Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii SUZUKI (https://forum.4tuning.ro/429-discutii-suzuki.html)
-   -   Suzuki Team :D (https://forum.4tuning.ro/429-discutii-suzuki/14311-suzuki-team.html)

LuCkYaN 12-03-06 22:16

Suzuki Team :D

5 Attachment(s)
O sa incep eu :)

Suzuki Swift , 730kg, 40kw, motor 993 momentan , mai exact cea din poze :)

AR06SVF 12-03-06 22:32

Re: Suzuki Team :D

Am sarit si eu in barca. Asta daca ma accepti ca fondator.
Poze nu-ti dau deocamdata. Tot asa dar albastru.

AR06SVF 12-03-06 22:47

sper sa reusesc sa le pun

AR06SVF 13-03-06 21:35

3 Attachment(s)
Suzuki Swift 860Kg, 1298cmc, 84CP...

AR06SVF 15-03-06 22:37

Quote:

Originally Posted by LuCkYaN
O sa incep eu :)

................................ motor 993 momentan ,........................................ :)

"momentan" - crezi ca mai creste? Eu ii dau la al meu sa manance jaratec, de ceva ani, si tot nu vrea sa creasca, sa se faca macar de 1,6L.

LuCkYaN 16-03-06 09:19

nu creste :) il oblig eu sa creasca , daca nu il schimb :D si tot creste :D

AR06SVF 16-03-06 10:09

Dati-mi idei de dungi (autocolante sau vopsit) pentru Swift. Stiu ca nu e subiectul aici, dar prefer sa-mi dea idei altii cu Swift, decat desenatori care considera ca se potriveste acelasi lucru si pe BMW si pe Suzuki.
Astept raspunsuri, aleg ideea si dau o bere cand e gata.

DragosT 18-03-06 11:15

hop si eu. salut lume. multe swift-uri, de nu credeam. poate ca ati ajuns pe www.ssgti.com, daca nu, dati si vedeti solutii tehnice ptr ale noastre masini. imi spune si mie ce jante se imbuca la un ss? ca nu reusesc deloc sa gasesc ceva sa nu fie nou, in 4 prezoane cu distanta asta de 14. am jantele stock si sap asfaltu la start:(

AR06SVF 18-03-06 16:44

Quote:

Originally Posted by SaintDick
hop si eu. salut lume. multe swift-uri, de nu credeam. poate ca ati ajuns pe www.ssgti.com, daca nu, dati si vedeti solutii tehnice ptr ale noastre masini. imi spune si mie ce jante se imbuca la un ss? ca nu reusesc deloc sa gasesc ceva sa nu fie nou, in 4 prezoane cu distanta asta de 14. am jantele stock si sap asfaltu la start:(

Wellcome !!!
Jante pe 14", din fabrica erau pe un swift GTI, un pic frecate de bordura - am vrut sa le iau eu dar cere 250E pe ele si mai bagi 100 sa le faci brici (incarcate, slefuite, echilibrate, bla-bla).
Sau ar trebui vazut, nu am avut ocazia, de pe Mazda mai vehi (avand in vedere ca au niste capace mici din acelea de interior de roata si s-au potrivit perfect si la prezoane si la gaura din mijloc pe jentile de tabla de Swift - trebuie sa le pun pe trotineta si sa va trimit o poza).

In sfarsit inca un Swift care rupe asfaltul (eu am mai rupt si cutia de viteze, pe langa asfalt)

AR06SVF 23-03-06 07:39

Care aveti bara intre telescoape pe Swift ???
Vreau idei, acum, repede, urgent !!! Se cocoseaza Stiftu'. Cat trebuie sa fie distanta intre telescoape? Masurati va rog cei care stiti ca ati avut masina nelovita, neafectata prin zona respectiva.
multumesc anticipat tuturor swiftarilor (care ma vor ajuta - evident).
Sau ce sa fac, sa opresc pe careva pe drum si sa-i zic "Trage capota"? Poate ma aleg cu un "Ba trage tu pe m..." si vre-o doua perechi de palme.

DragosT 25-03-06 14:37

n-ar trebui sa fie paralele cu roata? banuiesc ca o masuratoare corecta nu poti obtine decat de la una noo. si mie vad ca mi s-au cam "aplecat" rotile:(.

AR06SVF 25-03-06 23:56

De unde una noua? Nu se mai fabrica de-un secol. Am studiat problema si maapuc de facut flansele pe oala la telescoape si dupa aceea bara.
??? Tabla aia de sub parbriz (pe care-i prins si motorashul de stergatoare) are ceva intarituri pe interior? ca as vrea sa prind si la mijloc bara, nu doar pe oale.

LuCkYaN 26-03-06 16:42

deci am vazut azi in bucuresti pe langa ghencea un suzuki swift exact ca al meu , dar tunat .. NU IMI VINE SA CRED , pe la toate service-urile pe unde am fost mi-au spus ca nu au mai vazut modelul meu la noi in bucuresti , pana si aia de la reprezentata de la suzuki au zis asta , naspa ca nu am putut sa il trag pe dreapta sa ii cer nr de tel si restu :D

AR06SVF 27-03-06 09:56

Hai ma, nu ne mai fa sange rau. Am vazut si eu unu' prin Arad, cu nr. de ungaria, dar nu am fost pe faza sa-i iau fatza.

LuCkYaN 03-04-06 18:03

la mine este mai naspa ca am pe carburator .. si tre sa gasesc carburator sau motor .. altfel nu am ce sa ii fac :(

AR06SVF 03-04-06 22:17

Ai incercat sa te joci prin carburator? Daca tin minte e cam mecanica fina inauntru, ceasornicarie curata; dar poti sa reglezi tot felul de minunatii: debitul la fiecare corp, cand sa intre al doilea corp, actionarea clapei de aer rece/ cald in functie de soc, ... nu ma pricep mai mult.

LuCkYaN 06-04-06 16:22

mei sincer sa fiu , dupa cum stii nu prea ma pricep la mecanica , daca este sa o duc la un service ceva .. sa isi bage nasul pacolo .. in rest sunt cam paralel :D

adiacasa2002 11-04-06 14:13

am vazut ca aveti probleme cu gasitul pieselor pt swift. va pot ajuta eu am piese pt swift noi si second hand plus de asta pot aduce de afara si pe comanda la preturi sub reprezentanta.

yahooo id : adiacasa2002 sau tel 0723.291.202

Necre 18-04-06 17:26

3 Attachment(s)
8) Va salut "members of Suzuki Team" !

Doar ce m-am inscris si vreau sa va prezint "bondarul" meu...

Swift 2003 2 usi 1.3 86 CP - ROSU - hope u like it

La buna reauzire!

Mihai N

AR06SVF 18-04-06 22:33

Quote:

Originally Posted by Necre
8) Va salut "members of Suzuki Team" !

Doar ce m-am inscris si vreau sa va prezint "bondarul" meu...

Swift 2003 2 usi 1.3 86 CP - ROSU - hope u like it

La buna reauzire!

Mihai N

Frumoasa jucarie. Ceva modificari?
86CP? ce dracovenie de motor ai? SOHC 16V (G13B)?
Oricum e bine ca incepem sa ne adunam, incet-incet.

Necre 22-04-06 12:49

Motoru e G13BB... - sohc 16V - 63KW. Masina are masa proprie 840KG

Spre rusinea mea, nu stiu in cat ia suta `bondaru`... stiu doar ca am facut de 2 ori consecutiv un BMW 316 din 2000... si am mai facut un 318 ... dar am impresia ca a skimbat slab a 2 a... 8)

Poate ma ajutati cu niste date telemetrice... acceleratie, spatiu de franare...

Va mai pot spune ca extraurban imi ia fix 4.5% iar urban (mers Bucuresti la ora 8 si ora17) 7% (de cand s-a incalzit) - 8% (iarna)... Super multumit

Am constatat ca daca skimb sub 2500, dupa cca 1000KM de urban motoru` nu mai mere rotund... Daca o scot pana la munte isi revine... M-am gandit ca ori e din cauza stressului :D , ori din cauza mea (ca skimbam subturat)... Voi ati patit asa ceva?

La buna reauzire... Srabatori fericite.

MihaiN

AR06SVF 22-04-06 15:00

producatoru' da 14 si ceva secunde; dar poti sa scoti undeva la 10,4 s stock. Shi du-o pana-n 6.000. 62KW minim 4,2% extraurban, 90 la ora, fara depasiri inutile, singur in masina, Arad-Herculane - deci si ceva serpentine.
Din cauza stresului, mai da-i cate o talpa seara, sa vezi cum zburda de placere ........

Necre 22-04-06 21:26

Nu stiu cum skimba japonezii vitezele... dar si eu cred ca suta o ia pe la 10 sec... daca nu kiar sub 10

De la servici am un Megane 1.4 16V 98CP (12.8 sec) si nu se compara... Bondaru rupe gatu intr`a doua.

Am mers si cu Logan 1.6... (11.5 s in carte) ... nu se pune cu suzi kamikaze :lol:

Nu-mi vine sa cred ca japo o dau in carte la 14 sec... poate modelul de 1300 si 75 CP... si nici ala...

Marog... La mine in carte nu sunt mentionati timpii de acceleratie... asa ca ce-o sa fac... ma tot trag cu tot felu de masini... 8) si cand fac doua remize consecutive... inseamna ca ala`i timpu... ma uit in catalog la carutza adversarului si ... ma edific :lol:

Seara buna

AR06SVF 23-04-06 01:30

Da' de un 8,6 ce zici?

LuCkYaN 24-04-06 07:47

hmm Necre de unde esti ? :) frumoasa masina , cat ai dat pe ea , cred ca o sa o vand si eu pe a mea sa imi iau un model dala , eu am motor de 1.0 , 40kw , la dacii rupe gatu dar in rest ce dreaq sa fac cu 55 cai :( noroc ca am 730 Kg :)

LuCkYaN 24-04-06 08:14

8 Attachment(s)
a mea este pe carburator , ce as putea sa ii fac ? sa ii schimb carburatorul ?? motorul nu vreau ma costa prea mult (cel putin momentan) si daca ii schimb cam cu cati cai s-ar mari ? maxim 10 nu ?

p.s. cea din poza este , Necre eu stau prin Dr-Taberei u de pe unde esti ?:D

Necre 26-04-06 20:28

Quote:

Originally Posted by AR06SVF
Da' de un 8,6 ce zici?

:shock: Pai super incantat... :-P
te referi la GTI probabil ... puii mei... nush daca cipuit pot scoate din motorashu meu 110 CP...

Kiar si asha... trebuie puse cauciucuri mai late... => Stres pe trenul de rulare + planetare... cutie...

Jeremy Clarkson spunea intr-o emisiune Top Gear ca masinile japoneze functioneaza perfect kiar si dupa un secol, cu conditia sa nu le aduci modificari...

Kiar si asha nemodificate, la 1300 cmc, doar Mazda RX8 :-P face bondarii astia...

Necre 26-04-06 20:38

Quote:

Originally Posted by LuCkYaN
hmm Necre de unde esti ? :) frumoasa masina , cat ai dat pe ea , cred ca o sa o vand si eu pe a mea sa imi iau un model dala , eu am motor de 1.0 , 40kw , la dacii rupe gatu dar in rest ce dreaq sa fac cu 55 cai :( noroc ca am 730 Kg :)

Sunt Bucurestean... masina am luat-o de la un domn din Salaj... 4400 EUR. Raportul calitate pret mi se pare incredibil de bun; + ca masina se potriveste perfect nevoilor mele... Fuge bine, consum mic, robusta (din ce am mai citit pe internet).

Referitor la vanzarea masinii, sfatul meu este sa mai astepti... sa vezi cum se va reglementa importul SH-urilor din vest... Acolo gasesti un BMW 3-ar de prin 92 la 1000 - 2000 EUR... Paradoxal, un swift de prin 2003 in germania este mai scump ca in romania... 5000 - 5500

AR06SVF 27-04-06 21:47

!!! A doua cutie te viteze sta sa crape !!!
M-a parasit sincronul de la a doua.

crisHOT 28-04-06 16:16

Un link in care se dau si timpi de accelerare:
http://www.street-car.net/forums/showthread.php?t=21
dar n-am gasit pentru g13bb stock de 63 kw

Necre 03-05-06 17:38

3 Attachment(s)
Am plecat in wkndu cu 1 mai cu bondaru la drum... Bucuresti - Brasov - Sighisoara - medias - Sibiu...Valea Oltului... in total 700 KM...

Pe valea prahovei am respectat legea... 70 si 100 / h. In rest... mers mai sportiv... spre Sighisoara am prins si 150 dar in general am tinut la 120 (unde se putea)... Drumul bun, peisaje extraordinare.

La intoarcere am mers vreo 15-20 de min pe Pitesti - Buc cu 160... in rest 130. Masinutza se tzine bine si in viraje... Imi place ca nu surprinde... te avertizeaza cand incepe sa plece fata, fiind normal subviratoare.

Consum mediu, 4.62 l %... Dupa cum va dati seama, SUPER INCANTAT...

Va pun si doua poze... asa de efect 8)

LuCkYaN 06-05-06 15:12

misto , zii un ID de YM daca ai sa vb si asa mai multe daca e

DragosT 17-05-06 18:08

2 Attachment(s)
Necre, acelasi an e si a mea numai ca are 4 usi si o groaza de geamuri :). greutate 850, aceeasi putere, cu motor de ignis cred ca-i ala 13GBB, 16 valve SOHC (?). i-am scos servo-directia si aerul conditionat, un filtru sport, evacuare directa (fara toba mica, catalizator, amortizor de sunet in loc de finala). daca nu mai am radiatorul de aer acum trage belea filtrul. cu cronometrul de tel suta in 9,4. de trei ori am schimbat uleiul, o data filtrul de ulei, o data uleiul din cutie, o data bujiile si atat. am 46.000km cu ea. isi cere niste cauciucuri dar nu ma incumet pana nu gasesc jante pe 14, ceea ce e cam greu tinand cont ca sunt prezoanele pe 140. la voi nu pierde la demaraj din cauza aderentei scazute? la mine tzopaie pe asfalt. de schimbat schimb la 3500 in oras. in ture merge la 7000 si schimb la 6700.

AR06SVF 18-05-06 08:01

Hai sa-mi dau si eu cu parerea: SOHC inseamna G13B. Si la mine scrie in CIV G13BB, dar pe motor G13B. Cu roti pe 14" arata mai bine dar pierzi la demaraj.
Daca te intereseaza stiu jante de Al pe 14 puse din fabrica pe un Swift care au mai ramas doar rotile (restul s-a vandut de piese aproape tot).
P.S.: Felicitari pentru cursa.

DragosT 18-05-06 22:08

SOHC ca SOHC, dar 16 valve...am vazut cu ochii mei. iar cei 82 de kw nu se regasesc pe nicaieri unde am cautat despre motorul asta. as vrea pe 14 si mai late dar nu si grele. tre sa ma tzin fudul. cred ca sg varianta ar fi sa iau distantiere si sa pun pe 13 dar mai late si cu cauciuc cu talon mic. am gasit multe pe 14, in special universale, cu 8 gauri, dar nu le mai invartea ca erau de design dar nu si de bun simt ca si greutate. am gasit un site cu greutati ideale ptr dif tipuri de jante si ma gandesc ca daca tot dau un ban, sa fie cu folos, nu doar de aspect.
merci!

DragosT 18-05-06 22:15

scuze, 82 de cai

AR06SVF 19-05-06 08:12

82 ala e cam combinatie: 62kw - 84 CP. Si e destul de ciudat motoru'. Cauciucuri pe 13", gasesti daca cauti: 175/50/13 poate chiar si pe 45.

Necre 23-05-06 21:22

Frumoasa cursa... creste inima`n mine cand vad bondari fiorosi in actiune :ciggy:

Ma bucur de vestea cu 9.4 s. La consumul ei este excelent.

Mah, referitor la jante si caucioace... cetire de la necre :lol: : Jantele stock mi se par super ok - usoare si rezistente la "ciocane" dar sunt penalizate la aspect evident. Caucioacele sunt intradevar muult prea subtiri pentru nervii masinutzei... Cateodata ma simt si prost cand scot fum din ele doar ptr ca am apasat 5mm mai mult pedeala de acceleratie sau ptr ca am bruscat putin ambreiajul. Cred ca o dimensiune ideala ar fi 185-60-14. Cred ca trenul de rulare nu ar avea de suferit la dimensiunile astea.

In alta ordine de idei... Vroiam sa va intreb daca stiti de unde pot procura niste fuste/praguri pentru bondar. I-as aplica si niste inscriptii in japoneza ... scrisul alb pe vopseaua rosie... ar da bine:D

Si o ultima intrebare... credeti ca tuningul (desi presupune investitii) poate scadea pretul masinii la revanzare ?

Multam

Sosea intinsa.

AR06SVF 24-05-06 08:09

Praguri si spoilere am vazut pe ceva situri unguresti si erau la preturi super accesibile (cam atat te-ar fi costat materialele lasand la o parte matrita, munca ta, pregatit, vopsit)
Cu caucioace pe 14 pierzi garantat la demaraj si stresezi cutia de viteze. Stiu 3 masini in situatia asta + a mea cu doua cutii la activ. Planetarele e ok, chit ca au un pic de zgomot la fortzat in curbe de cand sunt noi.
Am gasit doua caucioace 175/50/13 72V Nu stau nici cum pe jantele de tabla din cauza balonajului. In lec sa stea cu shantz pe mijloc, ele stau bombate. In schimb 175/60/13 e ok.
Cu pretul la vanzare, daca faci ceva optic e ok, in schimb performantze deocamdata romanii e prosti si asa o masina o cauta nana floare pentru mers la piatza. A mea e de vanzare, se uita babeturile ca la urs la masina.
Beeei, ce mult am scris, inseamna ca ma pricep. Sau cel putin la bla-bla.

Necre 24-05-06 17:24

Quote:

Originally Posted by AR06SVF
Praguri si spoilere am vazut pe ceva situri unguresti si erau la preturi super accesibile (cam atat te-ar fi costat materialele lasand la o parte matrita, munca ta, pregatit, vopsit)

Se poate sa bagi si niste linkuri ? - eventual in engleza ca maghiara nu inteleg -

Zici ca o vinzi... De ce? si ce vrei sa-ti iei?

All times are GMT +2. The time now is 09:00.

- Copyright 2026 4Tuning