Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   fuel pressure regulator (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/149558-fuel-pressure-regulator.html)

mistreku 24-10-09 03:37

fuel pressure regulator

ma gandeam zilele astea la un FPR. am auzit si povesti frumoase despre el, si mai putin frumoase. in mare, e destul de evident ca pt o masina stock nu prea e indicat. insa, teoretic cel putin, ar putea sa schimbe ceva la o masina cu admisie si evac sport cred.. as vrea insa niste pareri si de la altcineva. voi ce credeti?

mistreku 24-10-09 18:17

Re: fuel pressure regulator

1 Attachment(s)
nu crede nimeni, nimic? hai ca snt o gramada de baieti cu experienta in domeniu, mi-e greu sa cred ca nu are niciunul nici o parere. dati-mi si mie un sfat. o sa fiu mai la subiect: e vb de un e36 325i, cu urm mod: filtru K&N, serpisori, evacuare libera (fara cats, intermediara), si remapat. pun si o poza cu graficul la AFR. orice sugestie e binevenita. multumesc.

elspa 24-10-09 21:29

de ce sa pui FPR ? ti s-au maximizat injectoarele si ai nevoie de mai mare presiune ?

in general se pune in aplicati ide conversie turbo sau turbo upgrade la niste volume de aer care necesita injectoare mai mari.

mistreku 24-10-09 21:43

nu, injectoarele nu snt la capacitate maxima, dar totusi, nu crezi ca s-ar mai "netezi" putin graficul? adica snt portiuni pe care masina merge pe amestec putin sarac. si ma gandeam ca un FPR ar putea sa rezolve problema. gresesc?

Starty 24-10-09 22:30

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 2747900)
nu, injectoarele nu snt la capacitate maxima, dar totusi, nu crezi ca s-ar mai "netezi" putin graficul? adica snt portiuni pe care masina merge pe amestec putin sarac. si ma gandeam ca un FPR ar putea sa rezolve problema. gresesc?

inainte de un fpr cred ca trebuie sa pui o pompa de benzina mai puternica.. apoi pui fpr... asa ce rost are? si dupa ce faci astea 2 te duci sa iti faci iar softu...si daca tot faci astea pune si niste inejctoare... si avand in vedere unde esti acum.. cred ca o sa ai acces usor sa iti cumperi toate cele la pret bun...
P.S. trimite si mie cele de ma sus pt mine :))))

mistreku 25-10-09 03:29

Quote:

Originally Posted by Starty (Post 2747977)
inainte de un fpr cred ca trebuie sa pui o pompa de benzina mai puternica.. apoi pui fpr... asa ce rost are? si dupa ce faci astea 2 te duci sa iti faci iar softu...si daca tot faci astea pune si niste inejctoare... si avand in vedere unde esti acum.. cred ca o sa ai acces usor sa iti cumperi toate cele la pret bun...
P.S. trimite si mie cele de ma sus pt mine :))))

nu e nevoie de pompa mai puternica deocamdata, face presiunea si asta. doar ca regulatorul de presiune oem nu o trimite mai departe in rampa.

elspa 25-10-09 06:13

eu tot nu inteleg...masina merge prea sarac de nu mai merge data benzina din soft ?

mistreku 25-10-09 15:10

pai nu stiu, d-aia va intreb pe voi.. initial mi s-a spus ca graficul la AFR e destul de reusit. apoi, alte pareri, cum ca ar fi putin cam sarac in ture joase. d-aia am pus si graficul, sa mai aud niste pareri. de fapt, cam intre ce valori ar trebui sa oscileze AFR-ul? care ar fi optimul?

vis-a-vis de rezolvat problema din soft, cred ca as prefera sa o rezolv din FPR daca e posibil, fiind un DIY destul de simplu si eficient dpdv al pret/manopera, fata de soft, care ar cere o firma specializata.

bakal 25-10-09 15:36

sincer, dupa graficul tau de AFR, tie iti trebuie mai mult aer, nu mai mult combustibil...tine minte ca e o masina aspirata, si la configuratia pe care o ai tu pe masina, nu iti mai trebuie benzina, tu ar trebui sa mergi acum fie pe un ax cu came, fie pe corpurile de acceleratie de m3, fie pe supraalimentare turbo sau compressor....

mistreku 25-10-09 16:12

pai deci tie ti se pare amestec bogat? eu credeam ca cu cat e mai mare cifra aia, cu atat e mai sarac amestecul. e invers? faceti-ma si pe mine sa inteleg graficul ala de AFR. care e valoarea lui optima?

bakal 26-10-09 11:23

deci afr se citeste x parti aer la 1 parte benzina....deci cu cat ai mai multe parti aer, cu atat e mai sarac amestecul, si invers, cu cat ai mai multa benzina, e mai bogat

mistreku 26-10-09 18:13

Quote:

Originally Posted by bakal (Post 2751610)
deci afr se citeste x parti aer la 1 parte benzina....deci cu cat ai mai multe parti aer, cu atat e mai sarac amestecul, si invers, cu cat ai mai multa benzina, e mai bogat

ok, mersi de info. si valoarea optima cam care ar fi? plus sau minus, nu astept o valoare exact gen 12.81. aproximativ.

bakal 26-10-09 22:34

asta sincer.. nu mai stiu, undeva intre 11 si 14 parca...depinde si de masina, depinde si de modificarile pe care le are

mistreku 26-10-09 22:44

ok, mersi frumos. totusi pare cam mare marja 11-14. dar o sa mai caut pe net. daca gasesc ceva concret, postez. :)

mistreku 26-10-09 23:26

ok, am gasit ceva:

"Bosch state that most spark ignition engines develop their maximum power at air/fuel ratios of 12.5:1 - 14:1, maximum fuel economy at 16.2:1 - 17.6:1, and good load transitions from about 11:1 - 12.5:1. However, in practical applications, engine air/fuel ratios at maximum power are often richer than the quoted 12.5:1, especially in forced induction engines where the excess fuel is used to cool combustion and so prevent detonation."

bakal 27-10-09 00:19

nah...eu clar , la un e36 325i cu vanos, mergeam cam 12-14, dar cu pompa de benzina si injectoarele obosite un pic...iar acum pe un nissan s13 1.8 turbo, merg cam 14-16, cand se blokeaza regulatorul de presiune in rampa, si 11-12 cand scot regulatorul...
de aceea am zis ca nu stiu sigur, si ca difera de la masina la masina

mistreku 27-10-09 00:40

cred ca research-ul o sa-l inchei aici, si o sa trec la proba practica. o sa montez un FPR si sa o mai pun o data pe dyno. atunci o sa vedem mai clar. vad ca cei de la autospeed, de unde am luat fragmentul ala de articol, zic ca pt performanta, AFR ar trebui sa se incadreze intre 11 si 12.5. desi eu personal cred ca 11 e cam bogat. oricum, cert e ca valoarea AFR-ului, la mine, sta cam intre 13 si 14.5. deci mult mai sarac fata de ce recomanda ei acolo. nu stiu daca snt cei mai avizati in domeniu, insa pana acum, snt cei mai avizati pe care i-am gasit. :) deci o sa merg pe mana lor si sa testez. o sa postez rezultatele cand o sa le am, insa asta cred ca va fi abia luna viitoare.

julaikos 28-10-09 13:33

amestecul optim pentru 99% din motoare ar fi 14parti aer si una de combustibil
sub 14 amestecul devine bogat,peste devine sarac
poate de aia spun ei ca pe la 12 este bine,acolo fiind un amestec pentru randament maxim(nu neaparat consum mic)
daca il scazi s-ar putea sa nu ai aer suficient si sa pierzi din cuplu

mistreku 29-10-09 00:02

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 2758686)
amestecul optim pentru 99% din motoare ar fi 14parti aer si una de combustibil
sub 14 amestecul devine bogat,peste devine sarac
poate de aia spun ei ca pe la 12 este bine,acolo fiind un amestec pentru randament maxim(nu neaparat consum mic)
daca il scazi s-ar putea sa nu ai aer suficient si sa pierzi din cuplu

nope, cuplu sigur nu scade, decat daca e chiar bogat amestecul. la cresteri sensibile (ce intentionez eu sa fac), cuplu va creste sigur, problema va fi la putere. daca trec limita, o sa scada puterea. in fine, o sa-l comand zilele astea si sa-l montez. va spun ce a iesit. (asa, "la ochi", ca bani de dyno nu o sa am acum).

julaikos 29-10-09 01:06

pai raportul ala difera de la motor la motor,poate la acelasi motor cand are 50 de grade sa fie bine,dar cand ajunge in 80 sa nu mai fie la fel,cel mai bine e sa pui si afr si sa te joci cu presiunea in rampa
si eventual sa ne spui cum se comporta :D

mistreku 29-10-09 23:06

da, asa e, un AFR ar fi bun in masina, da' parca nu as vrea s-o umplu de ceasuri in interior. as vrea sa ramana clasic. oricum, AFR-ul mi-l fac aia la dyno. si tot acolo o sa il reglez.

julaikos 29-10-09 23:54

afr-u ti-e bun si in masina,poti totusi monta sonda in evacuare,si ceasul sa-l conectezi doar cand vrei sa mai vezi cum stai cu amestecul
ar mai fi o chestie importanta,si anume "pasul" regulatorului de presiune;mai exact cat de fin poti regla presiunea in rampa,de la 3 bari,sa zicem,la 3.15 sau 3.25,nu de alta dar nu cred ca ai nevoie de o diferenta prea mare de presiune fata de standard,cel putin daca mergi pe aspirat...
zic si eu...

mistreku 30-10-09 00:30

da, cu reglajul ai mare dreptate. eu as vrea un 3.0-3.1, nu mai mult. adica e cam valoarea data de fabrica sau putin mai mare. ideea e sa o pastreze, ca refulatorul meu aere 16 ani, nu stiu cat de precis o fi arcu ala din el. cred ca ar merge chiar si un 3.2bar. in fine, o sa vad dupa ce il iau, ce si cum.

mistreku 23-04-10 20:43

update: tot nu am luat regulatorul de presiune, insa am luat injectoare mai mari putin. aveam bosch versi acum (17.5lb) si acum vreau sa montez bosch roz (21.5lb). dupa, dyno, si vad cum se prezinta AFR-ul. intre timp ma gandeam sa ii ard un ciocan romanesc in cap regulatorului. un fel de a spune, evident. doar sa-l turtesc putin, 1mm, cat sa se intareasca arcul din interior putin. in caz ca nu da randament, mai am unul bun.

mistreku 25-04-10 12:27

update: nu-i mai fac nimic la regulator, injectoarele roz snt cotate 21.5lb (220cc)@ 3.0bar, iar regulatorul de 325i e deja de 3.5bar, deci nu are rost sa-l intaresc.

mistreku 26-04-10 19:13

bun, azi ajunsera si injectoarele, le pusei - tot treaba rost, rezultatul e ca masina merge pe bogat la modul suspin. evacuarea neagra, relantiul intrerupe asa, usor de tot (dar la asta ma asteptam, oricum) si cel mai grav e ca oscileaza de enshpe ori pana sa se stabilizeze la 600rpm. ca si cum ar fi icv-ul dus. maine ma bag sa-l curat si sa vad daca se imbunatateste relantiul. masina se simte mai rapida acu, raspunde mai bine, mai ales pana sa se incalzeasca ea fix la jumate. trage mai bine mai ales jos, de la 2000 la 4000, unde inainte era cam moarta. sus nu-mi dau seama, ca probabil si daca e diferenta, e prea mica sa iti dai seama de ea. una peste alta, snt destul de multumit, insa trebuie neaparat sa fac relantiul si sa vad cum fac amestecul. o sa incerc un kit de admisie si o clapeta de acceleratie marita, sa vad daca ajuta (macar pe blana ar trebui.).

daca are cineva vreo sugestie vizavi de amestecul asta prea bogat, sa si-o exprime liber! :D

julaikos 26-04-10 20:30

eu zic ca e normal sa fie la relanti prea bogat daca ai schimbat injectoarele si timmingul e acelasi...cred ca trebuie remapat ecu,zic si io...

mistreku 26-04-10 20:50

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 3312890)
eu zic ca e normal sa fie la relanti prea bogat daca ai schimbat injectoarele si timmingul e acelasi...cred ca trebuie remapat ecu,zic si io...

absolut, asta e cea mai indicata treaba. dar partea proasta e ca aici (UK) te rup astia de bani pt un soft clasic, si cu atat mai mult te rup pt unul custom. si, (aici probabil o sa te surprind rau de tot!), nu am banii acu pt asa ceva! :)) deci ideea ar fi daca pot sa ameliorez un pic situatia pana fac rost de bani de soft. ma gandisem la Cold air intake, ar trebui sa ajute si aia un pic. totusi nu imi fac mari sperante. prima miscare, lambda. pt ca acum nu am lambda de fel pe masina. e deconectata. deci maine o sa cumpar o lambda si o montez. poate, poate isi mai revine un pic. desi nu am mare incredere in calc asta primitiv de E36 (M50, ca la M52 am inteles ca e ceva mai istet).

julaikos 26-04-10 22:34

nu le am cu calculatoarele de injectie,dar ala e primul lucru la care ma pot gandi,la relanti cu injectorul vechi deschidea sa zicem 0.1secunde si treceau 2 picaturi de benzina,acum la aceeasi deschidere de 0.1 secunde trec 3-4 picaturi de benzina si acelasi aer...(cifrele sunt pur random nu reflecta realitatea :D )

acum am vazut locatia la profil,eu te stiam din craiova de cand ne-ai prins cu oltcitul acum vreo 4 ani pe valea oltului :D (noi fiind grupul din bucuresti care mergea la nationala)

incearca sa-i bagi si sonda lamb(a)da si vezi cum se comporta,poate isi regleaza singur relantiul (adica sa-i taie din benzina) iar daca nu,incearca sa-i maresti relantiul(asta habar n-am cum se face ,sper ca nu tot din remapare...)

mistreku 27-04-10 11:23

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 3313405)
nu le am cu calculatoarele de injectie,dar ala e primul lucru la care ma pot gandi,la relanti cu injectorul vechi deschidea sa zicem 0.1secunde si treceau 2 picaturi de benzina,acum la aceeasi deschidere de 0.1 secunde trec 3-4 picaturi de benzina si acelasi aer...(cifrele sunt pur random nu reflecta realitatea :D )

acum am vazut locatia la profil,eu te stiam din craiova de cand ne-ai prins cu oltcitul acum vreo 4 ani pe valea oltului :D (noi fiind grupul din bucuresti care mergea la nationala)

incearca sa-i bagi si sonda lamb(a)da si vezi cum se comporta,poate isi regleaza singur relantiul (adica sa-i taie din benzina) iar daca nu,incearca sa-i maresti relantiul(asta habar n-am cum se face ,sper ca nu tot din remapare...)

heh, ce vremuri.. :) sincer, mi-e dor de oltcitul ala un pic! relantiul tot din remapare tre` marit, desi pot si mecanic, adica actionand asupra clapetei. legat de sonda, cred ca afecteaza amestecul doar la mers constant (closed loop), gen autostrada. acolo chiar ar prinde bine lambda. in fine, acum o sa incerc sa curat ICV-ul ala (valva de relanti) si sper sa-si mai revina. dupa aia, `oi mai vedea..

RevHard 11-07-10 16:27

Ai rezolvat problema cu amestecurile?
Eu cred ca amestecul tau e prea sarac, dyno-ul fiind facut la acceleratie 100%. Iti topesti motorul. Trebuie sa fie 12,5-13%, mai jos la aspirate arde lent si consuma degeaba, mai sus nu are putere si se incalzeste, iar la acceleratie partiala peste 14,7 ,vezi cat tine fara rateuri(15-16), nu cred ca ti-ar strica o economie de 20%.
Cumpara-ti o pompa universala puternica, un regulator reglabil bun, niste injectoare de logan (bosch ev14), reglezi presiunea la 6-7 bari (pe piesele astea se poate), reglezi amestecurile si mai ramane avansul.
Ar trebui sa ai o crestere considerabila de putere, un consum mai bun si un motor mai fiabil la o investitie de 3-400e.

mistreku 11-07-10 16:47

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by RevHard (Post 3510208)
Ai rezolvat problema cu amestecurile?
Eu cred ca amestecul tau e prea sarac, dyno-ul fiind facut la acceleratie 100%. Iti topesti motorul. Trebuie sa fie 12,5-13%, mai jos la aspirate arde lent si consuma degeaba, mai sus nu are putere si se incalzeste, iar la acceleratie partiala peste 14,7 ,vezi cat tine fara rateuri(15-16), nu cred ca ti-ar strica o economie de 20%.
Cumpara-ti o pompa universala puternica, un regulator reglabil bun, niste injectoare de logan (bosch ev14), reglezi presiunea la 6-7 bari (pe piesele astea se poate), reglezi amestecurile si mai ramane avansul.
Ar trebui sa ai o crestere considerabila de putere, un consum mai bun si un motor mai fiabil la o investitie de 3-400e.

am rezolvat-o din soft. initial am incercat cu niste injectoare mai mari, 220cc (fata de 170 - ale masinii), dar erau prea mari si implicit si amestecul prea bogat. cu softul nou inca merge cam bogat pe part-throttle insa pe WOT e excelent. cred ca o sa mai umblu la harta de part-throttle putin, pt economie. insa una peste alta am rezolvat-o 80%. adica partea de performance. mai am sa rez si parta de economie, ca nu strica niste bani in plus.

All times are GMT +2. The time now is 14:59.

- Copyright 2026 4Tuning