![]() |
ce antigel sa-i bag?
la un e30 diesel din 86,nu stiu ce tip de antigel sa-i mai bag, voi ce ziceti sa-i bag?
|
Re: ce antigel sa-i bag?
avand in vedere ca este un motor vechi incearca ceva fara silicati, eu la al meu E36 am bagat ARAL albastru ( albastru fiind cel fara silicati) se da la bidoane de 1l si e concentrat ...combin cu 1l de apa distilat si obtii 2l de antigel diluat tocmai bun de bagat in radiator pentru iarna.
|
Quote:
|
Aicea zice altceva ca cel rosu ar fi fara silicati si cel albastru cu silicati, dar cred ca se refera la ceva antigel special pt opel nu stiu daca am inteles perfect... http://www.clubopel.com/link.php?url...antigel1bh.jpg
|
M-am mai documentat putin si am vazut ca sunt culori pe firme nu e o culoare generala la toate firmele, alti vorbesc de G11 si G12/13 nu prea mai stiu ce sa inteleg dar din cate am vazut cel fara silicati e recomandat pentru radiatoarele din aluminiu.
|
Quote:
1l antigel concentrat ARAL - 25l + 1l apa distilata 2-3L cam atat te ajunge |
Quote:
Binenteles se poate sa ma si insel va rog sa ma corectati daca gresesc :rolleyes2. |
Se pare ca m-am inselat in privinta blocului motor, am mai citit in sus si in jos despre M50 si din cate am inteles eu toate sunt din "cast-iron" adica din fier, dar tot raman la ideea (dupa cum a mentionat si No-X-Cape mai sus) ca cel FARA silicati este cel bun pentru m50 si din cauza radiatorului din aluminiu. #:-s
|
Quote:
|
au ...nu roz :(
|
Quote:
|
e ptr femei :(
roz :sad: :lol: scz, glumeam doar stiu ca-s un pic pe afara insa..... antigelul poate sa afecteze in vreun fel blocul ? |
blocul nu, radiatorul + instalatia de racire + garnitura de chiuloasa ...da, depinde din ce material sunt facute
|
Quote:
|
se vorbeste de antigel cu silicatzi si antigel fara silicatzi...in context cu blocuri motor din aluminiu si alusil...ce sunt silicatzii si de ce nu se pupa bine cu unele instalatzii de racire?
eu la a mea am bagat sapt trecuta antigel deja diluat...nici nu m-am uitat daca e cu sau fara silicatzi...cat de important e sa bagi din cel ce trebuie? |
pt un 1.8is e bun g12?
|
BMW recomanda lichid de racire compus din apa distilata si antigel in amestec de 50/50. Antigelul trebuie sa nu contina fosfati sau nitrati (phosphate/nitrate free), si trebuie sa fie pe baza de glicol-etilena (ethylene glycol).
BMW recomanda inlocuirea lichidului de racire la fiecare 2 ani pentru modelele fabricate pana in 1996, si la fiecare 3 ani pentru modelele fabricate dupa 1996. Ca masura preventiva, se recomanda inlocuirea tuturor furtunelor din sistemul de racire la fiecare 4 ani. Eu la e36'le meu am pus Antigel Organic, cu toate specificatiile date de BMW si la sfatul unui mecanic, si costa vreo 20 de lei litrul. |
cum ai zis si tu bizi , antigel pe baza de glicol-etilena.. dar nu in combinatie 50-50, eu gasisem intr-un manual ptr seriile 3 si 5 (dastea pana in 91) o combinatie de 60 antigel si 40 apa..
|
Quote:
|
Quote:
|
cel mai bine cand iei antigelu, te duci la un mag. cu lubrifianti auto si il intrebi pe vanzator de antigel pe baza de glicol-etilena ( acu' nush daca e musai sa fie de culoare roz)
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:44. |
- Copyright 2026 4Tuning