecare face cum vrei.Uita-te la SGM si la altii ca el ce inseamna o Dacie modificata.

cosmineloo 04-08-05 08:59

mda.....inca o dacie cu motor pe folie.............si numarul lor a ajuns in acest moment la......23475374957 de membrii pasionatzi de kitch-urile lor hand made. dar sa nu uitam ca si alte treburi se kiama hand made.
WAKE UP MY FRIEND! IESHI CAT MAI POTZI DIN SFERA PENIBILULUI!!!

HAI SI ACUM SARITZI PE MINE!

B-69-TAU 04-08-05 11:21

frate daca era sa ma iau dupa fiecare comunist ramas in viata dupa revolutie care acum spune ca era mai bine cu ceausescu mai bine lasa! ce vreti voi? am inteles e parerea voastra, corect! dar cand va aud
Quote:

da frate tot jos de pe masina, ce e aia?
lasa frate ca e dacia mea si o iubesc si mie imi place asa cum e! eu merg cu placere cu ea si nu plec nicaieri fara ea! asa ca nu voi scoate nimic de pe ea..... clar!

B-69-TAU 04-08-05 11:27

intrati aici sa vd ultimile poze sunt facute ieri
https://www.4tuning.ro/forum/viewtopic.php?t=9768

Race 04-08-05 16:50

Eu nu inteleg ce vrei tu de fapt.Ai cerut pareri,ti s-au spus pareri.Daca vroiai ca toata lumea sa scrie numai de bine trebuia sa pui numele topicului \"intrati sa-mi laudati Dacia\".
Sunt si eu de parere ca ar trebui sa iesi din sfera penibilului.Ti-ai batut joc de masina.Poate ca e mult pana la Craciun si nu mai ai rabdare sa astepti sa impodobesti bradul...

TM-84-DMX 04-08-05 19:48

Parerea mea:ar arata mult mai bine masina,fara toate ornamentele acelea p ea,intr-o singura culoare...Incearca sa te documentezi si tu putin,cauta prin galeriile foto,eu personal am vazut cateva dacii dragutze ,kiar daca nu sunt fan.
Jante pt Dacie in 3 prejoane sunt marca CMS(am vazut k se gasesc mai tot timpul prin magazinele METRO),sunt \"comune\",dar arata orikum mai bine decat capacele! :wink:

iasi_drifter 04-08-05 20:02

faza e urmatoarea:
tuningul nu se face cu bani putini.
ori il faci ca lumea ori nu-l mai faci deloc.
si eu am o Dacie dar e stock si nu pt ca n-as vrea sa fie tunata ci pt. ca as tuna-o doar daca as avea bani sa imi fac componente personalizate (custom) ca sa iasa EXACT asa cum vreau nu cu improvizatii. Altfel mai bine o las de serie decat sa arate ridicol.
ceea ce ai facut tu se numeste kitch-tuning: adica incercare de tuning prin improvizatii ieftine.
cromul ala de la aripi e groaznic, la fel si tampoanele de la portiere si benzile alea cromate de pe spoilere.
in ziua de azi o masina tunata trebuie sa aiba exact cum spun cei de la Mafia \"nimic cromat in afara de roti\".
buzele de la spoilere nu-ti fac spoilerele sport cum vorba aia pene infipte in c*r nu te fac gaina. Si nici pragurile GTI din comert nu se cheama tuning.
pleoapele la faruri nu se fac din abtibilduri si uite-te la tine ca nici n-ai avut grija sa ti le pui drept.
vrei sa para sport dar o lasi cu capace la roti si cu ecartamentul ridicol al Daciei, ba mai si vopsesti aiurea capacele alea. Daca vrei sa arate ca lumea ia-ti jante de aliaj si lasa-le intr-o singura culoare. ca sa arate mai bine ar trebui sa aiba diametru mai mare.
paravanturile alea se numara de asemenea printre accesorii care sunt total anti-tuning.
vinilurile laterale sunt ok dar cu o floare nu se face primavara.
dungile de sconcs nu prea mai sunt la moda si oricum nu arata bine pe o masina pseudo-tunata.
si sunt sigur ca majoritatea celor de aici sunt de aceeasi parere ca si mine.

P.S. Cat despre numar: nu cred ca or sa se ingramadeasca femeile sa se urce cu tine in masina cand ai asa un numar.

B-69-TAU 04-08-05 20:38

ms pentru parerea sincera! sincer esti singurul care si-a spus cat se poate de sincer iti multumesc! da recunosc ca nu am facut o treaba f buna dar am facut-o si eu dupa puteri ca daca aveam bani sa o fac bine cred ca-mi cumparam alta masina
d daca
a ai
c cap
i ia-ti
a alta
ps. inca o data multumesc sincer! respect!sa ma claxonezi daca ma vezi prin trafic am de dat o ''cola''!

tre 05-08-05 01:52

ma da eu parca postasem aici. s-a sters?

HolySoul 05-08-05 02:15

pentru o dacie \"home-made\" arata binisor .
Am vazut si dacii mult mai reusite dar in care s-au bagat peste 5000 euro .
Ala nu se mai cheama tuning cand bagi intr-o masina de 2000 euro atatia bani . Mai bine iei alta si pui jante pe ea si sanatate .
Oricum la o masina cel mai mult conteaza jantele ....
din pacate in romania nu se pot pune cauciucuri cu balonul mic .. ca ramanem fara roti .. ne chinuim si noi cum putem ..cand n-o sa mai fie gropi o sa-mi pun pe masina slickuri cu balonu de 1 cm :d
deocamdata stau pe 205/55/R16

B-69-TAU 05-08-05 05:59

Re:

Quote:

Originally Posted by \"tre\"
ma da eu parca postasem aici. s-a sters?

ceai postat tu aici? nu inteleg???

B12ZMD 05-08-05 08:20

Daca la tubu ala de 125w zici tu ca ametesti, inseamna ca eu nici nu ma pot urca in masina fara un Rudotel sau Algocalmin la mine, iar pe la 1.000w, mori sigur.... Sa fim seriosi!

Cat despre dacie, parerea mea e sa scoti rahaturile alea cromate model ILFOV, baga niste jante si schimba capatzana aia de toba si trage o borla ceva ca nu e chiar asa scumpa ! ... asta asa, spus foarte pe scurt.

Si eu am avut dacie, acelasi model ca al tau... si as fi avut bani de ce ai facut tu si chiar mai mult decat atat, dar nu m-am stresat. Intreaba-te si tu DE CE ! Raspunsul e simplu: e DACIE!

(nu te supara, e doar o parere, in definitiv fiecare face ce vrea si ce ii place :wink: )

DaciaMustang 05-08-05 13:43

:roll:

DaciaMustang 05-08-05 13:45

1 Attachment(s)
tre, ai postat tu, dar nu aici, mai sunt vreo 2 topicuri cu aceeasi masina, nu era sigur omul ca au vazut toti tuning-ul lui :wink:
ete aici bara fatza de care probabil nu s-a prea vazut 9am avut-o eu pe dacie, dar intr-o zi... :cry: am luat o groapa, s-a desprins bara si am trecut cu masina peste ea)

needBrain 06-08-05 19:33

schimba-ti discurile cu unele cu 4 prizoane,baga si tu niste OZ-uri TITAN :lol: serios

Detman 06-08-05 20:10

ia jos abtipildurile alea ... care cica sunt pleoape... si prostiile alea cromate de la roti si daca vrei pleoape ... gasesti pe cineva care lucreaza in fibra... si vb cu el sa iti faca... te costa maxim 40 lei
4 Jante din Metro... daca nu ai bani ... arata mai bine masina.
eu zic, ca , oglinzile ar trebui sa le faci albe... sincer.. nu imi plac albastre
fara parasolare.
las-o mai jos putin ... de fatza si de spate... pune cauciuce cu talie mai joasa..
scoate daca poti semnalizatorul din aripile fatza.
scoate sigla cu Dacia din masca... si fa-o dreapta acolo ... intelegi ce vreau sa zic
daca tot e alba si e combinata cu albastru ... pune-ti pozitii albastre.. :).. nu e tuning ... dar mie imi place cum arata

si daca vrei ceva Kit pentru Dacie... era parca la Bazar cineva care vindea asa ceva ... la 3 milioane parca.

dar vb aia ... Dacia tot Dacie e... mai bine ... vinde-o si ia-ti altceva.

B-69-TAU 06-08-05 20:34

merci pt sfaturi! cu siguranta voi da jos chestiile alea cromate de la roti ca sincer nu stiu de ce l-am pus la inceput! si spoilerul pe fata nu-l pot schimba pana nu-l sparg mai intai! si da voi tine cont de sfaturile tale! 10x :)

luca 07-08-05 00:39

Sincer, naspa. Daca vrei sa atragi atentia, si nu ai bani, macar umbla la motor si lasa masina aia stock, e pacat sa auzi de la toti naspa, kitch, etc.
Mai era cineva pe aici cu o dacie care dadea rusine la masini mult mai puternice, si a atras multe priviri crede-ma. :wink:

B-69-TAU 07-08-05 13:02

Re:

Quote:

Originally Posted by \"luca\"
Sincer, naspa. Daca vrei sa atragi atentia, si nu ai bani, macar umbla la motor si lasa masina aia stock, e pacat sa auzi de la toti naspa, kitch, etc.
Mai era cineva pe aici cu o dacie care dadea rusine la masini mult mai puternice, si a atras multe priviri crede-ma. :wink:

da merci pentru parere! sa traiesti bine after racing!!

B-69-TAU 07-08-05 13:04

:lol: :lol: :o :lol: :roll: :shock: :P :D

crisz 11-08-05 18:18

penala

Infiniti G35 Tuner 11-08-05 19:42

nu zic ca nu e frumoasa dar nu e cine stie ce
cum a scris si luca mai umbla la motor

cristi_ubs 16-08-05 21:42

sincer nu imi place masina.Dar daca tie iti place e treaba ta.Si eu am tot dacie dar decat sa fac tunning made Vitan,cu capace pt roti,praguri GTI,si altye ***uri de 2 lei,am preferat sa o las stock.In skimb am umblat pe la motor(kiulasa d1100,cocosate,etc),frane si directie.Si oricum o dacie nu merita sa bagi mii de euro in ea pt un tuning real.Cu banii aia iti poti lua ceva mult mai bun. Oricum dacia nu e facuta de dat in spectacol cu ea asa ca daca vrei sa o folosesti in mod sport lasa-te pagubas,k o faci praf.

aleks 17-08-05 11:09

dupa mine e o modificare destul de corecta, nu are sigle, stegulete, briz-brizuri, e facuta de cati bani a avut omul, nu sunt deacord ca dak nu bagi j'de mii de euro in masina nu e frumoasa, sau dak e dacie nu o modifici. asta avea omul, dacia, asta a modificat :lol:
intr-adevar se mai pot retusa/completa unele lucruri, cum ar fi pleoapele la faruri, evacuare completa in loc de capul ala de... toba, etc

B-69-TAU 17-08-05 23:31

Re:

Quote:

Originally Posted by \"aleks\"
dupa mine e o modificare destul de corecta, nu are sigle, stegulete, briz-brizuri, e facuta de cati bani a avut omul, nu sunt deacord ca dak nu bagi j'de mii de euro in masina nu e frumoasa, sau dak e dacie nu o modifici. asta avea omul, dacia, asta a modificat :lol:
intr-adevar se mai pot retusa/completa unele lucruri, cum ar fi pleoapele la faruri, evacuare completa in loc de capul ala de... toba, etc

ms pt parere! si da ai dreptate am sa fac acele mici retusuri dar lumea ce nu intelege ca nu am vrut sa fac tuning a la c&c tuning ci cat mai modest posibil si toate le-am facut cu manuta mea! se pare ca doar uni inteleg asta! apropo tu stii cum se lucreaza in fibra? as vrea sa invat sa lucrez cu ea sa-mi fac eu niste modificari la ea!

aleks 18-08-05 10:47

prea multi snobi pentru gustul meu... :twisted: :twisted:
uite aici ce spunea cineva pe 4tuning ( mi-am permis sa copii pt ca mi-era cam lene sa scriu eu din nou cap coada ) pentru inceput, cate ceva despre fibra de sticla - este alcatuita din 3 materiale: 1) stratimatul - este o panza din fibre impletite intre ele; 2) nestrapolul - un lichid mai vascos si 3) intaritorul cu care se amesteca nestrapolul pentru a rezulta o substanta rigidasi care impreuna cu stratimatul alcatuiesc piesele astea cu care se chinuie toata lumea (spoilere, bari, eleroane etc)
pe langa astea ai nevoie de o pensula de 1,5 cm, o sticla de nitrodiluant, o cutie de ceara de parchet, niste pahare de plastic de unica folosinta (alea mai mici, de 200 mililitri) si o carpa moale
ai mai multe variante ca sa faci o bara, un spoiler etc: A) o lucrezi pe toata de la cap la coada folosind un modelaj facut din ipsos, lemn, aluminiu, fier, pal etc (NU PLASTIC!), modelaj pe care il faci pe o bara originala de-a masinii tale; dupa modelajul respectiv faci un mulaj din fibra de sticla, iar de-abia dupa aceea faci bara propriu-zisa, pe care poti sa o faci in asa fel incat sa vina prinsa peste bara originala sau sa tina locul barii originale; B) daca vrei sa faci o copie fidela dupa o bara a cuiva, faci un mulaj dupa bara respectiva - din fibra de sticla - si dupa mulajul asta iti faci o bara; C) daca vrei sa faci doar o prelungire barii initiale sau sa faci modificari mici, nu mai faci nici un mulaj, lucrezi direct pe bara cu fibra de sticla
oricare varianta ai alege, trebuie sa procedezi in felul urmator: pe suprafata pe care vrei sa aplici fibra de sticla trebuie sa dai un strat de ceara de parchet (pe care il aplici cu carpa aia moale de care ti-am zis mai sus), il lasi sa se usuce o ora dupa care mai dai un strat (asta-i ce-am aflat de la altii, dar eu te-as sfatui sa dai 3-4 straturi de ceara si sa acoperi toata suprafata perfect, altfel te chinui sa desprinzi matrita de piesa originala); dupa ce s-a uscat ceara, prepari solutia lichida astfel: la un litru de nestrapol pui 2 dopuri de intaritor (dopuri de coca-cola la 2 litri) dar sa nu prepari mai mult de 200 mililitri deodata pentru ca se intareste foarte repede si ramane inutilizabil (solutia o prepari in paharelele alea de 200 ml)
deci la un pahar de 200 ml de nestrapol pui aproape jumatate de dop, dar sa nu depaseasca jumatate; nestrapolul il amesteci bine in pahar si il intinzi cu pensula pe suprafata data cu ceara (atentie, dupa fiecare pahar de solutie utilizata introduci pensula in nitrodiluant si o cureti de solutie, dupa care iei alt pahar pentru a prepara o noua doza de nestrapol); dupa ce ai dat cu solutie pe suprafata data cu ceara (lucrezi pe portiuni mici, de 10-15 cm patrati) aplici panza de stratimat si bati cu pensula pe panza pana cand se imbiba bine cu solutia, iar daca nu se imbiba suficient mai aplici solutie peste panza si faci tot posibilul sa nu ramana bule mari de aer sub panza
la imbinarile peticelor de panza de stratimat, le suprapui 1-2 centimetri pentru o rezistenta mai buna; ai mare grija sa nu intri in contact direct cu solutia preparata, provoaca niste usturimi care dureaza cateva ore pana la 2-3 zile si lasa si niste iritatii pe piele; incearca sa nu stropesti covoare, mochete, haine sau alte chestii ca nu prea mai ai cum sa le cureti; asa.....dupa ce s-a intarit substanta (o sa observi ca dupa aplicare se incinge foarte tare, iar dupa reactie se raceste, astfel iti dai seama ca s-a uscat) indepartezi forma obtinuta de pe mulaj si te apuci de finisaje cu glaspapir si cu chit auto (ultimul numai daca e necesar)
unii mai folosesc o solutie pentru o separatie mai buna intre mulaj si piesa obtinuta, si anume gel-coat-ul: este un amestec de nestrapol cu pudra de talc, se prepara la fel ca solutia de mai sus si are rolul de a face mai usoara desprinderea celor 2 piese si este si mai usor de slefuit decat nestrapolul simplu; se poate si fara el.
ce-ar mai fi de zis....cand lucrezi bara, ai grija sa nu ramana nici solutie in care nu ai aplicat fibra de stratimat (se crapa foarte usor fara fibra aia) si nici fibra fara nestrapol (nu are nici un pic de rigiditate fara )

aleks 18-08-05 10:51

ce-ar mai fi de zis....cand lucrezi bara, ai grija sa nu ramana nici solutie in care nu ai aplicat fibra de stratimat (se crapa foarte usor fara fibra aia) si nici fibra fara nestrapol (nu are nici un pic de rigiditate )
mai poti sa-l intrebi si pe dacia mustang, si el isi face acum un spoiler de unul singur, si poate sa-ti spuna de pe unde sa-ti cumperi materiale. eu materialele le aveam de la un prieten, care le fura de la servici de la el, ca faceau croserii din fibra de sticla acolo :twisted: :twisted: :twisted:

needBrain 18-08-05 14:24

tau,ti-a trimis catalin schitele alea?

B-69-TAU 18-08-05 14:27

merci frumos alex

DaciaMustang 18-08-05 19:00

o sa cer drepturi de autor pentru textul de mai sus :lol:

All times are GMT +2. The time now is 23:10.

- Copyright 2026 4Tuning