Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Espero C20XE -Tancu' meu (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/148218-espero-c20xe-tancu-meu.html)

vladutzu 16-10-09 13:47

Espero C20XE -Tancu' meu

salutare. sunt nou membru daewoo:D si am un espero inca nu este ce mi-am dorit dar cu timpu sper ca il voi pune la punct. l-am luat cu 15 mil si are 455000 d km:D.

Robert_MNW 16-10-09 13:49

re: Espero C20XE -Tancu' meu

Poze... :-)

vladutzu 16-10-09 13:51

4 Attachment(s)
poze cu tancu' :D

vladutzu 16-10-09 13:52

l-am vopsit si am pus folie:D. interioru inca n-am poze da arata jalnic:D. bordu i ars de soare s-o facut maro:D si s-o crapat

Robert_MNW 16-10-09 14:07

Vopseaua cel putin in poze pare matuita, sau e inainte de vopsire? Oricum la banii care i-ai dat pe ea daca nu iti trec picioarele prin podea e foarte bine:-)

andi_cimpean 16-10-09 14:19

Quote:

Originally Posted by Robert_MNW (Post 2723958)
Vopseaua cel putin in poze pare matuita, sau e inainte de vopsire? Oricum la banii care i-ai dat pe ea daca nu iti trec picioarele prin podea e foarte bine:-)

Tind sa cred ca arata asa dupa ce a fost revopsita...Pare a fi gazata.

Oricum la cati bani a dat pe ea...e bine de tot.

kalasnikov 16-10-09 14:26

e ingrijita masina dar am cateva observatii: in primul rand inscriptia cu 16v si folia de sub triple este desprinsa in partea dreapta. Oricum ai facut afacere buna spor la modificari.

Andutu TZH 16-10-09 16:35

Si eu pe espero meu am dat 16 milioane dar am luato lovita,mai ai ceva de bagat in ea,bafta in continuare

vladutzu 16-10-09 19:11

am duso la un tinichigeriu si nu mi-o facut-o cum trebuie... mi-o gazat vopseaua... nu stiu de ce... i-o fi fost frica sa nu curga:???: si la folia aia desprinsa acuma n-o mai am. o fost pus anuma asa ca mi-o ajuns de la geamuri:D

Dany_1987 16-10-09 19:16

bun venit printre noi, cat despre masina ce sa zic e frumoasa si culoarea imi place, la cat zici tu ca ai dat pe ea se merita oricum ar fi si bordul si altele bagi inca ceva bani in ea si o sa arate altfel, multa bafta daca ai ceva intentii cu ea, oricum ai capacele mai misto ca ale mele :-P

https://forum.4tuning.ro/111-masina-m...ctruction.html

vladutzu 16-10-09 19:17

Quote:

Originally Posted by Dany_1987 (Post 2724797)
bun venit printre noi, cat despre masina ce sa zic e frumoasa si culoarea imi place, la cat zici tu ca ai dat pe ea se merita oricum ar fi si bordul si altele bagi inca ceva bani in ea si o sa arate altfel, multa bafta daca ai ceva intentii cu ea, oricum ai capacele mai misto ca ale mele :-P

https://forum.4tuning.ro/111-masina-m...ctruction.html

is capace de ,,Vauxhall" opel deala englez:))

mike-fullspeed 16-10-09 19:35

Quote:

Originally Posted by vladutzu (Post 2724801)
is capace de ,,Vauxhall" opel deala englez:))

Stiam si noi ce e ala ;) Bun venit printre noi... Masina arata acceptabil. La partea tehnica cum se prezinta? Ce motor are?

vladutzu 16-10-09 19:49

motor 1.5 16v. mi so parut ca nu trage. da l-am dus la unu si mi-o masurat fisele. si cea mai ,,buna" avea 40kiloohmi. si in catalog trebuia sa aiba maxim 10. si mi-am luat alte fise si merge acuma mult mai bine... da tot nu-s multumit. ca m-ai face figuri. de ex. i dau in gura si ajunge p la 3000 d ture sta unpic si dupaia iara trage de rupe... nu stiu c are..

Dany_1987 16-10-09 20:01

Quote:

Originally Posted by vladutzu (Post 2724911)
motor 1.5 16v. mi so parut ca nu trage. da l-am dus la unu si mi-o masurat fisele. si cea mai ,,buna" avea 40kiloohmi. si in catalog trebuia sa aiba maxim 10. si mi-am luat alte fise si merge acuma mult mai bine... da tot nu-s multumit. ca m-ai face figuri. de ex. i dau in gura si ajunge p la 3000 d ture sta unpic si dupaia iara trage de rupe... nu stiu c are..

Vezi sa nu fie ceva care impiedica cablul de acceleratie, si mie mi sa intamplat pana sa uitat cineva care cunoaste mai bine ca mine si a remediat problema...

vladutzu 16-10-09 20:04

si am stricat VSS sensor ca mi se aprinde becu motor si sta turat cand las picioru de pe acceleratie. totdeauna cand trebe sa incetinesc trebuie sa scot din viteza... in rest merge... is multumit de ea:))

mike-fullspeed 16-10-09 20:18

Verifica si bujiile, si daca tot zici ca l-ai cumparat recent iti recomand sa schimbi si distributia pentru ca la astia in 16v e nasol daca se rupe cureaua... Fa-i o reviziea la motor ca are destui kilometrii....

vladutzu 16-10-09 22:04

am comandat curea d la firma aia din iasi. zilele astea trebe so schimb.si la bujii m-am uitat si mi se pare ca una are distanta mai mica acolo , capatu ala ma refer... nu stiu cum se numeste:D

mike-fullspeed 16-10-09 22:06

Daca nu schimbi si intinzatoarele nu faci nimic. Nu stiu daca iti schimba cineva doar cureaua la 16v

vladutzu 16-10-09 22:13

poi asa zicea mecanicu ca la 2 schimbari d curea se schimba si rolele. oricum am si carte service p ea:D. ca o fost o masina de la gaz. si am luat-o la licitatie. si aia o avut grija sa-i schimbe ce trebe la partea mecanica. interioru i mai naspa:D

mike-fullspeed 17-10-09 08:42

Masina a fost pe firma?? Iti spun eu ca la km care ii are si la banii care i-ai dat pe ea nu mai sunt schimbate de mult piese pe ea....

Andutu TZH 18-10-09 10:59

Vezi ca multe espero care au fost fugarite pe firma se rup in fata la caseta de directie,sa verifici acolo daca e vreo fisura,se scoate borcanu de la stropitori si ar trebui sa se vada daca te uiti atent;)

johnsonxxl 11-12-09 22:21

e bine ca ai dat putin pe ea..dar mai ai multi bani de bagat in ea..si muuuulte ore de munca..spor la modificari..bafta

vladutzu 11-12-09 22:24

mersi. in ianuarie am un an de cand o am. da nam schimbat numa fisele si rulment fata. si consumabilele. am ajuns la 470 000 d mi d km cu el. am facut intr-un an in jur de 30000 d mii. sper intr-o luna sa-i fac transplant, de pe o calibra. i pun motoru. 2000 8 valve. o sa mearga atunci de rupe.

mike-fullspeed 11-12-09 23:28

Asa crezi tu ca o sa rupa cu 2.0 8v.... In realitate e total diferit!

mario_eddy 12-12-09 00:10

daca tot pui 2.0 pune 16v daca vrei sa rezolvi ceva :D , bafta la modificari

ing3r 12-12-09 03:25

Vezi ca nu numai motorul trebuie sa il schimbi, implica si alte costuri !
Si da, iti recomand motorul de 16v, se cunoaste diferenta!

vladutzu 12-12-09 09:59

poi daca pun 16v trebe si alte modificari. cutie , planetare, discuri pe spate, suspensie...etc. la c 20 ne il pun sus si gata

B-64-KTL 12-12-09 21:14

Se va simti foarte bine si cu c20ne fata de ce are acum.....nu ca un xe dar si ne-ul este bun.

vladutzu 12-12-09 21:20

eu cel mai mult vreau sa scap de consumu asta imens pe care il am. ca in ras am ajuns sa pape 16-17 . bine ca i si dau.. da nu ar trebui atata sa ia. si motoru meu are 470 000 de km.. si cred ca deja i dus. deia vreau sa pun c 20 ne.

Andutu TZH 13-12-09 19:59

Quote:

Originally Posted by vladutzu (Post 2885888)
eu cel mai mult vreau sa scap de consumu asta imens pe care il am. ca in ras am ajuns sa pape 16-17 . bine ca i si dau.. da nu ar trebui atata sa ia. si motoru meu are 470 000 de km.. si cred ca deja i dus. deia vreau sa pun c 20 ne.

Si crezi ca ala nu o sa pape tot asa la fuga?

vladutzu 13-12-09 20:06

poi no sa mai pape sigur 9 -10 infara, depinde de cate pers suntem in masina... si daca o sai dau presupun ca mai mult de 7-8 nu ia. si in oras sigur scade cu vreo 2 litri. si oricum motoru asta a meu deja i gata... deia vreau sa fac schimbu.. si daca ma insel in privinta consumului cu toate ca ce am io i 16 valve si ce o sa pun i 8 valve.. atunci macar o sa am vreo 25 de cai in plus... inca ceva Andutzu ca tu sigur trebe sa sti la cat ai muncit la masina, cum ar merita mai bine sa pun discuri pe axa de espero sau s aiau direct xa de calibra? pe spate ma refer. numa bine si drumuri bune

Andutu TZH 13-12-09 20:10

Quote:

Originally Posted by vladutzu (Post 2888463)
poi no sa mai pape sigur 9 -10 infara, depinde de cate pers suntem in masina... si daca o sai dau presupun ca mai mult de 7-8 nu ia. si in oras sigur scade cu vreo 2 litri. si oricum motoru asta a meu deja i gata... deia vreau sa fac schimbu.. si daca ma insel in privinta consumului cu toate ca ce am io i 16 valve si ce o sa pun i 8 valve.. atunci macar o sa am vreo 25 de cai in plus... inca ceva Andutzu ca tu sigur trebe sa sti la cat ai muncit la masina, cum ar merita mai bine sa pun discuri pe axa de espero sau s aiau direct xa de calibra? pe spate ma refer. numa bine si drumuri bune

Eu zic ca este mult mai bine sa pui o alta punte cu totul,merge si de vectra a aia de 2000 si in principiu dupa mai multe opeluri din aceeasi perioada cu espero,si referitor la consum la forja ia si a mea 10 in afara si in oras 15,16;)

vladutzu 13-12-09 20:55

pe mine ma tot minte unu si altu ca a lor mai mult de 11 nu mananca, si ca in oras daca i da forja peste 13 nu scoate:)) mam gandit si yo ca ceva i suspect:)) ca doar si in cartea tehnica scrie ca mananca peste 11... da no poate a lor is mai speciale:)). posibil sa depinda si de oras:D ca bucurestiu i primu la trafic si muresu al treilea...

mike-fullspeed 13-12-09 21:05

Espero meu de 1,8 consuma 9-10 %, si in oras 12-13% Si cu AC. Vorbesc de consumul pe GPL!!! Sunt multumit!

Andutu TZH 13-12-09 23:52

Mike nu te supara pe mine dar eu nu cred ca un espero de 1.8 papa 13 pe gaz si cu ac in oras,am mers cu multe espero si nici unu nu a luat sub 13 in oras pe gaz fara ac si mers cuminte,hai poate sa mergi cu accelaratia foarte ciupita,dar nu prea poti

mike-fullspeed 14-12-09 07:20

Facem un test cand vrei... Si normal ca la un mers foarte linistit, cu schimburi pana in 2000 de rpm.... De ce sa nu poti sa mergi frumos sau incet, ca tot acolo ajungi. Masina trebuie lasata mai mult sa mearga singura, adica sa o scoti pe liber inainte de semafor, fara accelerari bruste si frana imediat... Mers preventiv!

vladutzu 14-12-09 08:41

Mike. eu si cred ca si Andutzu nu prea mergem asa... noi i cam dam:)) ca suntem tineri si ne trebe senzatii tari:)) deia nu scoatem consumuri mici:D (poate ma insel in privinta lu Andutzu, da la mine asa este):D

Andutu TZH 14-12-09 10:00

Nici eu nu rup masina,dar mai merg si agresiv.La mine numai cand este motoru rece schimb la 2000 pana se ridica acu la apa putin,asa nu schimb niciodata sub 3000 pentru ca este mai bine pentru motor sa mergi putin mai turat din punctul meu de vedere chiar daca papa putinel mai mult.Mi sa parut putin ciudat pe gaz si cu ac in oras sa pape 13 dar daca tu zici ca mergi mai putin turat o fi asa,conteaza si foarte mult cum este reglata si cum se prezinta instalatia de gaz si motorul.La mine motorul este super ok dar gazu nu bag mana in foc,trebuie sa ii dau plamanul jos sa il mai curat putin si sa ii schimb filtrul,dar cum zice prietenul lui vladutzu ca ii da forja si nu ia mai mult de 13 minte de da in gropi,daca ii dai oricat de bun ar fi motorul tot papa 14 15,adica cine stie ce intelege prietenul ala al tau prin forja,poate ca o tureaza pana la 2500 mai tare si schimba

vladutzu 14-12-09 11:43

nusht Andutzu ce intelege prietenu meu, da oricum yo nici daca merg frumos.. si schimb la 2000 de ture... nu scot consum mai mic de 13 in oras... i foarte uzat motoru... dupa cate mi-am dat seama.

Andutu TZH 14-12-09 12:29

Daca consuma mult nu inseamna neaprat ca este uzat motorul,pot sa fie multe alte cauze,fise,buji,injectoare,ai vreun check aprins prin bord,deci pot sa fie multe cauze.Tata a avut un cielo pe taxi care a facut cu el aproape 2000000 mil de km din 96 pana anu asta nu prea ia stat roata deloc si tot mergea bine saracu;)

All times are GMT +2. The time now is 05:57.

- Copyright 2026 4Tuning