Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   AMERICA versus EUROPA !!! Cadillac CTS-V vs BMW M5 !!! (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14571-america-versus-europa-cadillac-cts-vs-bmw-m5.html)

MARIO_BMW 16-03-06 20:02

AMERICA versus EUROPA !!! Cadillac CTS-V vs BMW M5 !!!

2 Attachment(s)
Ce spuneti de acest versus? Care credeti ca este mai buna dpdv performante, calitate/pret etc?

MARIO_BMW 16-03-06 20:08

Re: AMERICA versus EUROPA !!! Cadillac CTS-V vs BMW M5 !!!

BMW fara nici un fel de discutzie ;)

3SGE 16-03-06 20:08

Grea decizia intre acesti 2 colosi. Cts-v as alege pt aspect, M5 pt performante cu toate ca nici cts-v nu este cu mult mai prejos.
Votez cts-v!

MARIO_BMW 16-03-06 20:10

va rog sa privitzi si datele tehnice care le-am pus in pozele atasate la inceputul thread-ului!

Cosmin255 16-03-06 20:18

Fara discutie as merge pe BMW M5 , e mai placut ochiului si ... e BMW:)

3SGE 16-03-06 20:20

Exact cum tu zici e bmw, americanul zice e cadillac. :)

Cosmin255 16-03-06 20:23

Pai si ce e gresit in ce zic,majoritatea europenilor aleg m5 nu ? :) desi cred ca si americanul ar prefera M5:)

3SGE 16-03-06 20:26

Oare? Ai uitat ca in america Cadillac e o cultura, Intruchipeaza luxul, cum chevy intruchipeaza sportivitate.

APPOCALYYPS3 16-03-06 20:35

BMW M5, sunt fan BMW :D. Dar la tunning iese mai bine CTS-ul, iar bwmu daca il modifici si ii bagi rear si front bumpere patratoase (cum era in NFS MW :))) chiar iesa urat masina.

SHOGUN-A8 16-03-06 21:01

Quote:

Originally Posted by 3SGE
Oare? Ai uitat ca in america Cadillac e o cultura, Intruchipeaza luxul, cum chevy intruchipeaza sportivitate.

M5-ul e o masina exotica pt americani,iar cts-ul pt europeni e inca o masina americana....facuta pt europeni,lipsita de lux si de confort...cel putin pt mine asa e..:).
Cred ca si europenii si americanii ar alege M5-ul fara sa se gandeasca...
Eu oricum aleg m5..:D

3SGE 16-03-06 21:14

Trebuia pusa totusi versiunea sts-v. E mai apropiata, 77.000 $ , 469 hp motor 4.4 v8. Si nu cred ca nu este luxos un cadillac.

Alexutzzz 16-03-06 21:23

daca sunt om normal cu capu pe umeri aleg cadillac cts-v putere mai mica cu 107 cp performante asemanatoare 0-100km/h doar cu 0.1 mai mult are cadillac, si pretul ma duce spre masina facuta de americani care este un factor decisiv

Race 16-03-06 21:45

La modul general,prefer masinile americane in locul celor europene.

In acest versus insa,M5 e mai bun.E cel mai bun sedan sport din lume de fapt.
Performante asamanatoare...amuzant.Pe sfertul de mila,CTS-V face 13,1s,iar M5 12,5s.Asta referitor la performantele in line dreapta.Pe circuit,BMW e mai rapid decat orice concurent,nu doar CTS-V.

Pretul final pentru M5 e aproape de 2 ori mai mare.Insa asta e unul din rarele momente in care se poate spune ca merita toti banii.

GabiByte 17-03-06 14:58

Intrarea americanilor pe piata europeana a fost impresionanta.
Cadillac chiar a dat lovitura cu CTS si CTS-V. Masina rapida, ieftina.
Dar totusi mai M5 ramane lider in clasa lui.

slater 17-03-06 21:35

De remarcat faptul ca americanii au reusit sa faca o astfel de masina .Cum au mai spus si ceilalti pretul e singurul factor in favoarea Cadillac'ului .Subiectiv aleg M5'u .

Cabbano 17-03-06 22:03

vroiam sa zic m5 dar am vazut ca cts-v e mult mai ieftin si consuma mai putin deci dak as avea banii de un m5 mi-as lua un caddy si l-as modifica.dar in curbe m5-u sta mai bine(din cate stiu eu)

neXus 17-03-06 22:33

M5. Americanele nu se compara. La nici un capitol. Sau poate... doar la consum :D
M5-ul e masina mea "de familie" preferata, btw... imi place iDrive, HUD-ul motorul, jantele, optiunile, LED-urile alea galbene mici de la semnalizarea fata, .... TOT

Cabbano 17-03-06 22:37

da tu ai vazut ce diferenta de pret e intre ele?e vb de 30.000 $:shock: .eu zic k asta e un factor important...:-)

shaid-kid 17-03-06 22:51

Bmw vezi zilnik pe strazi..un cadillac mai rar...parerea mea ar da mai bine un cadilac cu performante asemanatoare...si la un pret cu mult mai mic...e o afacere...deci aleg cadillacu.(pt ca eu unu sunt un fac al maisnilor americane :D )

Race 18-03-06 00:33

Quote:

De remarcat faptul ca americanii au reusit sa faca o astfel de masina
Asa e,adevarul e ca americanii stau prost rau la capitolul performanta.E o intamplare ca de data asta castiga europeana,nu invers.

Quote:

Americanele nu se compara. La nici un capitol. Sau poate... doar la consum
Deja ma obosesc discutii de genul asta.Asa e,nu se compara,in sensul ca europenele sau japonezele nu prea ajung la nivelul lor.De consum ce sa mai zic...ia uita-te tu pe niste date,o sa ai o surpriza...ceea ce duce la urmatorul citat:
Quote:

cts-v e mult mai ieftin si consuma mai putin
O da,principala grija a cumparatorului unei astfel de masini e consumul ! Cumparatorul unei masini de 10.000 USD isi permite un consum de 10l/100 km,pe cand cumparatorul unei masini de 80.000 USD nu si-l va permite pe cel de 30l/100 km.De fapt rectific:nu-si va permite diferenta dintre 29 si 32l/100 km...

sandumrs 18-03-06 02:48

E o mare problema, in SUA CADILLAC CTS-V este considerat un rival pentru AUDI S4/RS4, BMW M3 si Mercedes C55AMG, in nici un caz un rival pentru BMW M5. Americanii au facut teste comparative cu aceste masini, in nici unul CTS-V nu era comparat cu M5.

Ar fi corecta o discutie BMW M5 versus Cadillac STS-V, si am vazut aici ca sunt si cunoscatori ai acestei masini. Cadillac STS-V e masina pe care americanii o pun langa BMW M5 si va spun si de ce, are un motor V8 Northstar de 4.4l Turbo de 469CP si reuseste sa prinda 60MPH in sub 5sec. Plus pretul cu vreo 50004 sub cel al unui M.

Din nefericire pentru americani, la comparatia M5 vs STS-V, pretul e singurul argument de parte americancei.

Ar fi mai corect un versus intre STS-V si M5, si ca pret, si ca dimensiuni si ca puteri si in fond si la urma urmei asta e comparatia corecta. Cu respect.

sandumrs 18-03-06 02:55

BTW http://www.caranddriver.com/article....ticle_id=10433 ---aveti aici dovada celor spuse de mine mai sus. Cititi cu atentie si o sa vedeti ca diferentele sunt mult mai mici decat isi imaginau unii dintre noi.

Pe de alta parte ma gandesc ca STS-V e o masina de mafioti, iar pentru Romania ar fi o prezenta scenica deosebita, si deopotriva si o prezenta exotica. Probabil, ne-stiind romanu ca are 469Cp sub capota, acest sedan ar deveni o excelenta naluca pe la semafoare.

Ma gandesc numai la expresia fetei unora cand aflati la volanul bolizilor personali, masini de calibru PASSAT 1.9TDI cu toate rosii, or sa se trezeasca nauciti la vreun stop cand or sa vada plecarea masinii americane, arhinecunoscute.

Chiar e o tema de discutie, cam cati posesori de super masini ar stii ca cu acest STS-V nu prea e de gluma????? Eu cred ca in Bucuresti, Sambata seara, ar fi un super-show, distractie suprema. Ganditi-va ca scoate vreo 5.0sec pana la o suta si cam ce masini ar putea sa faca pe la stopuri.

Eu personal iubesc aceasta masina.

neXus 18-03-06 08:51

Ma asteptam sa vina si argumentul asta. "Masina e mai rara, deci e mai exotica, deci o aleg pe ea."
In plus, nu stiu cum se sta cu taxele vamale la CTS-V.

3SGE 18-03-06 09:18

Sts-v , "o masina de exceptie". E adevarat! Cu toate astea nu prea ajunge la performantele bmw, in schimb este un competitor direct pt rs6, quattroporte cls55amg. Speram ca vor aparea si prin romania cateva exemplare ca as vrea f mult sa vad una in realitate.

Race 18-03-06 11:48

Quote:

Ar fi mai corect un versus intre STS-V si M5, si ca pret, si ca dimensiuni si ca puteri
----------------Lungime
BMW 5----------4,84
Mercedes E-----4,82
Caddilac CTS----4,83

BMW 7----------5,04
Mercedes S-----5,08
Caddilac STS----5,02

sandumrs 18-03-06 12:31

Race apreciez ca intotdeauna cunostiintele tale din domeniu auto, care sunt incontestabile, dar aici cred ca stii prea bine ca americanii pun STS-V-ul alaturi de M5 si CLS55AMG, si intreaga serie STS-V este pusa langa A5/Seria 5/E. De asemenea sunt convins ca stii ca CTS-ul are dimensiuni comparabile cu Seria 5 spre exemplu dar toata lumea o considera rivala pentru Seria 3. Sunt convins ca stii astea.

NWZeu 18-03-06 15:51

pe volanul BMWului se gaseste un buton pe care scrie M - odata apasat masina trece in mod parapsihopatic - garda la sol e coborata, are un boost la motor directia devine mai ferma - aleg BMW fara nici o indoiala - cel putin aceasta ultima versiune este BETON

Race 18-03-06 15:54

Imi place cum icerci sa-mi sugerezi raspunsul :D
Ei fac asta probabil din cauza pretului,dar mie nu mi se pare corect.Fiind sedan-uri,spatiul interior conteaza foarte mult.Ca daca e asa,renuntam la locurile din spate,si luam cea mai buna masina cu motor de Corvette de la GM...care intamplator e chiar Corvette.E chiar mai ieftina decat CTS-V,si M5 nu sta langa ea din punct de vedere dinamic.Dar nu asta era ideea...
In postul anterior m-am referit doar la dimensiunui totusi.

Ca idee,mie mi se pare corect versus-ul cu CTS vs 5.

neXus 18-03-06 17:49

Dupa cum zicea si JC in topGear, de ce nu au facut cei de la BMW M5-ul sa fie mereu setat pentru totdeauna pe modul M (care probabil vine de la motherf****r), pentru ca in esenta pentru asta dai banii...

Bogdan_mb 18-03-06 18:06

dintre cele doua aleg : CLS 55 AMG :D

MARIO_BMW 18-03-06 18:36

mda ... :/

Bogdan_mb 18-03-06 18:46

Quote:

Originally Posted by MARIO_BMW
mda ... :/

pai arata cel mai bine dintre toate si nici la capitolul performante nu sta rau
p.s. as fi tare interesat sa vad pe un traseu : m5 vs cls 55 amg

ontopic : m5

NWZeu 18-03-06 21:06

daca masina ar sta numai in modul M probabil ca ar fi necesara o cisterna ca rezervorul nu face fatza ;)

sandumrs 18-03-06 22:47

Ete nu face fata.

Deci nu sunteti de parere ca ar trebui sa comparam STS-V versus M5??? Daotorita dimensiunilor?

3SGE 19-03-06 08:23

Sts-v vs M5 e cea mai corecta comparatie. E mai mica diferenta si de putere si de performante.

sandumrs 20-03-06 02:00

Asa ziceam si eu, chiar daca practiv CTS-ul e foarte apropiat de seria 5, mai indicat pentru aceasta comparatie mi se pare STS-V.

DAFTEK 20-03-06 02:29

Caddy, Hands down! Some of you should not criticize something you have not driven, i have driven both and the V wins hands down, some of the kids have no clue that when America was building Muscle cars on V8's Europeans wore mesmerized by the culture, a German will buy the V any day over the M5 in my opinion and the reason is because he has driven an M5 for so long he's bored, and the American culture to the German sounds much cooler then his own, true some Americans will buy the M5 over the V but those are the ones that feel the same way the Germans feel about the Americans, lol.

Si cum a zis un membru mai devreme un american alege V fara discuti, numai faptul ca e cultura in spatele la acel V8 Northstar :)

Now start the bashing, i cant wait :))))

sandumrs 20-03-06 14:51

Oarecum corect, dar M5-ul e masina mai buna, mai omogena si mai rapida. Restu de variabile sunt subiective.

MARIO_BMW 20-03-06 17:08

Quote:

Originally Posted by sandumrs
Oarecum corect, dar M5-ul e masina mai buna, mai omogena si mai rapida. Restu de variabile sunt subiective.

da asa este :twisted:

Race 20-03-06 19:12

Quote:

Now start the bashing, i cant wait
Bine,citeste cele ce urmeaza...

Quote:

i have driven both and the V wins hands down
Le-au condus si altii mai avizati,iar parerea lor e alta,M5 e mai rapid.

Quote:

when America was building Muscle cars on V8's Europeans wore mesmerized by the culture
Si ? Ce conteaza ce a fost acum 40 ani ? Sunt total de acord cu afirmatia ta,chiar si in zilele nostre cred ca masinile americane sunt mai bune decat cele europene/japoneze in general.Faptul ca majoritatea sunt asa nu inseamna ca ar trebui sa considezi masina americana ca victorioasa din start.Cazul de fata e una din situatiile in care nu e asa...

Quote:

numai faptul ca e cultura in spatele la acel V8 Northstar
Motorul de pe STS-V nu e nici pe departe reprezentativ pentru filozofia americana.Iar versus-ul asta e totusi despre CTS-V,care are LS2 sub capota.

"E mai rara in tara mea deci e mai buna" nu e un argument,ci o stupiditate.Faptul ca provine din alt stat iarasi nu face o masina mai buna.Cu astfel de idei de pusti de 18 ani care se viseaza gangster ("gangstuh",pardon) ma indoiesc ca ai scris varsta reala in profil.Si asta e un forum romanesc,deci ar trebui sa scrii in romana.

All times are GMT +2. The time now is 01:36.

- Copyright 2026 4Tuning