Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Drift Section - Sideways Action (https://forum.4tuning.ro/361-drift-section-sideways-action.html)
-   -   De ce japoneze si nu germane ? (https://forum.4tuning.ro/361-drift-section-sideways-action/147683-japoneze-germane.html)

EvLSant0S 13-10-09 14:09

De ce japoneze si nu germane ?

Ma uit ca multa lume prefera japonezele in locul bmwurilor si tot asa...
sunt curios daca e pur si simplu vorba de gusturi ... sau despre altceva?
As vrea daca se poate sa-mi raspunda oamenii care au trecut de la bmw sau masini germane la japoneziste nebune :P
mc mate..
haiu care la fel vrea sa se vanda catre japonia ... :)
si as vrea ca discutia sa se poarta la nivel de romania...
La modul ca teoretic iti e mai usor sa schimbi piese pe un bmw
decat pe o silvia, nu ?
Ma uitam la haiu .... duminica,a rupt bascula spate,in 2 ore se dadea din nou ...
ma gandesc ca daca avea vreo japoneza,era pa si pusi eventu ptr el ...
:)

morpheusmaster 13-10-09 14:32

Re: De ce japoneze si nu germane ?

Foarte foarte bun threadul! Asteptam pareri

sTAILLL 13-10-09 21:51

Din cate stiu , japonezele au mai multe setari ale suspensiei care te ajuta mult la sideways

F41th 13-10-09 22:37

Daca vrb strict din ce se scrie pe forumurile de drift si nu numai. Avantajul japonezelor ar fi urmatorul. 1 exsista articulatie care schimba unghiul de cabrare de cumpart , nu trebuie sa apelezi la Calin sau Traian sa gandeasca cum sa faca de unde sa taie si sa sudeze, 2 amortizoarele au pana la 32 de setari de duritate si au flanse reglabile pe unghi de roata ( la fel si articulatiile), 3 Distanta intre roti este mult mai mare fata de un urs sau alt BMW (dar asta se rezolva cu niste distantiere), 4 motoarele de japoneza sunt mici si usor de modificat si cand ma refer mici ma refer ca dimensiuni ( iti da posibilitata sa rulezi cu 2 turbine sau 1 mare , mica dupa caz), 5 Sunt masini mult mai usoare decat cele Bavareze care au si 5 stele la siguranta. Si mai sunt cateva motive dar nu foarte plauzibile.

Pro Bavarez: Stiu si motorul de BMW daca ii pui kompressor poti scoate si xxxx cai, dar daca ati vazut e cam inghesuit, CEL MAI MARE AVANTAJ a fost spus deja, daca distrugi o bascula, o punte si este cea originala, le schimbi foarte rpd si foarte ieftin. Cat despre modificari aduse unui urs pt a il face PRO Drift, sunt 100% ca se poate dar trebuie sa te cheme Leepu din Banglades sau Traian din Ghencea :)) ( Nu sunt foarte multi la noi in tara ca pot face asa ceva sau sunt atat de nebuni sa se apuce macar de un asemenea proiect)

In final cea mai buna masina de drift este aia in care te simti tu cel mai bine si nu iti este frica sa o strici cand te dai. Asfalt uscat !!!

kickass 15-10-09 00:27

Quote:

Originally Posted by EvLSant0S (Post 2715224)
Ma uitam la haiu .... duminica,a rupt bascula spate,in 2 ore se dadea din nou ...
ma gandesc ca daca avea vreo japoneza,era pa si pusi eventu ptr el ...

daca avea japoneza.. nu se rupea :-)

gelu_r 15-10-09 02:14

e vorba de modernizare , japonezii se dau cu masinile lor pentru ca sunt usor de setat pentru drift , daca erau mai bune bavarezele in mod sigur cu bavareze se dadeau nu era la ei vorba de bani.
Asa si in romania,deja e prea multa lume cu bmw la drift , fiecare cauta sa aduca ceva nou... si cum masinile japoneze nu sunt asa dese la noi , si sunt si bune pentru drift , a inceput sa se poarte NISAN in loc de BMW :D

Seryoga 15-10-09 07:26

Secretul consta in manevrabilitatea,simplitatea,eficacitatea si usurinta cu care se se modifica japonezele,nemaivorbind de fiabilitate.

bimmer3 15-10-09 09:41

Quote:

Originally Posted by Seryoga (Post 2720093)
nemaivorbind de fiabilitate.

chiar, sa nu mai vb de fiabilitate

mariusKNS 15-10-09 23:27

d c germane si nu japoneze?? se poate spune oricum dar fiecare poate avea diferite motive sa aleaga una dintre ele ,financiare sau altele pt .mine sunt toate marfa dar prefer bmw pt ca imi este mai accesibil ,mai am piese etc....

EvLSant0S 16-10-09 00:38

Quote:

Originally Posted by kickass (Post 2719965)
daca avea japoneza.. nu se rupea :-)

nu eram acolo,sper sa nu vbesc prostii,insa a dat cu roata de o bordura,cat era de-a latu.. daca tu-mi spui ca o japoneza rezista... te inseli :)
Quote:

Originally Posted by gelu_r (Post 2720018)
e vorba de modernizare , japonezii se dau cu masinile lor pentru ca sunt usor de setat pentru drift , daca erau mai bune bavarezele in mod sigur cu bavareze se dadeau nu era la ei vorba de bani.
Asa si in romania,deja e prea multa lume cu bmw la drift , fiecare cauta sa aduca ceva nou... si cum masinile japoneze nu sunt asa dese la noi , si sunt si bune pentru drift , a inceput sa se poarte NISAN in loc de BMW :D

asa cum noua ne e mai la indemana bmwu e foarte simplu de facut analogia cum ca lor,japoneziilor,le e mai la indemana sa se dea cu japoneze,de ce s-ar da cu bmw ? :) cand au atatea piese acolo si etc... ?

Quote:

Originally Posted by mariusKNS (Post 2722702)
d c germane si nu japoneze?? se poate spune oricum dar fiecare poate avea diferite motive sa aleaga una dintre ele ,financiare sau altele pt .mine sunt toate marfa dar prefer bmw pt ca imi este mai accesibil ,mai am piese etc....

din cate am vazut si pe un bmw poti sa pui suspensie d2 cu 36 de feluri de reglaje si etc...
curioasa e treaba cu distanta intre roti...

F41th 16-10-09 00:42

Da-mi si mie un link cu suspensia aia de urs cu 32 sau 36 de reglaje. Si nu-mi zice suspensie de japoneza adaptata la urs ca asta stiu case poate. Se pot face multe. Chop Shop

aXelstorm 16-10-09 16:13

Nu cred ca am gasit vreun raspuns. Cel mai bine ar fi sa asteptam un raspuns de la cei care s-au dat, atat pe japoneze cat si pe BMW. Piesele nu sunt un argument.

Eu am un Ford Sierra, in UK foarte popular, in RO nu cred ca stie cineva ceva de ele, de adaptarile posibile si de costuri (e super ieftina). Ca exemplu, pt sierra se gasesc topmount-uri pt suspensie, poti inchide/deschide suspensia cat vrei, sisteme coilover de la Spax si multe altele. Un mic sumar: o caroserie adusa din germania si o rabla pt recarosare: 700E tabla din DE, 300E cotetul cumparat din tara, 500E+manopera pt un V6 si montajul lui (nu vorbim de 2.0T pt ca e scump, jucam low-cost) preferabil de Scorpio Cosworth 198/205CP si 310Nm - capabil si stoc. Dieferential - LSDul de Sierra XR4i sau XR4x4 cam 100E. Un strut bar de la Wiechers - 80E, bucsi de poliuretan 400E, topmount-uri + coilover 500E, frane Wilwood cu 4pistonase/etrier si discuri racing 500E, un rollcage - nu stiu cat e, frana de mana hidraulica - nu stiu cat e, un set de jante aftermarket de 15". Un total cam de 4000E - pt o masina de drift, e mult? Zic eu ca nu.

Optiuni sunt - pana nu ne va vorbi unul din cei care au fost pe circuit si care a alergat pe nemtesti dar si pe japoneze, ne racim gura inutil.

alexbadea12 16-10-09 17:44

la noi bmw e cam singura masina pt drift pt ca putine masini din ro au rwd
eu cred ca pt drift iti trebuie o masina usoara, manevrabila, stabila unde japonezele se incadreaza cel mai bine, nu mai vorbim de putere.

morpheusmaster 16-10-09 18:03

Quote:

Originally Posted by aXelstorm (Post 2724333)
Nu cred ca am gasit vreun raspuns. Cel mai bine ar fi sa asteptam un raspuns de la cei care s-au dat, atat pe japoneze cat si pe BMW. Piesele nu sunt un argument.

Eu am un Ford Sierra, in UK foarte popular, in RO nu cred ca stie cineva ceva de ele, de adaptarile posibile si de costuri (e super ieftina). Ca exemplu, pt sierra se gasesc topmount-uri pt suspensie, poti inchide/deschide suspensia cat vrei, sisteme coilover de la Spax si multe altele. Un mic sumar: o caroserie adusa din germania si o rabla pt recarosare: 700E tabla din DE, 300E cotetul cumparat din tara, 500E+manopera pt un V6 si montajul lui (nu vorbim de 2.0T pt ca e scump, jucam low-cost) preferabil de Scorpio Cosworth 198/205CP si 310Nm - capabil si stoc. Dieferential - LSDul de Sierra XR4i sau XR4x4 cam 100E. Un strut bar de la Wiechers - 80E, bucsi de poliuretan 400E, topmount-uri + coilover 500E, frane Wilwood cu 4pistonase/etrier si discuri racing 500E, un rollcage - nu stiu cat e, frana de mana hidraulica - nu stiu cat e, un set de jante aftermarket de 15". Un total cam de 4000E - pt o masina de drift, e mult? Zic eu ca nu.

Optiuni sunt - pana nu ne va vorbi unul din cei care au fost pe circuit si care a alergat pe nemtesti dar si pe japoneze, ne racim gura inutil.

Ai perfecta dreptate! Cunosc 1 singur roman care se da cu Ford Sierra :D Misu baieti din Sv, daca il stiti...

catalanu 16-10-09 19:23

Quote:

Originally Posted by F41th (Post 2722856)
Da-mi si mie un link cu suspensia aia de urs cu 32 sau 36 de reglaje. Si nu-mi zice suspensie de japoneza adaptata la urs ca asta stiu case poate. Se pot face multe. Chop Shop

http://www.srz.ro/imagini/Suspensii%20BG%20Racing.jpg

Este si pt urs si pt e36.

La nivelul la care este driftul in romania , eu sunt de parere ca un urs e foart bun.Si in ungaria numa ursi si pisicute vezi.Hai mai cateva japoneze in plus fata decat avem noi dar nu mult.

F41th 16-10-09 20:15

Nu vreau sa par nebun dar mai bine duc amortizoarele la intarit si cumpar decat arcuri sport decat sa-mi iau kitul ala. Chiar eram in cautare de ceva pt urs dasta am si cerut.

catalanu 16-10-09 21:40

Quote:

Originally Posted by F41th (Post 2724985)
Nu vreau sa par nebun dar mai bine duc amortizoarele la intarit si cumpar decat arcuri sport decat sa-mi iau kitul ala. Chiar eram in cautare de ceva pt urs dasta am si cerut.

Nu stiu de ce spui asta.Ai avut suspensii XYZ si ai avut probleme cu ele?Cunosc pe cineva cine are ceva asemanator (tot xyz) si le foloseste la curse la nivel judetean si nu stiu sa fi avut probleme cu ele.

F41th 17-10-09 00:45

E vorba strict de amortizoare. Masina mea de exemplu a venit stoc cu amortizoarele care le-ai prezentat si trust me ca e barca. Arcurile sunt ok dar te intereseaza sa fie mai DURE nu mai scurte. Asta daca ne referim strict la drift. Si exista amortizoare de urs mai bune decat cele prezentate si ca duritate si ca arcuri, dar nu mai retin bine firma ca sa le pot arata. Revni cu ele cat de curand.

F41th 17-10-09 00:53

Cele Pro sunt GAZ GOLD iar cele pt tot buzunarul si cu o tenta destul de rigida pt un Drift ar fi Ksport. Cautale si vezi despre ce e vrb , imi vei da dreptate. De Gaz Gold vrb din surse sigure nu dupa siteuri.

catalanu 17-10-09 10:28

Despre K-Sport am auzit ca sunt foarte bune la preturi acceptabile.Despre GAZ GOLD nu am auzit nimic.Am sa ma interesez sa vad.Nu am stiut ca XYZ sunt asa slabe.

YCSNHT 20-10-09 11:03

Quote:

Originally Posted by F41th (Post 2722856)

www.exelixis.ro sau 0722241609 din cate stiu o poti vedea live la magazin

bimmer3 20-10-09 12:40

nu gasesc in lista lor de produse, poti pune link-ul exact?

EvLSant0S 20-10-09 23:03

Da,inteleg cum se leaga toate posturile de mai sus de japan vs germany...

DELOC

incercati sa fitzi ontopic sa nu va pierdeti in discutii :P
desi sunt interesante...

rugam un moderator sa faca un poll plz ?
cu japoneze vs german pwr ?

eu tot cred ca mai rentabil e sa ai un bmw ... in romania,ptr drift ...
decat o japoneza... :)
argumentele raman aceleasi..

alexbadea12 21-10-09 13:23

e mai rentabil normal, dar nu si mai bun.

tarnafes 21-10-09 23:38

Aaa, eu cred ca japonezele e mai bune decat nemtzoaicele ca imi place mie mancarea chinezeasca !! :peace:

AK-ZER 25-10-09 00:07

1.japonezele sunt mai folosite pt ca au suport mai mult.. in japonia de mult s-a dezvoltat fenomenul tuning in adevaratul sens al cuvantului, la noi de abea acuma incepe. Fiinca sunt mai multe piese, o gramada de firme specializate, pretul pieselor profi pt japoneze este mai mic- mai ales cand vb de second hand/ocazie - de ex LSD-uri de la branduri specializate-. Insa in europa in mica parte si Romania in mare parte japonezele nu sunt asa populare ca in restul lumii - Asia, Australia, USA- se prefera bmw pt ca e o marca sport ft buna si prezenta/la indemana chiar daca piesele de specialitate sunt de cele mai multe ori custom - oricum si baza e buna.
Alte motive ar fi fiabiliatea si "over-engineering-ul" si dupa cum s-a mai spus greutatea redusa fata de BMW si distributia pe punti in general ft buna.
OFFTOPIC: Parerea mea e ca daca ar fi mai multe piese profi disponibile pt bmw, europa ar fi la un nivel mai ridicat in ceea ce priveste driftul. Sunt oameni care sunt mai comozi sau nu au incredere in piesele custom sau putin cunoscute -cu sau fara motiv- si chiar daca au bani si le place ideea de drift, "nu se mai complica". Bineinteles acestia nu sunt cei mai pasionati oameni dar ar fi prezenti si cei talentati dintre ei ar mai ridica nivelul.
PS: nu fac parte din aceasta categorie, nu sunt bogat :mrgreen:

skyZZo 28-10-09 18:36

eu unul asi alege japonezele dintrun motiv destul de...
in fine
am gasit un filmulet pe utube in care un DK cu nume complicat(cela care a facut documentarul DRIFT BIBLE) testa cateva masini pentru drift
rezultatul
1 Nissan silvia-estraordinar de indicata
2 Subaru impreza-are potential
3 BMW E30-nu e foarte indicat

incerc sa gasesc filmuletul iar

sunt de parere ca la japoneze exista un istoric si piese mult mai bune (pentru drift) fiindca au avut timp sa evolueze
totusi,pentru "minunata" noastra tara cel mai indicat e BMW fiindca nu iti permiti altceva,japonezele nu ca nu's populare,nu sunt asa in general,si cu taxele pe care le ia statul pentru immatriculare nici nor sa fie prea curand si cele care sunt nu cred ca se compara la pret cu un BMW...

dragos1989 29-10-09 02:00

Keiichi Tsuchiya....

bimmer3 29-10-09 08:30

Quote:

Originally Posted by skyZZo (Post 2759690)
eu unul asi alege japonezele dintrun motiv destul de...
in fine
am gasit un filmulet pe utube in care un DK cu nume complicat(cela care a facut documentarul DRIFT BIBLE) testa cateva masini pentru drift
rezultatul
1 Nissan silvia-estraordinar de indicata
2 Subaru impreza-are potential
3 BMW E30-nu e foarte indicat

incerc sa gasesc filmuletul iar

sunt de parere ca la japoneze exista un istoric si piese mult mai bune (pentru drift) fiindca au avut timp sa evolueze
totusi,pentru "minunata" noastra tara cel mai indicat e BMW fiindca nu iti permiti altceva,japonezele nu ca nu's populare,nu sunt asa in general,si cu taxele pe care le ia statul pentru immatriculare nici nor sa fie prea curand si cele care sunt nu cred ca se compara la pret cu un BMW...

daca gasesti filmuletul sa pui si tu link-ul te rog

Sl1V3R 29-10-09 15:14

Cred ca e vorba despre acest filmulet (nu e niciun urs acolo, ci doar o pisica cu motor 1jz cu diferentialul stricat, dar cred ca a incurcat Skyzzo modelele): http://www.gtchannel.com/content.php?cid=272. Sunt 5 parti in total, restul le gasiti pe site, exact sub fereastra unde arata filmuletul, la related videos.

sTAILLL 29-10-09 19:44

Japonezele in special nissan sunt mai bine putin pentru ca sunt echilibrate mult mai bine , proportia maselor e foarte bine distribuita si centru de greutate e foarte jos... chiar si cu suspensie stock

bakal 29-10-09 22:10

din ce am vazut si pe afara, clar japonezele sunt preferate, nu doar pt ca sunt mai usor de gasit piese la ele, ci pt simplul fapt ca chiar sunt mai bune la drift...cineva spunea inaintea mea ca sunt mai echilibrate, si e si normal, au motoare relativ ushoare, din care se pot obtine puteri destul de mari, sunt destule ca18det sau se20det, adica 1.8 si 2.0-uri care trec de 400de cai, ori la o masina de drift conteaza f mult greutatea masinii, si cat de bine este distribuita ea pe punti. o germana, sau o americana, ca ei mai folosesc din astea, sunt mai greu de echilibrat, in ideea in care pt a obtine aceleasi puteri se folosesc motoare mari, mai grele...chiar si e36-le, cel care a fost la cluj, cu motorul de M5, avea motorul pus mult in spate, el conducand de pe bancheta din spate, astfel putand sa echilibreze masina.americanii, folosesc si ei, majoritatea fie masinile lor iconice, mustang, pontiac, viper, dar sunt modificate f tare, in sensul ca sunt ciopartite astfel incat sa le scada greutatea, iar cei care folosesc caroserii de japoneze, pun pe ele motoarele LS1 si LS2 smallblock, care reusesc sa dea puteri rezonabile si sa aibe si greutatea redusa

a noi ce-i drept, e mai greu cu piesele de japoneze, si de aceea se folosesc bmw-urile, dar e mai greu sa lucrezi cu ele, sunt mai pretentioase la tinut pe lateral. eu am avut un e36 325i coupe si am trecut acum la un nissan 200sx, si diferenta intre cele 2 este destul de mare, unghi mai mare, viteza mai mare, control mai bun

concluzionand, daca vrei sa incepi sa faci drift, o iei ushor cu un BMW, de preferat un e30 pt ca e mai ushor si mai echilibrat, plus ca piesele sunt mai ieftine, si daca vrei sa te dai la un nivel mai ridicat, fie transformi masina radical, fie te dai pe japoneze...parerea mea

Razvan_MFV 30-10-09 10:42

Quote:

Originally Posted by Sl1V3R (Post 2762132)
Cred ca e vorba despre acest filmulet (nu e niciun urs acolo, ci doar o pisica cu motor 1jz cu diferentialul stricat, dar cred ca a incurcat Skyzzo modelele): http://www.gtchannel.com/content.php?cid=272. Sunt 5 parti in total, restul le gasiti pe site, exact sub fereastra unde arata filmuletul, la related videos.

pai pisica normal ca nu e ok..ursul mai merge..
pisica e grea, are ampatament mai mare, ecartament mai mic, motorul mai elastic, volanta grea..etc..

Racer_e30 15-11-09 13:19

parerea mea : japoneza este mai fiabila si daca stau un pic sa ma gandesc haiu a ales japoneza pt ca distributia maselor joaca un rol ft important cand faci schimbarea de pe o parte pe alta deci masele sunt distribuite mai bine la japoneza decat la e30
daca gresec undeva rog sa ma corectati)

bimmer3 16-11-09 09:39

Quote:

Originally Posted by Racer_e30 (Post 2809334)
parerea mea : japoneza este mai fiabila si daca stau un pic sa ma gandesc haiu a ales japoneza pt ca distributia maselor joaca un rol ft important cand faci schimbarea de pe o parte pe alta deci masele sunt distribuite mai bine la japoneza decat la e30
daca gresec undeva rog sa ma corectati)

Ai dreptate cu distributia maselor, e clar ca este mai buna la japoneze, dar dupa parerea mea de neavizat, este vorba doar de de centrul de greutate pe verticala..adica japonezele au centrul de greutate mai jos.
Mai conteaza si faptul ca sunt ceva mai scurte si mult mai late.
Cu distributia pe punti nu sunt convins..
-E30..cam 52% pe fatza, nissan S13, 55% pe fatza
-E30, ceva mai usoara (toata masina)
-Motorul M20b25, cam 120 kg, aspirat, 171 cp; SR20DET, 150 kg, turbo,200cp (cred)..cel stock de s13 e mai slab.
Este clar ca sunt mai bune la drift, dar nu cred ca sunt diferente atat de mari intre masinile stock..sunt mai populare pt ca sunt mai `usor` de modificat pt drift si sigur ca este diferenta intre un S14 modificat profesional si un E30 modificat pe genunchi.
Eu zic ca diferentele se simt doar cand stapanesti sportul asta cat de cat..la inceput se poate invata cu multe masini.
Atentie!! scriu din ce am citit pe forumurile de specialitate de afara, nu din experienta..so..dati-va si voi cu parerea.
Am luat in discutie E30 325 si S13, respectiv motorul sr20det pt ca eu le consider reprezentative pt nemtoaice si resp. chinezoaice.

LE: Cat despre fiabilitate, nu sunt convins chiar deloc.. :rolleyes2

bakal 16-11-09 10:50

bimmer13: pe s13 motorul normal e CA18DET,

bimmer3 16-11-09 11:18

Quote:

Originally Posted by bakal (Post 2812058)
bimmer13: pe s13 motorul normal e CA18DET,

stiu..de-aia am zis ca ala stock de pe s13 e mai slab
am dat exemplu sr20det pt ca e mai popular pt drift, mai cautat, mai puternic, mai fiabil.

bakal 16-11-09 11:49

Quote:

Originally Posted by bimmer3 (Post 2812115)
stiu..de-aia am zis ca ala stock de pe s13 e mai slab
am dat exemplu sr20det pt ca e mai popular pt drift, mai cautat, mai puternic, mai fiabil.

mai jignit, ca eu am pe masina un ca18det....ce-i drept e mai putin fiabil, decat sr20det, avand ceva probleme cu partea de vibrochen, cuzineti, dar si sr-ul are ceva probleme la chiulasa, ....
ca o comparatie, nu e mare dif intre ele, iar puterea difera si din cauza cilindreei, iar sr20det e ceva mai nou ca productie...

All times are GMT +2. The time now is 15:04.

- Copyright 2026 4Tuning