![]() |
Omologare RAR
pe o masina stock, in cazul schimbarii motorului(de alta marca decat cea a masinii), jenti(cu flanse) geamuri ionizare si...altele care pot aparea pe parcursul modificarii unei masini...ce sanse sunt sa te re4spinga baietii de la rar? sau...cu CAT trebuie sa "cotizezi" ca sa nu ai probleme? daca se poate cazuri concrete, adik ce ati omologat voi:-)
|
Re: Omologare RAR
Quote:
in primul rind trebuie sa ai acte pe motor, cu vama platita(daca este adus de "afara"). |
mai mult ca sigur si masina si motorul vor fi cumparate din romania, si mai mult ca sigur motorul va fi cumparat fara acte:???:
|
Daca ai flanse si motor de alta marca, sansele de respingere sunt maxime.
|
Quote:
Fara acte de provenienta pe motor spune PA ! omologarii. |
Quote:
:) |
Quote:
Pt. omologare se face un dosar care trebuie sa cuprinda printre altele si un document doveditor de provenienta a motorului.Fara de care....shpaga este inutila. Dar cel mai sigur intreba la RAR, inainte sa te apuci de treaba. |
lasand la oparte partea tehnica..dak pun, de exp un bumper , praguri....schimb capota si geamurile...si..o vopsesc in 2 culori..am shanse sa trec de RAR?
k am auzit k sunt amenzi destul de mari....si am degand sa-mi iau un golan sa-l tunez...makr sa stiu o treaba:) |
Mai bine iei permisul inainte de golan. Ca nu se stie!
|
einstein1984 - daca flansele de pe masina sunt din Germania si au o certificat TUV atunci ce zic astia la RAR?
|
nu este o mare problema lipsa documentelor de cumparare a motorului, mai important este ca trebuie montat in service autorizat pe marca respectiva.
|
la exterior...adic body kit..viniluri..stikere....si alte elemente de tuning exteior..ne trebuie omologare la fiecare element ?
|
Quote:
|
Quote:
??????????????????? Acum 5 ani am montat un motor de Golf pe ARO 10 la un amic si totul a fost ok la RAR,unde i-au cerut doar acte pe motor,iar dupa 2 ani i-am schimbat motorul pe benzina de pe Pajero cu unul diesel de Siera,cu flansa artizanala si tot tacimul si la fel a avut nevoie doar de actele motorului. |
Quote:
service autorizat marcii??????????????????? Glumesti. Acum 5 ani am montat un motor de Golf pe ARO 10 la un amic si totul a fost ok la RAR,unde i-au cerut doar acte pe motor,iar dupa 2 ani i-am schimbat motorul pe benzina de pe Pajero cu unul diesel de Siera,cu flansa artizanala si tot tacimul si la fel a avut nevoie doar de actele motorului. |
si tot nu mi s-a raspuns la intrebare...ce trebuie sa am k sa-mi pun chestii de exterior.... gen body kit, vinil-uril..etc...
|
subscriu si eu acestei intrebari...de exemplu daca imi vopsesc capota in alta culoare...trebuie omologata rar?
|
S-au schimbat multe pe la RAR de acum 5 ani.
E o adevarata capodopera sa schimbi acum motorul la masina mai ales daca nu este aceeasi marca. Nu sunt probleme la schimbarea motorului doar in cazul in care este acelasi tip de motor sau daca varianta aia de motor a mai fost montata de fabrica pe acelasi tip de caroserie. Probleme cu actele de la motor nu ai la RAR ci la politie cand te duci sa-ti elibereze un nou certificat. Daca vrei sa montezi un alt motor decat cel care a fost pe masina trebuie sa faci o gramada de lucruri si sa te incadrezi in anumite conditii impuse de RAR. In primul rand motorul nu trebuie sa depaseasca cu 40% mai mult din puterea celui dinainte. Motorul trebuie sa fie montat la un service omologat si reprezentant al marcii masinii. Trebuie facut un proiect de un inginer autorizat cum ca caroseria rezista noului motor. In functie de puterea noului motor te vor pune sa faci modificari sistemului de franare si suspensie. In afara de astea s-ar putea sa te mai lovesti de cate un basit de la RAR care nu vrea muschiu' lui sa-ti dea acceptul. Asa ca inainte de a te apuca sa faci vreo modificare la motor intreaba la RAR ce se poate monta fara batai de cap. Referitor la exterior, acolo e mai simplu dar dai ceva banuti. Poti sa faci omologare individuala pt orice element in afara de roti care din cate am inteles eu trebuie facut un test dinamic iar acesta se face doar la Bucuresti. Astea erau conditiile acum doua luni cand am fost eu. BAFTA |
Leutzu: nu trebuie omologata ci doar trecut in certificat culoarea secundara.
|
eu am schimbat motorul de pe o calibra era 2000 16 valve si am bagt 2000 8valve de vectra A si treaba a fost buna motorul adus de afara avea taxele platite acte de provenienta si la rar treaba a mers ca pe roate
|
dar mia cazut planetara dreapta asa ca stam pe tusa
|
sri spp: pai motorul de pe Vectra A in 8valve a fost de fabrica montat si pe Calibra.
|
Quote:
|
cat costa omologarea daca schimbi motorul?
|
eu am platit anul trecut3 mil pe motor omologarea si 7983 lei pentru fiecare geam lateral foliat
treaba buna |
pentru culoare cred ca trebuie de vazut cu militia
|
3 mil omologarea la motor? destul de ieftin
|
Quote:
Trebuie sa prezentati vehiculul la unul din sediile Registrului Auto Român. Sunt necesare urmatoarele documente: *Cartea de identitate a vehiculului; *actul de identitate al prezentatorului. Se va efectua verificarea identitatii si apoi se va înscrie în Cartea de identitate modificarea culorii. |
Quote:
sper ca nu e vorba de 7983 RON ...... :):):) |
:D
Quote:
|
Leutzu: mai bine te duci la politie si le zici ca vrei sa-ti faci capota alta culoare si sa-ti treaca culoare secundara in certificat; la schimbare de culoare se trece pe la identificare, dar la culoare secundara din ce tin minte (a facut un prieten acum vreo 4 ani si a platit decit la politie o taxa) nu se trece nimic in carte si deci ramine decit treaba politiei. bafta.
|
intrebare la voi:pe fordul meu a fo motor de 90 de cai .aku ma kinui sa ridic sus un cosworth de 190.pe capriuri s-au pus inclusiv motoare de 250 de cai (v6 de 3 litri) posibil sa am probleme la rar cu omologarea?
|
Quote:
|
din posturile de pana acuma am inteles k ba k motorul nu trebuie sa fie mai puterinc cu mai mult de 40% ba sa nu fie mai performant cu mai mult de 20-25% . La bazar am vzt trabby-uri cu motoare de golf cu 60, 90 cp etc.. shi proprietarii spun k sunt omologate RAR asta in cond. in care trabantul stock are 26 cai..sa inteleg k acei proprietari au dat spaga k sa le omologheze mashinile.. nu de alta.. dar sa imi strang bani din timp.. :P
OFFtopic: merge motor de R5 GT Turbo p trabby dk schimbi shi puntile shi cutia de viteze? sau R12 gordini de 1.6 .. sau sa inteleg k numa alea de golf se potrivesc k lumea? ..m-am gandit k e o mashina simpla shi ushor de modificat.. shi poate merita sa-mi cumpar unu.. |
in mare parte ai inteles despre ce este vorba, doar ca functionand pe principiul spaga si sclavia cetateanului roman, RAR a mai inventat o chestie prin care schimbarile de motor se fac doar in anumite service-uri autorizate, in fiecare judet, pe marca model. daca vrei sa pui un motor de vw pe un trabi o sa fie destul de greu sa gasesti service-ul care sa faca asta si nu cred ca vrei sa stii cati bani o sa-ti ceara cu nesimtire tinand cont ca au monopol in zona respectiva. http://www.rarom.ro/
|
Quote:
|
intrebari :
1. Stiti cumva daca VREAU sa imi fac OMOLOGARE individuala de JANTE si de body-kit ... cat ar costa ?? 2. Politia face AUTOCOLANTE autorizate cu Nr de la masina ?? daca DA , cam cat costa ?? ... Cineva mi-a zis ca in jur de 150 RON ... :oops: |
Salutare
Pai si daca eu cumpar o masina neinscrisa care este radiata intre timp de afara si vreau sa schimb: motorul,cutia,punte spate,instalatie electrica, roti, unde trebuie sa merg si cam cat ma costa avand in vedere ca omul nu are decat actele masinii adik brief--ul sa zicem,nu este furata sau altceva si nu are taxe nu are nimik achitat,atunci pot sa omologhez ceva?
Si alta idee,daca eu cumpar motorul de la o pers fizica din tara care sa zicem ca l-ar fi schimbat si el de pe masina, imi accepta si contract de vz-cumparare RAR-ul? |
pentru schimbarea de motor nu iti trebuie acte, doar o factura de unde l-ai cumparat sau o copie dupa vechiul brief/ci, sau nici atata. mergi cu el pur si simplu si zici ca asta e motorul nou. nu as vrea sa te induc in eroare. dar cel mai bine ar fi sa iti notezi toate datele tehnice pe hartie si sa mergi la RAR in audienta si sa intrebi. succes !
|
Vezi ca mi se pare ca dupa ultimele reglementari trebuie sa ai dovada ca ai schimbat motorul intr-un service autorizat.:( Adica nu mai poti sa-l schimbi acasa in garaj.Mai era undeva pe aici pe forum o discutie pe tema asta,asa ca pune-te pe cautat.
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:31. |
- Copyright 2026 4Tuning