![]() |
MP3 sau Magazie
am o intrebare...
ce sa aleg intre un MP3 Pioneer DEH 4650 cu telecomanda sau o Magazie de 12 Cduri + CD Player sau Radio Casetofon ?? |
Re: MP3 sau Magazie
mp3 ... tehnologia a evoluat .. oricum nu mai ai ce sa faci cu caseta ..
|
m-am referit ca leg Magazia de CD-Uri ( 12 la numar ... de Cduri ) de un CD Player ... si sa controlez ce ascult , etc. de pe CD Player. asa ... in fine.
si ... chiar, ce parere aveti despre Pioneer 4650 ?? |
Eu zic sa mergi pe CD cu magazie...CD = SQ :P
|
Sunt de aceeasi parere ca si GYM. CD-urile mp3 nu se pot compara cu cd-urile audio la calitate, cu toate ca este mai comod cu mp3...ai la dispozitie mai multe piese. Deci votez cd audio :) multa bafta.
|
intr-adevar, CD = SQ...intr-o oarecare masura.
chestia cu magazia e alta...ele sunt mai sensibile la socuri decat playerele din HU... deci, ca solutie SQ, un HU fara mp3, nu? :) cauta Nakamichi... nu vei fi dezamagit de sunet...in nici un caz! |
pot sa leg o Magazie JVC la un HU care e facut de alta firma??
|
cum au zis si baietii..... cd !...nu se compara cu mp3 ....apropo se gaseste la noi nakamichi? sau becker sau eclipse?? aduce careva? ahh...evita magaziile sony!!!! sunt d ffff proasta calitate ...un prieten d al meu a facut greseala sa isi ia si dupa nici 1 luna jumate ii sareau cd urile in draci si sa dus cu ia la garantie &shit....si jvc nu cred k e mai bun......
|
da. gasesti nakamichi si la noi in tzara. :)
baietii de la Falcon le aduc. da-mi in pm daca vrei lista d preturi. ;-) cat despre magazii...pana acuma doar cea dintr-un S-class mi s-a parut acceptabila... un prieten a avut un Clarion si sarea la cele mai mici gropi, cu toate ca sistemul de suspensie parea ok (am desfacut-o :P) ar mai fi o alternativa la mp3 dar nu in masina....ca format vb...e vb de codarile lossless in care metoda este alta si nu se pierde informatie sonora, dar asta e alta mancare de peste. bafta mare |
Am avut pana in '02 (luat in '96) un Pioneer cu caseta, cu magazie de 6 cd-uri si pot sa numar pe degetele de la o mana de cate ori a sarit !!
|
chestia e ca Magazia JVC e cadou ... am primit-o ...
si totusi nimeni nu mi-a raspuns la intrebare... pot sa leg Magazia JVC la un HU ( alta Firma ) ?? se poate ?? |
gym... nu contest ca nu sunt bune! doar ca aia clarion pe care am vazut-o nu era buna.
detman... habar n-am! :P bafta |
Quote:
|
eu as alege MP3 ca de pe cd-urile din magazie tot mp3-uri vor fi... si poti sa citesti si cd-uri audio cu MP3 player.... e naspa cu magazia...te plictisesti repede...
|
da` am si eu o intrebare ... dak bagi in el numai CD Audio ... e vre-o diferentza intre Cd Player normal ... care citeste numai audio .. si cel care citeste si mp3`uri ? ... e vre-o diferenta in claritatea sunetului ?
|
spark...diferenta provine din alta parte.
un HU care se respecta si se vrea de SQ nu va avea, in cele mai multe cazuri, suport pt mp3. de aceea, mai multa atentie este data pe partea de procesare audio vs decodare mp3. la HU mp3 situatia cere ca ele sa mearga, acceptabil si sa fie compatibile pentru tot omul. in concluzie, un HU cu mp3 care canta CD-uri normale NU va suna ca un HU "mai" de sq, care nu stie mp3. salutari |
diferenta intre mp3 si audio nu o stiu,dar am auzit si eu k cica in format audio s-ar auzi mai clar si cu mai multa fidelitate decat pe mp3.
|
diferentele sunt enorme.
in primul rand ca "cda" sau CD-urile audio sunt in formatul nativ, in care au fost inregistrate piesele, astfel conservandu-se calitatea, dinamica si banda de raspuns care a iesit din studio. metoda de compresie mp3 presupune "taierea" din banda de semnal a frecventelor inaudibile, cat si alte rate de sampling ... etc. de aici rezulta o pierdere de dinamica si, implicit, calitate. bafta |
acesta e modelul de CD Changer care l-am primit :)
JVC CH-X99 - CD Changer cu 12 Cduri. imi spuneti unde gasesc cabluri ?? pls. sau de ce HU se poate lega?? |
Quote:
cati crezi tu ca sunt atat de deranjati de diferenta dintre calitatea unui cd audio sau mp3? poate 1%, iar daca cel audio este home made , dupa un mp3 calitatea este foarte foarte proasta..punct in plus pt un mp3 care este mai practic:) calitate buna au numai cdurile originale..care si alea se aud putin infundat oare de ce firme precum nakamichi ,mcintosh au inceput sa fabrice si mp3? din motiv de fiabilitate si calitate apropiata.. si alta chestie, un HU cd normal..alege tu firma comerciala..va reda aceeasi calitate cu un mp3, un naka MB100 cu DAC de inalta precizie p 24 biti ,sau un denon,mcintosh sunt deja alta clasa..alti bani , alta distractie.. pt DETMAN..alege-ti un HU MP3, si daca magazia de cd-uri se potriveste si e compatibila..e si mai bine :) |
eu n-as merge pe magazie in masina. Intr-adevar cd-ul se aude mai bine dar pe langa HU iti trebuie si restul.. incinta calculata bine la difuri si amplif, cabluri, etc. Mp3 on the way :)
|
Quote:
legat de MP3 este o conversie a fisierelor CDA care sunt trackurile originale - orice conversie implica pierdere a calitatzii. |
mersi ...
cabluri nu am, deci trebuie sa fac rost... dar se poate Lega Magazie JVC la un HU Clarion sau Sony... sau orice alta marca inafara de JVC?? |
Hu si magazia trebuie sa fie acelasi brand. Uneori si la aceeasi marca sunt mai multe modele de magazii. Ex: Clarion.
Raspuns final : NU se poate lega magazia JVC la HU Clarion sau Sony. |
iti trebuie tot un jvs dar e bine sa il cumperi dupa ce ai cablu sa vezi daca sint compatibile
|
Quote:
|
Quote:
|
problema am rezolvato :)) .
am cumparat un Kenwood - CD Player kdc 2027 ( cu MP3 ma plictisesc ... fac un CD si ... gata... ca am ce sa ascult 2 luni, cu CD player ... pot sa imi tot fac in fiecare spatamana.. sa am CD-uri "proaspete" ). pret 1,2 mil. :) ... - cu magazia... o tin... poate ca, gasesc pe cineva ... sa o vand... deci... Mp3 vs. Magazie ... pt mine the winner - CD PLAYER :)) |
Quote:
|
Fii atent :
Exista magazii si HU-uri de marci diferite, care au cabluri IDENTICE . Asta NU inseamna ca sunt si compatibile. Numai in situatia in care reusesti sa cuplezi 2 unitati de marci diferite care au acelasi model de cablu vei PRAJI garantat unul din ele. |
eu un nu mas incurca sa montez fara sa fie aceiasi marca si nu sint adeptu magaziilor si nici mp3 nu-imi place orcit ar fi de performant ,
|
Quote:
esti multumit de el? |
foarte multumit... e peste Cd Player : Sony RV5000 sau ceva de genu ... care are 4x50 W ... cica... si e peste Mp3 : Panasonic 1310 sau ce de genu.
imi place la el ... ca e simplu, are iesire de amplificator, are reglaje de bass, medii, inalte - separat - e peste sony care avea doar bass + inalte... nu sare CD-u ca si la Sony. :)) .. din 2 in 2 min :). minusuri - nu are RDS ... :P ... dar nu e stres :)... |
| All times are GMT +2. The time now is 07:56. |
- Copyright 2026 4Tuning