Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Freehand - Desene de mana (https://forum.4tuning.ro/163-freehand-desene-mana.html)
-   -   Desenele mele - THUNDER77 (https://forum.4tuning.ro/163-freehand-desene-mana/149626-desenele-mele-thunder77.html)

THUNDER77 24-10-09 15:07

Desenele mele - THUNDER77

1 Attachment(s)
Salutare ! Postez primul meu desen , vor mai urma si altele dar in functie de cum am timp ;)
BMW E 30 ..... sugestii , reclamatii , aprecieri etc. ;)

Evoluzione 24-10-09 16:47

Re: Desenele mele...

E frumos dar ar fi bine sa te aplici mai mult, sa nu te grabesti ;)

THUNDER77 24-10-09 16:58

Mersi.....mi-e cam greu sa desenez mai bine acum pentru ca am mana stanga in gips si nu ma pot desfasura cum trebuie :) Dar mersi de apreciere si de sfat ;)

skyZZo 24-10-09 20:00

arata foarte frumos dar,ala e pix(sau nu mai vad deloc:lol:)

THUNDER77 24-10-09 20:52

Vezi bine , e pix :D Creioanele le-am ascuns de fiu-meu ca si le baga in ochi :)

Evoluzione 25-10-09 09:01

Sa-ti traiasca baietelul :D

Dar totusi, candva sa ne faci ceva cu creionul :-P

THUNDER77 25-10-09 09:33

Cat de curand, promit. Si mersi frumos de urare ;) Dupa cum imi mazgaleste toate plansele are potential :D

skyZZo 25-10-09 10:16

Quote:

Originally Posted by THUNDER77 (Post 2748560)
Dupa cum imi mazgaleste toate plansele are potential :D

off :lol:-asa tata asa fiu nu?

on:astept cu nerabdare urmatorul desen :D
lucrati in domeniu nu? (desen)

THUNDER77 25-10-09 10:56

Nu , nu lucrez in domeniu....imi plac insa masinile si desenul :) Am in lucru un desen....nu stiu cat de bine o sa iasa pentru ca poza din revista e destul de neclara si merg pe ghicite :D E vorba de noul Gullwing de la Mercedes ;)

Danutz Bratosin 25-10-09 11:02

Quote:

Originally Posted by THUNDER77 (Post 2748724)
Nu , nu lucrez in domeniu....

Da ai talent nene:lol: a iesit foarte frumos desenul;)

THUNDER77 25-10-09 11:05

Mersi frumos :)

radu.3 25-10-09 11:52

Quote:

Originally Posted by THUNDER77 (Post 2748560)
Cat de curand, promit. Si mersi frumos de urare ;) Dupa cum imi mazgaleste toate plansele are potential :D

Plansele? s-o saturat de pereti sau inca n-a observat ca si ei sunt ca niste planse...doar mai mari?

P.S: Sa-ti traiasca :oops::rolleyes2

THUNDER77 25-10-09 12:06

Prefer sa-mi mazgaleasca desenele ( plansele ) decat peretii si pe el s-a plictisit sa deseneze :D Mersi frumos de urare :)

THUNDER77 25-10-09 14:08

2 Attachment(s)
Inca doua desene , nu prea reusite ce-i drept , dar vor fi data viitoare facute in creion si vor iesi mult mai bine :) Noul McLaren F1 si Mercedes Benz SLS AMG Gullwing . Spre sa va placa :) ;) :oops: :rolleyes2

skyZZo 25-10-09 14:10

eu zic ca arata super bine

THUNDER77 25-10-09 14:12

Quote:

Originally Posted by skyZZo (Post 2749155)
eu zic ca arata super bine

Mersi frumos , dar e loc de mai bine. O sa se vada diferenta cand o sa le fac in creion....cred ca maine seara vor fi gata ;)

Evoluzione 25-10-09 14:26

La SLS rotiile nu dau bine, parca stau in gol... Dar in rest sunt chiar bune desenele :D

THUNDER77 25-10-09 14:38

Quote:

Originally Posted by Evoluzione (Post 2749177)
La SLS rotiile nu dau bine, parca stau in gol... Dar in rest sunt chiar bune desenele :D

Mersi evo....intr-adevar la SLS am gresit rau rotile...trebuia sa le fac mai apropiate de aripi si mai stranse pe masina....promit ca ma revansez cu el in creion ;)

THUNDER77 25-10-09 20:14

1 Attachment(s)
Si inca una Alfa Romeo 8 C :)

THUNDER77 25-10-09 21:47

1 Attachment(s)
Si ultima pe ziua de azi , ultima si cu pixul ca de maine trec la creioane ;)....Mercedes Benz 240 D D.3 1974 .....old school rulles !

THUNDER77 26-10-09 14:51

1 Attachment(s)
Asa cum am promis....prima lucrare in creion ;) Mercedes Benz SLS AMG Gullwing....sper ca va place :oops: :rolleyes2

kenzor 26-10-09 18:05

frumos,frumos.mai vrem:p

THUNDER77 26-10-09 18:40

Vor veni....Mercedes 240 D " Bot de cal " , Mercedes 220 D " Cobra " si....ma mai gandesc eu ;)

THUNDER77 26-10-09 20:44

Aaaa.....rectific....." Cobra " si " Bot de cal " vor trebui sa astepte putin si va spun si de ce : Am intrat pe un site care mi-a readus in minte ceva ce vroiam sa fac mai demult....si anume un fel de evolutie in materie de design a automobilelor...asa ca voi incepe prin a pune pe topic desene ale masinilor care au fost inainte de ceea ce stim si vedem noi acum....am sa incerc sa desenez cat mai exact si curat , si , in functie de cat timp imi va lua un desen , voi incerca sa postez cat mai multe modele si marci....Astept pareri despre idee :)

kenzor 26-10-09 20:46

ar fi ceva:d nu a mai fost facut pana acum pe forum,cred:D

THUNDER77 26-10-09 22:22

1 Attachment(s)
Si deci sa incepem :D
1769 Cugnot Steam Tractor , primul vehicul autopropulsat din lume , a fost proiectat si construit de catre Nicholas Joseph Cugnot si un asistentul mecanic militar Brezin in 1796 , in Paris . Ca multe alte inovatii si inventii tehnologice , este produsul gandirii militare , mai exact a fost construit la cererea Ministrului de Razboi francez din acea perioada , Etienne - Francois , care dorea o mobilitatea si o autonomie mai mare a artileriei si renuntarea la tractiunea animala , care implica uriase eforturi logistice si financiare . Cateva detalii : sasiu din lemn , motor actionat de puterea aburilor , capacitate de transport - 5 tone , viteza maxima 4 km/h , autonomie pana la urmatoarea alimentare , incalzire a apei si presurizare 15 minute. Un lucru pe care Cugnot l-a scapat din vedere a fost faptul ca autovehicolul nu a fost proiectat si cu un sistem de franare, drept urmare , o data pus in miscare acesta nu mai putea fi oprit decat dupa ce-si consuma rezerva de aburi. Ca urmare a acestui lips de proiectare , Tractorul Cugnot a fost protagonistul primului accident din lume cu un vehicol motorizat . Datorita acestui aspect , precum datorita retragerii finantarii de catre Armata , in 1771 acest proiect a fost stopat si astfel a luat sfarsit cariera primului autovehicul din lume.

THUNDER77 27-10-09 12:12

1 Attachment(s)
Continuam azi cu Trasura Motorizata Daimler din 1886 . Cateva specificatii : motor vertical in 4 timpi , racire cu aer , cu un singur cilindru , putere 1.1 c.p. , montat pe o "caroserie" de trasura . Motorul era amplasat central , in fata banchetei spate a trasurii , si a fost primul motor din lume care a beneficiat de un carburator , carburator proiectat de partenerul lui Daimler , Maybach , lucru care a permis utilizarea gazolinei pe post de combustibil. De asemenea vehicolul a fost primul din lume care a beneficiat de transmisie a puterii ( cutie de viteze ) . In functie de treapta selectata, cureaua motorului tragea discuri de diferite marimi pe un ax de transmisie , iar puterea era transferata la rotile spate prin intermediul unor pinioane amplasate pe ambele parti ale vehicolului. In locul unui diferential , de ambele parti ale axului de transmisie era montat un ambreiaj cu alunecare. Cu alte cuvinte , aceasta a fost primul autoturism in adevaratul sens al cuvantului .

Raulo97 27-10-09 15:14

fain misto desenezi si eu am niste desene si zic eu cateva dintre destul de reusite dar nush sa le postez.ue ue ue ue ue!
am si eu 12 anisori:D:D:D:D:D

THUNDER77 27-10-09 16:26

Mersi frumos de apreciere....

igerr_al 27-10-09 16:41

te tii serios de treaba..bravo

THUNDER77 27-10-09 16:48

Mersi...sper sa va si placa :)

kenzor 27-10-09 17:07

f frumoasa trasura..poate o sa iti faci un album al tau in care sa pui toate desenele astea,si cine se va uita la el,va observa f bine diferenta de design dintre cele vechi si cele noi :d

THUNDER77 27-10-09 17:29

Asta am sa fac , insa intai sa termin aici...sau nu va plac si v-ati plictisit de istorie ? :)

Evoluzione 27-10-09 18:19

Daimler-ul e frumos insa Cugnot-ul nu e reusit, cred ca prea simplist :oops:

Insa tin sa te felicit, te tii de treaba si ai cultura! :D Esti una dintre rarele persoane care sa stie de Cugnot si de istoria primei masini :clap:

THUNDER77 27-10-09 19:07

Mersi Evo....Cugnot-ul este simplist pentru ca vehicolul in sine este simplu....am sa incerc sa-l refac cu tus, asa am sa accentuez un pic anumite lucruri.... ;)

THUNDER77 27-10-09 21:40

1 Attachment(s)
Si inca o minunatie :) Daimler 12 HP Rennwagen 1899 . Cateva informatii : Aceasta masina a fost construita ca masina de curse , a avut ca baza de plecare prima masina cu motor in 4 cilindri a lui Maybach , iar motorul dezvolta 12 c.p. , o performanta la acea vreme . Din pacate ca masina de curse era renumita numai pentru lipsa de stabilitate , datorata inaltimii prea mari a autovehicolului . Acest lucru a condus , in 1900 , in cursa de la Nice , la decesul pilotului de uzina Bauer . Acest accident a avut ca rezultat incetarea producerii si retragerea din competitii a acestui automobil datorita pericolului pe care il prezenta condusul lui si a obligat uzina Daimler , al carei inginer sef era Wilhelm Maybach , sa construiasca o masina noua , dupa un proiect nou. Rezultatul a fost primul Mercedes de curse , construit in anul 1901 , masina care avea sa-si surclaseze predecesorii din toate punctele de vedere .

THUNDER77 28-10-09 10:46

1 Attachment(s)
Continuam cu Mercedes 35 HP Rennwagen 1901 . Este prima masina iesita pe portile uzinei " DMG " sub aceasta denumire , cu alte cuvinte este primul Mercedes care a vazut lumina zilei . Mercedes 35 HP a fost conceput si gandit de vice consulul Imperiului Austro-Ungar in Nice , renumitul Emil Jellinek , dealer in Nice al masinilor produse de Daimler si , ocazional , pilot de curse , participand cu masinile Daimler de-atunci , la diversele evenimente organizate in zona. Masina a fost construita in uzinele Daimler de catre fiul lui Daimler , Paul , si Wilhelm Maybach in conformitate cu specificatiile si instructiunile lui Jellinek , care dorea o masina usoara , idee neobisnuita in acele zile. Tot el , i-a incurajat Paul Daimler si Wilhelm Maybach in constructia masinii , promitandu-le totodata faptul ca , odata construite , el va cumpara primele trei duzini de masini care vor iesi pe poarta fabricii. Tot Jellinek a dat numele masinii , Mercedes, botezand-o dupa numele fiicei lui in varsta de 10 anisori. Cateva specificatii tehnice : motor 4 cilindri in linie , cu carcurator dublu corp , cap. cil. aprox. 6000 cmc , putere 35 c.p. la 1000 rpm , racire cu apa , cutie de viteze manuala cu 4 trepte , tractiune spate prin pinioane si lant , viteza maxima 53,5 mph.

skyZZo 28-10-09 14:35

cat de frumos :shock:
frumosa (si originala) idee
sunt curios ce urmeaza (ne mai cultivam si noi cultura;))

THUNDER77 28-10-09 14:37

Mersi skyZZo....:)

THUNDER77 28-10-09 17:41

1 Attachment(s)
In anul 1898 Louis Renault construieste primul sau automobil prin modificarea unui vehicol de doua locuri , cu motor in doi timpi produs De Dion Bouton. Louis isi intituleaza vehicolul Voiturette , modificarea acestuia constand in montarea unui ax de transmisie (cardan ) legat de o cutie de viteze cu trei trepte si marsarier de conceptie proprie , inventand astfel transmisia cardanica . In urma unui pariu cu prietenii , Louis isi pune la incercare vehicolul prin urcarea pantei abrupte a strazii Lepic din cartierul parizian Montmartre , pariu pe care il castiga . In aceeasi zi , dupa castigarea pariului Louis Renault primeste comanda pentru 12 modele ale vehicolului ca urmare a performantelor pe care acesta le-a dovedit : putere de urcare si consum redus . Vazand potentialul comercial al acestui vehicul , Louis Renault se sfatuieste cu fratii sai mai mari , Fernand si Marcel si impreuna infiinteaza in anul 1899 Uzina Fratilor Renault , primul automobil Renault model iesind pe portile fabricii in acelasi an , acesta fiind Voiturette Type A , identic cu prima masina a lui Louis Renault. In anul 1900 pe poarta fabricii iese modelul Voiturette Type B , primul automobil din lume cu caroserie acoperita , parbriz si usi , in care soferul era la adapost total fata de intemperii .In acelasi an Renault produce si primul automobil cu patru locuri ( prima caroserie sedan ), modelul purtand numele de Voiturette Type C . Modelele Voiturette sunt aproximativ identice ca aspect , diferenta intre ele fiind de imbunatatiri ( usi , acoperis ) si de motorizare . Cel din desen este Renault Voiturette Type E , un semi-coupe , cu tractiune spate , acoperis pliabil , 4 locuri , motor De Bion Bouton de 1,2 litri , racit cu apa , 1 cilindru cu 2 supape , putere 9 c.p. , amplasat frontal , cutie de viteze manuala cu 3 trepte si atingea o viteza de maxima de aprox. 38 km/h.

All times are GMT +2. The time now is 08:52.

- Copyright 2026 4Tuning