![]() |
golf 3 vs calibra
ce parere aveti despre cele doua masini...care merita cumparata??
|
Re: golf 3 vs calibra
Nici tu nu stii ce vrei... Pai ce preferi, o masina sport cu motor mare si consum pe masura, sau o masina mai blanda, in 4 usi???
|
poate se refera la gti
|
pai gti-ul are motorizare echivalenta cu cel mai mic motor de la calibra.
Calibra e mai sportiva, mai stabila, pare mai bine inchegata, arata mai bine, are cam toate atu-urile. Ii lipseste practicalitatea, spatiul interior in spate, si cam atat. |
Omul a intrebat care din cele 2 nu a zis nici un GTI.....Daca te intereseaza performanta iti iei calibra...dardaca te intereseaza confortul iti iei Golf 3,oricum eu nu pot sa iti dau un sfat obiectiv fiindca urasc calibra,mi se pare cea mai nereusita masina EVER
|
Mie unul Calibra îmi pare dimpotrivă, cea mai bună maşină de la Opel făcuta până acum de ei.
|
Daca stam sa o luam asa poate omu nu vrea GTI,poate omu vrea VR6 si atunci cred ca este peste calibra ca motorizare.Eu unu as alege golf III.
|
golful e mai practic din punct de vedere al spatiului pentru locurile din spate si al accesului la aceste locuri daca e in 4 portiere si in functie de motor al consumului, spatiul destinat portbagajului cred ca e cam la fel daca vorbim de golf hatchback. pozitia la volan e putin mai confortabila la golf si cutia de viteze se simte mai bine decat la calibra dar ca performante cred ca opelul e peste si arata mult mai bine.
ar mai fi si chestia cu piesele, mai ieftine pentru calibra dar nu bag mana-n foc pentru asta pentru ca nu am surse sigure. |
Quote:
|
Sigur că da, sunt maşini excelente, numai că GSI-ul este o variantă dopată a comunului Kadet, eu vorbeam de un model în sine, nu doar o variantă redusă ca număr de unitaţi produse, procentual vorbind. Manta e deja de prea mult timp istorie, mie unul nu mi-a plăcut prea mult, deşi pentru iubitorii de maşini clasice asta sună ca o blasfemie, probabil că m-am născut puţin cam târziu ca să-i mai gust farmecul.
Calibra e ceva aparte între modelele lor, pentru că a avut în ea tot ce-i lipseşte firmei Opel astăzi: atitudine, sportivitate, curajul de a fi altfel decât tot ce se producea în uzinele lor, design senzual şi atrăgător, interior gândit pentru plăcerea de a şofa, cu şoferul în mijloc, ca la BMW-urile până la E36, multe amănunte pe care astăzi nu stiu dacă le mai poţi sesiza la fel, eu am condus la sfârşitul anilor 90 una de câteva ori şi de fiecare dată simţeam că e altceva, simţeam plăcerea de a conduce cu ea. Nu e o rachetă, nu e o supersportivă, dar e peste tot ce creează Opel la ora asta şi de la ea încoace, ca ansamblu total. |
1 Attachment(s)
sa stii ca daca opelul calibra are in compartimentul motor un C2.0Let(motorul turbo de la opel din acea perioada,si poate unul din cele mai reusite motoare turbo ale anilor 90) calibra devine o sportiva pur sange(mult peste orice golf...) ...iar modificat masiv chiar o supersportiva;)
..constructia ei aerodinamica face lumea sa intoarca capul si astazi pe strazi(ma uit in jur cand ies cu calibra mea..) |
Daca vrei sa faci senzatie sa zic asa.... Calibra este cea mai potrivita masina...
Chiar si dupa 13 ani, eu unul nu ii vad rival, ma refer aici la masinile produse de Opel. Nimici nu este mai frumos, decat o Calibra preparata cu gust. |
Clujenii stiu asta. Ne mandrim in Cluj cu o Calibra care p**a tot la drag, de la ursulet la r8.
Nu stiu a cui e, dar jos palaria pentru munca depusa de catre proprietar. |
calibra fiind o masina sport cu motor mare nu mi se pare corect sa o comparam cu un golf 3 normal in 4 usi si cu motor mic. deci vorbim despre golf 3 de la 2000 8v pana la vr6 pentru a putea face o comparatie corecta.
calibra e o masina oarecum exotica frumoasa ca aspect, nu sunt asa dese ca g3-ul, ca si motorizare sunt excelente, motoare potente, dar cu un consum mai mare decat al golfului golful 3 e o masina comuna, cu un design oarecum banal, dar foarte fiabila, cu un consum redus, suficient spatiu in habitaclu, confortabila si vorbind aici despre motoarele de gti si vr6 foarte potente nu vad diferente majore intre ele decat ca si design, vrei masina care sa inspire viteza doar uitandu-te la ea iti iei calibra, vrei sa fii incognito si sa il sochezi pe unu si altu cand pleci de langa el iti iei golf. |
Quote:
De ex: Senator,Monza,Diplomat care prin anii 70 aveau motoare de 3 4 5 l |
Quote:
De exemplu Diplomat-ul.. a fost o maşină foarte iubită la vremea ei, din câte am văzut! Dar Calibra, de când a fost fabricată şi până la ora actuală, este cea mai bună şi cea mai sportivă maşină de la Opel!... Şi după 13 ani, este la fel de frumoasă şi nu poţi să nu întorci capul după ea pe stradă, fie că e preparată, fie că nu! |
multumesc frumos baieti...da nu am formulat corect intrebarea dar va`ti dat singuri seama la ce ma refer .... practic daca vrei caluti si sportivitate : calibra...daca vrei consum mic si mers de baba : golf 3...oricum daca nu ar fi consumat asa mult calibra ar fi fost masina ideala...multumesc inca o data
|
"Mers de baba" poti sa ai si cu o calibra si cu orice alta masina,iar la consum sunt multe de discutat,depinde de motor,stil de condus..etc.Nu ai ales prea bine sa compari cele 2 tipuri de masini,au fost create pt 2 categorii diferite de persoane.Am mai vazut o tema golf vs logan..aiurea,fie si pt ca sunt generatii diferite.Parerea mea.
|
calibra nu consuma deloc foarte mult...de exemplu cali a mea avand un motor C20ne 8v 115cp consuma o medie de 7% in regim extraurban (si nu mers batraneste ci cu varfuri si de 180)
si un 10-12% intr-un oras mic |
Quote:
Totusi nu pot sa cred ca iti ia numai 7la suta motorul de 2000cmc. Comparand cu motoare de 1400 si 1600 care consuma 6-7l la mers super economic ar trebui sa iti ia minim 9-10 la mers economic si probabil vreo 12-15 la talpa. Parerea mea. Sper sa nu te superi, dar convingerile mele sunt influentate de relatarile altor posesori de masini sport gen gti,scirocco,240sx,calibra etc |
Quote:
|
astea sunt SF-uri deja...1.8 ala al tau mananca 10% in oras ca popa, daca nu mai mult. ce ai zis tu se aplica pentru extraurban, la niste viteze mult mai mari, unde un motor mai mare o sa consume mai putin.
|
Quote:
|
Haideţi să nu ne abatem de la subiect!
|
Quote:
|
corect,am sa renunt la adjectivul MULT..dar ramane" PESTE golf".....la orice ora si din orice pozitie o calibra let 4x4 stock in mintile ei..iti demoralizeaza total un golf 3 vr6 stock in mintile lui...in legatura cu consumul vreau sa precizez ca este REAL(cu proba) 7% extern cu c20ne 115cp viteza medie 120km/h(70 localitati-varfuri de 180 pe drum perfect si liber) aerodinamica calibrei joaca un rol f important in pastrarea unui consum EXTERN in limite normale...SE POATE PRObA ACEST 7%
|
Quote:
Quote:
P.S. A fost un Golf4 ( SIS , avea la numar....de IS , cred..care a luat Grupa "A", "B" si parca a facut ceva, ceva si la grupa "C".....nu stiu daca a fost Opel pe acolo..dar.....nu mai conteaza, spuneam asa de exemplu )....data viitoare sau poate Aviatoare...va fi o Calibra . |
da-mi si mie un exemplu de golf in romania care se claseaza/s-a clasat intodeauna pe pozitiile fruntase la liniile legale...la grupe mari! surpriza:NU ESTE..in cluj,in schimb exista o cali turbo care a cam ras tot...si modificat si stock calibra e peste golf (nu pot elimina subiectivismul..stiu)
oricum m-am indepartat de la subiect ,am trecut la let si vr6..si initiatorul topicului sigur nu avea in plan sa cumpere masinile respective cu aceste motorizari:))) |
Mult mai frumoasa ar fii Calibra si ca design si ca tot (eu pun mare pret si pe design)...parerea mea...dar ramane decizia ta !
|
eu sunt posesor de calibra 2.0,8 valve,115 cai,e normal ca fiecare sa-si laude favorita,calibra e o masina sport cu care cei de la opel au reusit sa scrie istorie,avand la vremea ei putine rivale,s-a construit din 1989 pana in 1997,avand motorizari de la 115 cai pana la 204 cai,cand spui calibra toata lumea stie dar cand spui golf ai nenumarate optiuni,de la masina de familie pana la sportive ce intrec orice calibra,motoare vr6,r32,concluzia aceste doua masini nu pot fi comparate pt simplul fapt ca golfurile sunt deja la a 6 generatie si au multe motorizari inclusiv diesel pe cand calibra a fost o singura generatie,5 motorizari,numai benzina.
|
Zicea cineva inainte ca in Golf stai mai comod decat intr-o calibra. Imi pare rau pentru el daca nu a avut ocazia sa stea intr-o calibra cu scaune bune. Masina mea este din 94 , are interior de piele cu pielea din 94 si crede-ma , nu as da scaunele astea pentru nici un scaun de golf 3 4 5 6 7 8 orice generatie ar fi el. Pe langa calibra mai am un Santa Fe ( MASINA NOUA ) si crede-ma nu is asa de confortabile scaunele in masina noua decat in calibra.
Ca si consum , mai lasati-ma cu povesti de adormit copii. Cine are calibra poate sa se pronunte. Eu am avut motor 2.0 8V , si cu modificari aduse motorului imi papa 13 in Oradea. Asta la stilul meu de mers. Am prieteni cu VW GTI si 8V si 16V , si nici unu nu scoate sub 12 13 consum in oras. Un motor de OPEL 2.0 16V SFI , daca mergi frumos cu el in oras iti scoate 10%. In afara nu mai are rost sa vorbesc ca si acolo conteaza foarte mult. Nu ii tot una ca mergi tot cu 100 km/h sau mergi intr-una cu 160 180 la 5.000 RPM. In concluzie. Iti alegi masina care ti se potriveste tie cel mai bine. Nu te mai lua dupa consum si chestii de genu , pentru ca aparentele insala. Am foarte multi prieteni care si-au cumparat BMW 316i pentru consum. Nu au ales sa isi cumpere un 318 sau 320 pentru ca alea vezi doamne consuma mult. Dupa 1 luna de zile circulate in Oradea toti isi dau cu pumnii in cap pentru ca le papa BMW`urile 316 de numa numa. |
Quote:
Cineva compara Calibra let de 204cp cu VR6 de 174cp .. pentru let oamenii de la VW au si un Golf 3 VR6 Syncro de 190cp si ceva greutate in minus fata de calibra .. Hai sa punem la start cele doua masini stock sa vedem care pe care !!! 8) |
rebel boy :calibra castiga la multe aspecte in fata golfului aici vorbind de masini stock:design ,aerodinamica,multe optiuni pt o masina de 15-20 de ani,motorul let de care tot vb beneficiaza de tractiune integrala,costuri de intretinere scazute (la modelul de 115 cai),dar are si destule pierderi:comsum de 11%dat de cartea tehnica ,care zice ca scoate 8-9 minte,rugina la partea din spate,loc pt pasagerii din spate mic,farurile nu vad aproape nimik
|
fara izitare alege din start calibra...nici nu se poate compara:D golfu la consum ii bun 'in rest la nimic..si golfu in spate ii destul de inghesuit...asa ca daca vrei sa ai o senzatie aparte cand conduci' alege cali;)
|
singurul golf care m-ar pune pe ganduri vs calibra, ar fi VR6-le.. dar cred ca tot calibra as lua pana la urma, pt ca snt fan coupe-uri. insa sa fie LET sau, daca s-a pus pe calibra, 2.5 V6, parca opel-ul avea si o motorizare d-asta mai demult.
|
golful este o masina cu simt practic.Pentru familie, cu consum mic si intretinere ieftina.Si golful are motorizari de la 60-190cp pe benzina.Exista si vr6 cu traciune integrala si 190cp.Nu toata lumea doreste motoare de 200-300-600cp care sa plece primul de la semafor si apoi sa ramana fara combustibil.Pentru altii sunt si alte prioritati mai importante
|
nu inteleg cu cine vb. eu vorbeam din punctul meu de vedere, nu am enuntat nici o "axioma" generala, in privinta motorizarii.
p.s. asta cu "prioritati mai importante imi suna cam a "struguri acrii". |
Calibra s-a bazat pe un model sport, in timp ce golful este o masina de familie.Este cam aceeasi chestie cu scirocco.
|
nu a zis nimeni ca nu.. dar daca omul oscileaza intre doua masini din doua categorii diferite.. si cere o parere, snt liberi sa le expunem, indiferent de clasa masinilor, nu?
|
da, bineinteles.Daca doreste numai sport, poate merge pe calibra, iar daca mai are cate una alta de facut cu masina poate alege golf , este mai practica.
Nu inteleg de ce intotdeauna cand este un versus intre masini se ajunge la motoarele de top v6-v8, de parca toata lumea are bani sa cheltuie pe ele, si asa nu sunt multe pe strazi |
| All times are GMT +2. The time now is 13:33. |
- Copyright 2026 4Tuning