![]() |
Windows 7 Experience Index - Tu ce scor ai?
1 Attachment(s)
In acest topic putem discuta despre performantele PC-urilor noastre in noul sistem de operare : Windows 7!
Pentru asta fiecare ar trebui sa spuna ce configuratia are si sa uploadeze un screenshot cu rating-ul (windows experinece index) determinat de windows. Pentru a afla care este "rating-ul" tau, intra in Control Panel - System. Rating-ul este de dat de cel mai mic scor inregistrat, nu este o medie de scoruri! Voi incepe eu: Toshiba A200 23Q - Windows 7 Ultimate X86 RTM RETAIL 4.7 CPU: T5550 dual core 1.83Ghz 4.7 RAM: 2GB DDR2 667MHZ 5.4 HDD: Toshiba 200GB 5400rpm 4.7/4.3 VGA: ATI 2600 HD 512MB DDR2 + Hypermemory! Rating: 4.3 Attachment 1188681 Ma declar pe deplin multumit de performantele acestui sistem de operare! Folosit pe o configuratie decenta, se misca la fel de bine ca si un XP! Nu am intampinat absolut nici o incompatibilitate de drivere, iar suportul Microsoft este mai mult decat suficient! |
Re: Windows 7 Experience Index - Tu ce scor ai?
1 Attachment(s)
4.4
Și eu sunt PRO Windows 7 |
Spune-ne si configuratia PC-ului! Deasemenea, versiunea Windows-ului: x64 sau x86! ;)
|
1 Attachment(s)
.............
|
Quote:
-CPU -RAM -VIDEO |
CPU : AM2 Athlon 64 X2 6000+ Windsor BOX
RAM : 4 GB DDR 2 PC 6400 800 Mhz CL5 HDD : 500 GB WD 7200rpm/SATA 2/16M/AA VGA : PCX Asus EN8600GT/HTDP_256 Placa de baza DFI NF570SLI-M2/G Bun asa colega ?? ! |
Quote:
btw, smecher PC, dar treci si tu la versiunea finala de Windows 7! |
Mi'a instalat un prieten mai demult windowsu pe la inceput cand aparuse si asa a ramas , n'am mai stat de el sa'l bag dinou :) !! Il las asa ca merge, n'am nicio problema cu el . Ma gandeam la unu original dar prea scump :lol:
|
1 Attachment(s)
as avea si eu o intrebare.. cum fac sa micsorez iconetele de pe desktop? ca am incercat sa imi dau seama toata ziua.. si nu am reusit..
si ca sa nu fiu offtopic.. :D :arrow: |
Click dreapta , View = Small Icons !! Eu asa i'am facut , si porma le'am facut si din tastatura si mai mici .... :-)
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
5.5
Cpu- Core 2 Duo E7200 2.53 GHz Ram- 4 giga ddr 2 dual chanel ( nu stiu ce frecventa ) Video- 9600 gt 1giga ram HDD- 250 giga 7200 rpm placa de baza - Asus p5b |
Quote:
Afla descarcand acest programel: CPUZ ;) |
1 Attachment(s)
am atasat un printscreen cu frecventa la Ram
ms pt program :P |
1 Attachment(s)
T9600 - 2.8ghz
8 gb ram la 800mhz ati radeon hd4650 -1gb ram ddr3 laptop sony vaio |
1 Attachment(s)
Quote:
PC4200 - 533Mhz PC5300 - 667Mhz PC6400 - 800Mhz PC8500 - 1066MHz Incepand cu PC10600 - 1333Mhz, sunt memoriile DDR3! |
1 Attachment(s)
am inteles :D
pc2 -6400 multumesc |
1 Attachment(s)
Deci 5.1.
Intel Core2 Duo E4300,Nvidia 8600 GT (OC) 256 DDr3,Memorie ram : 2 Gb DDr2 666 mhz. |
Iata sistemul meu :
Procesor : AMD Athlon II X4 620, 2,6 Ghz Placa video : ATI Radeon HD 4550, 512 Mb, 64 bit RAM : A-Data Vitesta XPG 2X1Gb, 800 Mhz, CL5 HDD : Samsung Spinpoint F3,SATA1, 1TB https://img11.imageshack.us/img11/8114/seven2i.jpg Ma gandesc sa ii schimb ramii cu 2X2Gb de latente 4 la 800 mhz sau latente 5 la 1066 mhz, sa cumpar un mic SSD de 64 giga pentru sistemul de operare si programe iar apoi o placa video la 1G si 256 bit (asta dupa ce cumpar o placa de sunet Asus Xonar ca nu mai rezista ale mele urechi :-) ). |
1 Attachment(s)
System type: 64-bit
Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 5600+ 2.81GHz RAM: 2 GB Rating: 4.5 Multumit de Windows 7! |
1 Attachment(s)
win 32
amd x2 5200+ brisbane G2 @ 3000 (250x12) 2x1G a-data vitesta extreme ddr2 800+ @ 750 seagate ST350032 500G 32M sata2 his radeon hd 4670 512M 128b mobo asus m2n-e |
1 Attachment(s)
Testul facut pe Notebook - Lenovo T500
Windows 7 Professional 64 biti Procesor: Intel Core 2 Duo P8700 2.53GHz RAM: 4GB RAM DDR3 HDD: 320 GB SATA II 7200rpm Graphic: ATI Radeon HD 3650 Dupa ce-l pun si pe PC, fac si acolo testul.. Teoretic ar trebui sa fie mult mai bun fiind un sistem: Intel Core 2 Quad E9300 2.5GHz // ASUS P5K Deluxe WiFi // Muskin 4GB RAM Dual Channel // BFG GeForce GTX260 OC // Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Music Edition Pe Vista Ultimate 64 biti aveam undeva la 6 si ceva scorul. |
1 Attachment(s)
Windows 7 Ultimate 32bit
CPU: DualCore 3.1 RAM: 4GB @ 800 HDD: Samsung SP F1 320 VGA: ATI 4850 ------------------------ 5.5 |
1 Attachment(s)
Windows 7 Ultimate 32bit
|
Tre sa-ti punem pe 64 sa-ti vada toti ram-ii
|
1 Attachment(s)
Mi se pare o porcarie modul de jurizare!
Iti da scor pe cea mai slaba componenta! Deci daca am Intel i7 cu 40 giga memorie RAM, ultima generatie de placa video cu 900 giga ram, si un hdd de 160 gb, pc-ul meu este mai slab decat un coreduo, cu 1 gb ram, placa video normala si hdd de 350. E tampita chestia! Ar trebui sa se faca o medie a scorurilor ! dar na... MICROSOFT ! PS: sistemul de operare este Windows 7 Pro x64. Ma voi intoarce la XP. Mult mai bun , mult mai stabil ! Sistemul meu este: Intel Coreduo 2.6 ghz 4GB RAM 1x WD black 1tb 1x WD green 500gb Nvidia 9400gt |
Se ia in calcul viteza de transfer a HDDului, nu capacitatea.
|
Quote:
|
Daca ai un super PC nu e normal sa ai un HDD slab ca oricum ti'l trage in jos :)
|
Quote:
Ideea e ca Microsoft ar fi trebuit sa faca medie la toate astea ! Pt ca probabil eu am 6 la toate si 4 la hdd si unu are 5 la toate si se da mare ca are pc mai bun ca mine..dar defapt nu e asa! Asta incerc sa scot la iveala ! Si nu stiu pe ce baza calculeaza ei hdd-ul ca din cate stiu Western Digital Caviar Black sunt cele mai puternice, rapide, etc ! Deci nu merita nota aia ! Oare la un raptor cat da? nota 5 ?..exista vreun hdd sa sara de nota 6 ? |
@DOLB - Spune-mi te rog, ce versiune (BUILD) de windows folosesti. Daca cumva ai 7100 sau mai vechi, e posibil ca scorul mic rezultat la HDD sa fie din cauza unui BUG recunoscut chiar si de Microsoft la acel moment. Iti recomand cu caldura Win7 Ultimate Retail (RTM-Build 7600)
|
este build 7600.
|
Quote:
|
Quote:
Sunt doua hdd-uri SATA, fara raid, fara nimic! Aruncate acolo ! Probabil il vede primary pe cel green si d'aia imi da punctaj mai mic..dar tin minte ca inainte aveam peste 4.9 ! |
@Dolb - Incearca asta:
"To increase your Windows 7 Beta HDD WEI score (in many systems): 1. Control panel>hardware & sound>device manager 2. Under disk drives, find your main drive 3. Right click your main drive and select properties 4. Policies tab, uncheck the "enable write caching on this device" 5. Click ok, and re-run your WEI" |
pe amandoua este write caching enabled! E default din cate stiu.
Lasa asa ! Raman la parerea ca Microsoft a dat-o in bara ! |
Pai debifeaza aceasta optiune... Doar pentru a vedea daca-ti influenteaza sau nu scorul. Dupa ce debifezi acea optiune, mai dai sa-ti calculeze odata notele.
|
Quote:
|
Raman la parerea ca ar trebui sa incerci versiunea ULTIMATE Retail (RTM)
|
1 Attachment(s)
Quote:
In XP nu am avut problemele care le-am avut in W7 Anyway..i-am dat un rerun si uite cu ce m-am trezit ! |
| All times are GMT +2. The time now is 00:14. |
- Copyright 2026 4Tuning