![]() |
Usi fara manere
Cine ma ajuta si pe mine cu o idee de modificat k sa se deschida din telecomanda dar fara sa ma trezesc k se deschid in mers singure :rolleyes2
|
Re: Usi fara manere
exista sistem de deschidere pentru ele dar nush ce te vei face la RAR.
Cunosc pe cineva din SB care a fost nevoit sa schimbe usile dupa ce l-a respins. Sunt care inchid ochii dar care nu. |
asta nu ar fi o problema, pun o usa pana trec si gata :D cum vine vb
|
s`au lipesi manerele ,cred ca e mai simpu.
|
Quote:
|
O sa incerc
|
si eu am anulat manerele la usi si nu am avut probleme la rar
|
Prima idee era sa anulez spatele si usa din dreapta, dar as vrea sa le anulez pe toate si sa se deschida usa din stanga ori la telecomanda sau orice alta metoda
|
4 Attachment(s)
si yo am scos manierele de la usi si anul acesta an septembrie tre sa merg la itp.ce o fi ramane de vazut
|
Quote:
Iti va spune ca nu respecti masurile de siguranta. In caz de accident cum vei putea fi scos? |
La ora actuala cate dacii din 100 trec itp-ul cu totul legal si functional
Quote:
|
4 Attachment(s)
Eu lipeam manere de plastic cu silicon la ITP :D
|
Quote:
|
bun....de scos manerele le scoate oricine, chestia e sa stii cum sa faci deschiderea usilor ( electric sau manual)
|
5 Attachment(s)
Quote:
voi pune niste poze care ii apartin domnului robert(TAU) si sper sa nu se supere pe mine...sunt luate de pe topicul lui.... |
si care este utilitatea usilor fara manere ?
|
Quote:
|
Quote:
eu stiam ca se folosesc startere de electromotor si un releu cu 5 pini care se leaga la alarma sau la un buton de exemplu usa din dreapta se leaga la un buton in interior si usa soferului se leaga la alarma ca sa poata fi deschisa |
eu as folosi sistemul de la inchidere centralizata...actuorii sau cum se numesc ei...butonul de la alarma de blocare pentru usa din stanga iar cel de deblocare pentru usa din dreapta!
eu am zis ce as face eu!dar personal nu imi place masina fara manere....prefer sa achizitionez 2 usi de CN4 sa le pun la masina! |
Era vb de aspect d-le Relu_GTT
|
Ar merge ff bine cu actuatori dar e problema k iti trebuie unul destul de puternic ca sa faca lucrul asta, si sa mai faci si o priza de alimentare separat sau un buton ceva k dak nu mai ai curent te uiti la masina sau eventual cu un bolovan spargi un geam :P. Da destul de frumos cu usa dreapta fara manere
|
eu zic ca face fata si actuatorii de inchidere centralizata...mai ales ca broasca dee nova merge mult mai usor,fiind necesara o forta mai mica decat trebuie la batrana broasca de la 13xx.....
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ce masuri de siguranta Adi Campean ? Vrei sa zici ca in caz de accident, va veni agentu' de la circulatie in costum, la 4 ace si va trebui sa ai usa deschisa si un covor rosu din drum pana la masina iar el numai sa te traga afara, sau smurdu' nu mai are flex si sculele necesare descarcerarii ? Sau sa inteleg ca te descurci singur mai nou in caz de accident ? Sau faza e ca le e lene sa isi faca treaba pentru care sunt platiti ? Nu vad nici o masura de siguranta incalcata la treaba asta. Tare as vrea sa vada mesajul meu un angajat RAR sau un politist, sa vad ce replica imi da.
|
Quote:
Scenariu : scurt circuit la instalatia electrica , tu esti in masina, ia foc, te panichezi , tragi tare de manerul interior si se rupe.....nu ar fi mai bine sa fie un cetatean de afara care trage de acel maner sa iti deschida usa? Sau de dragul artei ai prefera sa mori carbonizat? Daca ai vazut vreodata un incendiu la o masina ti-ai da seama ca arde foarte repede :rolleyes2 Unele manere arata urat intr-adevar, dar nu inseamna ca nu exista variante de a pune manere mai placute ochiului. Eu unul nu as anula manerele ,orice masina as avea. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Cand se modifica o masina ar trebui un plan, un stil anume, cu care mergi pana la capat , insa la noi un bad boy si manerele astupate pe spate si jante de tabla cu capace , gata tuningu...daca mai pune si lumina la picioare sa se vada praful de pe pantofii cu lac e si mai tare .....trist...Unde mai pui ca dupa ce ii opreste organu' vin si se plang ca le-a luat talonul pe forum. Lasati frate manerele acolo ca nu incurca cu nimic :P Nu va suparati pe mine,e parerea mea personala :D |
N-am mentionat ca am masina in 4 usi si nici nu am capace, am borbet bs 7,5 cu 9j si despre neoane te las pe tine cu ele ca vad ca stii ce se vede cand sunt aprinse.
|
Masinile cu 4-5 locuri si 2 usi cum trec ITPul? Alea in caz de accident ce fac?
|
in cazul in care esti singur la volan si dai cu cazanul intr-un pom de vii cu capu de volan sau alte cacauri, cum poate sa te scoata un cetatean aflat in apropiere din caruta care e gata sa ia foc?
sau sari de pe un pod in apa si te panichezi... atunci cum poate sa te scoata din masina un trecator sau poate cel din vina caruia ai lovit pomul sau ai sarit peste pod (in cazul in care nu a fost vina ta)? masinile cu 4 locuri si 2 portiere, au portierele mai mari (mai lungi), si scaunele din fata rabatabile si atunci poti fi scos destul de repede de acolo daca portiera se deschide si au acces la tine. cat despre aspect... gusturile nu se discuta. (eu cred ca arata ma bine fara manere, insa nu le-as scoate) |
Si la astea fara manere se poate sparge geamul si deschide din interior.
Daca la una in 2 usi vine motorul peste sofer, cum mai rabateaza aia scaunele? |
Eu cred ca ar arata bine fara manere, iar dupa cum spune si Marcel, daca esti singur in masina si faci accident intr-o zona izolata poti sa ai manere de sus pana jos pe usa. Deci cand ti-e scris sa mori asta e. Dar ce nu imi place mie la forumu' asta care normal e un forum de pasionati de masini, e ca nu iti spune nimeni concret sunt sau nu probleme la R.A.R. (nu ma refer la mita sau pile) fiecare are cate o versiune, unii spun ca da altii ca ba... Raspund asa aiurea de nu stii dupa cine sa te mai iei, in loc sa ne ajutam macar cu niste vorbe, ne futem unii pe altii...
|
nu mai rabatezi. mori ca un erou impuns de vaca. dar se intampla mai rar.
ideea e ca mai repede te scot dintr-o masina cu manere. |
Vorbim vorbe...
Sa vina unu' sa-mi arate un caz in care a murit cineva intr-o masina cu manerele/clapetele scoase, din cauza lipsei lor. Cat despre problema la RAR/ITP, asta depinde de zona si de inginerii angajati acolo, d-asta ai auzit tu multe versiuni, in unele locuri poti sa te duci cu ele scoase toate si nu sunt probleme si in alte locuri, daca nu ai un surub prins pe caroserie, esti ars. |
Din punctul meu de vedere daca inca mai poti sa deschizi usa inseamna ca nu a fost accident, ci tamponare. Intr-un accident te pisi pe el de maner.
|
e foarte adevarat ce spui tu, dar si daca nu mori e mai greu sa te scoate de acolo. (treb sa fim realisti si sa recunoastem ca asa e...).
iar rar-ul nu ma mira ca in unele zone nu se trece, si nici ca din cauza asta se retin taloane (desi e neplacut sa ti se ia talonul, in astfel da cazuri e normal...) |
Quote:
care e diferenta dintre accident si tamponare? cand te tamponezi e imposibil sa dai cu capul de volan si sa ramai inconstient? daca lovesi un pieton pe trecere si el moare dar portierela tale se deschid, nu e accident? |
| All times are GMT +2. The time now is 16:13. |
- Copyright 2026 4Tuning