Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Daewoo (https://forum.4tuning.ro/313-discutii-daewoo.html)
-   -   Trecerea masini pe numele meu (https://forum.4tuning.ro/313-discutii-daewoo/142822-trecerea-masini-numele-meu.html)

Andutu TZH 12-09-09 22:29

Trecerea masini pe numele meu

Vreau sa trec masina pe numele lu mamaemea pentru ca am auzit ca impozitu si asigurarea sunt mai ieftine si pentru ca eu am amenzi si nu am bani sa le platesc.Daca contractul de vanzare cumparare este pe numele meu si fac altul cu mamaemea,dupa aia mamaemea trebuie sa faca actele cu propietaru de este in certificat si nu are treaba cu amenzile mele nu?

andi_cimpean 14-09-09 01:15

Re: Trecerea masini pe numele meu

Quote:

Originally Posted by Andutu TZH (Post 2634070)
Vreau sa trec masina pe numele lu mamaemea pentru ca am auzit ca impozitu si asigurarea sunt mai ieftine si pentru ca eu am amenzi si nu am bani sa le platesc.Daca contractul de vanzare cumparare este pe numele meu si fac altul cu mamaemea,dupa aia mamaemea trebuie sa faca actele cu propietaru de este in certificat si nu are treaba cu amenzile mele nu?

Amenzile tale neplatite se trec la impozitul casei si daca aveti aceeasi adresa pe buletin, amenzile sunt comune, sa zic asa.

Robert_MNW 14-09-09 15:30

E prima data cand aud asta...:rolleyes2
Eu stiam ca daca ai amenzi nu poti sa vinzi un bun material, in cazul acesta masina, nu ca nu poti sa cumperi...nu trebuie sa apelezi la bunici o poti trece linistit pe numele tau.
@ andi_cimpean
Unde ai auzit chestia asta? Amenzile nu sunt comune!

andi_cimpean 14-09-09 18:22

Quote:

Originally Posted by Robert_MNW (Post 2638775)
E prima data cand aud asta...:rolleyes2
Eu stiam ca daca ai amenzi nu poti sa vinzi un bun material, in cazul acesta masina, nu ca nu poti sa cumperi...nu trebuie sa apelezi la bunici o poti trece linistit pe numele tau.
@ andi_cimpean
Unde ai auzit chestia asta? Amenzile nu sunt comune!

pai sunt comune, daca vine vorba de aceeasi adresa. Tu cum crezi ca se "reporteaza" amenda neplatita?

Robert_MNW 14-09-09 22:45

Pai amenda nu se reporteaza, nu creste dar nici nu scade, din pacate :lol: ramane la fel si ti se baga la impozit unde te lovesti de ea mereu. Din cate amenzi am si/sau am avut nici una nu a venit pe numele parintilor...

Problema e ca din cate stiu eu ca sa treci ceva pe numele tau, un imobil sau un automobil nu e nevoie sa fi pe 0 la financiar, numai vanzatorul trebuie sa fie asta stiu sigur! Am umblat 2 luni cu un prieten sa isi faca actele la casa si avea amenzi la financiar in valoare de 1300 ron :D toate de circulatie...

Geo_ZGA 15-09-09 10:44

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2639339)
pai sunt comune, daca vine vorba de aceeasi adresa. Tu cum crezi ca se "reporteaza" amenda neplatita?

Nu exista amenzi "comune" si nici nu se "reporteaza"... amenda este individuala si ajunge la administratia financiara pe numele celui care a luat-o. In cazul in care esti inregistrat la administratie cu o proprietate, nu o vei putea vinde fiindca nu ti se va elibera certificatul fiscal pana nu se achita datoriile catre stat (amenzi, taxe, impozite etc).
Atata tot, nu are nici o legatura cu, cumpararea, ci doar cu vanzarea.
p.s: amenzile se prescriu in termen de 3 ani. Deci daca au trecut 3 ani, amenda "dispare".

Robert_MNW 15-09-09 11:27

Asta am incercat si eu sa explic...Geo poate tu ca moderator vei avea mai multa crezare !

andi_cimpean 15-09-09 12:39

pai voi nu ati vrut deloc sa ma intelegeti si nu mi-ai inteles deloc ghilimelele:(

cand am zis "reporteaza", ma refeream ca se strang, doar asta inseamna in fond acest termen.
cand am zis "comun", m-am gandit la faptul ca toata familia cam are de suferit, casa, imobilul unde isi are mutatia (adresa stabila), va avea de suferit...in sensul ca nu poti vinde spre exemplu masina, avand adresa din buletin.

intr-adevar, pe o perioada de 3 ani...

gresesec eu cand spun ca amenzile se contorizeaza?

Snapy_xxl 15-09-09 13:07

Ce vorbiţi voi aici nu are nici cea mai mica legatură cu subiectul principal al secţiunii - in cazul de faţa, DAEWOO.
Din start acest topic a fost încadrat greşit. Primeai mult mai multe informaţii dacă deschideai topicul la Colt Legislativ (şi acolo mai mult ca sigur s-a vorbit deja despre acest subiect).

Înca o data vă repet, folosiţi cu încredere funcţia Search!

Robert_MNW 15-09-09 13:51

Suntem la alte discutii Daewoo, nu?! Masina in cauza este Daewoo Espero deci cat se poate de on topic! Omu' a cerut un sfat si noi il am oferit, daca pe parcus au fost alte comentarii am incercat sa le lamurim, ce e rau in asta?

Eu folosesc majoritatea timpului doar sectiunea Daewoo cam 95% din timpul petrecut pe acest site, poate nu sunt singurul :-)

darck_angel64 16-09-09 13:39

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 2641121)
Nu exista amenzi "comune" si nici nu se "reporteaza"... amenda este individuala si ajunge la administratia financiara pe numele celui care a luat-o. In cazul in care esti inregistrat la administratie cu o proprietate, nu o vei putea vinde fiindca nu ti se va elibera certificatul fiscal pana nu se achita datoriile catre stat (amenzi, taxe, impozite etc).
Atata tot, nu are nici o legatura cu, cumpararea, ci doar cu vanzarea.
p.s: amenzile se prescriu in termen de 3 ani. Deci daca au trecut 3 ani, amenda "dispare".

da se prescrie, dar pana atunci, daca in termen de 30 de zile nu ai achitat amenda, autoritatea care te-a sanctionat poate cere in instanta chiar executarea silita ori inlocuirea amenzii cu sanctiunea prestarii unei activitati în folosul comunitatii. DAR SA NU EXAGERAM, totusi traim in Romania...:D

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2637202)
Amenzile tale neplatite se trec la impozitul casei si daca aveti aceeasi adresa pe buletin, amenzile sunt comune, sa zic asa.

chiar daca am aceeasi adresa, amenda este individuala, o sa vina pe numele meu, iar daca nu sunt proprietarul imobilului, nu are cum s-o adauge la imozitul anual al casei, in cel mai rau caz o poate aduna la cel al masinii.
oricum, cert este faptul ca daca nu este achitata amenda, sau amenzile, nu pot face nicio operatiune cu bunul respectiv, poate, dacat sa ma folosesc de el.

Snapy_xxl 17-09-09 21:07

Quote:

Originally Posted by Robert_MNW (Post 2641595)
Suntem la alte discutii Daewoo, nu?! Masina in cauza este Daewoo Espero deci cat se poate de on topic! Omu' a cerut un sfat si noi il am oferit, daca pe parcus au fost alte comentarii am incercat sa le lamurim, ce e rau in asta?

Eu folosesc majoritatea timpului doar sectiunea Daewoo cam 95% din timpul petrecut pe acest site, poate nu sunt singurul :-)

WOW!! Chill omule!! Pur şi simplu puteam să şterg topicul fără să dau explicaţii nimănui. Şi când încerc să vă redirecţionez spre alte locuri unde puteţi afla mai multe informaţii săriţi cu gura?

Te rog frumos, încercă să fii mai putin acid in postări data viitoare.

Robert_MNW 17-09-09 22:24

Nu am fost acid deloc :-) daca am lasat impresia asta imi cer scuze;) Acum sperand ca inca nu ti-ai pierdut simtul umorului o sa iti raspund astfel...
Era o discutie intre Geo_ZGA, andi_cimpean si eu cand te ai bagat tu peste noi sa moderezi :lol: Asa ca...chill ;)

Snapy_xxl 17-09-09 22:30

:lol: :lol:
Bine bine, recunosc si partea mea de greşeală :D
Scuzaţi agresiva întrerupere..... si back on topic ;)

Andutu TZH 17-09-09 22:38

Ms mult pentru sfaturi baieti,am pe cineva care incearca sa ma ajute sa trec masina pe numele meu meu chiar daca am amenzi(a mai facut asa ceva)in cel mai rau caz sa platesc macar jumate din amenzi.Deja am depus chestia aia cu copia de buletin a fostului propietar pentru nu stiu ce fiscal si urmeaza sa o iau maine.Va tin la curent;)

ioannes7 28-09-09 22:23

poti incerca un act de donatie,insa daca se cere si acolo adeverinta de la financiar tresa platesti amenzile.si asigurarea nu este mai ieftina daca esti batran.Doar BCR face asa cva.Io am la carpatica 230 de lei 6 luni la 1598cmc.NU Ma intrebat de varsta nik.

andi_cimpean 30-09-09 22:33

Quote:

Originally Posted by ioannes7 (Post 2676817)
Doar BCR face asa cva.Io am la carpatica 230 de lei 6 luni la 1598cmc.NU Ma intrebat de varsta nik.

imi cer scuze de off...

pe tine nu avea de ce sa te intrebe nimic de legat de varsta, pentru ca era cat se poate de evident ca nu este pensionar, dar iti spun eu ca mai toate firmele de asigurari si reasigurari au oferte pentru pensionari si persoanele cu disabilitati. Singura diferenta este la partea cu premiile :lol:...

un mp3 player, o pelerina de ploaie...ce se gaseste pe acolo...:lol:... astea le-am primit la BCR.

ioannes7 01-10-09 08:41

nu,la mai toate configuratoarele de asigurari de pe net,adik alea online se cere varsta si localitatea.Adika daca vreau sami fac online o asigurare la 22 ani localitatea CT platesc sa zicem 4 milioane.Daca o fac pe numele lu taica-miu plateste 360,fiindca are 52 de ani.SI daca in loc de CT as sta in VS as plati si mai putin,fiindca au mai multe zone de risc si CT este intr-una cu risc f mare.Dar daca ma duc la birou la ei sa-mi fac asigurare,nu mai imi cer varsta si Localitatea.(probabil se subaintelege ca sunt de acolo din moment ce pe buletin scrie tot):D:D::D

oana_macovei 07-02-12 20:19

Buna seara...sunt noua aici pe frum si pe un forum in general,de altfel.
Ma numesc Oana.
Luna ce vine am de gand sa-mi cumpar o masina.Un matiz.Il voi lua din orasul meu,si anume Brasov.
Intrebarea mea este dupa ce ma vad cu vanzatorul,o duc la service pentru un test ,deci sa o iau unde facem actele si cat costa?Eu am nevoie de vreun decument in fra de cartea de identitate si banii de asemenea?
Dupa aceea cum procedez dupa aceea?Pe forumuri am vazut ca trebuie sa merg la fisc sa platesc mai multe taxe .Problema este ca eu am ceva datorie pt impozit si daca-l platesc acum nu-mi mai ajung banii de masina.Este o problema in vederea eliberarii unei adeverinte (de care am inteles ca e nevoie )si pt mine sau numai daca as vrea sa vand ceva?
Care sunt pasii si ce acte trebuie platite?Cum e cu programatul la RAR,numere ITP.Si este adevarat ca la numerele preferentiale nu am voie sa am numar care sa inceapa cu "i" au "o" ?eu ma numesc oana si vreau la nr OAN.Va rog mult spuneti-mi daca in afara de bani mai trebuie sa am ceva...si ITP-ul ramane daca inca e valabil sau trebuie refacut?dar RCA-ul?Este prima data cand imi iau masina...plus ca sunt si fata,deci sunt destul de paralela cu subiectul :D
va multumesc anticipat celor care vor sa ma ajute.o seara placuta

Robert_MNW 07-02-12 21:58

ITP si RCA raman valabile in continuare! Programare la RAR o faci la telefon, cauti numarul pentru Brasov suni si te programezi, numerele nu poti lua cu O dar poti face combinatii gen '20 ANA' sau ce e gasesti liber. Actele necesare : faci contract vanzare cumparare vreo 20 lei, platesti la CEC o taxa de certificat inamtriculare de 37 lei, numerele preferentiale sunt cam 90 lei, identificare la rar tot cam 90 lei, posibil sa imi scape dar atat imi amintesc pe moment:-P. Impozitul tau poate sa astepte important e ca vanzatorul sa nu aiba datorii la financiar;)

oana_macovei 07-02-12 22:10

Quote:

Originally Posted by Robert_MNW (Post 4869771)
ITP si RCA raman valabile in continuare! Programare la RAR o faci la telefon, cauti numarul pentru Brasov suni si te programezi, numerele nu poti lua cu O dar poti face combinatii gen '20 ANA' sau ce e gasesti liber. Actele necesare : faci contract vanzare cumparare vreo 20 lei, platesti la CEC o taxa de certificat inamtriculare de 37 lei, numerele preferentiale sunt cam 90 lei, identificare la rar tot cam 90 lei, posibil sa imi scape dar atat imi amintesc pe moment:-P. Impozitul tau poate sa astepte important e ca vanzatorul sa nu aiba datorii la financiar;)

multumesc f mult dar am mai auzit de la cneva ca ar costa actele 200 euro.ce inseamna asta?in ce constau actele astea?

Robert_MNW 07-02-12 22:28

Poate era masina neinmatriculata si intra si taxa de prima inmatriculare in aia 200 E dar tu ai zis ca vrei un Matiz, banuiesc ca iei unul deja inmatriculat la noi asa ca nu ai de ce sa iti faci griji. ;)

Snapy_xxl 07-02-12 22:33

Quote:

Originally Posted by oana_macovei (Post 4869535)
[...]este adevarat ca la numerele preferentiale nu am voie sa am numar care sa inceapa cu "i" au "o"[...]

De unde pana unde treaba asta? E prima data cand citesc/aud despre chestia asta :D

Sau se confundă cu 0 sau 1?

Robert_MNW 07-02-12 22:44

Da! Nu e voie;) Cum de altfel daca nu ai 'pile' nu poti avea numar care sa inceapa cu 0 (zero);) De ce nu stiu sa iti zic...:-)

All times are GMT +2. The time now is 01:50.

- Copyright 2026 4Tuning