Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Circuit de Formula1 In Constanta. (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/149571-circuit-formula1-constanta.html)

Daniel_DRV 24-10-09 08:07

Circuit de Formula1 In Constanta.

1 Attachment(s)
Formula 1 pe litoralul Mării Negre. Italienii de la Federaţia Internaţională de Automobilism au bătut palma cu primarul comunei 23 August de lāngă Mangalia, unde, īn trei luni ar trebui să īnceapa construcţia celui mai mare circuit auto de Formula 1 din Estul Europei.

Complexul va costa 180 de milioane de euro şi se va īntinde pe cel putin 130 de hectare de teren. Pe lāngă circuitul propriu zis aici se vor construi hangare, standuri auto şi parcări imense, dar şi hoteluri şi restaurante.
sursa:www.realitatea.net

CyberCSX 24-10-09 08:19

Re: Circuit de Formula1 In Constanta.

Am vazut si eu treaba asta la stirile de la Antena 1.
Consider ca e o idee buna si ar fi cazul sa se realizeze cīt mai repede.
sper totodata sa nu se īnece proiectul italian īn birocratia idiotica romāneasca asa cum se cam īneaca si alte proiecte straine.

Prin realizarea asta nu numai ca s-ar crea o sumedenie de locuri de munca dar si competitiile auto interne romānesti ar putea fi privite sub un aspect mult mai pozitiv decīt cum sīnt la ora actuala.

Nu mai vorbesc de faptul ca daca se aplica metoda nemteasca cu īnchirierea circuitului cu ora amatorilor doritori de teste si goneala īn afara perioadelor oficiale de promame competitionale, s-ar mai descongestiona putin orasele de liniute ilegale si alte minuni iar tunistii īnversunati īsi pot testa lucrarile īn conditii optime de competitie si nu pe strazile oraselor.

22VIN 24-10-09 15:32

Toate bune si frumoase, dar trebuie gasit investitor.

CyberCSX 24-10-09 16:11

Ce investitor mai vrei daca ITALIENII baga bani aici ?
Doar scrie clar īn deschiderea topicului:
Italienii de la Federaţia Internaţională de Automobilism
Fi tu sigur ca astia au sponsori destui, de nu-i poti duce.
Sti ce īnseamna asta?
Realizezi ca aici va fi si pista de test INCOGNITO pt. Ferrari, Lamborghini si alte jucarii din astea? ;)

Daca au vreun nou prototip, īl aduce CU LOTCA pe mare ascuns īn pīntecul vaporasului, īl descarca īl forjeaza de-i sar dracii la teste si-l duc napoi cum lau adus. Nu mai trebuie sa traverseze europa cu el CAMUFLAT īn dīrze si prelate ca sa nu-l recunoasca nimeni. O sa fie plin de PAPARATZO pe acolo care si astia chieltuie o groaza de bani vīnīnd prototipuri :D

Daniel_DRV 24-10-09 17:53

reinvie sudul litoralului cu acest circuit plus ca trebuie adaugat ca preturile din acea zona vor exploda cand vor incepe constructia.....

CyberCSX 24-10-09 18:43

Normal dar atīta timp cīt intra banu, nu conteaza.
romānul ar trebui īnsa (īn hapsīneitatea lui) sa tina cont cine are bani si cine nu asa cum se face īn toate tarile. Care a facut concediu prin Spania, Italia, Tailanda stie la ce ma refer. Peste tot, preturile pt. bastinasi (conationali) este unul si pt. turistii straini e altul.

Daca eu ca neamt platesc īn Spania, vara īn Malorca 3 euro pt. o bila de īnchietzata īn cornet, spaniolul plateste 0,50 EURO

Daca romānul nu diferentiaza la fel, va fi nasol pt. bastinasi indiferent daca localnicii din zona sau turisti romāni din tara.

_anaconda_ 24-10-09 19:23

Suna prea frumos sa fie adevarat, oricum pana se termina toata treaba acolo probabil o sa am si copii :lol:.

CyberCSX 24-10-09 23:36

Depinde de birocratia romāneasca.

22VIN 24-10-09 23:44

Eu am auzit la stiri ca italienii cauta investitori. Poate am auzit eu prost, desi nu cred. 160mil sunt o caruta de bani chiar si pentru italienii de la fia.

CyberCSX 24-10-09 23:52

Aia-i treaba lor. Or sa gaseasca ei. Fi fara grija. Mai sug si ei niste subventii de la EU, se mai baga si dacia si se rezolva.

voi nu stiti dar DACIA MIOVENI chieltuie cīteva milioane bune anul asta īn germania.

Dacia Mioveni este pt. sezonul asta de fotbal 2009 - 2010 sponsorul oficial pt. 1 FC St. Pauli Hamburg, toti fotbalistii ce pīna acum circulau cu AUDI A8 ce va place voua asa de mult sīnt acum obligati sa predea masinile si primesc Dacia Logan si Sandero :D.
Īn afara de asta, toti fotbalistii primesc un SALAR LUNAR de 1,5 MILIOANE DE EURO de la Dacia. Deci 1,5 Milioane de Euro x 11 numarul de fotbalisti īntr-o echipa si asta x 12 + restul de chieltuieli de reclama / promotie, echipamente, asistenta medicala, antrenori etc, se ridica la o suma de te rupe.

Daca DACIA are bani de asa ceva, nu-ti face tu grija de italieni

gabin 25-10-09 00:05

Banii vor veni de la FIA mai mult ca sigur, treaba lor de unde iau banii.

O mica remarca totusi: de unde sa scoata Dacia 1.5 mil EUR lunar pt un fotbalist de la nu-stiu-ce-echipa? Inseamna ~200mil EUR, o suma uriasa de bani..

morpheusmaster 25-10-09 00:20

Un vis frumos...devenit realitate? Pfff...nici nu vreau sa ma gandesc daca e adevarat!!! Pista la 4h de capitala :X :X :X

CyberCSX 25-10-09 00:36

Quote:

Originally Posted by gabin (Post 2748147)
Banii vor veni de la FIA mai mult ca sigur, treaba lor de unde iau banii.

O mica remarca totusi: de unde sa scoata Dacia 1.5 mil EUR lunar pt un fotbalist de la nu-stiu-ce-echipa? Inseamna ~200mil EUR, o suma uriasa de bani..

Cu 100% siguranta NU vine de la FIA ca daca ar veni de acolo nu s-ar numi DACIA acest SPONSOR ci FIA, fotbalisti n-ar fi obligati sa circule cu dacii īn loc de Audi si multe altele.

Treaba a fost anuntata oficial la TV. Fotbalistii au fost sponsorizati pīna acum de VAG AUDI si le sar dracii de ciuda. Toti au umblat pīna acum Audi R 8 (Pardon NU A 8 - greseala mea de tipar) si acum trebuie sa umble cu dacii puse la dispozitie GRATUIT.
Realizezi ca e pur si simplu RIDICOL asa ceva īn timp ce toti fotbalistii (inclusiv cei din RO) umbla cu masini care mai decare mai destepte.

Īn fine hai sa lasam asta ca devenim off topic.
am vrut numai sa arat ca daca DACIA are atītia bani, nu mai vorbim de italieni.

RA_2fast4u 25-10-09 03:45

Sunt beat? Revin maine pentru confirmare.

ROAD EMPIRE 25-10-09 07:28

Asta da stire,dar ar fi frumos daca s-ar si concretiza !:-)

DarkJEDI 25-10-09 08:52

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 2748178)
Un vis frumos...devenit realitate? Pfff...nici nu vreau sa ma gandesc daca e adevarat!!! Pista la 4h de capitala :X :X :X

4 ore? din bucuresti ajungi acolo cu o masina performanta in 2 ore jumate cel mult. ideea e super tare, dar daca nu fac preturile pt romani nu prea or sa aiba clienti. amplasamentu e f bun. drumu dintre tuzla si 23 august e pista de probat viteza maxima a masinilor cateodata :D

Payulik 25-10-09 10:23

sa speram ca nu ramane doar la stadiul de proiect

Danutz Bratosin 25-10-09 11:04

Quote:

Originally Posted by Payulik (Post 2748673)
sa speram ca nu ramane doar la stadiul de proiect

Daca se va ocupa partea italiana de proiect e foarte posibil sa se faca. daca ei doar platesc si romanii construiesc ei bine...:rolleyes2 nu se stie cand se va termina:???:

JohnnyX 25-10-09 12:57

In sfarsit o veste buna....

dan_stage28 25-10-09 14:06

:DDe se face vin la inaugurare doar sa se termine in urmatorii 100 ani

Mustang 25-10-09 14:24

Haideti sa nu ne imbatam cu apa rece. S-a mai discutat de pista F1 si la Brasov, cand "investitorii" erau niste "nemti". S-a facut ceva? S-a facut o laie, bucalaie.

ionut_cluj 25-10-09 17:18

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 2748131)
Aia-i treaba lor. Or sa gaseasca ei. Fi fara grija. Mai sug si ei niste subventii de la EU, se mai baga si dacia si se rezolva.

voi nu stiti dar DACIA MIOVENI chieltuie cīteva milioane bune anul asta īn germania.

Dacia Mioveni este pt. sezonul asta de fotbal 2009 - 2010 sponsorul oficial pt. 1 FC St. Pauli Hamburg, toti fotbalistii ce pīna acum circulau cu AUDI A8 ce va place voua asa de mult sīnt acum obligati sa predea masinile si primesc Dacia Logan si Sandero :D.
Īn afara de asta, toti fotbalistii primesc un SALAR LUNAR de 1,5 MILIOANE DE EURO de la Dacia. Deci 1,5 Milioane de Euro x 11 numarul de fotbalisti īntr-o echipa si asta x 12 + restul de chieltuieli de reclama / promotie, echipamente, asistenta medicala, antrenori etc, se ridica la o suma de te rupe.

Daca DACIA are bani de asa ceva, nu-ti face tu grija de italieni

Niciun fotbalist din lume nu castiga 1,5 milioane de euro pe luna.
In nicio tara civilizata niciun om nu e obligat sa predea masina proprietate personala. Ah, ca e recomandat sa se prezinte la actiuni ale echipei in Logan, e cu totul altceva.

morpheusmaster 25-10-09 19:28

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2748496)
4 ore? din bucuresti ajungi acolo cu o masina performanta in 2 ore jumate cel mult. ideea e super tare, dar daca nu fac preturile pt romani nu prea or sa aiba clienti. amplasamentu e f bun. drumu dintre tuzla si 23 august e pista de probat viteza maxima a masinilor cateodata :D

DarkJedi daca tu imi iesi mie de la mine din poarta (din orice zona a bucurestiului la Vest de Piata Victoriei) si imi ajungi in 23 august in mai putin de 3h sa zic asa...eu jos palaria la matale...dar pana atunci hai sa no mai dam in vraji cu 2h, masina performanta etc...si poate mai merge omu la consum avand in vedere ca pe track o sa soarba benzina la greu masina...da na...daca tu ai considerat o treaba buna sa imi dai quote...eu zic ca mai bine nu faceai asta ca dreptate tot eu am...

CyberCSX 25-10-09 19:36

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2749609)
Niciun fotbalist din lume nu castiga 1,5 milioane de euro pe luna.
In nicio tara civilizata niciun om nu e obligat sa predea masina proprietate personala. Ah, ca e recomandat sa se prezinte la actiuni ale echipei in Logan, e cu totul altceva.

Ahhhhh........... tipic romānesc, hai sa despicam firu-n patru.
a zis cineva ca fotbalistul trebuie sa predea masina proprietate personala? N-a zis nimeni asa ceva. Fotbalistii din germania nu sīnt ASA DE PROSTI sa-si cumpere masini de fitze pe banii lor asa ca cei din Romānia. Astia primesc masinile de la sponzori.
Aceste Audi R 8 sau ce dracu sīnt, nu sīnt masinile proprietate ci masinile de la sponzori. Acum ca s-a schimbat sponzorul, se schimba si masina si īn loc sa umble cu R 8 vor umbla cu dacii si asta la fiecare deplasare la locul de munca (stadion) sau eveniment sportiv. Cu ce naiba umbla īn particular cīnd merge cu nevasta la piata nu intereseaza pe nici dracu PUNKT.

ionut_cluj 25-10-09 20:36

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 2750073)
Ahhhhh........... tipic romānesc, hai sa despicam firu-n patru.
a zis cineva ca fotbalistul trebuie sa predea masina proprietate personala? N-a zis nimeni asa ceva. Fotbalistii din germania nu sīnt ASA DE PROSTI sa-si cumpere masini de fitze pe banii lor asa ca cei din Romānia. Astia primesc masinile de la sponzori.
Aceste Audi R 8 sau ce dracu sīnt, nu sīnt masinile proprietate ci masinile de la sponzori. Acum ca s-a schimbat sponzorul, se schimba si masina si īn loc sa umble cu R 8 vor umbla cu dacii si asta la fiecare deplasare la locul de munca (stadion) sau eveniment sportiv. Cu ce naiba umbla īn particular cīnd merge cu nevasta la piata nu intereseaza pe nici dracu PUNKT.

Ahhh, deci de la TREBUIE SA PREDEA MASINILE SI SA CIRCULE CU LOGAN, am ajuns la "Cu ce naiba umbla īn particular cīnd merge cu nevasta la piata nu intereseaza pe nici dracu PUNKT.".
N-o lua personal, dar ma irita "tipic romanesc" asta. Tipic romanesc.

CyberCSX 25-10-09 20:59

Acest "tipic romānesc" se refera la prostul obicei de a īntoarce omului vorba-n gura de a rastalmaci si de a despica firu-n patru filozofic īn mod inutil si asta este tipc romānesc (din pacate).

Eu am dat un exemplu si prin aceasta filozofie inutila s-a ajuns la o discutie tot asa inutila īn offtopc parca ar interesa pe careva ce si cum si de ce face un fotbalist neamt.

Repet. Am dat doar exeplu cu DACIA SPONSOR la fotbalistii nemti pt. a arata ca daca DACIA este capabila de astfel de sume sīnt binrīnteles si italienii.
Nimic mai mult. La ce sa ajuns? Ei vezi, scormonelile astea inutile sīnt tipic romānesti. Aici nu face nimeni asa ceva.
N-am īntīlnit nici unde īn europa asta un astfel de stil de a bata apa-n piua dar l-am simtit live 28 de ani īn Resita.

Dany.bilan628 25-10-09 21:04

ei bine , stim ce poate face birocratia de la noi. Nu uitati ca avem concurenta. IN caz ca nu merge treaba la noi exista alternativa: BULGARIA. Cu celalalt proiect de la Snagov ce se aude?

Spark 27-10-09 10:49

ca si idee, e foarte bine daca s-ar face un circuit.
dar cel mai bine ar fi sa incepem sa vorbim despre asta cand se incepe sa se construiasca ceva, cand se pune prima caramida sa zic asa. pana atunci, raman cam sceptic ca de obicei.

Daniel_DRV 27-10-09 13:28

numai scrieti off-topic.
cat despre circuit sper ca vom putea face rost cat de curand de un plan, ca sa ne putem increde in proiect, deoarece momentan nu a fost facut public cum va arata, ci doar ce va contine,in cazul in care se va construi vom vedea atat curse de dacia logan renault trophy, etcc, wtcc, leon cup europe, yokohama cup...etc cat si cele de GT si GP ...va fi ceva mai greu cu f1 datorita ca se vrea revenirea la circuitele clasice....

x-28-TRA 27-10-09 18:56

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 2748178)

dar ptr noi e la 20 de minute:))))

Geox` 27-10-09 19:20

Poate de inceput or sa o inceapa,dar finalizarea nu se stie daca o mai apucam.....:lol:

morpheusmaster 27-10-09 21:05

Quote:

Originally Posted by x-28-TRA (Post 2756261)
dar ptr noi e la 20 de minute:))))

Mai conteaza?

22VIN 27-10-09 22:43

Nu stiu, ma doare in c*r de unde fac ei rost de bani, pe noi sa ne lase sa intram cu masina inchiriata de la ei sau cu ce avem noi, sa putem sa ne distram si noi. Asa cum or fi masinile noastre, macar sa avem si noi un loc in tara asta unde sa le putem exploata legal fara ocazia unui eveniment.

DoDo Ionut 27-10-09 23:57

Moa un vis! in fiecare zi sunt acolo

tase_astra 28-10-09 12:30

Iar praf in ochi!
Sper sa ma insel si sa fiu eu ala care bate campii, dar asa cum s-a vazut si cu alte proiecte de gen, ma lasa rece.
Proiectul din Bucuresti pentru care s-a facut referendum pentru amenajarea unui circuit, promovat intens la TV, s-a dovedit a fi o mare teapa, asa numitii organizatori spunand ulterior ca nu e vorba de nici un circuit, ci de un cartier rezidential.

andreistn01 29-10-09 08:35

Sincer nu cred ca vor reusii sa faca asa ceva la constanta sunt multi jepcari care o sa puna bete n roata proiectului asa este romania ce dreaq ;)

ZAUBER 29-10-09 19:08

constanta ar fii cea mai buna locatie. avand in vedere ca proiectul nu a fost inceput, acum pe criza asta cand nimeni nu prea investeste in terenuri, constructii.., eu zic ca tinde spre 0>barat.

Alex_cristocea 29-10-09 19:46

Daca fac circuit de F1 acolo primarul asta o sa aiba parte de tot respectul. Ar fi cel mai tare politician din Romania. Il votez presedinte :)

cristian.cracana 02-11-09 16:58

Pare prea frumos sa fie adevarat.

speed_csn 10-11-09 08:51

yeah right........ vezi sa nu investeasca itelienii in asa ceva la noi, de ce nu ar face la ei cel mai mare circuit? de ce sa investeasca in romania?? asa numai de dragul peisajului? cu ce sa vina echipele? sa traga monoposturile cu tractorul pe camp? ca nu suntem in stare sa facem o autostrada, ori vin cu pluta pe marea neagra, sau poate investesc italienii la noi pe langa circuit si ne mai fac si autostrazi numai asa ca ne au la inima si impusca romani prin italia.

Dreem on, ca e prea frumos. Parerea mea este sa vizam prima data la drumurile noastre de cacat fara gropi, dupa aia sa visam la autostrazi si peste cateva decenii poate putem spera si la asa ceva.

All times are GMT +2. The time now is 20:18.

- Copyright 2026 4Tuning