Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tot ceea ce nu poate fi incadrat (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat.html)
-   -   Windows vs Mac vs Linux (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat/152916-windows-vs-mac-vs-linux.html)

peter 11-11-09 10:17

Windows vs Mac vs Linux

1 Attachment(s)
Ce folositi ? si de ce ?

Eu folosesc deocamdata Windows Vista Home Premium original se misca destul de bine pe 2gb. Dar cred ca o sa trec pe Windows 7...

cryssl 11-11-09 10:47

Re: Windows vs Mac vs Linux

xp..am rasnita din 2004.. si nu imi permit sa pun altceva..

ma descurc si cu el asa...

alex_S 11-11-09 11:20

yo folosesc windows xp home edition...am cumparat CD-ul original..si sincer..de 4 ani de cand l-am instalat...nu am avut probleme cu el...nu am formatat niciodata calcu'..sunt foarte multumit de el ;)

alexcump 11-11-09 14:38

Eu folosesc acum windows xp profesional original, dar am comandat windows 7 si imi vine cam intr-o saptamana alaturi de noul calculator.
Am folosit si MAC si mi se pare super. NU erori NU virusi

MAC este pentru muzica/design. Pt cei ce scot bani din asta e cea mai buna alegere in rest windows e recomandat dar nici MAC nu se da inlaturi numai ca nu poti juca prea multe jocuri si nu sunt atat de multe programe pt MAC cum sunt pt Windows.

andi_cimpean 11-11-09 15:52

Cu Sistemul de Operare...este la fel cum este si cu masina...

Cum il tii, asa il ai.

Daca instalezi ce iti vine in cap, intri pe tot felul de site-uri dubioase si accepti "bomboane" de la straini...intr-o ora il dai gata...

Racer21 11-11-09 20:14

Pai XP Home-edition, multumit de el, chiar daca il am de ceva vreme. Oricum, ma intreb un lucru, are cineva Windows Vista cumva? pe cuvant ca toti cunoscutii au numai xp si professional sau poate home-edition, dar nimeni Windows d-asta nou:???:

Mi-as lua Mac daca as putea, am auzit ca alea sunt super rapide (cel putin atat)

pHlow 11-11-09 21:09

A mai fost un topic de genul, ba chiar cu poll. Dupa ce am mai crescut ( :P ) mi-am dat seama ca nu conteaza foarte mult sistemul de operare ci sa fie sistemul optim pentru ceea ce vrei sa faci. Asa ca pot spune ca in momentul asta le folosesc pe toate 3. Am un laptop pe care rulez Windows XP(nu m-am inteles cu vista prea bine asa ca am ramas pe asta) pentru programare .NET. Ubuntu 8.10 pentru programare PHP,JAVA,C..etc. Iar de 6 luni m-am apucat de programare pentru iPhone iar mai nou fac un stagiu in domeniul asta asa ca folosesc si un macbook. Toate au +uri si -uri. Dar combinate iti fac viata mai usoara :P

danielS777 11-11-09 21:11

Momentan cu Microsoft Windows Vista Ultimate 64 bit

Va urma curand Microsoft Windows 7 Ultimate 64 bit.

Abia astept sa-mi pun in functiune placa audio, pe Vista U. 64 nu era exista driver.

trafy-vr6 11-11-09 21:40

Windows XP cu Service Pack 2

dolb 11-11-09 21:46

momentan Windows 7 professional x64, dar as trece cu cea mai mare placere pe un MAC ( daca as avea banii..)

Kedy 12-11-09 08:43

Eu acasa pe Desktop am Vista Ultimate x64 iar pe Laptop-ul de la munca am XP Profesional SP3. Si eu as trece la Mac daca ar fi $$$. Linux-ul nu-mi place deloc am incercat Ubuntu si Knnopix plus ceva Red Hat si Suse pe la munca dar nu m-a atras niciunul.

xgeox 12-11-09 10:16

Vista Ultimate.

pHlow 12-11-09 11:05

Si cu Mac-ul e pe principiul ai grija ce-ti doresti. Eu nu as putea sa ma folosesc doar de mac. Oricum nu e atat de stabil pe cat se zice , dar nici nu te faci de rusine.

dolb 12-11-09 11:10

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2798892)
Cu Sistemul de Operare...este la fel cum este si cu masina...

Cum il tii, asa il ai.

Daca instalezi ce iti vine in cap, intri pe tot felul de site-uri dubioase si accepti "bomboane" de la straini...intr-o ora il dai gata...

intr-un fel e adevarat ce zici tu!
ex: tata are laptop cu vista preinstalat, .. nu da erori, merge ok, nu i-a facut probleme!

omu sta doar pe site-uri

peter 12-11-09 19:18

Astept si eu sa cumpar Windows 7...din cate am auzit se misca mult mai repede ca Vista.

Daca as avea bani..as trece oricand pe Mac.

Linux e ok,e gratuit,toate programele sunt gratuite,cred ca o sa il pun si eu pe un stick.

danielS777 12-11-09 21:57

Voi dati bani pe O.S. ?

_anaconda_ 12-11-09 22:04

Daca ai, de ce nu ? Asa te pot intreba si eu, tu dai bani pe masini ? De ce ? Le poti fura => folosi gratis..

Eu folosesc Windows 7 x64 Ultimate build 7600 (RTM) pe PC-ul principal, tot asta pe un Laptop nou si pe ala vechi un XP Professional 32 bit.

Intr-adevar, Windows 7 e mai bine optimizat ca Vista, de fapt Windows 7 e acum ceea ce trebuia sa fie Vista cu adevarat cand s-a lansat, dar a fost semi-esec.

dolb 12-11-09 22:09

Vista e bun pt cine stie sa il foloseasca!
Daca punem 10.000 de teme si il modificam in tot halu..normal ca nu e stabil !
Asa cum am mai zis.. pt mine vista a fost si este foarte bun ca surfing, browsing, chestii usoare .
Nici windows 7 nu e departe de vista.. e aceeasi mancare de peste, numai ca poate fi folosit din prima secunda in care ti-au aparut pictogramele !
Si eu la inceput am ramas uimit de W7...am zis wow..ce tare, dar deja a inceput sa imi dispara literele de pe partitii ( fara sa ii fac ceva in sensu asta ), se ingreuneaza totu, cred ca ma voi intoarce la XP ( chiar daca imi arata doar 3 g..dar macar ii pot folosi )

pHlow 13-11-09 10:07

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2802761)
Asa cum am mai zis.. pt mine vista a fost si este foarte bun ca surfing, browsing, chestii usoare .

Iarta-ma dar pentru asta si un Windows 95 isi face treaba. Si sa nu mai vorbim de orice distributie linux care este gratuita si iti mai ofera si securitate pentru asta. (nu exploituri in IE,spyware, sau alte balarii)
Daca tot platesc pentru ceva, astept un minim de performanta, nu sa fie perfect doar pentru o secretara. Si poate si ea mai vrea sa faca ceva mai special si e nevoita sa revina la XP. (sa nu se inteleaga ca am ceva cu secretarele)

_anaconda_ 14-11-09 17:50

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2802761)
Vista e bun pt cine stie sa il foloseasca!
Daca punem 10.000 de teme si il modificam in tot halu..normal ca nu e stabil !
Nici windows 7 nu e departe de vista.. e aceeasi mancare de peste, numai ca poate fi folosit din prima secunda in care ti-au aparut pictogramele !
Si eu la inceput am ramas uimit de W7...am zis wow..ce tare, dar deja a inceput sa imi dispara literele de pe partitii ( fara sa ii fac ceva in sensu asta ), se ingreuneaza totu, cred ca ma voi intoarce la XP ( chiar daca imi arata doar 3 g..dar macar ii pot folosi )

Cum ai dedus ca ma refeream la a folosi corespunzator sistemul de operare ? Nu are legatura ce am zis eu cu ce ai inteles tu. Vista e semi esec, este prost optimizat (Windows 7 are acelasi kernel dar mult mai bine optimizat si cu anumite features in plus). Bineinteles ca merge pe chestii usoare, merge si pe alea grele dar nu cum ar trebui. Cum este scris si in postul de deasupra, pentru web browsing si alte chestii de genu' poti folosi cu incredere Windows 95.

Eu nu am ramas deloc uimit de Windows 7, nu aveam de ce, dar spre deosebire de Vista este mult mai bine pus la punct.

Si XP si Vista si Win7 folosesc doar ~ 3GB DDR atata timp cat sunt pe 32biti. Faptul ca la XP iti arata doar ~ 3GB in timp ce la Se7en iti arata 4GB nu este decat apa de ploaie fiindca spune ca doar ~ 3GB din aia sunt utilizabili. Daca vrei sa folosesti mai mult de 3GB DDR iti trebuie sistem X64, XP pe 64 biti e slabut, Vista e slabut oricum, Windows 7 X64 merge snur.

Pe Windows 7 ai orice DX (9/10/11) by default. La Vista iti trebuie SP2 ca sa ai DX11, pe XP ai maxim DX9 (cine crede ca are XP cu DX10 ca asa a luat el de pe cine stie ce tracker e naiv, nu are legatura cu realitatea, e doar un scris in dxdiag dar nu inseamna ca ai cu adevarat DX10).

Dupa un anumit timp, jdemii de aplicatii instalate, fragmentarea fisierelor si asa mai departe orice sistem de operare se misca mai greu.

dolb 14-11-09 17:58

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2807379)

Si XP si Vista si Win7 folosesc doar ~ 3GB DDR atata timp cat sunt pe 32biti. Faptul ca la XP iti arata doar ~ 3GB in timp ce la Se7en iti arata 4GB nu este decat apa de ploaie fiindca spune ca doar ~ 3GB din aia sunt utilizabili. Daca vrei sa folosesti mai mult de 3GB DDR iti trebuie sistem X64, XP pe 64 biti e slabut, Vista e slabut oricum, Windows 7 X64 merge snur.

Pe Windows 7 ai orice DX (9/10/11) by default. La Vista iti trebuie SP2 ca sa ai DX11, pe XP ai maxim DX9 (cine crede ca are XP cu DX10 ca asa a luat el de pe cine stie ce tracker e naiv, nu are legatura cu realitatea, e doar un scris in dxdiag dar nu inseamna ca ai cu adevarat DX10).

si la xp si la seven iti arata tot 3 - 3.2 gb :) , in cazul in care se schimba treaba, xp 64 si seven 64, atunci vor arata, 4, 5, 6 10 gb :)

Daca vrei sa folosesti un sistem pe 64 biti , iti trebuiesc minim 4gb ( nu ca nu l-ar vedea, dar merge mai bine :) )

_anaconda_ 14-11-09 18:12

Windows 7 X86 (32 biti) iti arata 4GB dar iti spune ca poate folosi doar 3.2 GB, daca imi aduc eu bine aminte. La XP iti arata 3-3.2GB, tot atata si foloseste.

Exista situatii in care ai sistem de operare X64 dar tot nu iti foloseste mai mult de 3GB. Trebuie umblat in BIOS, memory remapping over 3GB sau whatever, depinde de la BIOS la BIOS.

In cazul Windows 7 nu vad niciun motiv sa nu folosesti varianta X64 atata timp cat ai hardware capabil de asa ceva. Este compatibil cu ~ orice, il am de cateva luni si merge extra.

Psycho 15-11-09 11:20

am folosit linux ( este incredibil de stabil )
acum ma dau pe un vista home premium i sunt multumit de el , dar a inceput sa se miste greu si ma gandesc sa migrez catre un w7 . ce imi puteti spune de instalare , cat cere ca si statiu , timp de instalare aproximatin pe un 1 g de ram ?

merita ??

dolb 15-11-09 11:25

eu am pus ubuntu pe vmware si a mers bine ! , am incercat sa pun pe pc-ul meu.. n-a mers, am incercat sa il pun pe un laptop ( l-a stricat ) :|

Psycho 15-11-09 11:51

am auzit lucruri bune despre ubuntu dar mie la ce imi trebuie , adica messenger filme si alte prostti sufing si d-asta nu ma atrage ... eram interesat de o versiune de windows 7 pe 32 de biti ... ca cica ar face minuni pe laptop

_anaconda_ 15-11-09 12:30

Totusi pentru 1GB DDR nu e prea indicat. Banuiesc ca si restul configuratiei este slabuta...Pentru un laptop ca ala eu as pune un XP Professional 32 biti.

peter 15-11-09 19:26

Quote:

Originally Posted by Psycho (Post 2809052)
am auzit lucruri bune despre ubuntu dar mie la ce imi trebuie , adica messenger filme si alte prostti sufing si d-asta nu ma atrage ... eram interesat de o versiune de windows 7 pe 32 de biti ... ca cica ar face minuni pe laptop

mai baga un 1gb ..si o sa iti mearga si W7 perfect.

Psycho 15-11-09 19:33

aha s-a notat mersi ;) ma pregatesc de un upgrade la 2 g
;)

aleyx_oltcit 16-11-09 11:52

hy ..eu am win 7 32 bit pe un sistem slabut si se misca bine(amd athlon 2 ghz,1,2 gb ram,512 mb video,hdd 80 gb s-ata)merge mai bine ca xp...windowsul e luat de pe un torent , ca nam bani de original

Psycho 16-11-09 13:22

am mai auzit pe cineva care l-a pus pe 1g si merge bine . am sa instalez pe un alt laptop si am sa va spun cum merge ;) pe 1g ;)

aleyx_oltcit 16-11-09 15:54

am instalat mai intai pe un laptop hp la cineva care avea 1 GB..si am zis ca tre sa mearga si mie si mia mers :D

warlock9 29-11-09 13:55

biosul recunoaste 4 GB fara probleme dar sistemele de operare pe 32 de biti pot recunoaste doar 2^32 biti (4 294 967 296 biti) deci 4gb de memorie MAXIM, asta nu inseamna ca ii si va recunoaste pe toti.

sistemele de operare pe 64 de biti pot recunoaste 2^64 biti deci mult mai multa memorie.

instaleaza un sistem de operare pe 64 de biti cum ti-am spus mai devreme si nu o sa mai ai problema asta. garantat.

dolb 29-11-09 14:28

Quote:

Originally Posted by warlock9 (Post 2846367)
biosul recunoaste 4 GB fara probleme dar sistemele de operare pe 32 de biti pot recunoaste doar 2^32 biti (4 294 967 296 biti) deci 4gb de memorie MAXIM, asta nu inseamna ca ii si va recunoaste pe toti.

sistemele de operare pe 64 de biti pot recunoaste 2^64 biti deci mult mai multa memorie.

instaleaza un sistem de operare pe 64 de biti cum ti-am spus mai devreme si nu o sa mai ai problema asta. garantat.

un SO pe 32 de biti iti arata intre 3 si 3.2 gb de memorie ! ( indiferent cat ai )

_anaconda_ 29-11-09 20:01

Atata iti foloseste, de aratat iti poate arata si 4GB dar degeaba ii arata daca nu ii foloseste. Vista / Se7en X86 (32 biti) iti arata 4GB si iti zice ca doar ~ 3.2 GB sunt utilizabili.

aleyx_oltcit 29-11-09 20:30

da eu stau si ma gandesc...daca pe 1 GB ruleaza decent ...nu ajung 3? sau pentru ce e batalia asta cu cati gb iti arata...serios ca sunt in ceata

dolb 29-11-09 21:48

Quote:

Originally Posted by aleyx_oltcit (Post 2847500)
da eu stau si ma gandesc...daca pe 1 GB ruleaza decent ...nu ajung 3? sau pentru ce e batalia asta cu cati gb iti arata...serios ca sunt in ceata

sincer nush pt ce e batalia asta..mie mi se pare stupida ! Adica trec de la xp care foloseste maxim 300mb din memorie ( in mod normal, fara jocuri ).... la seven 64 care foloseste in idle 800mb , iar in mod normal 1 - 1.2 gb. Ca sa ce? sa imi arate 4 giga inloc de 3? WOOOOW.

Iar orice joc sau aplicatie, nu cere mai mult de 2gb la ora actuala. Deci e ok! Eu ma voi intoarce la XP...ramane regele.

_anaconda_ 29-11-09 22:23

XP-ul professional mananca mai mult de 300MB (asta daca ai multa memorie si isi permite). XP-ul este si a fost un OS bun dar vremea i-a cam trecut si Se7en este cel mai bun acum, asta daca ai un pc performant. O fi regele pentru tine dar altii au placi video cu DX10 sau DX11, chestii care sunt straine pentru un XP deci se intampla sa ai unele tehnologii care sunt straine unui OS mai vechi.

Ca sa nu mai spun ca altii au 8GB DDR2 (sau mai mult) deci e aberant sa "pierzi" 5GB din ei. Nu toti se rezuma la 2-3 tab-uri de FF, Winamp si eventual un joc micut ca sa se limiteze la 2GB DDR2 si multe altele. Pentru asta iti trebuie sistem de operare pe 64 biti, XP X64 foarte slab deci ai nevoie de altceva, Vista e mediocru indiferent ce versiune asa ca iti ramane Se7en care este bun. Asta daca te rezumi la Microsoft, mai exista si alte optiuni, destul de straine pentru unii "experti" din popor.

aleyx_oltcit 29-11-09 22:39

daca ai 4GB de ram inseamna ca ai un sistem bun, deci o sa mearga seven f bn (mie imi merge pe 1,2 gb ) pui seven iti arata cati GB vrei si toata lumea e fericita, jocul consuma 2 GB OS 1 GB si gata treaba

denees 04-12-09 15:54

folosesc microsoft windows vista home premium 64bit sp1, dvd'ul original cu licenta. sunt foarte multumit de el.

peter 05-12-09 10:10

am instalat Windows 7 x86 Ultimate .... merge super fata de Vista.

Recomand !

All times are GMT +2. The time now is 18:05.

- Copyright 2026 4Tuning