Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Dacia Solentza/Supernova vs. Cielo (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/1462-dacia-solentza-supernova-vs-cielo.html)

SpyDer_ThE 07-07-04 03:02

Dacia Solentza/Supernova vs. Cielo

Aveti idee care o face pe care la linutze eu personal am cielo si un tovaras cu solentza ma face la liniutza dar e o diferenta super mica iar acum catva timp am fost in H cu un prieten cu o Super Nova de la firma de la el si s-a dat cu un baiat cu un Cielo si Cielo i-a rupt ochii ..
Nu de alta dar mai multe persoane care a avut si Supernova si Solentza sustin ca Supernova e mai buna la demaraj decat Solentza ...
Deci cum e pana la urma ????

BogdanCMS 07-07-04 09:17

Personal, cred ca Solenza se duce ceva mai bine. Presupun ca vorbesti de Cielo 8v 55kw-75cp. Eu cel putin am mers cu toate 3 si mie mi s-a parut ca Solenza se duce super-bine pt ce motor are, cred ca din cauza cutiei de Megane 2.

DnI 07-07-04 10:15

motorul de slz este mult mai nervos decat alte motoare de 75-80cp.
se duce bine, chiar si dupa 100 trage ceva daca o lasi pana pe la 5000 si ceva de ture.
slz votez!

SpyDer_ThE 07-07-04 18:25

Nu stiu cum e exact la mine in talon zice 80 cp la cielo si e mai usor cu 200kg decat ala normal si nu are catalizator !!

BogdanCMS 07-07-04 18:40

Cati kW scrie la Putere maxima? Nr de kw x 1,36 = nr de cp...Cielo actual are 1088kg...

florin83 08-07-04 07:53

Diferenta de greutate intre cel cu 8v si cel cu 16v e de ~50kg. Nici cel cu gaz nu e cu 200kg mai greu.
Eu tot pe solenza/supernova as merge..

Bytzu 08-07-04 08:30

le-am cam condus pe toate(inclusiv toate cielo, vechi, noi, euro3 sau 2, noi noutze) si pot sa va spun ca dintre toate cielo cel mai bine trage ala euro2 de 90cp si da fum la slz(care are o cutie mai scurta decat sn) si mai greut la SN, dar ii cam da si ei

intre sn si cielo ala, si chiar ala nou euro3(are prietena :lol: ), diferenta e facuta in proportie de 60-70% de sofer
parerea mea

florin83 08-07-04 08:35

ala de 90 de cai nu se pune, ala normal ca face o supernova/solenta. Aici se vb de ala de 75.

SpyDer_ThE 08-07-04 13:41

La mine in talon zice 58 kw , si cred ca din cauza ca e modelul ala scurt korean care nu are nici un sistem eco sau catalizator , are servodirectie :) , multa lume care aude pt. prima oara zice ca are 58 kw din cauza ca nu are servo da are !! A si multa lume mi-a zis ca in mod normal Cielo nu are ce discuta cu solentza si la fel mi-a zis si un baiat care mai vine prin Herstrau seara cu un cielo normal din '96 imi pare rau ca momentan am cielo in service a facut frati-miu accident cu el ( eu prost ca i l-am dat ) si acuma merg cu un Cherokee 2,5 td din 98 da care aree turbina dusa (aveti idee unde gasesc si eu o turbina chiar si SH ??)..

DnI 08-07-04 14:43

care`i cu cielo !? testam ? :D :D :D

florin83 08-07-04 15:04

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SpyDer_ThE\"
acuma merg cu un Cherokee 2,5 td din 98

Saracu de tine.. iti plang de mila :))

SpyDer_ThE 08-07-04 15:38

Florine nu are turbina masina si sa vezi ce liniutze dau cu rabe si camioane si autobuze , bine autobuzele alea noi ma cam fac iar cu restu' suntem la egal :)

florin83 08-07-04 16:05

inseamna ca ti-o iei grav de la o supernova/solenza :)):))

n0namee 08-07-04 16:23

hmmm ... dar pe un drum accidentat rau de tot care si-o ia de la care. comparatia nu e buna ! sunt alte clase de masini! :twisted: :twisted:

Bytzu 09-07-04 08:53

baietzi, io am dat scart de roti la autobuz, asa ca lasati vraja - autobuzu ala merge cu 120-130(102 galben, ikarus, cutie ik4) nr 659

florin83 09-07-04 12:08

pe gheata...:)

mihai azm 16-07-04 00:08

merg pe slz
toata chestia e sa o ti in 5000 - 5500 si razi de multe masini de 75 cp
treaba probata :twisted:

BogdanCMS 16-07-04 01:16

Masina din avatar e a ta? Aia care a fost la legale acum?

DJ10BOD 17-07-04 18:02

Nu stiu d c zicetzi k e mai buna slz... io unu nu cred... e mai bun cielo calitativ... e mai frumos decat o solenza... supernova nici n-o mai aduc in vorba... e si mai confortabil un cielo decat o dacie... si la motor o duc cam la fel... Si apropo nu e diferentza intre cutia d megane2 si clio adik are cursele putin mai lungi ... diferentza este d vreo 200 d ture (insignifiabil)... In fine unde vroiam sa ajung cu cutia d clio... cielo are treptele mai lungi decat clio la fel si megan2' deci... tot pe acolo sunt!!! singurul lucru care il in avantaj slz si supernAva este greutatea... ATAT! in rest cielo e mai bun...

DJ10BOD 17-07-04 18:04

Culmea!!! ma bat pentru cielo (rivalul meu) impotriva slz (fratziorului meu)... eu am R Clio :) 99cp ceva mia bun decat exec :) :) :)

DnI 17-07-04 18:37

cine ti-a zis ca e cutie de megane2 mai omule?
pai ar costa cutia mai mult decat masina ahahha.
motoarele repsectiv cutiile de pe slz/logan sunt cele de pe VECHIUL megane, nici de cum de pe cel nou!

ESPinoza 17-07-04 20:46

eu stiu ca cutiile de pe solenza sunt de laguna2 nu megane

RoSonic 17-07-04 21:02

mda si eu stiam ca sunt de pe laguna 2... dar orice este posibil.. suntem in Romania.. :)

B|shOp-VR6 17-07-04 21:39

Si eu stiam ca tot de Laguna 2 sunt... dar nu face o masina doar cutia de viteze :D

mihai azm 18-07-04 00:40

Re:

Quote:

Originally Posted by \"BogdanCMS\"
Masina din avatar e a ta? Aia care a fost la legale acum?

da

Insanity 18-07-04 01:03

Daca ai de ales intre o Dacie (orice model) si un Cielo, trebuie sa fi nebun sa alegi DACIA... stiti de la ce vine cuvantul DACIA? Daca Ai Cap Ia-ti Alta
Poate peste 20 de ani o sa iasa ceva fiabil pe portile uzinelor Dacia, pana atunci daca ai de ales intre dacia si orice alta masina alegi... n-o sa alegi dacia decat daca vrei sa cari cu ea moloz si sa mergi numai prin hartoape, ca e solentza ca e super nova nu conteaza tot iti ploua in ea, tot nu se inchid usile bine etc.
:peace:

BogdanCMS 18-07-04 01:23

Dj10BOD, ai o masinuta pe cinste,care bate la fund si Executive-ul :wink: ...Ia zi,cand ne tragem? Eu am o Ibiza tot 1.4 16v dar 101cp :P :wink: Pe hartie insa a ta e mai rapida cam cu 2 sutimi, pt ca e mai usoara...
Solenza, intr-adevar, are cutie de Laguna2, si conteaza nu in f mare masura, dar e etajata f bine pt motorashu ala. Eu am vazut cu ochii mei o Solenza care a facut fatza cu brio la o Octavia Tdi 90cp, cel putin la demaraj a luat-o mai tare, insa a pierdut pe parcurs...

DJ10BOD 18-07-04 11:36

Io nu mi-am pus niciodata problema ce fel d cutie are dacia slz sau sn... doar k a zis cineva d pe forumul asta ceva d cutie d megane 2 pe slz... acum io nu stiu... megane, laguna 2... ce-o fi k nu conteaza cutia d pe slz e mai lunga decat cea d clio k si aia d cielo dealtfel... am reluat povestea...
BogdanCMS... nu tsiu c sa zic... io am mai facut linii d-astea... dar nu pe la legale k masina nu e a mea... e a \"mon pere\" si el nu prea e d acord cu aceste liniutze... Dar o sa-mi iau si eu o masinutza lunile kre urmeaza... ceva in jur d 3000 d eu... si o sa apar si eu... hope so!
Oricum cu Ibiza nu mi-am tras-o pana acum... ar fi o onoare! :)
Pace!

Al3xius 18-07-04 12:57

eu am vazut cielo care s-a tinut destul de bine de passat si vectra b la plecare .... am si scris la Craiova Curse ILegale despre el mi se pare .. a fost intr-o seara la liniute ...si zicea ca nu are nimic modificat ..dar nu cred !

am votat cielo ! e si mai frumoasa ...si trage si mai bine ... parerea mea ! :wink:

B12ZMD 18-07-04 14:10

\"\"75 sau 80 de cai ..... cutie de megane sau de laguna .... \"\" VRAJELI !!!
ce mai conteaza ?

a zis cineva aici ca cielo e superior fata de SN sau SLZ ... DA, la caroserie si calitatea finisarii, da este superior ! Dar la motor ??? si la motor e superior ?
Pai cum puteti compara un motor derivat dintr-un opel kadett din anii '85-'90 (amintiti-va de daewoo racer = copie fidela opel kadett) ... sa fim seriosi ... faptul ca are injectie si e putin cosmetizat nu inseamna ca se compara cu motorul de clio/SN/SLZ care este conceput (din cate stiu eu) in perioada '97-'99 ...

Va incalzeste faptul ca poate cielo e putin mai rapid la o liniutza si ca in loc de 170-180km/h cat prinde SN si SLZ, cielo merge 190 ????? Pe mine sincer nu ! Eu zic ca avantajele adevarate ar fi:
-costul pieselor de schimb mult mai mic la sn/slz
-CONSUMUL MUUUUULT mai mic la sn/slz (cielo - 11-12% in oras, sn/slz - max 9% :shock: si diferenta asta doar pt 5 cai putere ?!?!?)
-service de 100 de ori mai de calitate (vezi spagarii / tzeparii de la radacini)
in concluzie, aleg ... Logan :):):):) hahaha :P

Insanity 18-07-04 16:43

Iti place cumva melodia Ozzy Osbourne - Dreamer?

B12ZMD 18-07-04 17:46

nu. tie ?

BogdanCMS 18-07-04 17:58

Quote:

Originally Posted by \"B12ZMD\"
in concluzie, aleg ... Logan :):):):) hahaha :P

Excelenta alegere... :P :P :lol: :lol: Iti dai seama ce rahat de masina daca nu a fost organizata pana acum nici o sesiune de testare de catre ziaristi la noi in tzara...singuri care le-au testat au fost dealerii....eehhh, le-or trebui si lor o lansare mai cu fast, ca daca se arunca \"lupii\" astia de ziaristi romani cu ochi deosebit de critici la declaratii negative la adresa ei, s-a zis cu \"un inceput promitator\"
Apropo, daca adaugam si Logan la lista, care credeti ca castiga? :P :lol:

SpyDer_ThE 18-07-04 18:31

Bogdane i-a verifica tu mai bine cum sta treaba cu motoarele la cele doua masini !!! Iti zic eu Daewoo Cielo are G15M motor G e indicativul care iti zice cat de evoluat emotorul iar Solentza e E15J in timp ce Renault-ul 5 al unui prieten cu motor 1.4 injectie din 86 e F15J ....
A si apropos Soka oCtavia de 90 de Cp e varza la demaraj mai nou ma dau cu un Citroen Picasso Hdi 90 cp si pot sa va spun ca amicul cu Solentza sta si plange in urma mea :) , poate o fi si din cauza tehnologiei Hdi !!!

BogdanCMS 18-07-04 19:01

Quote:

Iti zic eu Daewoo Cielo are G15M motor G e indicativul care iti zice cat de evoluat emotorul iar Solentza e E15J in timp ce Renault-ul 5 al unui prieten cu motor 1.4 injectie din 86 e F15J
Pai...si ce e cu asta? Poate nu toate masinile au acelasi tip de indicativ...adik vrei sa-mi spui ca dpd vd al conceptiei, motorul de 1.4 MPI de pe Solenza e mai vechi decat cel de pe R5 '86? Puahahaha...pai mane, poate si-au si schimbat indicativul de atunci...aia nici nu stiau cu ce se mananca MPI atunci si tu dai ex de-astea...
In leg cu Octavia, pai hai s-o luam rational, ca la carte si obiectiv...cat are demarajul Octavia 90cp Tdi? Pai...eu am gasit 13,0 sec...daca cauti pe ent o sa vezi ca asa e...Cat are Solenza? Zice ca 13,1sec...eu am gasit asa aici: http://www.masini.ro//masini-noi-det...I-Liftback.htm ...La o diferenta de o sutime, nu mai conteaza decat cat de buni sunt soferii...si eu cand vb de demaraj, vb de distante mai scurte, 2-3-400m, nu pe sosea intinsa, ca acolo incepe sa-si spuna cuvantul turbina si cupul mai bun la Tdi...La al tau Picasso in schimb iata care-s performantele: http://www.wheels24.co.za/Wheels24/N...241277,00.html ...pt ca da, normal, tehnologia Hdi e mai buna decat Tdi-ul simplu fara pompa-injector si fara injectie directa/common rail... :wink:

B12ZMD 18-07-04 19:09

Bogdan CMS: nu vreau sa par patriot, dar tu ce ai alege ? Berlina (mea) din 1994 - sa zicem una nou nouta pe injectie, sau Logan ??

Eu n-am zis ca Logan e super masina ... pe langa altele, e adevarat, e un rahat, tot ce vreau sa afirm eu, este ca progresul e evident !
Parerea mea: intre cielo si logan, eu as merge pe logan !

SpyDer_ThE 18-07-04 19:28

Si eu tot logan as alege , apropos de motoare nu stii pe nimeni cu clio , laguna sau megane sa ne uitam cum e cu indicativele alea a si scuze motorul de renault 5 era de 1800 turbo parca si masina din 90 cred nu sunt sigur in rest numai bine si sa ne vedem cu bine !!

BogdanCMS 18-07-04 20:09

Si Cielo e facut la noi asa ca nu vad de ce n-as fi patriot....merg clar pe Cielo 16v Full-option decat pe Logan Laureate, pt ca am avut Cielo si stiu ca n-am schimbat o buscha la el pana cand l-am vandut la 100.000km....o masina extrem de fiabila pt drumurile si conditiile din tzara...in conditiile in care a fost folosita de toata familia, fiecare cu stilu propriu de condus, hartanita prin gropane si forjata pe drum lung de catre mine...Dati-mi mie un Logan si va arat ca la stilul meu de condus si pe unde-l bag il aduc bucati dupa 10.000km... :twisted:

SpyDer_ThE 19-07-04 00:19

Am zis ca as alege Logan in ideea ca e mai buna decat un Cielo ,dar daca e la nivelul Solentzei mai are mult pana sa prinda Cielo din urma , ma refer la masina in sine si nu la motor sau la cutie care cel puti cutia e clar superioara , am vazut solentze lovite si nu o sa va vina sa credeti cam ce patesc la impact deoarece la multe din ele romanii s-au gandit ca nu au nevoie de stupii aia de plastic sub spoiler fata si tot felul de faze din astea !!

Insanity 19-07-04 00:40

Singura masina de la Dacia este Dacia Berlina cea pe carburatie... datorita preturilor foarte mici ale pieselor si datorita pretului f mic de cumparare... Nu exista alta dacie mai buna, dar sa nu uitam, DACIA nu este masina!
:peace:

All times are GMT +2. The time now is 12:03.

- Copyright 2026 4Tuning