![]() |
Desenele mele: sergini0
3 Attachment(s)
De cand eram mic (6-7 ani) imi placea sa desenez masini:D, ieri seara de curiozitate am inceput sa desenez niste masini si mi-au placut, am scanat un CLK W208, un S class W126 si un SL R129, ce parere aveti?
Attachment 1139647Attachment 1139648Attachment 1139649 LE: Daca mai vreti sa desenez ceva ziceti... |
Re: Desenele mele: sergini0
Frumoase desenele8)
Incearca sa mai desenezi si alte modele ale altor marci.Si posteaza aici. Hai succes si faci cinste ca tiam zis de sectiunea asta:lol: |
Frumoase masinile , ai talent la desen imi place . Adevarat fan Mercedes-Benz :) .
Deseneaza mai mult ... tot ce vrei si ce iti trece prin cap ... si le pui aici :) sunt frumoase;) ... Fa-ti un album cu toate desenele . |
@Emin3m, bine colegu iti iau un sandwich la scoala :P.
|
sincer...nu vreau sa fiu rautacios....da mie mi se pare ca e geamograf....fiindca m-am uitat foarte atent si nu am vazut nici macar o singura linie de constructie....nici macar stearsa....sau poate ma rog..."fotografiezi" bine cu ochii.......anyway multa bafta pe viitor
|
Quote:
Serginio eu zic sa incerci sa tii macar poza in fata si faci tu cu mana libera ;) |
deseneaza un e30 si un w204. Chiar sunt curios .
In rest, bafta! imi plac desenele, chiar daca mai ai ceva de lucrat la ele. |
Pfff super :D.
P.S: ce indigo folosesti? sau direct geam? |
Baeti nu fiti rai:lol:
Nu ii iau apararea ca este prietenul meu,dar tipu are talent.In ore a desenat o mare parte din CLK. Si restu deseneaza doar uitanduse la poze fara geam sau alte prostioare. Eu spun ce am vazut,si nare rost sa va mint ca nu castig nimic.:oops: |
constructia e buna insa liniile de detaliu sunt strambe, trase neingrijit. poate a facut doar conturul prin copiere si restul la repezeala sa nu bata la ochi:P in fine, putin ne pasa daca sunt sau nu copiate. ideea e ca liniile sunt urate, ingrosate, strambe. eu te sfatuiesc sa mai lucrezi la astea si apoi sa incepi cu hasura...
|
N-am desenat pe geam oameni buni:|, doar nu trageam toate fotografiile la imprimanta ca sa le am sablon:-s, am folosit mult rigla, voi desena "Free hand" acum. Incerc sa fac un E30, vad ca m-a rugat cineva.
|
nu e vorba ca folosesti sau nu rigla....fiindca nu iti poate nimeni interzice asta...daca te ajuta la constructie foloseste rigla.....la e30-ul asta pe care il faci lasa liniile de constructie.....in primul rand ca dau bine la o schita de design si in al doilea rand sa fie ca o dovada ca nu copii...........mult succes si astept sa vad cum iese ursu
|
Ok, cred ca faptul ca le fac la scara si la raporturile reale face desenul sa para o copie. Mai incerc acum:D.
LE: Nu prea folosesc linii ajutatoare:|, adica, niciodata n-am stiudiat desenul atat de "teoretic" printr-o linie ajutatoare inteleg o linie trasata usor cu rigla ca sa ma ghidez dupa ea.. folosesc asta doar la partea laterala uneori, o sa las linia atunci. |
Sergiule .... fa un filmuletz cand desenezi si arata-le ca esti cinstit :"> .... Nu iti iau apararea dar te cunosc de ... 8 ani de zile si stiu ce poti :)
|
copolinox eu zic sa vorbesti frumos pe forum......ca nu e nimeni "ofticat" aici....pur si simplu mi-am zis parerea mea pe un forum public.....
|
cata, nu te mai ataca te rog... n-are nici o logica ce spui, daca vrei fac si filmulet dar nu-i nimeni ofticat, ai grija cu limbajul.
@ no limits design, am terminat faţa e30-ului. |
2 Attachment(s)
Baieti, am terminat E30-ul, mai "free hands" de atat nu pot, si totusi nu am facut asa multe linii ajutatoare, se vede unde s-a sters.
1 min, sa-l uploadez. Attachment 1140823 Attachment 1140834 LE: am uitat de oglinda dreapta :)). Oricum il mai retusez, apropo nu am creioane speciale :(, desenez cu creion simplu cu mina groasa B6. Am scanat inca odata fotografia cu luminozitatea mai scazuta:(, nu se vad taote stersaturile si liniile ajutatoare care-au fost sterse/ alte foste imperfectiuni, cred ca o sa-i fac o fotografie... LE2: Nu raspunde nimeni? stiu ca nu-i cine stie ce dar mie-mi place, poate pentru ca-i munca mea. |
da ok...ai greseli de perspectiva dar acum te cred si imi cer scuze daca te-am deranjat..multa bafta
|
Nu m-ai deranjat cu nimic :), sper sa ma perfectionez cu timpul deoarece mi se pare extraordinar acest "sport", am studiat atent mai multe thread-uri ale unor desenatori de pe forum si majoritatea au progresat destul de rapid, imi pare foarte rau ca n-am mai desenat masini, daca vreti sa ma credeti, in clasa a patra, acum 5 ani, desenam aproape la fel, daca as fi continuat ar fi fost mult mai bine, dar nu-i prea tarziu nici acum.
Bafta si tie... |
Da, E30-ul te cred ca l-ai facut tu ;). Incearca sa le si hasurezi, sa le faci jante, etc...asa n-au farmec :)
|
Radu, nu stiu cum sa le hasurez, este destul de greu cu creion simplu, cel putin asa mi se pare mie, n-am mai incercat :D.
|
sincer nu stiu cati de pe forumul asta au creioane speciale. Cei de la un liceu/o scoala de arte probabil au ce li se cere pe acolo, dar de exemplu eu...creioane normale/creioane mecanice iar creioanele colorate sunt dintr-o cutie si am creioane si de cand eram de 3-4 ani :D:D:D.
|
Sa inteleg ca toata treaba consta in "skill" :D, felicitari baieti va admir foarte mult desenele, am citit toate paginile topic-urilor voastre cu desene, tot ce-mi ramane este sa exersez, am facut azi dimineata un E34 din spate si un Jeep Grand Cherokee '96 la care inca lucrez. Pe viitor vreau sa fac un E36, un W210 cum am(modelul cu facelift) si Dacia lui sika CVM, de prin "zona".
http://www.thinkquest.org/pls/html/t...=1&p=529550583 LE: Incerc sa fac jeep-ul din fotografia aceasta, e o mica problema :|, nu l-am facut oblic, ca si cum ar sta pe ceva cu "botul" ridicat, ca sa se inteleaga de ce e faţa atat de mare faţă de spate, ci l-am facut drept, dar am respectat raportul dintre faţă şi spate, si pare cam ciudat, adica prea mare in faţă şi prea mic în spate, voi incerca sa-l fac sa para mai normal. :D |
mi se pare ceva ciudat la spatele e30'ului. cred ca ai uitat sa tragi o linie pentru grosimea portbagajului.
e un inceput promitator. bafta! |
Da :)), m-am grabit la sfarsit ca sa-l uploadez mai repede pe forum, am uitat sa trag linia orizontala care pleca din extremitatea din dreapta spre geam. Mai retusez un pic Jeep-ul si il uploadez si pe asta.
|
2 Attachment(s)
L-am terminat, o tentativa de hasurare :-s.
Attachment 1143086 |
prea lung in spate, fara perspectiva.
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Mai exersez si eu si poate scap de greselile de perspectiva...
Asta e fotografia originala: http://sc.thinkquest.org/www/usc/1/d...p1010122_l.jpg Am incercat sa fac spatele ca acolo :(, in legatura cu hasuratul cum vi se pare? e prima mea tentativa... Am mai sters putin geamurile cu guma pentru ca nu aratau foarte bine.Attachment 1143087 LE: I-am modificat si spatele ca sa nu mai semene cu o dubita::d Attachment 1143094 Pareri ceva?... |
arata bine....progresezi
|
Multumesc mult :Dno limits design.
Azi am pofta de desenat, ceva sugestii pentru un model anume?, eu ma gandeam sa fac un W124. |
M-am apucat de W124, dar nu e free hand:(, am folosit mult rigla, e imposibil (pentru mine) sa fac grila din faţă decenta fara rigla... Sunt detalii demne de luat in vedere, care trebuiesc redate asa cum sunt ele.
|
2 Attachment(s)
Am terminat W124-ul, nu stiu daca seamana foarte mult :D, inca mai am mici greseli de perspectiva.
Attachment 1143787 LE: Am uitat manerele.. si ca de obicei spatele e varza :(. Mici retusari prin spate ca sa nu mai semene a break. Attachment 1143816 |
1 Attachment(s)
Am terminat S8-ul, cred ca voi mai lucra la capota ca, gri-ul sa fie uniform si la fel de intens in majoritatea locurilor.
Attachment 1148121 |
Quote:
|
Stiu ca trebuie sa evidentiez umbrele si reflexiile... dar inca nu prea le am cu aceste procedee, mai am de invatat :D.
|
faine desenele
|
1 Attachment(s)
in legatura cu hasura, umbre si lumini, ti'am atatasat o poza. nu este greu, trebuie doar putin exercitiu. iti alegi sursa de lumina (in exemplul dat dreapta sus). incepi de unde este intunecat. pui varful creionului pe foaie si tragi cu el pe foaie la 45grade. studiind imaginea, vei intelege mai bine. la orice intrebare vei primi raspuns, de la mine sau de la oricine stie. asa ca nu ezita sa intrebi.
ai inceput bine! bafta!;) |
1 Attachment(s)
Multumesc mult dns dns, nu voi mai ezita sa intreb cand voi avea nelamuriri ;), fara sa citesc acest post, azi la scoala intr-o ora mai lejera am incercat sa hasurez S8-ul si sa-i creez niste umbre, sursa de lumina nu am redat-o ca atare dar o mai retusez si il postez in varianta finala.
In legatura cu mini tutorial-ul, este bine punctat si redat frumos.:d Am terminat de hasurat S8-ul, nu prea am facut umbre. Doar l-am hasurat mai intens in zona capotei si am refacut farurile care erau prea hasurate, si alte detalii minore. Attachment 1149810 Nu stiu daca voi reveni cu alte masini saptamana asta, maine si poimaine am niste teste nasoale si am de invatat... avand in vedere ca-mi ia mult sa desenez o masina :(. |
cu placere. sper sa iti fie de folos. sunt curios cum iese s'ul
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:34. |
- Copyright 2026 4Tuning