Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   BMW tuning (https://forum.4tuning.ro/138-bmw-tuning.html)
-   -   cum sa-i fac stopurile negre? (https://forum.4tuning.ro/138-bmw-tuning/148670-fac-stopurile-negre.html)

egroeg 19-10-09 12:04

cum sa-i fac stopurile negre?

exista spray special ? sau o folie fumurie care se poate lipi pe stopuri?

Neamtzu_e36 19-10-09 12:08

Re: cum sa-i fac stopurile negre?

Quote:

Originally Posted by egroeg (Post 2731747)

vezi in targ la vitan gasesti spray special pt stopuri ;)

morpheusmaster 19-10-09 12:11

Sau o solutie mai buna ar fi folia speciala pentru faruri si stopuri :) care in caz ca te opreste garcea o poti da jos fara probleme. In schimb daca le dai cu spray automat dupa iti trebuie alte stopuri ca astea se matuiesc daca incerci sa scoti negreala dp ele :) Team salutat, alegerea e a ta.

egroeg 19-10-09 12:17

Quote:

Originally Posted by Neamtzu_e36 (Post 2731753)
vezi in targ la vitan gasesti spray special pt stopuri ;)

aha..uite daca stiam ieri..ca am fost in targ sa-mi iau antigel...dar nu am stiut, la magazine cu piese sau accesorii auto nu se gasesc?

egroeg 19-10-09 12:20

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 2731762)
Sau o solutie mai buna ar fi folia speciala pentru faruri si stopuri :) care in caz ca te opreste garcea o poti da jos fara probleme. In schimb daca le dai cu spray automat dupa iti trebuie alte stopuri ca astea se matuiesc daca incerci sa scoti negreala dp ele :) Team salutat, alegerea e a ta.

pai mai bine cu folie...ca vorba ta...daca e ceva..dezlipesc folia pe loc si poate nu-mi ia talonul , dar folie tot in vitan gasesc? e special pt asa ceva? sau merge si se asta de geam? te salut!si ms pt raspuns

morpheusmaster 19-10-09 12:28

Quote:

Originally Posted by egroeg (Post 2731793)
pai mai bine cu folie...ca vorba ta...daca e ceva..dezlipesc folia pe loc si poate nu-mi ia talonul , dar folie tot in vitan gasesc? e special pt asa ceva? sau merge si se asta de geam? te salut!si ms pt raspuns

Nu e la fel ca cea de geamuri si personal nu as incerca...e posibil sa nu iasa ceea ce iti doresti. Exista folie speciala pentru faruri si folie speciala pentru stopuri. Cauta pe forum ca gasesti (sunt care aduc). Si nu cred ca ai sa gasesti asa ceva in Vitan...

cj90rzv 19-10-09 14:11

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 2731762)

SI daca aplic folia asta pe stopuri .. de ex . eu vreau folie de culoare rosie... mai semnalizeaza galben semnalizatorul (doar pe semnal vreau folie) ? sau daca ii pun bec galben in loc de cel alb existent? pt ca as dorii sa semnalizeze galben in continuare . se poate ?

morpheusmaster 19-10-09 15:56

Quote:

Originally Posted by cj90rzv (Post 2732145)
SI daca aplic folia asta pe stopuri .. de ex . eu vreau folie de culoare rosie... mai semnalizeaza galben semnalizatorul (doar pe semnal vreau folie) ? sau daca ii pun bec galben in loc de cel alb existent? pt ca as dorii sa semnalizeze galben in continuare . se poate ?

Ma asta nu mai stiu...dar cred ca o sa fie un galben cu tenta rosie :) un portocaliu acolo ;))

RideTheRiddle 19-10-09 15:58

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 2732503)
Ma asta nu mai stiu...dar cred ca o sa fie un galben cu tenta rosie :) un portocaliu acolo ;))

ca sa iti semnalizeze in continuare galben o sa trebuiasca sa ii pui becul galben daca nu o sa faca lumina rosiatica. asa cu becul galben o sa fie un portocaliu. si eu vroiam sa imi fac triplele rosiatice dar inca nu am gasit folie

raul_rebelul2005 24-10-09 14:33

Si eu mi le-am dat cu spray negru transparent,gasesti la orice mag.de piese auto,ii 18 lei un flacon si iti ajung in spate sa dai vreo 4-5 straturi depinde cat de inchise le vrei,si se poate da jos vopseaua fara sa le matuiesti,da nu cred sa se lege garcealaii daca se vad ziua,de mine unu nu s-a leagat,acuma depinde dac vor sigur se leaga de orice.

egroeg 24-10-09 19:28

Quote:

Originally Posted by raul_rebelul2005 (Post 2746944)
Si eu mi le-am dat cu spray negru transparent,gasesti la orice mag.de piese auto,ii 18 lei un flacon si iti ajung in spate sa dai vreo 4-5 straturi depinde cat de inchise le vrei,si se poate da jos vopseaua fara sa le matuiesti,da nu cred sa se lege garcealaii daca se vad ziua,de mine unu nu s-a leagat,acuma depinde dac vor sigur se leaga de orice.

am sa caut sa vad daca gasesc...cum scrie pe spray? ca sa stiu ce iau...

RadooM 01-11-09 21:16

sunt curios dak as da pe faruri si semnalizari cum s`ar vedea:D:D

egroeg 03-11-09 18:40

Quote:

Originally Posted by egroeg (Post 2731747)

am cumparat un spray din vitan din targ...am dat 22 ron..sa vedem ce o iesi...am intrebat vanzatorul si mi-a zis ca se curata la cateva spalari...acum..ramane de vazut

morpheusmaster 03-11-09 23:50

Quote:

Originally Posted by egroeg (Post 2777070)
am cumparat un spray din vitan din targ...am dat 22 ron..sa vedem ce o iesi...am intrebat vanzatorul si mi-a zis ca se curata la cateva spalari...acum..ramane de vazut

Atasezi o poza cu el? mai facut curios la afirmatia cu se curata la cateva spalari...vreau sa vad dak e ca al meu...daca nu e...nuj...dar dak e iti spun eu ca nu il mai scoti de acolo cu nimic :)

egroeg 04-11-09 07:39

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 2778112)
Atasezi o poza cu el? mai facut curios la afirmatia cu se curata la cateva spalari...vreau sa vad dak e ca al meu...daca nu e...nuj...dar dak e iti spun eu ca nu il mai scoti de acolo cu nimic :)

uite o foto cu sprayul

morpheusmaster 04-11-09 09:58

Quote:

Originally Posted by egroeg (Post 2778349)
uite o foto cu sprayul

Daca ala e spray iti spun eu ca 100% sigur nu o sa se duca nici dupa 10 spalari

egroeg 04-11-09 10:37

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 2778599)
Daca ala e spray iti spun eu ca 100% sigur nu o sa se duca nici dupa 10 spalari

asa mi-a zis vanzatorul...dar bine ca n-am dat cu el inca...ma mai gandesc acum ce sa fac...

raul_rebelul2005 07-11-09 17:04

aia nici eu nu cred ca se va duce jos de pe stopuri daca o sa le dai,eventual cu diluant sau degresant da s-ar putea sa le matuiesti,care l-am cumparat eu parca nu era asa,da nu mai tin minte ce scria pe flacon,dar daca iti cumperi cere spray negru transparent.

morpheusmaster 07-11-09 23:32

Quote:

Originally Posted by raul_rebelul2005 (Post 2787961)
aia nici eu nu cred ca se va duce jos de pe stopuri daca o sa le dai,eventual cu diluant sau degresant da s-ar putea sa le matuiesti,care l-am cumparat eu parca nu era asa,da nu mai tin minte ce scria pe flacon,dar daca iti cumperi cere spray negru transparent.

Daca dupa ce ai dat cu spray ala bagi diluant pe stopuri...o sa iti doresti sa nu fi facut asta...deci pentru cei care doriti sa vopsiti triplele incercati sa faceti o treaba buna din 1...altfel o sa va sara in ochi de fiecare data rezultatul putin satisfacator...

egroeg 08-11-09 07:11

Quote:

Originally Posted by raul_rebelul2005 (Post 2787961)

am cumparat deja si scrie black transparent e ca cel din foto de mai sus

raul_rebelul2005 13-11-09 18:57

1 Attachment(s)
Baga mare sa vedem cum o sa iasa...si sa postezi cateva poze,am atasat si eu poza cum mi-a iesit mie.

RIcKO 13-11-09 19:23

3 Attachment(s)
eu zic sa le faci la o vopsitorie auto....cumperi putin lac si bagi cativa stropi de vopsea neagra in el.....si vorbesti cu vopsitorul sa le dea 2 maini de lac asa....atasez o poza cu ae mele ....bafta

raul_rebelul2005 14-11-09 17:27

ti-au iesit bine stopurile,cate maini ai dat,vad ca nu is asa inchise ca ale mele,eu am dar de 4 ori,ar trebui si lucasu de pe aripa sa-l faci tot asa,ar arata mai bine,frumoasa masina,spor la treaba....

RIcKO 14-11-09 17:48

3 maini .....o sa fac si lucasurile atunci pur si simplu nu m-am gandit ...aveam alte preocupari , iar stopul ala mic din haion o sa il scot pt ca o sa fie clean haionul, o sa scot si numarul .....si intr-adevar se vad si ziua stopurile....am fost oprit de politie dar nu au avut treaba ....merci la fel si tie spor la treaba (am o poza in care se vede cat de tare lucesc stopurile o sa o caut si o sa o postez....)

egroeg 15-11-09 11:40

Quote:

Originally Posted by RIcKO (Post 2805069)
eu zic sa le faci la o vopsitorie auto....cumperi putin lac si bagi cativa stropi de vopsea neagra in el.....si vorbesti cu vopsitorul sa le dea 2 maini de lac asa....atasez o poza cu ae mele ....bafta

frumoasa rau...arata bine cu stopurile facute asa...nu te-a oprit sa te intrebe de ele?

egroeg 15-11-09 11:41

Quote:

Originally Posted by raul_rebelul2005 (Post 2804981)
Baga mare sa vedem cum o sa iasa...si sa postezi cateva poze,am atasat si eu poza cum mi-a iesit mie.

da..imi place cum le-ai facut..dar chiar ca le-ai facut negre total...eu cred ca voi da doar o tenta de fumuriu..adica dau o mana sau doua...

sandor406 15-11-09 11:56

sincer eu dak as vrea sa mi le fac negre, mi-as pune folie pe ele!exista mai multe culori de folie, ce poti pune pe stopuri si si pe faruri!!!iar dak pui folie rosie pe semnalizari sau marsalier poti sai pui orice fel de bec ca tot rosu o sa arate! am vazut personal, deoarecam un prieten care se ocupa de asa ceva, pune folie pe faruri, stopuri, autocolant, folie geamuri, tot tot tot! bafta

egroeg 15-11-09 12:07

Quote:

Originally Posted by sandor406 (Post 2809070)
sincer eu dak as vrea sa mi le fac negre, mi-as pune folie pe ele!exista mai multe culori de folie, ce poti pune pe stopuri si si pe faruri!!!iar dak pui folie rosie pe semnalizari sau marsalier poti sai pui orice fel de bec ca tot rosu o sa arate! am vazut personal, deoarecam un prieten care se ocupa de asa ceva, pune folie pe faruri, stopuri, autocolant, folie geamuri, tot tot tot! bafta

m-am gandit si eu la folie...daca e ceva o pot da jos...

raul_rebelul2005 15-11-09 13:22

Quote:

Originally Posted by egroeg (Post 2809019)
da..imi place cum le-ai facut..dar chiar ca le-ai facut negre total...eu cred ca voi da doar o tenta de fumuriu..adica dau o mana sau doua...

da..poate le-am facut un pic cam negre dar sa stii ca se vad ziua bine....pana la urma pui folie?

egroeg 15-11-09 16:14

Quote:

Originally Posted by raul_rebelul2005 (Post 2809343)
da..poate le-am facut un pic cam negre dar sa stii ca se vad ziua bine....pana la urma pui folie?

nu cred...daca tot am cumparat sprayul ai dau mai subtire adica o mana..sa-i dau doar o tenta de fumuriu

crysty.bobok 18-11-09 09:07

Acelasi spray am folosit si eu ...
http://i49.tinypic.com/rtgdqs.jpg
http://i48.tinypic.com/k4h7c3.jpg
vei fi foarte multumit de rezultat , dar cu timpul cred k o sa vrei iarasi stopurile tale cel putin asa am patit eu si abia am reusit sa iau sprayul dupa ele (cu acetona) t asigur ca dak o sa vrei sa le stergi nu se matuiesc chiar deloc stopurile ;) Bafta

(scuze de marimea pozelor dar nu stiu cum sa le pun asa mici :rolleyes2)

egroeg 19-11-09 18:51

Quote:

Originally Posted by crysty.bobok (Post 2817465)
Acelasi spray am folosit si eu ...
http://i49.tinypic.com/rtgdqs.jpg
http://i48.tinypic.com/k4h7c3.jpg
vei fi foarte multumit de rezultat , dar cu timpul cred k o sa vrei iarasi stopurile tale cel putin asa am patit eu si abia am reusit sa iau sprayul dupa ele (cu acetona) t asigur ca dak o sa vrei sa le stergi nu se matuiesc chiar deloc stopurile ;) Bafta

(scuze de marimea pozelor dar nu stiu cum sa le pun asa mici :rolleyes2)

de ce le-ai sters? te-ai plictisit de ele? sau...

raul_rebelul2005 20-11-09 18:34

imi place cum le-ai facut ca ai lasat semnalizarea alba...

sprancenatu 01-12-09 01:07

Poate vrei sa incerci alta solutie, asta e "home made" si pana acum, de cate ori am folosit-o a iesit foarte bine:
-matuiesti frumos piesele
-iei niste lac
-pui putina vopsea neagra in lac, sa prinda o usoara tenta neagra
-te apuci si vopesti piesele

Vopseaua o dai cu pistolul (normal, doar nu cu bidineaua) si partea frumoasa e ca le poti face cat de inchise vrei, in functie de cate straturi folosesti. Rezultatul va fi niste stopuri fumurii cu aspect lucios prin care se vede mai bine decat prin cele facute cu spray-uri din targ (fara suparare), dar partea proasta, e una intotdeauna - nu se poate sterge daca nu iti place rezultatul.
Poti sa faci o proba pe niste stopuri vechi sau nu, oricum e masina ta si tu decizi ce vei folosi...deci BAFTA LA AFUMAT!!!

crysty.bobok 01-12-09 01:20

Quote:

de ce le-ai sters? te-ai plictisit de ele? sau...
si asta .. dar pur si simplu nu imi mai placeau ...

egroeg 04-12-09 08:31

Quote:

Originally Posted by raul_rebelul2005 (Post 2804981)

raul...dar la ITP nu ai probleme din cauza stopurilor?

egroeg 04-12-09 08:36

Quote:

Originally Posted by sprancenatu (Post 2851167)
Poate vrei sa incerci alta solutie, asta e "home made" si pana acum, de cate ori am folosit-o a iesit foarte bine:
-matuiesti frumos piesele
-iei niste lac
-pui putina vopsea neagra in lac, sa prinda o usoara tenta neagra
-te apuci si vopesti piesele

Vopseaua o dai cu pistolul (normal, doar nu cu bidineaua) si partea frumoasa e ca le poti face cat de inchise vrei, in functie de cate straturi folosesti. Rezultatul va fi niste stopuri fumurii cu aspect lucios prin care se vede mai bine decat prin cele facute cu spray-uri din targ (fara suparare), dar partea proasta, e una intotdeauna - nu se poate sterge daca nu iti place rezultatul.
Poti sa faci o proba pe niste stopuri vechi sau nu, oricum e masina ta si tu decizi ce vei folosi...deci BAFTA LA AFUMAT!!!

e adevarat ce zici tu...asa se face ca sa iasa ca la carte,dar la ITP ce facem?tot trebuie o pereche de stopuri NEafumate sa avem de rezerva

RIcKO 04-12-09 09:32

nu este adevarat.....daca le dai cu lac si nu le innegresti foarte tare nu are nimeni treaba cu tine .....uitate la ce am postat cu citroenul meu ....sunt facute asa cu lac..par negre dar cans pun pozitia , frana , etc se vad foarte bine chiar si ziua ....si iti garantez ca o sa aiba o stralucire aparte din cauza lacului....nu se matuiesc ca si cand le dai cu spray negru dupa ce se usca ....

raul_rebelul2005 04-12-09 19:20

Quote:

Originally Posted by egroeg (Post 2860348)
raul...dar la ITP nu ai probleme din cauza stopurilor?

mai s-ar putea,da daca mai sti si pe cineva atunci sigur nu o sa ai probleme,mai jonglam si noi cum putem,lasama altii mergeau cu gemuri fumurii si pe fata si le coborau jos cand intrau in curte.....

ALINe36 15-02-10 20:12

2 Attachment(s)
salut baieti ......in seara asta mi-am facut si eu operatiunea asta pe care o dezbateti voi aici ....eu am folosit un spray care era de fapt lac cu o tenta de negru .....numarul straturilor date crestea intensitatea negrului ...si iata rezultatul....

All times are GMT +2. The time now is 13:28.

- Copyright 2026 4Tuning