Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Noul Seat Leon vs VW Gti (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/15399-noul-seat-leon-vs-vw-gti.html)

Seat 05-04-06 02:38

Noul Seat Leon vs VW Gti

Voi ce ziceti ca merita cumparat , si ce parere aveti in special depsre noul Seat Leon FSI 150Cp benzina ?!

GTR 05-04-06 02:47

Re: Noul Seat Leon vs VW Gti

Leon prea e monovolum, mai frumoasa si mai agresiva era varianta veche.
Parerea mea.
Golf clar, dar GTI (Golf) nu are treaba cu FSI (Leon) asa ca pune macar Cupra la Leon ca sa fie o comparatie corecta.

SpeedeR 05-04-06 03:07

care 'vw gti' ? 1,2,3,4,5?!
si dc seat leon 2.0 fsi vs. Golf 5 (presupun :) ) GTi 2.0 TFSI?!
cam trista comparatia pt Seat...

needBrain 05-04-06 06:52

ma viezure,aici iti dau dreptate.....macar o data :P

cat despre comparatie,seatul pierde nu din motive tehnice,ci din motive de management

GTR 05-04-06 11:09

SpeedeR si Seat
Ori compari Leon Cupra cu Golf GTI (categoria 200 CP)
Ori compari Leon FSI cu Golf 2.0 FSI (categoria 150 CP)
nu poti sa compari una de 150 CP cu una de 200 CP
(in cazul de fata)

teddy 05-04-06 16:28

imi place leonul, in sfarsit o gura de aer proaspat in design in categoria asta.

Cosmin255 05-04-06 16:38

LOL , deviata rau comparatia vorba lui Speeder , daca e vb de Leon Cupra vs Golf GTI as merge pe Leon din simplul motiv ca e mai rar,dar la varianta 2.0 FSI normal , as alege VW:) , nu ma intreba dc

GTR 05-04-06 20:05

vorba mea nu a lui Speeder :P

needBrain 05-04-06 20:11

gresit,nush cine a zis ca leonul are 150 de cai.TOTAL GRESIT
pe aceeasi motorizare ca si GTIul care dezvolta 200 de cai,leonul dezvolta 185,nu 150

orlando 05-04-06 21:00

Seatul Leon cel nou TFSI are 185 de cai putere...am mers cu unu duminica cand am scos masina din salon...am avut una in stand rosie si credeti-ma ca fuge rau de tot...are un cuplu constant de la 2000 la 5000 de ture daca nu ma insel la fel ca vechiul leon FR care avea 180 de cai...
nu am mers pana acum cu nici un golf GTI...

Cosmin255 05-04-06 21:12

Speeder cred ca ar putea sa ne zica cel mai bine cum trage un GTI:) ...

GTR 05-04-06 21:22

GRESIT.
needBrain initial se vorbise de Seat LEON FSI = 150 CP
Seat Leon TFSI are 185 CP
(mai are un T din asta in plus :D)
http://www.seat.com/com/generator/su...ines/main.html

SirNenea 06-04-06 03:05

ideea e ca seatul a inceput sa scada in ochii lumi pt ca a inceput sa faca niste masini care te cam solicita rau de tot ca sa ii faci un tuning reusit dar ca sa revin la postul de fata as alege golful pt ca noul leon nu imi place si nici nu ma intereseaza performantele lui ca nu mai arata a masina sport cum era inainte

Cozmax 06-04-06 09:52

Mie i-mi place W-Golf GTI si nimeni nu i-mi poate schimba parerea...

SpeedeR 07-04-06 12:09

Quote:

Originally Posted by GTR
GRESIT.
needBrain initial se vorbise de Seat LEON FSI = 150 CP
Seat Leon TFSI are 185 CP
(mai are un T din asta in plus :D)
http://www.seat.com/com/generator/su...ines/main.html

dap... din motive de management, leonul 2.0 tfsi are 185.. tot din aceste motive, noul s3 va avea 2.0 tfsi cu 265 cp... octavia rs, are ea 2.0 tfsi, dar tot nu fuge k un gti.... si din date oficiale si cu proba practica in linie dreapta, de vreo 6 ori intro seara :D si pe viraje unde e instabila.... toate fac parte din grupul vag... este logic de ce este asa ;)

dar initial , topicul avea ca subiect de comparatie seat leon 2.0 fsi, 150 cp, cu gti... 200cp.... ca si cum as compara leon cupra r, 225cp , cu golf 2.0 150 cp... aiurea :)

poate Rosonic sa modifice topicul in Leon 2.0tfsi vs golf gti...
ink nu am prins un leon 2.0tfsi sa vad ce si cum... astept :)

tha_real_valek 08-04-06 14:29

dap...kiar mi`era frica de versusul asta fiindca subiectiv cum sunt aleg vw si spun ca e mai bun decat leon`ul la capitolul performantze dar leon`ul este prima masina care mi`a captat atentia de la prima vedere.asa ca e cam grea decizia totusi votat gti

ebh 08-04-06 18:24

de obicei seat-ul era mai sportiv si ca motor si ca tinuta de drum decat vw, dar in cazul generatiei de fata nu pot alege leon-ul pt ca e al dracu de urat. nu ca golf-ul ar fi mare frumusete de masina, dar macar GTI-ul e ceva mai aranjat.

daca ma fac ca nu am citit bine titlul topicului aleg fara jena astra gtc (2.0 turbo, cel de 200cp) sau, ca tot vorbim ipotetic OPC-ul (240cp).

lantzi 09-04-06 20:36

Eu as alege Leon-ul pt ca imi place mai mult decat Golf-ul la exterior. Golf-ul e cam sters, nu iese cu nimic in evidenta si nu mi se pare la fel de reusit ca si golf 4. La interior are intradevar finisajele mult mai atent lucrate si e mai ingrijit dar nici in leon nu ai de ce sa te plangi prea mult. Ideea asta ca Leon-ul nu e sportiv nu stiu de unde vine, probabil deoarece seamna prea mult cu Altea si Toledo din fata da' eu zic ca e o masina bine legata si atent lucrata.
In privbinta motorizarii nu e o comparatie corecta, sau iei Leon Cupra sau Golf 5 mai slab.

robie@max 10-04-06 23:52

Vorbind strict de design parerea mea e ca Golfu' GTI e mai agresiv si pare mai robust.Si oricum GTI-ul e putin mai exclusivist. Vis a vis de motorizare e clar ca TFSI-u de 200 de cai e mai cool!

Seat 11-04-06 00:45

Re: Noul Seat Leon vs VW Golf 5

Asa este mult mai corect. Si aici Leon da clasa !

cata4 11-04-06 02:02

Leon-ul nou e f frumos la exterior , mult peste golf , dar interiorul lasa mult de dorit ! Daca ar fi sa le copari ar da tot pe acolo .
Eu unu as alege in schimb Leon-ul pt ca este mai rar!

Cozmax 11-04-06 08:56

Am vazut ieri pe unu pe la mine prin oras cu un Golf si ce o fi avut cu a masina nu stiu dar a apasat pedala de acceleratie mai tare si puff..nu l-am mai vazut unde s-o fi dus nu pot sa i-mi dau seama.....dar totusi este o masina super misto si daca mai bagi niste bani in ea poate o faci si super misto la exterior si de ce nu si la interior sau la motor.

Si seatu' nu stiu arata bine si masina aia dar nu prea i-mi place mai bine un
W Golf GTI

silviu_gsi 18-04-06 14:19

nu cred ca e mai urat leonul decat golf,am sa pun si ceva poze

silviu_gsi 18-04-06 14:28

8 Attachment(s)
acum cateva poze comparative

silviu_gsi 18-04-06 14:32

fara suparere pt golfisti dar nu cred ca gti-u arata mai nervos decat leonu,(oricum mie imi place astra gtc)

Morro 19-04-06 11:35

si mie imi place megane RS ... uraa offtopic party

katalin1977 19-04-06 11:45

categoric noul leon TFSI

Cozmax 19-04-06 21:46

Quote:

Originally Posted by Morro
si mie imi place megane RS ... uraa offtopic party

Pai si ce are "Seat Leon vs VW Gti"????????????????
Eu tot nu inteleg? Parca pe aici se dezbateau parerile intre alte masini NU MEGANE RS.....

Dar totusi eu raman tot la W-Golf Gti.... :lol:

Morro 26-04-06 11:20

citeste printre randuri ... plecand de la postul de deasupra postului meu ... si nu pot decat sa ma bucur din nou ca facem un mic offtopic party URAAA

B 10 TNG 21-07-06 21:35

Noul Seat Leon vs VW Gti

Fratilor sa va spun cate ceva de al meu!!
Este un FSI de 150 Cp este sport-up adica scaune sport fata jante pe 17 inc si suspensie sport.masina a fost 24.300 ddp cu discount.
TFSI DE 185 CP este peste Golf GTI ca si exterior este mult mai agresiv cine cunoaste o pisica sportiva imi v a da dreptate.Golful nu zic...e super mai ales finisaje la interior.Am avut onoarea sa fac test cu un tfsi si un golf gti ptr ca lucrez in bransa..ce sa va zic Leonul e mai sportiv,mai agresiv,sta mai bine in curbe datorita ESP-DSR care fac tot..la 110 KM/h am luat viraj la dreapta in unghi de 80 grade cred ,masina nu a derapat...deci in concluzie GTI este mai agresiv ptr ca are 200 CP are finisaje superbe..dar daca vreti sportivitate alegeti leonul TFSI..
Acum vreau sa imi cumpar kitul de caroserie ptr leon ma costa 4120 RON iar finala la toba si jante mai mari inca 4000RON chiar mai mult!!! La motor nu pot umbla ptr ca s in garantie...dar sunt ok cei 150 cp ptr moment...

All times are GMT +2. The time now is 18:46.

- Copyright 2026 4Tuning