Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   Maşina mea: OPEL CALIBRA - PSD-ul (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/146356-masina-mea-opel-calibra-psd.html)

DriftingCalibra 04-10-09 17:16

Maşina mea: OPEL CALIBRA - PSD-ul

106 Attachment(s)
Masina mea :

- OPEL CALIBRA
- An/luna fabricatie: octombrie - 1993
- Culoare verde , ex. albastru
- MOTOR : Ex. C20NE - Actual C20XE
- Prelungire capota DTM Rieger
- Prelungire capota JOM
- Bara fata Nissan Skyline , Bara spate Alien , Praguri NTC desing
- Jante Azev C aluminium / R17,8J,anvelope fata-spate Good year eagle F1 215/40/ZR17.
- Interior piele negru original Calibra
- Ceasuri bord JOM
- Trapa electrica,geamuri electrice,oglinzi electrice
- Faruri angel eyes + kit xenon ,stopuri stock.
- Tripla originala Irmscher
- Discuri frana fata + spate Zimmerman
- Arcuri sport Irmscher / amortizoare Koni reglebile.
- Bara rigidizare Vauxhall
- Radio-cd Alpine,subwoofer Blaupunkt 800w,statie 4x100 Blaupunkt,4 voxe Infinity.

- Masina am cumparato in 2007,reconditionata capital vopsita albastru. In februarie 2009 accident Sos. Pantelimon in aceiasi luna a intrat in restaurare capitala moment in care am schimbat si motorul din C20NE in C20XE.Restaurarea a durat circa 6 luni de zile timp in care am schimbat multiple elemente mecanice.
- Rulmenti fata , bielete directie , capete bara, bucsi bascule,pivoti,tampoane caseta directie,pompa servo,tampoane motor,placute frana zimmerman,discuri frana zimmerman,rulmenti flanse,flanse amortizor,burduf-amortizor,radiator apa,termocupla,ambreiaj,distributie,transmisie,apr indere,matisarea instalatie electrice,saboti frana,timonerie,filtre,consumabile. Usoare modificari.

- Tinichigerie / antifonare / vopsitorie / mecanica.
In viitorul apropiat voi monta eleron GT wing 150,alarma, conversie 1 singur stergator de la Rieger,telescoape capota JOM,folie Lummar etc... !
Voi atasa cronologic fotografii, ele sunt in masura " sa vorbeasca :) ".

GJ 64 GAB 04-10-09 17:28

Re: OPEL CALIBRA " PSD-ul "

Nu ai asamblat-o incă?...
Cum ai făcut de ai lovit-o prima dată?
Pānă acum e mortală! baftă!

DriftingCalibra 04-10-09 17:34

Re: OPEL CALIBRA - PSD-ul

15 Attachment(s)
Pana acum are circa 1500 de km. de cand am pus masina pe roti:)

GJ 64 GAB 04-10-09 17:37

Superbă!...
Pune-i şi nişte neoane verzi sub ea şi o să ai una din cele mai frumoase Calibra din ţară!...
Felicitări!

DriftingCalibra 04-10-09 17:40

Quote:

Originally Posted by GJ 64 GAB (Post 2691871)
Superbă!...
Pune-i şi nişte neoane verzi sub ea şi o să ai una din cele mai frumoase Calibra din ţară!...
Felicitări!

Multumesc pentru aprecieri momentan am alte prioritati :
- Evacuare - telescoape capota,alarma,kit 1 singur stergator,eleron,folie geamuri.. urmata de viitoarele modificari la motor ( nu stiu care dar vor veni ).

CocoT 28 04-10-09 17:56

Eu zic sa ii schimbi culoarea jantelor... In rest este frumoasa msina... :X Succes!

SUPAPA_Jr 04-10-09 17:57

da...am vazut masina live si pot spune ca e chiar impresionanta...chiar ma intrebam cand o sa posteze cineva poze cu masina asta :D e foarte ok si la detalii..e foarte bine lucrata...felicitari si .. sa fii ferit de incidente.

robert_zed2112 04-10-09 17:58

da o calibra ff frumoasa.

DriftingCalibra 04-10-09 18:56

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by CocoT 28 (Post 2691924)
Eu zic sa ii schimbi culoarea jantelor... In rest este frumoasa msina... :X Succes!

Multumesc frumos insa nu am sa optez niciodata pentru o culoare inchisa la aceste jante. Culoarea inchisa la jante le fac sa para mai mici iar modelul acestora si talonul anvelopelor nu ies in evidenta.

Au inceput sa se poarte jantele deschise,stilizate ( parerea mea,totusi ma ocup de 3 ani de reconditionat jante :) mi-e usor sa le fac alta culoare, ce`mi recomanzi ? ) !

Quote:

Originally Posted by SUPAPA_Jr (Post 2691928)
da...am vazut masina live si pot spune ca e chiar impresionanta...chiar ma intrebam cand o sa posteze cineva poze cu masina asta :D e foarte ok si la detalii..e foarte bine lucrata...felicitari si .. sa fii ferit de incidente.

Multumesc de aprecieri maistre SUPAPA !

Quote:

Originally Posted by robert_zed2112 (Post 2691931)
da o calibra ff frumoasa.

Multumesc Robert!

BuBu>KRS< 04-10-09 19:08

e FORTZA. Tonny bravo ,dupa atata munca in sfarsit ... no comment ! e dementiala

mrkane 04-10-09 19:10

pune o poza si cu motorul

in rest ce sa zic, felicitari pentru ca este muncita !

Billy c25xe 04-10-09 19:10

Felicitari si respectele mele pentru ce ai reusit sa faci! :shock:
Este una dintre cele mai frumoase Calibra de pe la noi , foarte frumoasa!
Bafta cu viitoarele modificari si sa nu ai parte de nici un accident !
Numai bine!

Flow_Flexatu 04-10-09 19:19

O calibra imaculata,impecabila :D e mortala..!!!ti-am mai zis ca esti Dr.Calibra in romania'' :D alaturi de ce-a lui Adoss,aveti cele mai tari calibre din tara:-)

DriftingCalibra 04-10-09 19:29

6 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by BuBu>KRS< (Post 2692134)
e FORTZA. Tonny bravo ,dupa atata munca in sfarsit ... no comment ! e dementiala

Multumesc KRS-ule.

Quote:

Originally Posted by mrkane (Post 2692135)
pune o poza si cu motorul

in rest ce sa zic, felicitari pentru ca este muncita !

Multumesc mr'kane pentru aprecieri si da tin sa mentionez ca esti printre putinii care imi spunea atunci cand eram cu moralul la pamant " capul sus ".

- Billy multumesc si tie si lui Flexatu,amandoi stiti cata munca si pasiune am investit lucrurile cu siguranta nu se opresc insa aici si cu siguranta voi apuca sa mai fac raritati pentru PSD-ul meu :) si aici bat catre kit'ul ala cu 1 singur stergator si prelungirea DTM :P

Mentionez faptul ca motorul este omologat R.A.R. iar transplantul nu este greu de realizat cum multi deja stiu asta.

Notă moderator: Foloseşte funcţia "Edit post" pentru a nu mai face posturi unul după altul! by GJ 64 GAB

VaLeX 04-10-09 21:13

6 Attachment(s)
Nu stiu, e posibil sa ma insel, dar am vazut o calibra aproximativ la fel (poate chiar ea e) in Iasi. In orice caz, arata foarte bine masina, singura chestie care nu prea ma incanta este toba cum iese , in rest ...de la jante , la culoare , body kit si motor , chiar e tzipla.

andi_cimpean 04-10-09 23:57

Felicitari!

Ai o masina de vis.

Referitor la treaba cu reconditionatul jantelor, am incercat sa iti dau PM, dar ai dezactivat optiunea asta. Zi-mi si mie te rog cat ma costa reconditionarea unor jante de 15"...mici julituri si o vopsea serioasa.

DriftingCalibra 05-10-09 19:19

4 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by VaLeX (Post 2692629)
Nu stiu, e posibil sa ma insel, dar am vazut o calibra aproximativ la fel (poate chiar ea e) in Iasi. In orice caz, arata foarte bine masina, singura chestie care nu prea ma incanta este toba cum iese , in rest ...de la jante , la culoare , body kit si motor , chiar e tzipla.

Multumesc frumos , nu este aceea masina insa BM-1-NUE a fost tot a mea,tot eu am aruncat vopseaua aia verde pe ea :twisted: bodykit-ul la facut cel care a cumparat masina de la mine probabil ulterior.
Masina acum nu stiu daca mai exista ultima oara era la dezmembrari.
Mentionez faptul ca atunci cand am vandut masina era in custodia BPR fiind obiectul unei anchete inca pe rolul instantelor.

Poze inainte sa o vopsesc.

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2693197)
Felicitari!

Ai o masina de vis.

Referitor la treaba cu reconditionatul jantelor, am incercat sa iti dau PM, dar ai dezactivat optiunea asta. Zi-mi si mie te rog cat ma costa reconditionarea unor jante de 15"...mici julituri si o vopsea serioasa.

Iti multumesc tare mult prentru aprecieri. Pentru discutii refritoare la reconditionarea jantelor da`mi add la id-ul "NIGHTEAMRACERS" si vorbim / mess despre .... !

DaBotta 05-10-09 23:48

Nu are nici un rost sa iti mai zic nimic despre masina. Parerea mea o stii. SUPERBA. Dupa munca si rasplata

EclipseTM 06-10-09 15:51

superba calibra ta!!!
ce putere are acum motorul?:-/

DriftingCalibra 06-10-09 18:40

Este un c20xe nedopat,nemodificat deci normal ar trebui sa aibe 150 CP , tinand cont insa de gradul de uzura al acestuia " 150mii km " nu pot estima.
So ......... 150!

O sa ajung candva cu masina la DNC Team si ...... vedem ce iese :-P

Rob3rt_espero 06-10-09 20:11

Frumos...
Nu toti au rabdarea ta !
Cum ai reusit sa omologhezi motorul ?

ElMasRapido 06-10-09 21:01

nice work man,chiar ai o masina de invidiat,cineva zicea sa schimbi culoarea jantelor,insa eu cred ca se combina perfect asa cum este.

GJ 64 GAB 06-10-09 21:03

Dau bine jantele aşa, nu văd altă culoare care să se potrivească cu verdele ăsta!

DriftingCalibra 06-10-09 21:41

Quote:

Originally Posted by Rob3rt_espero (Post 2698356)
Frumos...
Nu toti au rabdarea ta !
Cum ai reusit sa omologhezi motorul ?

Motorul l-am omologat legal la RAR si este trecut in cartea masinii.
Urmatoare etapa vor fi jantele omologate,folia care va veni montata pe toate geamurile pe care cu putin noroc le voi trece in talon la mentiuni :)

C20XE are 2 tipuri de motor unul cu bobina nu stiu de care altul altfel. Unul costa 600 ron asta al meu a costat 26mil.

Quote:

Originally Posted by ElMasRapido (Post 2698528)
nice work man,chiar ai o masina de invidiat,cineva zicea sa schimbi culoarea jantelor,insa eu cred ca se combina perfect asa cum este.

ElMasRapido :
GJ-64-GAB :
Culoarea jantelor imi place la nebunie sincer aveam masina rasturnata si jantele erau deja vopsite :) Am vrut initial sa fac si masina crem perlat insa am renuntat in detrimentul verdelui aprins.

La anul cu siguranta am sa revopsesc masina iar atunci ma voi gandi daca am sa pastrez linia asta de culoare exotica sau am sa trec la ceva mai stilizat.
Un lucru stiu data viitoare o sa imi fie mult mai usor ceva circa 7 zile:)

Rob3rt_espero 07-10-09 18:29

Quote:

Originally Posted by DriftingCalibra (Post 2698668)
Motorul l-am omologat legal la RAR si este trecut in cartea masinii.
Urmatoare etapa vor fi jantele omologate,folia care va veni montata pe toate geamurile pe care cu putin noroc le voi trece in talon la mentiuni :)

C20XE are 2 tipuri de motor unul cu bobina nu stiu de care altul altfel. Unul costa 600 ron asta al meu a costat 26mil.

ElMasRapido :
GJ-64-GAB :
Culoarea jantelor imi place la nebunie sincer aveam masina rasturnata si jantele erau deja vopsite :) Am vrut initial sa fac si masina crem perlat insa am renuntat in detrimentul verdelui aprins.

La anul cu siguranta am sa revopsesc masina iar atunci ma voi gandi daca am sa pastrez linia asta de culoare exotica sau am sa trec la ceva mai stilizat.
Un lucru stiu data viitoare o sa imi fie mult mai usor ceva circa 7 zile:)

Legal as vrea si eu sa omologhez dar nu ma incadrez in cei maxim "40%" ca sa zic asa...De la 95 de cai si pana la 150 mai sunt 55 deci e clar ca nu ma incadrez, crezi ca s-ar putea omologa ?

DriftingCalibra 07-10-09 20:00

:DAmici,va rog respectuos sa nu facem ghiseu de informatii din prezentarea masinii mele ca am depus mult efort pentru a face ceea ce este acum :)

- Motorul nu trebuie sa depaseasca cu 40% puterea actuala a motorului omologat.
- Motorul respectiv trebuie sa fie montat din fabrica pe acelasi tip de caroserie cu acelasi sistem de franare.

- In Bucuresti omologhezi orice oricand daca ai omul potrivit caruia sa ii cotizezi atunci cand si cat trebuie.

VaLeX 07-10-09 20:36

Quote:

Originally Posted by DriftingCalibra (Post 2701122)
:DAmici,va rog respectuos sa nu facem ghiseu de informatii din prezentarea masinii mele ca am depus mult efort pentru a face ceea ce este acum :)

- Motorul nu trebuie sa depaseasca cu 40% puterea actuala a motorului omologat.
- Motorul respectiv trebuie sa fie montat din fabrica pe acelasi tip de caroserie cu acelasi sistem de franare.

- In Bucuresti omologhezi orice oricand daca ai omul potrivit caruia sa ii cotizezi atunci cand si cat trebuie.

Ma scuzi ca am facut offtopic , insa iti raman recunoscator pentru informatie.

ps. Nu te-ai gandit sa-i pui un eleron masinii ?

DriftingCalibra 07-10-09 21:24

Multumesc de intelegere nu vreau sa par altora ca fiind infatuat insa as dori sa fie totul subiectiv.
M-am gandit la un eleron si cred ca este singurul care din punctul meu de vedere da cel mai bine acela fiind GT Wing 150! Voi cauta si alte modele insa pana acum din 15 numai asta m-am gandit ca da bine.

GJ 64 GAB 07-10-09 21:27

Am şters posturile care te-au deranjat!

DriftingCalibra 07-10-09 21:36

Urmatoarele lucruri pe care doresc sa le fac la masina :

- Schimbare bucsi bara stabilizatoare. Bucsile care le-am montat erau dintr-un cauciuc dur si nu se asezau asa cum trebuie / sasiu cand veneau prinse cu semilunele. La mers scoate un zgomot suparator insa nu pericliteaza cu nimic siguranta conducatorului,pasagerilor sau a celorlalti participanti la trafic :P,afecteaza doar inima mea atata tot.

- Montarea bara rigidizare fata. O am insa nu este montata operatiune ce o voi face odata cu demontarea sasiului. Bara este fixa,originala Vauxhall.

- Vineri cel tarziu luni imi ajung si amortizoarele de capota,trebuia sa le am pana acum insa inconvenientele atunci cand comanzi pe internet sunt greu de evitat.

- Evacuarea : inca nu m-am gandit la ce voi face insa stiu sigur ca ceva in privinta aceasta trebuie sa fac. Am evacuare stock iar anii acesteia isi spun cuvantul + modificarile ulterioare suferite. La una din imbinari imi rasufla iar intr-un loc pe undeva imi atinge in caroserie , pe langa aceste aspecte nici sunetul produs nu`mi place urechilor :) " din nefericire din lipsa de timp nu am cum sa ajung la cei recomandati sa imi efectueze lucrarea " sambata si duminica e inchis iar atunci sunt eu liber. Se rezolva si va veni un sunet agresiv insa nu asurzitor.

- Alarma montata la modulul inchidere centralizata + cheie tip briceag,cheia si modulul le am sunt montate insa alarma este pe drum.
- Folia o voi pune in momentul in care voi avea certitudinea ca va fi stantata in talon la mentiuni.
- Conversia intr-un singur stergator de la DTM este pe drum cu siguranta va dura circa 40 zile.
- Eleronul cred ca prin decembrie dupa alegerile prezidentiale,poate cadou de craciun va ajunge pe masina :)

Billy c25xe 08-10-09 19:48

Nu te ai gandit sa vii cu ea la show , duminica , la Vitantis? O asa masina merita cu siguranta sa fie acolo! :twisted:

DriftingCalibra 08-10-09 20:01

E posibil sa ajung si eu!

Billy c25xe 08-10-09 20:28

Atunci ne vedem acolo ! 8)

DriftingCalibra 13-10-09 23:54

2 Attachment(s)
Si da, am reusit sa montez bara rigidizare si telescoapele de capota.
Bara Lexmaul,telescoape JOM.

-Caz- 26-10-09 14:40

ti-am vazut masinuta vineri seara , felicitari pt munca ! Arata bine !

DriftingCalibra 26-10-09 18:23

Quote:

Originally Posted by -Caz- (Post 2752195)
ti-am vazut masinuta vineri seara , felicitari pt munca ! Arata bine !

Multumesc frumos , intr-un final am scapat de marea mea problema " zgomotele in masina " spre rusinea mea nu prea mi-as fi dorit sa spun asta insa " am montat bara stabilizatoare invers " deci... oricine priceput isi poate da seama de ce instabilizate si zgomote aveam in ea.
Initial am dat vina pe bucsile de la bara stabilizatoare,dupa aia pe alea de la bascula,dupa aia pe arcuri,dupa aia pe amortizoare... intr-un final dupa ceva lucrari la evacuare aceasta s'a tras si statea lipita de bara asa am identificato. Acum merge totul ceas asa cum trebuia sa mearga de la inceput.

Probleme aparute,bara care trebuie sa o retusez in dreapta si 1 janta zgariata 1 cm de baietii de la vulcanizare in rest totul ok :)
In curand vine :
- 1 singur stergator in loc de doua ca la DTM
- Eleronul
si evident multe alte asa numite imbunatatiri,modificari,reconditionari samd. En`joy

daniel_danet 11-11-09 22:29

Frumoasa masina , Maistre Tony , se vede amprenta TNT-TUNING :-)) . Te saluta fratii TNT ...

DraquVerDe 15-11-09 02:59

O culoare superbă ! Cănd am văzut toate acele piese īnşirate pe jos am crezut că este vorba de o maşinuţă machetă :yikes: super interpretarea culorilor adunate şi aşezate formānd o adevărată Maşină de salon . Felicitările mele ,Multă baftă şi la mai multe culori!

DriftingCalibra 16-11-09 22:19

Multumesc de aprecieri verzisor :)
Rotile le-am vopsit inainte de-a vopsi masina,asa am simtit eu ca vor da bine.
Acum am montat / ea roti de iarna,pe fata cu cauciucuri Semperit R14 noi. Jante de tabla,in curand cand am sa am posibilitatea o sa`mi fac set de iarna din magneziu si-am sa le imbrac cu Semperiturile si totul va fi bine.
M-am gandit eu bine,e minunat sa ai set de roti pentru iarna si lanturi,e perfect,perfect , stii ca le ai acolo si ca nu ai nicio treaba iarna.
Evident este nerecomandat sa mergi cu Good Year Eagle F1 pe ploaie sau mai ales pe zapada.

DaBotta 16-11-09 23:07

Din cate stiu eu Eagle F1 is pentru ploaie , nu ?

All times are GMT +2. The time now is 16:02.

- Copyright 2026 4Tuning