Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   VW Passat | Bmw 120 (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/150931-vw-passat-bmw-120-a.html)

arleckin 31-10-09 17:10

VW Passat | Bmw 120

Salut. Luna viitoare as dori sa-mi achizitionez o masina si nu stiu ce sa aleg dintre un passat 2006-2007 si un bmw 120 sau poate 118[2005]. Am un buget de 10.500 -11.000 euro.Cum nu stiu mai nimic despre ele...as vrea sa va cer parerea.Am inteles ca bmw are doar tractiune spate si ca ar fi cam naspa iarna.Cat despre vw am auzit numa lucruri bune.Prea putin ma intereseaza capacitatea motorului sau daca-i diesel sau benzina.As prefera Bmw pt ca-i o masina sport ceea ce-mi place foarte mult.Dar as vrea sa aleg ce-i mai bun pt un incepator ca mine [nu am carnetul de foarte mult timp] Voi ce ma sfatuiti ?
Multumesc mult !

ionut_cluj 31-10-09 17:16

Re: VW Passat | Bmw 120

Alfa 159.

arleckin 31-10-09 17:20

Ms mult , dar chiar una dintre cele 2 .

ionut_cluj 31-10-09 17:28

Ah, nu eram atent.

Hmm, deci: Passat: ceva mai bine facut decat versiunea precedenta, pretentii de premium esuate, doar de la 2.0 tdi in sus se misca, in rest e vai mama lui, inclusiv 2.0 fsi, materiale destul de bune, volan urat ca braga, piese scumpe rau, nu foarte stabila, dar silentioasa si placuta la condus.

BMW: urata CU SPUME, interior si mai urat, pozitie la condus total aiurea, faza scurta inutila, dar cu 2.0d 163 cp e o placere la condus, foarte stabila si responsiva la comenzi.

Eu n-as lua niciuna, dar daca as fi inchis intr-o inchisoare afgana si-as fi obligat sa aleg dintre ele, in numele lui Allah, as lua bmw.

arleckin 31-10-09 17:32

Iti multumesc mult .Din cate am inteles si piesele la Bmw sunt foarte scumpe deci ar trebui sa ma gandesc putin si la asta . Imi pare rau..doar cele 2 imi plac:D

ionut_cluj 31-10-09 17:37

da, sunt scumpe, si nu-s neaparat masini extraordinar de fiabile.

In locul tau m-as orienta fie spre Lexus, fie spre Volvo, Toyota, Honda, etc.

arleckin 31-10-09 17:57

Dar diferenta dintre bmw 116, 118 , 120 care este ? Este vorba doar de capacitatea motorului...nu? Sau si de aspect ?

ionut_cluj 31-10-09 18:05

doar de capacitatea motorului.

_anaconda_ 31-10-09 18:27

De fapt intre 118/120 difera puterea, aceeasi (cel putin la diesel). Ca o completare pretentiile premium la passat nu sunt deloc esuate, 2 FSI este ceva mai rapid ca 2.0 TDI dar daca nu este exploatat corespunzator ai impresia ca merge mai lent (normal ca daca faci 70-120 in treapta 6, 2.0 TDI se duce mai bine dar motoarele sunt diferite si se exploateaza complet diferit).

Eu as alege Passat. De ce ?

1) Imi place mult mai mult cum arata fata de seria 1
2) Prefer un sedan de clasa medie decat un hatchback
3) Interiorul arata mult mai bine ca la BMW

@ ionut_cluj - ce Lexus iti cumperi la 11 000 euro ? :-? Ah, sa fie din mileniul asta.

johhny 31-10-09 18:39

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2767722)
Alfa 159.

rahat.

seria 3

arleckin 31-10-09 18:47

Da...seria 3 2005 ...modelul ala mai nou...dar la 11.000 ..putin sanse .Posibil ca in afara sa gasesc la banii ashtia..dar as prefera s-o cumpar de aici.
In continuare astept parerile voastre despre cele 2 masina .Va multumesc mult !

JunKer_hP 31-10-09 20:00

nuj cat de scumpe sunt piesele de la bmw da stiu ca azi am mers la vw dau comanda la o bucata de fier (planetara) si ghici...2000 de ron ...dintre cele doua as alege aia care are km mai putini si mai bine intretinuta;)

dan_stage28 31-10-09 20:08

Eu as alege un Fiat Bravo sau Lancia Delta noua generatie doar ca e mai scumpa

johhny 31-10-09 20:23

Quote:

Originally Posted by dan_stage28 (Post 2768225)
Eu as alege un Fiat Bravo sau Lancia Delta noua generatie doar ca e mai scumpa

pe langa asta mai e si foarte urata..

dan_stage28 31-10-09 20:28

poate ce urata insa nu e urata ca un audi ce seamana cu un porc obez :twisted:

ionut_cluj 31-10-09 21:30

noi inca n-am descoperit secretul masinilor de contabil, Dan:)

_anaconda_ 31-10-09 22:30

Daca Audi / BMW / MB sunt de "contabili" atunci FIAT sau Lancia sunt pentru femei de serviciu :D.

La varsta asta nu ati invatat ca frumusetea este o chestie TOTAL subiectiva ? Ce ti se pare tie urat altuia poate i se pare superb sau viceversa ? Mai mult, ai facut o generalizare urata de tot, care ca orice alta generalizare este falsa. Eventual un model de Audi poate fi urat (in viziunea ta) dar nu firma, ceea ce reiese din postul tau.

Ce nu ati descoperit pana acum este tema thread-ului, intre VW Passat sau BMW 120 la voi castiga Toyota sau Lancia. Interesant, apoi vin recomandari de masini (Lancia Delta generatia noua, Lexus) care nu se incadreaza deloc in bugetul de 10-11k euro.

LE: Nici nu stiu unde traiti voi dar in partea asta a romaniei unde stau eu un contabil nu castiga nici pe departe un salariu ca sa ii permita un Audi nou, in schimb de un FIAT se mai lipeste, ca tot ati adus vorba.

ionut_cluj 31-10-09 22:33

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2768546)
La varsta asta nu ati invatat ca frumusetea este o chestie TOTAL subiectiva ? Ce ti se pare tie urat altuia poate i se pare superb sau viceversa ? Mai mult, ai facut o generalizare urata de tot, care ca orice alta generalizare este falsa. Eventual un model de Audi poate fi urat (in viziunea ta) dar nu firma, ceea ce reiese din postul tau.

Tie ti-a intrat nisip in vagin?

Firma audi este urata, imi provoaca iritare, nu imi place niciun model, inafara de a5 care e dragut, in rest toate sunt niste uratenii inimaginabile. Can you deal with it?

_anaconda_ 31-10-09 22:43

Yep sure, citeste ce am scris mai sus referitor la frumusete/design, normal ca pot sa traiesc cu ideea asta la fel cum cred ca poti trai si tu cu ideea ca eu si multi altii considera masinile vazute de tine drept frumoase niste hidosenii (unele din ele). Dar Pamantul pare sa se invarta in continuare...

PS: Nici R8 nu iti place ? :D

PS2: Vai vai vai sunt trist(a), mi-a intrat nisip in....dar sunt tanar(a) si pot...sa bag mana pan' la cot, ca sa-l scot ^_^.

LE : Numai daca aduni posesorii de Audi (care sunt destul de numerosi) umpli toata baza de date a forumului asa ca stai chillax. Plus altii care au o perspectiva similara, altfel erau pline strazile de Lancia. Oricum, sunt eu, PVD si jonny vs tu si dan deci 1-0 pentru noi :lol:.

ionut_cluj 31-10-09 22:54

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2768580)
Yep sure, citeste ce am scris mai sus referitor la frumusete/design, normal ca pot sa traiesc cu ideea asta la fel cum cred ca poti trai si tu cu ideea ca eu si multi altii considera masinile vazute de tine drept frumoase niste hidosenii (unele din ele). Dar Pamantul pare sa se invarta in continuare...

PS: Nici R8 nu iti place ? :D

PS2: Vai vai vai sunt trist(a), mi-a intrat nisip in....dar sunt tanar(a) si pot...sa bag mana pan' la cot, ca sa-l scot ^_^.

tu, johnny si pvd. altcineva?

Sa nu stricam threadul omului, ca e pacat.
Ia BMW!

dolb 31-10-09 22:57

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2767722)
Alfa 159.

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2767747)
Ah, nu eram atent.

Hmm, deci: Passat: ceva mai bine facut decat versiunea precedenta, pretentii de premium esuate, doar de la 2.0 tdi in sus se misca, in rest e vai mama lui, inclusiv 2.0 fsi, materiale destul de bune, volan urat ca braga, piese scumpe rau, nu foarte stabila, dar silentioasa si placuta la condus.

BMW: urata CU SPUME, interior si mai urat, pozitie la condus total aiurea, faza scurta inutila, dar cu 2.0d 163 cp e o placere la condus, foarte stabila si responsiva la comenzi.

Eu n-as lua niciuna, dar daca as fi inchis intr-o inchisoare afgana si-as fi obligat sa aleg dintre ele, in numele lui Allah, as lua bmw.

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2767779)
da, sunt scumpe, si nu-s neaparat masini extraordinar de fiabile.

In locul tau m-as orienta fie spre Lexus, fie spre Volvo, Toyota, Honda, etc.

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2767887)
doar de capacitatea motorului.

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2768413)
noi inca n-am descoperit secretul masinilor de contabil, Dan:)

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2768552)
Tie ti-a intrat nisip in vagin?

Firma audi este urata, imi provoaca iritare, nu imi place niciun model, inafara de a5 care e dragut, in rest toate sunt niste uratenii inimaginabile. Can you deal with it?

ai completat cam tot ce voiam sa scriu si eu! deci ai o bere de la mine ca m-ai scutit de multe minute pierdute!

anyway, alegerea mea ar fi passat-ul pt ca:
1. e sedan ( nu hatch )
2. motorul 2.0 TDI e extraordinar si trage f f bine
3. intretinerea oarecum ieftina

Daca nu ar fi fost de ales intre cele 2, clar as fi optat pt alfa 159 ( indiferent de motorizare si de dotari ).

Deasemenea recomand Volvo s40

PS: anaconda, e 1-1 ca am aparut si eu prin peisaj :D

_anaconda_ 31-10-09 23:01

http://www.***********/masini/volvo/...m=32&offset=15

Uite cum ar arata un Volvo S40, orientativ, asta daca iti place mai mult ca Passat.

LE: scrii autovit . ro apoi asta /masini/volvo/s40/index.php??OOrdine=DataIntrare&sens=DESC&cateam=32 &offset=15

StreetStyle22 31-10-09 23:14

De Saab ce zici ? : Mi se par masini reusite si foarte faine doar ca nu au parte de asa multa publicitate la noi in tara. :) Iar Bmw masina sportiva cu motor de 1.8 sau 2.0 diesel ? Daca cumperi un Bmw,macar cumpara un 325 sau macar 2.3..alea sunt sportive cu adevarat. (Parerea mea)
Saab 1

Sau din 07 Saab

arleckin 31-10-09 23:38

Va multumesc mult pentru recomandari dar am ramas la astea 2 ...vw si bmw .De banii pe care-i am..chiar nu stiu ce sa aleg..altceva nu-mi place..fiecare cu preferintele lui.

xxdadixx 31-10-09 23:44

Singurul avantaj al passat-ului in fata seriei 1 e portbagajul.

FIGHET 01-11-09 10:22

totusi s a nu uitam ca sunt doua masini total diferite, de unde tia venit ideia s a alegi asemenea masini pt ca sunt diferite una fata d e cealalta tu alegi pt ca sunt vw si bmw sau pur si simplu iti plac aceste modele?( ciudat )
de ce nu cauti sa faci comparati intre 320 d si vw passat si intre acelea s a alegi
pt ca eu stiu ca 120 este concurentul lui golf
in cazul tau as alege passat pt ca este un sedan de familie dar in cazul in care nu ai familie as alege bmw 120

arleckin 01-11-09 13:04

Da , le-am ales pentru ca pur si simplu imi plac ambele modele.D-asta am si intrat aici...sa va cer voua parerea despre ele.Nu vreau o comparatie intre un passat si un 320 , vreau o comparatie intre cele 2 pe care le-am ales.La 320 nici nu ma gandesc pentru ca nu sunt bani.

johhny 01-11-09 18:12

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2768580)
LE : Numai daca aduni posesorii de Audi (care sunt destul de numerosi) umpli toata baza de date a forumului asa ca stai chillax. Plus altii care au o perspectiva similara, altfel erau pline strazile de Lancia. Oricum, sunt eu, PVD si jonny vs tu si dan deci 1-0 pentru noi :lol:.

Nu e niciun versus aici, nu trebuie sa se ajunga la asa ceva, eu nu sunt cu nimeni versus nimeni, nu pot sa conving pe cineva ca un anumit lucru e frumos doar pentruca imi place mie.

Quote:

Originally Posted by dan_stage28 (Post 2768271)
poate ce urata insa nu e urata ca un audi ce seamana cu un porc obez :twisted:

dane daca aveam un bmw la avatar imi spuneai ca bmw e ca un porc obez, nu-ti convine parerea cuiva nu e nevoie sa te ataci,esti tinar si abia de ti s-a uscat cerneala pe permis, asta doar daca detii unul..

Herbas 03-11-09 18:33

Quote:

Originally Posted by johhny (Post 2770521)
Nu e niciun versus aici, nu trebuie sa se ajunga la asa ceva, eu nu sunt cu nimeni versus nimeni, nu pot sa conving pe cineva ca un anumit lucru e frumos doar pentruca imi place mie.

dane daca aveam un bmw la avatar imi spuneai ca bmw e ca un porc obez, nu-ti convine parerea cuiva nu e nevoie sa te ataci,esti tinar si abia de ti s-a uscat cerneala pe permis, asta doar daca detii unul..

Vorbe mari pentru un om ale carui singure replici au fost

Quote:

Originally Posted by johhny (Post 2768002)
rahat.

seria 3

Quote:

Originally Posted by johhny (Post 2768259)
pe langa asta mai e si foarte urata..

Pentru a avea pretentii la o replica non-ofensiva trebuie ca parerea ta sa fie cel putin pertinenta. Fara suparare ceea ce faci tu aici se numeste ipocrizie.

P.S. Varsta nu aduce intotdeauna intelepciunea

johhny 04-11-09 10:40

Quote:

Originally Posted by Herbas (Post 2777047)
Pentru a avea pretentii la o replica non-ofensiva trebuie ca parerea ta sa fie cel putin pertinenta. Fara suparare ceea ce faci tu aici se numeste ipocrizie.

P.S. Varsta nu aduce intotdeauna intelepciunea

acelasi lucru faci si tu acuma...

Eu mi-am spus parerea personala doar despre acea masina prin replicile mele (sau tu zici ca nu am dreptul sa-mi exprim parerea ??).Si nu am atacat pe nimeni asa cum a facut Dan, si asa cum tocmai ai facut si tu acuma..

mihai_gm 30-11-09 17:25

recomand BMW , chiar daca nu sunt fan seria 1 , nu poti compara un bmw cu un passat, de la calitatea interiorului, la sportivitatea masinii, la comfort(poate aici e putin tras de par ca 1-le e cam micut). Eu iti recomand sa faci in felul urmator dute si fa test drive cu ambele si vezi care iti place tie mai mult. Si stai calm in legatura cu tractiunea spate, inca din 2002 de cand e dsc-ul nu mai e o problema asa de mare, daca esti normal la cap si nu te pui sa accelerezi pe gheata sau sa intri in curba cu 100 nu vei avea nici o problema :)

dolb 30-11-09 17:26

mihai..daca vorbim de calitatea interiorului si comfort imi pare rau dar passatul este cu mult peste 120. Doar sportivitatea e de partea 120-ului, desi eu recomand un 123d :)

mihai_gm 30-11-09 17:33

vezi exact de aia iam spus sa faca test drive cu ambele, eu sunt de parere ca un seria 1 ( nu chel) este mult peste un passat ca si calitatea materialelor folosite , etc. tu inclini spre passat. depinde de gusturi

All times are GMT +2. The time now is 19:49.

- Copyright 2026 4Tuning