Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Nr romanesti facute in germania sunt legale la noi pe strada??? (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/14402-nr-romanesti-facute-germania-legale-strada.html)

Bavaria's Power 14-03-06 12:04

Nr romanesti facute in germania sunt legale la noi pe strada???

Ma intereseaza si pe mine niste opoze cu niste nr romanesti facute in germania.Am nev urgent de aceste poze.plsss

Psycho 14-03-06 21:59

Re: Nr romanesti facute in germania sunt legale la noi pe strada???

in teorie sunt legale numerele daca sunt facute pe placutza reflectorizanta cu ro si cu semnul cu ro .. asa ... dar practic .. depinde si d tine si d catt tine buzunaru si ce pile ai :)

cryo 15-03-06 21:53

psycho, daca nu stii, nu mai sfatui aiurea lumea
NU sunt legale. Orice politai te poate opri si iti poate salta talonul pe loc.

Quote:

Originally Posted by Regulamentul de aplicare al OUG 195
Art. 237. - (1) Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare al autovehiculelor si tramvaielor se retine in urmatoarele situatii:
............................
r) placutele cu numerele de inmatriculare sau inregistrare nu sunt conforme cu standardul sau au aplicate dispozitive de iluminare, altele decāt cele omologate;
.............................

Psycho 15-03-06 22:19

eu iti arat lume in cosntatza care are si nu zice lumea adik politia nimik ...

sunt batute in germania pe placutze de ro .. urmeaza sa`mi fac si eu ... si iti voi spune daca o sa am sau nu probleme :)

cryo 15-03-06 22:24

intrebarea e foarte clara: sunt sau nu legale? Raspunsul e la fel de clar: NU sunt legale.

Ca tu, sau altii, va puneti, nu schimba cu nimic legalitatea lor. La fel si foliile, si neoanele, si ledurile albastre puse de mutzufani in faruri...

Pana si pentru abtibildurile cu stema romaniei (foarte la moda sa fie lipite peste partea stanga a numarului), iti poate fi retinut certificatul de inmatriculare.

ZerO_CooL 15-03-06 22:26

Ce inseamna "nu sunt conforme cu standardul" ?
Art. 44 - (1) Numarul de inmatriculare, cel provizoriu si de probe se aplica pe placute metalice, avand fondul alb reflectorizant si inscrisul cu litere majuscule si cifre arabe, in relief.

Psycho 15-03-06 22:33

pai tocmai aia e jmecheria ca nu se specifica standardu ...

pe mine m`au luat odat la pewla k de ce am numar patrat pe fatza .. k cica ala e doar la jeep .. i`am zis sa`mi arate unde scrie k ala e doar ptr jeep .. si dupa aia m`a luat cu folii .. i`am dat de un suc si m`a lasat in pace ..

cryo 16-03-06 06:23

psycho, standardele sunt detinute de catre politie, care si face placutele. Standardele respective nu au de ce sa fie facute publice, deoarece politia este singura autorizata sa le fabrice in Romania. Ele includ material, dimensiuni, format, font, etc. Este suficient ca una din acestea sa difere, pentru a fi declarate ne-conforme cu standardul.

Daca ai indoieli, pune o intrebare pe "Politia va raspunde". Eu unul, nu am.

Treshure 17-03-06 06:07

am eu una. de ceva timp circul cu niste cartoane in loc de numere :D ce poate sa-mi faca

cryo 17-03-06 15:07

mai nimic... sa te lase fara talon, atat doar.... :roll:

ERY 17-03-06 17:11

Quote:

Originally Posted by cryo
psycho, standardele sunt detinute de catre politie, care si face placutele. Standardele respective nu au de ce sa fie facute publice, deoarece politia este singura autorizata sa le fabrice in Romania. Ele includ material, dimensiuni, format, font, etc. Este suficient ca una din acestea sa difere, pentru a fi declarate ne-conforme cu standardul.

Daca ai indoieli, pune o intrebare pe "Politia va raspunde". Eu unul, nu am.

Asta este adevarat si pot confirma...imi pare rau Psycho...nu ai dreptate.

DJ77VLD 17-03-06 19:35

1 Attachment(s)
Eu am asemenea numere... si merg fara probleme!....deocamdata!

Bavaria's Power 18-03-06 00:11

si cine ma poate ajuta si pe mine sa imi fac niste nr din astea???ca breau urgent.plsss help me

DJ77VLD 18-03-06 07:19

De unde esti?

Psycho 18-03-06 09:46

Quote:

Originally Posted by DJ77VLD

pai tot din astea o sa`mi fac si eu :)

la bucureshti sunt o gramada cu ele si n`au belele .. e cry`u e hay`u

Bavaria's Power 21-03-06 18:08

si crezi ca ma poti ajuta si pe mine sa imi fac nr asa???

Kent8 21-03-06 22:29

intrebare de baraj: am vazut pe cativa in cluj fara numar in fata, pe ei nu-i opreste politia? daca-i opreste pe ce motiv, sau ce-o sa le zica la politai?
daca eu imi fac un nr din ala mic din autocolant are ceva? raman fara talon?

DJ77VLD 23-03-06 21:21

normal ca ramai fara talon! aia probabil nu dau certificatul si primesc 50 ron amenda pt certificat!

[-O-] 24-03-06 14:34

Conform noilor prevederi legale (art. 91 indice 1 alin. 2 din Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice), cei care nu au montate pe masina ambele numere sunt pasibili de 9-20 puncte-amenda (1 punct = 10% din salariul mediu brut). Faceti voi socoteala daca se merita riscul. Iar cei care au montate pe masina placute ce nu corespund normelor in vigoare (norme cunoscute probabil doar de Politia Romana) se pot trezi (conform prevederilor art. 89 indice 1 alin. 17) cu 2-3 puncte-amenda.

Conform acestei legi, se salta carnetul pe o perioada de:
- 30 zile (pentru contraventii ce insumeaza pana in 15 puncte-amenda);
- 60 zile (daca titularul permisului de conducere acumuleaza inca 15 puncte-amenda in decursul a 12 luni de la ultima suspendare a permisului)...si tot asa.
Partea buna este ca punctele astea se anuleaza dupa 6 luni de zile de la data constatarii contraventiei. Keep a low profile ;) !

[-O-] 24-03-06 14:42

O corectie mica: 1 punct = 10% din salariul minim brut, nu din cel mediu, cum gresit am scris anterior.

DJ77VLD 25-03-06 07:51

Quote:

Originally Posted by [-O-]
Iar cei care au montate pe masina placute ce nu corespund normelor in vigoare (norme cunoscute probabil doar de Politia Romana) se pot trezi (conform prevederilor art. 89 indice 1 alin. 17) cu 2-3 puncte-amenda.

Deci eu daca am nr de D ... 2-3 puncte! Jet!

Lao 25-03-06 08:04

Mie unul nici nu-mi plac numerele astea de Germania. Daca Romania ar fi avut caractere ca cele de Germania si invers, atunci le-am fi vrut pe cele de Germania care ar fi aratat ca cele de Romania de acum. Dar numai asa, ca sa fim cu 3 c**ie. :))

Tataee_^ 14-04-06 13:28

Am shi eu o intrebare, am vazut numere de inmatriculare cu litere normale de Ro dar cu spatiu intre ele mai mare, stiti cumva unde se fac ??? :rolleyes2
ex: am vazut la un ursuletz : .. .. H A I , in loc de .. .. HAI. :twisted:

TzuTzu77 15-10-06 00:04

Frate, da' ce v-or trebui atatea numere?? Eventual ati putea face ca in filmul ala "Taxi" sa se intoarca nr. cand apare garda:) O faza super tare am vazut la un Passat parca avea B 01 ERU si liniuta de la 1 era stearsa intentionat, se vedea BOIERU. Chestie de manelist, da era la un preot=))

catasaxx 05-11-06 15:39

Pana la urma unde se fac numere ? Imi trebuie pt. ca chiar am o masini cu nr. de Germania insa m-au lasat "baietii" fara numere!

catasaxx 05-11-06 15:45

Quote:

Originally Posted by DJ77VLD (Post 345506)

dj77vld unde ti-ai facut numerele ? si eu tot din craiova sunt! (momentan in timisoara) Mersi.

Bmw_Rulllzzz 05-11-06 16:03

cand aveam passat-ul mergeam fara numar pe fata (locul pr numar era ff finutz, aproape neobservabil si se vedea chir misto rau) si n-am avut probleme pe aici prin orasel. la bmw se vede f urat fara numar si de aia nu-l dau jos :(

catasaxx 15-11-06 11:09

Deci chiar nu stie nimeni unde se pot face numere ?
Va rog, astept un raspuns, stau cu masina in curte cu plinu facut. Banuiesc ca exista si alta cale decat politia, mai ales ca nr. masinii sunt de Austria!

DJ77VLD 19-11-06 17:35

Sunt baieti care aduc din germania!

Psycho 19-11-06 20:15

se fac la politia rutiera ... normal .. c uo mica pila .. / shpaga .... si DA sunt legale :D

NightLifer 02-04-08 16:16

Quote:

Originally Posted by DJ77VLD (Post 628916)
Sunt baieti care aduc din germania!

Spune-mi si mie de unde le ai sau cine ti le-a adus , cat te-au costat si dak pot si eu sa vb cu cel ce ti le-a adus tie sa-mi faca si mie .

stefanb 04-04-08 22:05

.. tu vezi ca threadu asta are 2 ani.. nu ? :lol::lol::lol:

NightLifer 06-04-08 03:37

Quote:

Originally Posted by stefanb (Post 1466349)
.. tu vezi ca threadu asta are 2 ani.. nu ? :lol::lol::lol:

da :D imi incercam si eu noroc ca de cand caut sa-mi fac numere ...

Marson 13-04-08 12:53

1 Attachment(s)
Numere de Germania... se fac in... Germania :)
Daca doriti.. ma interesez exact despre procedura... am auzit ca ar costa in jur de 30 Euro. (oricum.. nu cred ca sunt valabile in Romania pentru ca au alt standard)

NightLifer 13-04-08 12:56

Daca poti sa interesezi sa-mi spui si mie exact cat costa si cu cine tre' sa vb sa-mi faca numere

Marson 14-04-08 23:26

2 Attachment(s)
Am vorbit astazi la amicul de la numere de aici... treaba se rezolva...
Comenzi la...Auto Trading Berlin :)

alexGTI 07-05-08 23:00

am si eu o intrebare tot legata de numere ... ca sa nu mai fac alt thread ... ce poate sa imi faca politia daca nu am nr pe fata ?
de exemplu daca masina are un bodykit care nu este prevazut cu suport pentru numar in fata ?

mersi

apropo de nr de germania ... am vazut in buc s klasse cu nr B - 99 - *** (nu mai tin minte combinatia de litere) si in loc de ro avea D, de asemenea am un prieten care a avut un nr scris cu litere din germania si nu a patit nimic ... nr era ceva de genul B - 28 - RuN (e exemplu ... nu este numarul real)

Psycho 16-05-08 22:03

daca nu ai numar pe fata ti-l ia ... sau daca remediezi defectiunea pe loc te lasa

Cristi_XP 08-06-08 03:36

daca remediezi,nu iti ia talonu,da ramane amenda :)

All times are GMT +2. The time now is 02:59.

- Copyright 2026 4Tuning