Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUDIO (https://forum.4tuning.ro/183-versus-audio.html)
-   -   JL Audio vs JBL (https://forum.4tuning.ro/183-versus-audio/14636-jl-audio-vs-jbl.html)

dB_Flex 17-03-06 21:46

JL Audio vs JBL

JL Audio 12w3v2 vb JBL power 1220 azi ne am certat cu niste oameni ....acum sunt curios de parerile voastre......:rolleyes2

orlando 17-03-06 22:27

Re: JL Audio vs JBL

Aleg fara discutie JL ptr ca au lucruri de calitate superioara si net superioara fata de JBL si ptr ca JL se stie ca te iarta un pic la incinta facuta...suna bine si cu o incinta mai mica sau mai mare un pic decat specificatiile acestui subwoofer!

civic_ex 18-03-06 00:02

spl sau sq Joe????
sa fiu sincer, as alege JL cu ochii inchisi, chiar daca nu e compania mea preferata.... ;)
Nu mi-au placut niciodata gebeleurile..... :(

xxdadixx 18-03-06 02:01

Eu am 12w3v2 si a fost cea mai buna alegere la banii aia.

balurutzu 18-03-06 11:14

JL audio fara sa stau pe ganduri .....

vpower16v 18-03-06 11:29

JL AUDIO e dzeu ul geibielurilor...:)

77aty 18-03-06 13:33

Pt ca am avut ocazia sa ascult un JL 12w3v2 facut de Joe pot sa spun ca JL suna foarte bine, mai ales daca ne uitam la pretul ei.

SoundIdentity 20-03-06 21:10

ba da ce copii sunteti sa mor de nu ce comparati voi jucariile astea de jbl cu un produs logic mai tare!!!ce oameni mahh!!!sa nu spuneti la nimeni mai ales tu joe ca esti in domeniu muzica:P compari dacia (jbl) cu fordu (jl) sper ca nu cu mertzanu te asteptai in comparatie

BH-15-RIC 20-03-06 21:19

Asta cam asa e nu prea sint de aceiasi clasa ......

BH-15-RIC 20-03-06 21:40

Eu de ex am doua JBL 1202 d in masina si suna beton .Cel putin mie i-mi place cum suna plus ca la ultimul concurs de dbdrag am masurat 140.01 db .

Swat-Cat 21-03-06 22:26

Quote:

Originally Posted by BH-15-RIC
Eu de ex am doua JBL 1202 d in masina si suna beton .Cel putin mie i-mi place cum suna plus ca la ultimul concurs de dbdrag am masurat 140.01 db .

sti care e faza.... eu mai demult credeam ca chinezariile alea de pe maica domnului se auzea super...... dar dupa ce am dat de alte firme mi-am schimbat parerea.... stiu ca cel mai bun lucru e cel care ai...dar trebui sa fii deschis sa vezi si alte lucruri bune....

viperu 21-03-06 22:31

Quote:

Originally Posted by Swat-Cat
sti care e faza.... eu mai demult credeam ca chinezariile alea de pe maica domnului se auzea super...... dar dupa ce am dat de alte firme mi-am schimbat parerea.... stiu ca cel mai bun lucru e cel care ai...dar trebui sa fii deschis sa vezi si alte lucruri bune....

ca principiu sunt de acord cu tine, dar ai ascultat jbl-urile de care zicea RIC ? ;)

SoundIdentity 21-03-06 22:41

Quote:

iti dau perfecta dreptate ca nu sunt ceva difuzoare cu care sa te lauzi doar pentru amatori este bun ca sa il antreneze si sa ii creasca putin pretentiile...in principiu este deja in lucru o alta incinta cu alte difuzoare doar dupa expo de la bucuresti...acolo le mai chinuie mai trage de le si dupa aia trec la pensie...de dai in boala ''bass'' esti greu de tratat si iti tre medicamente ''decibeli'' mai multe :) :) :)

Swat-Cat 21-03-06 22:43

Quote:

nu stiu si nu conteaza :) ..... dar tu ai asculata un sub BM de 1 mil de lei???

Swat-Cat 21-03-06 22:53

oricum o discutie poate sa aiba loc intre 2 sau mai multe persoane care au avut de aface cu ambele difuzoare..... nu ma bag ca nu stiu cat de bine se aude JBL.... dar am decat o parere ca JL e mai bun...dar si mai scump

SoundIdentity 21-03-06 23:09

Quote:

oricum o discutie poate sa aiba loc intre 2 sau mai multe persoane care au avut de aface cu ambele difuzoare..... nu ma bag ca nu stiu cat de bine se aude JBL.... dar am decat o parere ca JL e mai bun...dar si mai scump

hai sa iti spun ceva jl este un produs bun no coment dar de curiozitate pune mana pentru o mica proba si pe un power pune doua intr-o incinta bas reflex dai curent si 800 rms si poate iti schimbi si tu conceptia ca de nu imi permite buzunaru jl pot sa ma inclin si inspre power...nu ramai de rusine eu imi fac acu o masinuta cu power cap coada nu zic nimic pana nu e gata sa vad chiar pot sa ma laud macar un pic sau stau in banca mea :) oricum jbl este un produs comercial si foarte accesibil amatorilor si spre mirare mai si suna un pic nu vreau sa exagerez dar suna...:)

civic_ex 24-03-06 08:36

Poate ma insel, dar in termeni SPL, JBL Power ar trebui comparat cu W6v2. Nu prea imi vine sa cred ca W3v2 e SPL sub, pot sa zic ca am auzit cateva de cand sant pasionat de car audio, si in nici un caz nu l-as numi SPL sub.
Cat despre W6v2, ala are ceva vana in el. Oricum, precum am zis, as alege JL, pentru sunetul care il reproduce. Power e mai mult zgomot, mai ales in bass reflex.

SoundIdentity 24-03-06 21:53

Quote:

Originally Posted by civic_ex
Poate ma insel, dar in termeni SPL, JBL Power ar trebui comparat cu W6v2. Nu prea imi vine sa cred ca W3v2 e SPL sub, pot sa zic ca am auzit cateva de cand sant pasionat de car audio, si in nici un caz nu l-as numi SPL sub.
Cat despre W6v2, ala are ceva vana in el. Oricum, precum am zis, as alege JL, pentru sunetul care il reproduce. Power e mai mult zgomot, mai ales in bass reflex.

sunt curios in ce imprejurari si in ce masina si ce comaratii la ce puteri ai testat sa afirmi ca jbl power e zgomot.......am spus si repet e cool jl dar nici power nu e de aruncat,,,iar in final infine esti oradean vad ca atunci in decurs de o luna te invit la mine in polo sa asculti 6 buc power ok si dupa aia afirmate ca si acuma

civic_ex 25-03-06 01:43

Quote:

Originally Posted by SoundIdentity
sunt curios in ce imprejurari si in ce masina si ce comaratii la ce puteri ai testat sa afirmi ca jbl power e zgomot.......am spus si repet e cool jl dar nici power nu e de aruncat,,,iar in final infine esti oradean vad ca atunci in decurs de o luna te invit la mine in polo sa asculti 6 buc power ok si dupa aia afirmate ca si acuma

Cred ca m-am exprimat eu gresit gresit, dar pentru mine majoritatea subwooferelor in cutii bass reflex care sant acordate peste 35 hz suna zgomotos. De ce zic asta? Inca nu am auzit una la care pot sa ascult toata ziua fara sa ma ia durerile de cap.
As fi onorat sa iti ascult sistemul in Polo, crede-ma. In aproximativ o luna o am te invit si eu sa asculti 2 bucati dar nu Power.
Imi pare rau de OT.

SoundIdentity 25-03-06 23:36

in polo ce sistem am avut oriunde am fost foarte apreciat si a fost si va fi mai mult sq decat spl...am avut fidelitate fara distorsiuni la volum maxim cu sistemul anterior doarrr!!!m-am saturat de atatia ani tot cu acelasi sistem si acum fac un nou sistem toata linia power cap coada si un avic x1 pioneer ...masina mea garantat oricand nu va ramane de rusine oriunde ma duc si mai ales in domeniul sound....pana anu trecut am participat in proportie de 95% la toate showurile din toate colturile romaniei si de peste tot am venit acasa cu merit diploma cupa premii in bani admirari si complimente dar din acest an au mai crescut multi si trebuie un pic sa fim in pas cu moda...polo meu va ramane mai mult masina de expo show si de sq mai am un golf 2 acela e in pregatire puternica pentru db drag si sq cu semnu intrebarii...oricum stim bine e atat de greu sa faci un sq cat si un spl...chiar te rog cam peste o luna e total finalizata pentru showul de la constanta si atunci tzio prezint ce poate cu mare placere ca vad ca teoretic le mai ai sa vedem practic daca auzi ceea ce trebuie!!

falconeti 27-03-06 08:18

civic_ex,SoundIdentity doar 2 lucruri vreu sa va spun:1.eu am pe masina mea un 10W3 in bassreflex care nu este foarte scump si cu care poti participa cu succes la DBdrag,si 2.subul este atacat cu un amplif Jensen 2x75 in punte si am scos cu el 137dB.
Concluziile va las sa le trageti voi.

SoundIdentity 27-03-06 22:44

Quote:

Originally Posted by falconeti
civic_ex,SoundIdentity doar 2 lucruri vreu sa va spun:1.eu am pe masina mea un 10W3 in bassreflex care nu este foarte scump si cu care poti participa cu succes la DBdrag,si 2.subul este atacat cu un amplif Jensen 2x75 in punte si am scos cu el 137dB.
Concluziile va las sa le trageti voi.

sincer:incredibil!!!!!dar daca zici si ai vazut probail si adevarat!!!daca la o punte de 150 e asa nervos mai sus cat scoate?

civic_ex 27-03-06 23:18

daca pot sa te intreb, la ce frecventa ai scos 137db?

vpower16v 27-03-06 23:20

e p bune.... am ascultat eu diful in acea masina si crede ma k sunt cei 137 db prezenti...si sa iti mai zic si am mai zis aici dak nu ma insel 2x12w1 cu 500 rms intr un 206 au scos 142,3 db...e p bune si e si trecut p forum scoru..destul d impresionant nu?? pt niste difuri care sunt d sq teoretic....

falconeti 28-03-06 12:47

civic_ex sincer nu mai retin exact undeva pe la 47Hz nu mai retin exact pentru ca atunci cind sa facut masuratoarea am bagat-o as in fuga pentru ca este masina cu care circul si nu ma intereseaza sa particip cu ea in concurs. Am verificat-o asa doar de amorul artei.

SoundIdentity 28-03-06 21:47

daca asa de lejer scoate 137 inseamna ca suna bine!!!

JohnyXxx 01-04-06 05:47

Jbl Fara Discutie Cine Zice Altfel Habar Nu Are.

vpower16v 01-04-06 08:18

rad cu lacrimi.....

JohnyXxx 01-04-06 13:41

Jbl

3 Attachment(s)
Asa se face

GYM 01-04-06 14:37

Sa iti dea Dumnezeu numai JBL..:D:D:D

vpower16v 01-04-06 15:38

da exact...dak omului ii place geibiel....asta e...succes...

SoundIdentity 04-04-06 21:51

nu fi rau ca si jbl-ul e bun,,si jl e ok nu sunt branduri de aruncat dar intradevar nici de comparat

GYM 04-04-06 21:57

Quote:

nu sunt branduri de aruncat dar intradevar nici de comparat

Nu este de aruncat JBL, nu a zis nimeni, dar nici de comparat cu JL :)

vpower16v 04-04-06 23:06

asa e...nu a zis nimeni k jbl nu e bun...recunosc ..am avut jbl (gto-4 12)pt cat am dat p el a fost ok..... dar am renuntat la el....pt ceva mai bun

GYM 06-04-06 14:33

db_flex ne anunti si pe noi ce ai ales, cum suna, etc.... sau ai facut topicu' doar sa ne aprindem :D

dB_Flex 06-04-06 18:10

Quote:

Originally Posted by GYM
db_flex ne anunti si pe noi ce ai ales, cum suna, etc.... sau ai facut topicu' doar sa ne aprindem :D

eu am ales de la inceput cel care era pt mine mai bun... asta e JL..... am facut acest topic sa dovedesc la mai multi oameni ca nu numai eu sunt cu parerea ca dintre cele 2 modele JL este castigator, dupa cum se vede deocamdata si la voturi 8) va multumesc pt pareri pt toti cei care au votat si au scris in partea oricarui produs;)

civic_ex 09-04-06 21:33

mda.... :)

falconeti 11-04-06 07:56

JohnyXxx fara suparare pozele pe care le-ai aratat nu sunt edificatoare pentru comparatie arata frumos dar asta nu inseamna ca si suna la fel(este posibil) insa nu se pot pune pe aceiasi treapta JL cu JBL,nu vreau sa intru in amanunte.

SoundIdentity 11-04-06 22:26

sincer stiti ce nu imi place la jbl????nici un demo car nici un interes pe plan de promovare doar noi care comercializam tre sa le umflam.....sincer nu am avut tangente cu jl doar laude cu duiumu ...sunt sigur ca sunt cool dar am ceva io si cu jbl-lul asta de imi sta pe suflet....

saxo 11-04-06 23:25

Quote:

sincer stiti ce nu imi place la jbl????nici un demo car nici un interes pe plan de promovare doar noi care comercializam tre sa le umflam.....sincer nu am avut tangente cu jl doar laude cu duiumu ...sunt sigur ca sunt cool dar am ceva io si cu jbl-lul asta de imi sta pe suflet....

In privinta JL-ului , trebuie sa recunoastem ca in materie de sub se bate cu doar citeva branduri la nivel mondial .
JBL-ul pot spune ca-l cunosc destul de bine pentru ca acum 10 ani am inceput afacerea cu JBL . NU este un brand rau deloc , dar NU mai e ce era o data , in mod categoric .
Sa nu uitam ca si preturile sunt extrem de accesibile la JBL in comparatie cu alte suburi . Insist si spun ca pentru pretul lor , personal consider ca sunt foarte bune !.
Cu demo-car-ul de care pomenesti , intr-adevar e mare pacat ca nu exista unul .
Eu am invatat un lucru , si anume ca sa-ti faci o parere despre un anume produs audio , trebuie sa-l INCERCI . Reclamele si "testele" din reviste scrise de regula de "ziaristi" nu fac ( pentru mine cel putin ) nici 2 bani .

All times are GMT +2. The time now is 23:01.

- Copyright 2026 4Tuning